Artık yemeklerim güzel olmuyorr ☹️ ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.030
1.481
133
33
Kızlarr önceden iyi yemek yapardım çok iyi olmasa da lezzeti vs iyi olurdu. Yemek yapmaya biraz ara verince elimin ayarı kaçıyor. Son zamanlarda yaptıgım yemekler ya tutmuyor ya lezzetli olmuyor yeni tarif deniyorum tutmuyor falan ne önerirsiniz zamanla olur mu bebişim de olcakk aç kalmasın kuzuşum

Eşim de çook yemek ayırır çok şey seçer içine farklı bişey denemeyi sevmiyor bi sürü şey ayırır içinden falan dümdüz insan o yüzden tarif çok fazla denemiyorum ama artık yaptıklarımı da yapamıyorum resmen

Bildiğiniz-yeni denediğiniz tüm yemeklerde sıkıntı varsa biz napabiliriz bilemedim. Örneğin köftem eskisi gibi olmuyor deseydiniz şunu deneyin vs denirdi ama siz el lezzetinin kayboluşundan söz ediyorsunuz

Yani her yaptığınız yemek her zaman aynı lezzette olmaz, illa ki bir gün iyi olur;bir gün vasat. Ben el lezzetine çok inanıyorum mesela her kadının yaptığı yemek aynı olmuyor. Bir de kullandığımız malzemeler çok önemli kullandığımız market yağından, salçasına kadar her şey yemeğin tadını etkiliyor. Yemek yapmaya yeni başladıysanız takmayın bence zamanla el çabukluğunuz,göz kararınız vs artacaktır ve tabi ki mutfağı sevmek de önemli

Aslında seviyorum ama hemen hemen hergün çalışıyorum işten gelince de alel acele yapıyorum o yüzden sanırım artık bozdum olmuyor tutmuyor moralim bozuluyor oyle olunca zamanla olur inşallah hep böyle olursa sıkıntııı

Masterchef'i az izlemenizi öneririm..
Öyle programlari izlediğimde :Bunlar yemekse benim yaptığım ne demek geliyor içimden
Sürekli biftek Wellington'lar,havalı şatafatlı sunumlar..

Allahım ne güzel dertler veriyorsun yarabbim
Yap kuzum yap yemek yapmaya ara verilir mi?
Ya-şa-sın yemek yemek
Aman başka dertler de oluyor da işte geçiyo Allah büyük dert vermesin işten yemekle ugraşmaya çok vakit kalmıyor o yüzden alel acele yapıyorum çogu zaman. En çabuk ne olursa ama artık daha çok denemeler yapıcam bazen malzemeler boşa gidiyor ama üzülüyorum o zaman ziyan olunca

Bende bilemedim herkes yapıyor bişeyler birleştiriyo oluyo ben yapıyorum olmuyo
Olmuyor diye stres yaptıkça hiç olmaz. Çalışıyorum demişsiniz, müsait bir zamanda sakin sakin acele etmeden dondurucuya bir şeyler atın. Ve çalışırken yemek yetiştirmek zordur biliyorum. Stres yapmayın, geçer

Ay evet stres yapınca daha da olmuyor gerçekten hele bazen eşim tepemde dikeliyor o zaman onu koyma bunu koyma diye o zaman daha çok karıştırıyorum yemiyor yoksa o görmeden koyuyorum bazen çünkü

Yemeği özenerek yapın soğanı salçayı güzelce kavur.malzemeni guzle seç.
Mesela ben kuru fasulye yapaicagim diyelim.fasulyem çok lezzetli köyden doğal ata tohumu.hic islatladan hafif tencerede haşlarim aynı gün.
Pisiririm soğan salça kavurup içine haslanan fasulyeleri atarım baharatlarını tuzunu ve etsiz yaptığım halde (tercihen et sevmiyorum kuru fasulyede)kurutulmuş yazdan köy bibebri kırıp katarim suyunu eklerim.15 20 dk da hazır kivamli mis gibi biberin lezzetiyle mükemmel olur.yanian pilav süzme yoğurt .
Bunu örnek oalrak verdim.bu şekilde yapabilirsiniz.

Tarifi biliyorum teknik olarak sıkıntılar oluyor nedense

İçinizden severek yapmıyorsunuzdur bu da yansıyor. Geçen bir YouTubeda tarif izledim. Kadın o kadar şevkli mutlu anlatıyordu ki, kendimden utandım

Yemek yaparken kendini ver aşkla yap
Benim için yemek yapmak en büyük terapi
Takıldığında gel seve seve tarif verelim

İçinizden severek yapmıyorsunuzdur bu da yansıyor. Geçen bir YouTubeda tarif izledim. Kadın o kadar şevkli mutlu anlatıyordu ki, kendimden utandım
Genelde çok vaktim olmuyor 8 de eve geliyorum hızlıca bişeyler hazırlamaya çalışıyorum yada gece vardiyasından çıkınca akşama zor uyanıyorum uyanınca yine hızlıca hazırlamaya çalışıyorum o yüzden çok sakin sakin özenerek yapamıyorum bi an önce hazırlamaya çalışıyorum ondan mı kötü oluyor acaba

Kuru fasulye ve nohut yemeklerine kavururken 1 yk un koyun kıvamını muazzam ayarlıyor. Bu arada bu akşamın menüsünü siz belirlediniz,sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…