Artık yeter diyorum... Bana fikirlerinizi iletiirmisiniz?

_Depply_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
5.379
5.224
148
Herkese merhaba. Benim sıkıntım evliliğimde çok sıkılmam. Eşim kendi işi dolayısıyla eve geç geliyor akşamları. 21:30 22:00 bulur. O saate kadar bebeğimle yanlızız. 3,5 senelik evliyim ve bu hep böyle. Erken geldiği çok nadirdir. Oda 20:00 20:30 olur. Bununla birlikte haftada bir yada 15 günde bir arkadaşları ile görüşür dahada geç geliyor eve. Şimdide aradı geç gelecekmiş arkadaşları ile görüşecekmiş. Hafta içi şehir dışına arkadaşları ile beraber arkadaşının amcasının yanına balık yemeğe gittiler o günde geç geldi. Yine geç gideriz diyor. Yani eşim istediği zaman arkadaşları ile çıkar görüşür o konuda çok özgürdür. Bu beni çok rahatsız etmeye başladı evde zaten akşamları yalnızken birde böyle durumlar olması iyice bunalttı beni. Bu hep böyleydi en basından beri. Ama artık çok sıkılmaya başladım. Her akşam yalnız başına yemek yemek tek basına alişverişe gitmek tek basına ailemin yanına tatile gitmek istemiyorum. Anne baba çocuklar hep beraber evde olunan akşamlara gıpta ile bakıyorum. Geçen gün abimle görüştük görüntülü arama çocuklar eşi ile yemek hazırlıyor ve yiyeceklermiş hepsi mutlu cıvıl cıvıl. O kadar özendimki. Komşuma gitmiştim omlarda aynı öyle evde insan sesleri şakalaşmalar. Evlerinden ayrılırken buruldum soğuk kimsesiz tek basına evime geldim oturdum. Bebeğim ile beraber yasıyor gibiyiz. Çok yanlızım ve kendimi kötü hissediyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Kendi işi ise eve daha erken gelme imkanı olamaz mı hiç ?

Bir de bu durumu daha önceden hiç konuşmuş muydunuz?

Hislerinizden, yalnızlığınızdan ona da bahsedip ortak bir çözüm nasıl geliştirebilirsiniz açıkça sorun.
Konuşarak aşılmayacak bir problem değil sonuçta?
Konuşuyoruz işi biraz böyle olmasını gerektiriyor açıkcası birazda o yayıyordur. Diyorki her zaman görüşmüyorum arada görüşüyorum. Ama zaten evine geç geliyor birde bu arkadaşları ile takılması. Bilemiyorum gerçekten bunaldım

Kendi işi ise eve daha erken gelme imkanı olamaz mı hiç ?

Bir de bu durumu daha önceden hiç konuşmuş muydunuz?
Maalesef yok tek basına işinde herhangi bir çalişanı yardımcısı yok. Konuştuk başka bir çarem yok diyor. Ve bende daha fazla üstüne gidemiyorum

Konuşurken kesinlikle onu suçlamayın, sadece h
Konuşuyoruz işi biraz böyle olmasını gerektiriyor açıkcası birazda o yayıyordur. Diyorki her zaman görüşmüyorum arada görüşüyorum. Ama zaten evine geç geliyor birde bu arkadaşları ile takılması. Bilemiyorum gerçekten bunaldım
Mesela haftaiçi erken çıkacağı en az 1 gün belirlesin ve o günün akşamını birlikte yemek yiyip sohbet ederek geçirin. 5 gün içerisinde 1 gün bunu yapabilir herhalde?
Ayda 1 çocuğu ona bırakıp akşam alışverişe çıkın mesela? Çocuğun sorumluluğunu da paylaşması gerekiyor Bi zahmet. Bu tarz küçük standartlar oturtursanız siz de biraz ferahlarsınız.
Ayrıca konuşurken bunları teklif ederken kesinlikle suçlamayın sadece kendi duygularınızı anlatın ki savunmaya geçmesin.

Konuşurken kesinlikle onu suçlamayın, sadece h

Mesela haftaiçi erken çıkacağı en az 1 gün belirlesin ve o günün akşamını birlikte yemek yiyip sohbet ederek geçirin. 5 gün içerisinde 1 gün bunu yapabilir herhalde?
Ayda 1 çocuğu ona bırakıp akşam alışverişe çıkın mesela? Çocuğun sorumluluğunu da paylaşması gerekiyor Bi zahmet. Bu tarz küçük standartlar oturtursanız siz de biraz ferahlarsınız.
Ayrıca konuşurken bunları teklif ederken kesinlikle suçlamayın sadece kendi duygularınızı anlatın ki savunmaya geçmesin.
Onu yapar. Yapıyorda gündüzleri gezeriz hep beraber .dağa çıkarız denize gideriz pikniğe gideriz. Benim sıkıntım eve geç gelmesi. Akşam yemeklerinde beraber olabilmek. Çocugu hayatta birakmam çok beceriksiz. Eşimi bebeğime emanet etsem daha iyi o derece. Çok sakar unutkan. Bir can emanet edemem. Kayınvalidemde bırak bana diyor gez toz dolaş diyor ama o da oğlu gibi rahattır. Balkona çıkar hiç merak etmezler oğlumda yeni yürümeye başladı kıpır kıpır habire düşüyor. Suçlayıcı konuşmam zaten çünkü direk ben suçlu olurum

Eğer bile bile geç gelmiyorsa adam çalışıyor gördüğün gibi.
Size ayıracağı tek vakti de gidip arkadaşlarıyla kullanıyorsa bu da onun eşşekligi.
Fakat halledilmeyecek sorununuz yok gibi görünüyor kenara çekip kafasını okşayarak bir şeyler anlatmanın vakti gelmiş.
Bizede vakit ayırıyor. Ama arkadaslarınada ayırıyor ayırsın ayırmasınada bu işi gündüz yapsın. Akşam daha erken gelsin evine. Ben akşamları çok sıkılıyorum.

Benim babamın da kendi işi. Sürekli geç gelir. Çocukken çoğu zaman babamı görmeden uyurdum. Hatta çocukluğuma dair baba figürü yok hafızamda. Ve annem bu olayı yıllardır kabullenemedi. Hala bekliyor eve gelmesini onunla ilgilenmesini ama babam pek oralı değil. Size tavsiyem eğer eşiniz iş değiştirmeyecekse ve boşanma gibi bir niyetiniz yoksa, bu durumu kabul etmeniz. Yoksa çok fazla yıpranırsınız.

Anladigim kadariyla o kendine vakit ayirirken sizin boyle bir luksunuz yok. Hafta sonu o evde iken bebegi 1-2 saatligine ona birakip siz de kendinize yasam alani olusturun. Sanirim boyle boyle sizi anlayacaktir.
Bizim hafta sonumuz yok maalesef haftanın her günü çalişşyor. Ve geç geliyor. Ama haftanın bir gününde olsa beraber vakit geçiriyoruz. Asla bebeğimi İnan emanet etmem. Rahat sakar bir insandır. Kaç kere onun yanında çocuk düştü kafasını vurdu. Çok beceriksiz ya çok

Benim babamın da kendi işi. Sürekli geç gelir. Çocukken çoğu zaman babamı görmeden uyurdum. Hatta çocukluğuma dair baba figürü yok hafızamda. Ve annem bu olayı yıllardır kabullenemedi. Hala bekliyor eve gelmesini onunla ilgilenmesini ama babam pek oralı değil. Size tavsiyem eğer eşiniz iş değiştirmeyecekse ve boşanma gibi bir niyetiniz yoksa, bu durumu kabul etmeniz. Yoksa çok fazla yıpranırsınız.
Sadece bu yüzden boşanmak istemem. Çok daha ağır kötü şeyler yaşanması lazım diye düşünüyorum. İşte bende nasıl kabullenicem onu merak ediyorum yardım istiyorum sizlerden

Bizim hafta sonumuz yok maalesef haftanın her günü çalişşyor. Ve geç geliyor. Ama haftanın bir gününde olsa beraber vakit geçiriyoruz. Asla bebeğimi İnan emanet etmem. Rahat sakar bir insandır. Kaç kere onun yanında çocuk düştü kafasını vurdu. Çok beceriksiz ya çok
Nasil bir is ki bu hic tatili yok?

Back
X