• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Yoruldum...

Beni de boğuyor düşüncesi.Faydası olacağını zannetmiyorum ama sizin onerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim
Son kez şunuda söyliyim. Ben bu ruh haline bir hedefim bir amacım olduğu için girmiştim. Bir şey uğruna çok çaba sarfettim çok yoruldum, çok kayıp yaşadım ama amacımdan vazgeçmeden bu yolda devam ettim. Sonuçta istediğimi aldım ve düzeldim. O psikolojiden çıktım. Eğer seninde böylesine istediğin seni yoran bir şey varsa sakın pes etme istediğin olana kadar çabala. Sonucunda her şey çok güzel oluyor. Eğer bu şey zayıflamaksa sonuna kadar mücadele et derim.

Son kez şunuda söyliyim. Ben bu ruh haline bir hedefim bir amacım olduğu için girmiştim. Bir şey uğruna çok çaba sarfettim çok yoruldum, çok kayıp yaşadım ama amacımdan vazgeçmeden bu yolda devam ettim. Sonuçta istediğimi aldım ve düzeldim. O psikolojiden çıktım. Eğer seninde böylesine istediğin seni yoran bir şey varsa sakın pes etme istediğin olana kadar çabala. Sonucunda her şey çok güzel oluyor. Eğer bu şey zayıflamaksa sonuna kadar mücadele et derim.
Sadece zayıflamak değil ama başı o çekiyor haklısınız.Hırslı bir insansım ben asla pes etmezdim.Hatta ogreetmenlerim bile derdi bu kadar hırs fazla diye.Herkes taktir ederdi irademi koruyabildiğime.Eski ben olana kadar oes etmek yok yola devaö.;) Özel olmassa sizin uğruna savaş verdiğiniz şey neydi?

Çarpıntı hissediyor musunuz peki?
Ay ben de iyice doktora bağladım :KK53:
Ama sizin için soruyorum çünkü bunlar bana da oluyordu. Tedaviye başlamak için geç bile kalmıştım.
Yok hissetmiyorum ama gece nefes alamama problerim başladı birkaç gündür.Burnumdan dolayı diye düşünmüştüm ben.

Sadece zayıflamak değil ama başı o çekiyor haklısınız.Hırslı bir insansım ben asla pes etmezdim.Hatta ogreetmenlerim bile derdi bu kadar hırs fazla diye.Herkes taktir ederdi irademi koruyabildiğime.Eski ben olana kadar oes etmek yok yola devaö.:KK66: Özel olmassa sizin uğruna savaş verdiğiniz şey neydi?
Burda ki bazı yorumlardan çok korksamda eşim benim en büyük savaşımdı.

Önce bir kan testi falan yaptırın hormonlarınıza vs. iyice bir bakılsın. Ona göre bir diyet programı oluşturun hastanenin diyetisyeniyle. Biraz kilo vermeye başladıkça, yani bir şeyleri başarma hissi oluştukça bu depresif halinizden daha kolay kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum. Sanki problemlerin başlangıç noktası burası gibi.

Bence diyetisyene git, kendin diyet yapma ne zaman kendim diyet yapsam aç kalıyorum.. Diyetisyen gerekli kan testlerini de ister senden.. kilo verirsen özgüvenin artar

Önce bir kan testi falan yaptırın hormonlarınıza vs. iyice bir bakılsın. Ona göre bir diyet programı oluşturun hastanenin diyetisyeniyle. Biraz kilo vermeye başladıkça, yani bir şeyleri başarma hissi oluştukça bu depresif halinizden daha kolay kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum. Sanki problemlerin başlangıç noktası burası gibi.
Aynen öyle.Aslında iyi diyet spor yapınca her bolgemden kolayca kilo kaybedebiliyorum ama annemle zıtlaştıkça her şey daha da alt üst oluyor.

Aynen öyle.Aslında iyi diyet spor yapınca her bolgemden kolayca kilo kaybedebiliyorum ama annemle zıtlaştıkça her şey daha da alt üst oluyor.

Diyetisyen yardımı almak daha mantıklı. Ben de aldım zamanında istediğimi de yedim, kendime eziyet çektirmeden kilo verdim. Diyetisyenimle hiç iletişimimi kesmedim. Soruyordum mesela "Bugün pizza yiyebilir miyim" diye, yiyordum sonradan ona göre programımı düzenliyorduk.

Canım 16 yaşındasın bu dönemler insanın en karamsar olduğu, her şeyde kendini suçlama eğilimi olduğu, kendini dünyanın merkezinde zannedip herkesin onu izlediğini sandığı bir dönemdir. Ayrıca kimsenin özellikle ailenin seni hiç anlamadığını zannedersin. Çoğu zaman anlayamayabilirler de ama sevgilerine engel değildir bu. Yaşının verdiği bazı problemlerin varken bir de kilo problemin olması seni daha da toplumdan uzaklaştırmış. 10 aydır dışarı çıkmıyorum diyorsun. Unutma insanlardan uzaklaştıkça içe kapandıkça sorunlarını daha da gözünde büyütüp devasa bir hale getirirsin sonra altından kalkamazsın. Kilo problemin için kesinlikle doktora görünmelisin kilo almana sebep olan bir şey vardır belki. Bir de iradeli olup şekeri ve ekmeği azaltmalısın. Kilo verdikçe kendine güvenin gelecek ve insan içine karışırsan da sorunlarının küçüldüğünü göreceksin. Annenle de çok tartışmaya girme yıpratmayın birbirinizi.

Canım 16 yaşındasın bu dönemler insanın en karamsar olduğu, her şeyde kendini suçlama eğilimi olduğu, kendini dünyanın merkezinde zannedip herkesin onu izlediğini sandığı bir dönemdir. Ayrıca kimsenin özellikle ailenin seni hiç anlamadığını zannedersin. Çoğu zaman anlayamayabilirler de ama sevgilerine engel değildir bu. Yaşının verdiği bazı problemlerin varken bir de kilo problemin olması seni daha da toplumdan uzaklaştırmış. 10 aydır dışarı çıkmıyorum diyorsun. Unutma insanlardan uzaklaştıkça içe kapandıkça sorunlarını daha da gözünde büyütüp devasa bir hale getirirsin sonra altından kalkamazsın. Kilo problemin için kesinlikle doktora görünmelisin kilo almana sebep olan bir şey vardır belki. Bir de iradeli olup şekeri ve ekmeği azaltmalısın. Kilo verdikçe kendine güvenin gelecek ve insan içine karışırsan da sorunlarının küçüldüğünü göreceksin. Annenle de çok tartışmaya girme yıpratmayın birbirinizi.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

Öncelikle bir diyetisyen yardımı alman senin için çok iyi olacaktır. Çünkü 16 yaş tam gelişme dönemi, eğer bir rahatsızlığın yoksa kolay kilo alıp verebileceğin bir dönem.

Spor takviyesi de iyi gelecektir. Belediyenin ücretsiz spor tesisleri oluyor ben de gidiyorum öneririm. Bir yerden başlaman lazım..

yaşnız kaç bilemiyorum. profile baktım lise yazıyor.
ergenlik dönemi travması olabilir mi?
okullar açılana kadar 15 kilo veremezsiniz, normali ayda 4 kilodur. siz düzenli beslenmeye başlayın gerisi gelir.
ulaşılabilir hedefler belirleyin kendinize ki sonrasında beceremedim başaramadım demeyesiniz.
ergenlik çağını geçetiyseniz psikolojik destek vakti gelmiş gibi görünüyor. bunda korkacak, kaçacak, istemeyecek bir şey yok.
ha dişçi ha psikiyatr.

yaşnız kaç bilemiyorum. profile baktım lise yazıyor.
ergenlik dönemi travması olabilir mi?
okullar açılana kadar 15 kilo veremezsiniz, normali ayda 4 kilodur. siz düzenli beslenmeye başlayın gerisi gelir.
ulaşılabilir hedefler belirleyin kendinize ki sonrasında beceremedim başaramadım demeyesiniz.
ergenlik çağını geçetiyseniz psikolojik destek vakti gelmiş gibi görünüyor. bunda korkacak, kaçacak, istemeyecek bir şey yok.
ha dişçi ha psikiyatr.
Ergenlik dönemindeyim en azından 10 kilo vermek istiyorum kalan 5 kiloyu okul açılınca da veririm.Denize gitsem haftada 3 gün bi de her gün 45 dakika yürüsem düzenli beslenmeyle gider diyorum ama denizde de kararma durumu sinirimi bozuyor.Olsun gülü seven dikenine katlanır sonuçta değil mi?

Back
X