Artik yoruldum!

kıyamam yaa, üzüldüm, o kdr gençsin ki daha...

o kayınvaliden halt etmiş, boşanırsan kimse almazmış, afedersinde asıl boşananların talibi çok oluyo...
okulunu ölsende kalsanda bitir, eşin zaten çocuk gibi bişey olmalı ki evlendiğinin farkında değil..
yol yakınken çocuk filan yokken boşan , okulunu bitir, mantıklı ve duygusal olarak anlaştığın biriyle evlen...
yazık sana da...

Ya 19 yasinda ne evliligi allah askina ya... Neyin acelesi bu aklim almiyor. Bosanin, dayak yiyorsunuz sormayin bi zahmet ne yapicam diye. Okulunuzu da okursunuz.

tek sorun bu diil gibi anlıyorum yazdıklarından ki tek sorun bu bile olsa şiddet affedilmemeli...
geçmiyo...
geçmiycek...
geçmez...
maalesef zamanla düzelir diye bişe yok fiziksel olarak gösterdiği saygısızlığı psikolojik olarak göstercek değişen tek şey bu olabilir en fazla...
evliliğin ilk yılları gerçekten zor bazı şeylere katlanmak gerekiyo tabi o sana sen ona alışana kadar ama saygısızlık şiddet buna dahil diil asla...sana şiddet için dokunan elini başını okşamak için dokunduğunda da samimi bulabilcek misin HAYIR...
zamanla sana dokunmasını bile istemiceksin ki dokunmasın da zaten...
yaşın çok küçük atlatırım diyip devam etme gözünü korkutmaya çalışanlara gözünün önüne bakıp dersini ver..!!!

Ben ilk okumaya bssladigimda esinin tamam biz onu okuturuz cumlesini okudugumda gerisini okumaya gerek duymadim ama yinede okudum. Yani cok klasik bi durum bu vaatler. Biz onu yapariz bunu yapariz derken bi yandan sunu dusunuyolar aslinda biz onu gelince ikna ederiz. İkna olmayincada dayak. Kardesim bastan soylede bari millet bilsin neyin ne oldugunu. Aile tabi biricik ogullarini savunur. Orda bi genc kizin gururu incinmis dayak yemis cokta onemli degil onlara gore. Csnim Allah yardimcin olsun biz ne desek bos. Elbet o gunlerin biter. Sabret temkinli haraket et kendini hirpalattirma.

Bence ilk olarak durumu aciln ailenle paylaş ve onların desteğini al.2.olarak sakın ama sakın çocuk yapma.3.olarak şiddetin olduğu bir evliliğe kesinlikle katlanma ,boşan.4.olarak çevrendeki yargılamalara kulaklarını tıka,hayat senin şu ne der,bu ne der...vb... şeyleri düşünme.Umarım herşey gönlünce olur.

Daha çok küçüksün evliliğin sorumluluğunu alacak bir yaş değil ama olan olmuş artik. Ne yapmak istediğine sen karar ver artik ya okuyup hayatini kurtaracaksin ya da eşinin istediği gibi yaşayip razi olacaksin. Ama hiçbirşey için geç değil sen mesleğini eline alinca evde kalmayi mi dusuneceksin ?

zararın neresinden dönersen kardıer lafı hiç bosuna değil.19 yasındasın bosan okuluna devam et kesinlikle. esinin sana saygısı kalmamıs bu saatten sonra duzelmesi cok zor .hayatını eline al gencsın her seyi asarsın bosuna en guzel yaslarını heba etme

19 yaş bütün bu kabusları geride bırakıp güzel bir yaşam kurmaya başlamak için hiç ama hiç geç bir yaş değil. Aileniz de yanınızda olacaktır. Umarım babanızla konuşup işe boşanmak için adım atmakla başlar, sonra da istediğiniz bir bölümde okur hayatınızı kurtarırsınız.

Evliliğiniz devam ederse olacaklar belli.

Hepinize tesekkur ederim aslinda ailemden cok birazda baskalarinin destegine ihtiyacim vardi ailem hep arkamda babam sonuncusunda babasini arayip kizimin sacina zarar gelirse dunyayi yakarim haberiniz olsun bu son dedi onlar geri donmemi hic istemedi ama bendeki aptallik evlenirken nasil gozum gormediyse donerkende gormedi gencligin verdigi bi aptallik sanirim bu bi yillik evliyim soranlar icin tek sorun tabiki bunlar degil bunlar sadece evlendigim insandan gorduklerim annesi bi yandan surekli benim istedigim olsun diyen bi kadin en basitinden anlatiyim disari cikiyoduk cok hastayip usuyorum arabanin on koltugunda koltuk isitma var usudugum icin oraya oturucam tabi hastayim diye dusunmuyorum normalde hic oyle bi derdim olmaz kayinvalidem sagolsun ben tam kapiyi acarken gelin kisminin yeri arkadir diye oturdu hemen oraya sonra ogluna bi cabalar hastami oldun oglum ustunu iyi giyin tamammi hastalik bulasmasin sanada bana oglumu benden calamazsin sen diyo esim gidince nereye gitsem ondan izin alicakmisim yoksa kusuyo esimle aramizi bozuyo her seferinde sikayet bi doldurma bi gun migrenim tuttu bide orucluyum diye evine temizlige yardima gitmedim ustelik uc tanede kadin geliyo temizlemeye kiyameti kopardi sen beni aptalmi sandin diye sanirim artik inceldigi yerden kopucak

ailen ne diyor bu durumda neden karşı tarafla konuşup verilen sözlerin tutulmadığını söyleyip seni çekip almıyorlar

Babanız biliyormu sizi okula göndermediğini. Okutmak şartı kaydıyla müsade etmiş eşinize çünkü.
Ailenizle konuşun, olup biteni bize anlattığınız gibi anlatın. İstememiş olsalar dahi bu evliliği, size kol kanat gererler muhakkak.
Ailenizin desteğini alın, okulunuzu bitirin.
Gerekiyorsa boşanmayı bile göze alın. 19 yaşındasınız, aileniz var, okulunuzu bitirme şansınız var, hayatınızı berbat etmeyin daha fazla.

şimdi okudum yazdığını benim sorumun cevabını verdin ALLAH yardımcın olsun

Sabah sabah sinirim tepeme zıpladı yibe canım benim çok klasik olacak ama KADINA ŞİDDETE HAYIRR!! Her insan hata yapabilir ki çok gençsin cahillikle yapmışsın bir hata bu kadar ısrarla devam ettirmek niye. Kv le mi evlisin o niye herşeyin içinde kendinden izin almanı istiyo falan. Bırak alma zaten küserse canına minnet.
Şu kadar ezdirmeyin kendinizi lütfen ya.

Ne mutlu sana cocugum öyle arkanda olan bir ailen var. Cok sanslisin gercekten. Ve sen bu nimetleri görmeyip 18 yasinda elogluna gidip mutlulugu ariyorsun, vallahi bravo.
Okumak isteyen ve gelecegini düsünen gidip 18 yasinda evlenmez ve baba sözü dinlemeyip ki, büyükler neticede herseyi daha iyi bilir, kendi kararini verme gücün var ise bu isden nasil cikilacaginida bilirsin diye umud ediyorum.
Yani cok büyük cesaret göstermissin, herkes o yasda bu cesareti gösteremez, demekki bosanmadada bu cesareti gösterebilirsin, bahanaler uydurup korkmana gerek yok,

canım sen delimisin ya bunları çekiyosun 3 günlük dünya ne zaman ölcegimiz ne belli en fazla snden 2 3 yaş büyügüm ama bende daha çocugum sayılır.. benımde farketmeden yaptıgım şeyler var bi insanında bu kadar üstüne gelinmezki yazık günah alsın oglunu başına çalsın.. kendılerıne gelın degıl hizmetçimi almışlar günah keçisimi almışlar çözemedim bi yerden eşin sahip çıkmıyo bi yerden dayak bi yerden kaynana cadısı bunları çekmek zorunda degilsin.. daha gençsin çocugunda yokken babanlarda sana sahip çıkıyoken etraf ne der demeyi bırak kaç kurtul.... parayla yatanlar var trevestı olanlar var eşlerini aldatanlar var hırsızlık yapıp etrafta gezenler var bunlar tü kaka degilde senin gelinliginle duvagınla gelin gidip eziyet görerek geri dönmenmi ayıp!!! dik dur kendıne iyilik yap kaç kurtul bunlar düzelmezz

Galiba haklisin yasitlarim hayatina yon vermek icin biseyler yaparken ben baskalarinin hayatimi mahvetmemesi icin ugrasiyorum simdiki aklim olsa asla evlenmezdim

Baban karşı çıkmış görmüş bazı şeyleri anlatmış ama anlamamışsınn.Madem şiddet var annene gitmişsin ne dönüyon daha bu adama tekrar dayak yiyip birdaha gitmek içinmi .Annen görüyor baban görüyor halini ne diyorlar sana.Çok küçüksün hayatını yola koyup eğitimine devam edebilirsin.dunyanın sonu değill yani

Galiba haklisin yasitlarim hayatina yon vermek icin biseyler yaparken ben baskalarinin hayatimi mahvetmemesi icin ugrasiyorum simdiki aklim olsa asla evlenmezdim
bende 21 yaşımda evlendım bi ton sorunlar çektim 9 ay boyunca... arkadaşlarım gezip tozuyodu ben naptım diye dert yanıp duruyodum ayrılmayı kafama koymuştum ama sonra düzeldi nasıl olduysa allah yardım etti herlde.. ama benım senın gıbı kaynana kayınpeder derdım yoktu hiç tek sorunum eşimin huylarıydı onlarda düzelince bişey kalmadı geriye.. ama senınkinde dayakta var hakarette var kaynana kayınpeder derdi var sana çocuk yaptırıp köle misali kullancaklar.. bence çocugun olmadan kölelikten kurtul hiç bişey için geç degil eşim düzelmeseydi bende boşancaktım bizene elden dimi

Çocuk yapma!!!! Gerekirse iki uç koruma yöntemi kullan ama çocuk yapmaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…