• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yuvamı kurmak istiyorum.

bende 1 söz 1 nişan attım sonra dikiş tutmadı hiçbir ilişki 27 yaşındayım şimdi ise laylay lom ama hatalarımdan maalesef ders almayarak aynı hataları tekrar yapıp hayatı kendime zindan ediyorum bu da benim kendime olan zarar verme hissiyatımın bir parçası sanırım :) neyse ayrılıklara üzülmek yerine Allah kurtardı demek daha mantıklı geliyor artık. çalışıyormuşsun da... isteklerin gayet normal fakat bence bekarlık güzel şey be tatlım. kimsenin kahrı çekilmez oldu. bazen keşke evlenmeden çocuk sahibi olabilmek toplumda ahlaksızlık olarak karşılanmasa bile diyorum :) şahsen evlilik kurumuna inancım yok fakat her kadın anne olmak elbette isteyebilir.
çok takılma derim kaderinde varsa o kişi mutlaka karşına çıkar.

Ah canım sen aynı beni anlatmşsın aynı yaştayız senınle durum ve konumlarımız aynı babam iyice baskı kurar oldu kendimi istenmeyen evlat gibi hissetmeye başkadım artık sürekli mutsuzluk. Hayatıma biri girse bile ha deyince evlılıge yeltencek tiplerden olmuyor. Bana buldukları saçma sapan tipli görücü usullerinide ben begenmıyorum. Denecek yapacak hıc bırsey yok tüm mutlulugumu evliliğe bağlar oldum sırf çevremdekiler yüzünden. Becerıksız sevilmeyen değersiz bi insanmıs gibi hıssediyorum kendımı. Evlenmek için acele ediyorum diye bir konu başlıgım var onu okur musun? Etrafa baktıgımda en işe yaramaz vasıfsız arkadasımın bile kocası cocugu varken bu bana üzüntü verir oldu insan baskasının mutlulugunu kıskanır mı? Allahım nasip bollugu versin bize bahtsızlıl kötü bısey :(

Canim evlenirsin .. 1 sene gecmez hadi yok mu cocuk derler.. daha var dusunmuyoruz dedihin halde tup bebek onerileri balli pekmezli karisimlar (en cok buna gulerim) onerirler... olmadı ayol bu kısır heralde derler.. yaparsin bi cocuk ee 2. Ne zaman derler ... kimseyi memnun edemezsin bossverrrr yahuu:) mahalle baskısı yüzünden hep bunlar.. seni cok iyi anliyorum vucut anne olmak karsiliksiz sevgi beslemek istiyor ama zorla olacak bir durum degil ki ... siz de kendinizi ezikletmeyin canim ben gayet mutluyum huzurluyum valla karsima iyi bir kismet cikarsa neden olmasin çoluk çocuk değil oturakli ağir yasamis gormus bir insanla yaparim ancak dersiniz hem insanlar artik 30 dan sonra evleniyor okul hayati sinavlar kariyer derken kizlar 30 31 oluyor hic uzulmeyin bence :)

Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah.
Ama kimseyi takmayın. Ben evlendım ayrıldım. Herkes adamı melek ilan etti. Ben mi yanıldım dedim. Baskı sonucu dur bir daha deneyim:) olmadı tabiki. Ayrılırken herkes dediki zaten 1. De olmayan 2. De hiç olmaz :)
O sebeple milletin dediğini kapının dısında bırakıyorum

Bazen bir şeye insan fazla odaklanıyor. Sonra ne kadar ıstesen de o şey olmuyor. Sonra aman diyorsun ne olacaksa olsun. Şart ki yani? Pat diye istediğin oluyor. Çok fazla odaklanmışsınız. 31 yaş hiçbir şey de değil. Biraz aklınızdan bu işi çıkarın. Herkesin size üzüldüğünü düşünmeyin. Bakın görüyorsunuz, elleriniz var yazıyorsunuz. Hani bir hastalığınız ve noksanlığınız olsa insanlar üzülür, acıyabilir ama bekarlık da böyle bir şey değil. Madem zaman var güzel güzel birikim yapmaya da zaman var demektir. Biraz aklınızdan bu işi çıkarın. Mutlaka karşınıza çıkacaktır. Biraz zaman...

Valla bizde kardesimi evlendirmek istiyoruz, adaylar var ama bir turlu kafa dengini bulamiyor, sirf evlilik olsun diyede evlenmek istemiyor, bizimde derdimiz onu evlendirmek yuva kurmasi, 28 yasinda. Isi gucu hali vakti yerinde:) bi tanissaniz kismet bellimi olur..

Ah canım sen aynı beni anlatmşsın aynı yaştayız senınle durum ve konumlarımız aynı babam iyice baskı kurar oldu kendimi istenmeyen evlat gibi hissetmeye başkadım artık sürekli mutsuzluk. Hayatıma biri girse bile ha deyince evlılıge yeltencek tiplerden olmuyor. Bana buldukları saçma sapan tipli görücü usullerinide ben begenmıyorum. Denecek yapacak hıc bırsey yok tüm mutlulugumu evliliğe bağlar oldum sırf çevremdekiler yüzünden. Becerıksız sevilmeyen değersiz bi insanmıs gibi hıssediyorum kendımı. Evlenmek için acele ediyorum diye bir konu başlıgım var onu okur musun? Etrafa baktıgımda en işe yaramaz vasıfsız arkadasımın bile kocası cocugu varken bu bana üzüntü verir oldu insan baskasının mutlulugunu kıskanır mı? Allahım nasip bollugu versin bize bahtsızlıl kötü bısey :KK43:

Amiinnn canımm. Mutluluğumuzu evliliğe bağlamak ne kadar yanlış maalesef bende de bu durum söz konusu herşeyin farkındayım. Bak diyorum ne insanlar var nelerle mücadele ediyorlar sen neyin peşindesin ama gel gör ki 2 gün sonra yine bu durumun mutsuzluğu içindeyim. Tüm arkadaşlarım evli. Dediğin gibi çevredekiler ayrı bi olay zaten sanki biz istemiyoruz. 2 gün önce karşılaştığım bir tanıdıkla tekrar karşılaştığımda bile aynı soru. Ohooo teyze 2 günde neler değişti önceki gün söz nişan dünde düğün oldu işte bakalım bebekte yolda nasipse diyesim geliyor.
Ne diyim gönlümüze göre olur inşallah herşey

Yani yuva kurmayı istemeniz gayet normal aslında.
Ama ila evlenip yuva kurmanız gerekmiyor ki bu hayat da, değil mi ?

Kişi önce tek başına bir birey olması gerekiyor.
31 yaşındasınız ve çalışıyorsunuz. Kendi evinizi ve dünyanızı kurmak için ila evlenmeniz mi gerekiyor mesela ??

Evlenmek, çocuk sahibi olmak vs... bunlar evet güzel duygular olabilir. Ama aslında bunlar dayatılmış kurallar gibi geliyor bana... mutlu olmak için ila bunları yaşamanız gerekmiyor ki.

Çıkın. Seyahat edin, yeni yerler keşfedin yeni kültürel ile tanışın. Kendinizi geliştirin vs...

Hem bu dünya da o kadar sorun var ki.
Küresel ısınma, enerji yetmemezliği, su problemi, savaşlar vs... ben mesela fazla idealist düşünüyorum bu dünya ya çocuk getirmek istemiyorum. Bencilik yapmak istemiyorum.

Insanların size piskolojik baskı yapmalarına izin verirseniz tabi ki de mutsuz olursunuz. O kadar endekslemişsiniz ki kendinizi bu konuda.

Merak etmeyin bir gün mutlaka aşık olursunuz veya size biri aşık olur. O zamanı mutsuz bir şekilde beklemektense zamanınızı değerlendirin. Mutlu olmaya çalışın ve kendinizi geliştirmek için (içsel , ruhsal anlamda) çalışmalar yapmayı deneyin.

Sıkma canını olmayacakmış gibi bi psikolojiye girme.pozitif olki güzel şeyler seni bulsun.yaşın çokta büyük değil.elbet karşına çıkar düzgün birisi henüz zamanı degil demekki hakkında hayırlısı olsun

Cok monoton, evden ise-isten eve tarzi bir hayatiniz var ise yeni insanlarla tanisamiyorsunuzdur.. oncelikle ortaminizi gelistirin, kurslara ya da etkinliklere katilin.. hem psikolojinize iyi gelecek hem de etrafinizi genisletecektir.. benim en yakin iki arkadasim da aynen sizin gibi o yuzden cok iyi anliyorum icinde bulundugunuz psikolojiyi..

Cok monoton, evden ise-isten eve tarzi bir hayatiniz var ise yeni insanlarla tanisamiyorsunuzdur.. oncelikle ortaminizi gelistirin, kurslara ya da etkinliklere katilin.. hem psikolojinize iyi gelecek hem de etrafinizi genisletecektir.. benim en yakin iki arkadasim da aynen sizin gibi o yuzden cok iyi anliyorum icinde bulundugunuz psikolojiyi..

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz, fikirleriniz için. Kursa ve spora gidiyordum ikiside yeni bitti sayılır. Çokta ev iş - iş ev sayılmaz aslında hayatım.En olmadı tek başıma alışverişe, sinemaya veya kitap cafeye gider otururum. Sanırım her ne kadar elimden gelmese de oluruna bırakmak gerek ..

Back
X