Artık zayıflamak istiyorum :(

Ben bi ara 40 bedendim ama 36 olmak istedim kendimi bildim bileli 36 bedendim cunku.neyse diyet yapmaya basladim birkac basarisiz diyet tecrubemden sonra kendim arastirdim.ekmegi tamamen kestim cikolata gunde bi tane cola falan kesinlikle yok.olaya diyet gozuyle bakmadim saglikli beslenicem dedim.herseyi yedim sadece porsiyonlari azalttim ve ekmegi kestim bide aralikli oruc tarzi yedim.1.73 boyda 65 kiloydum 3 ayda 51 kiloya dustum.sizde yaparsiniz spor falan yapmadan bile verdim ki asla veremem diyordum.

Ben 2 sene önce 5 ayda 21 kilo verdim.instagramda takip ettiğim bir diyetisyenden 3 ay danışma aldim. Her hafta liste değişiyordu. Diyetten 3 ay sonra pilatese başladım gerçekten çok iyi oldu. Her hafta liste değişiyordu bir hafta protein agirlikli bir hafta sebze bence başlarsanız yaparsanız. Ben doğumdan sonra 80 inin altına inemedim hep başladım olmadi bıraktım, 85 kiloyla başladım 64 le bıraktım.

duygusal yiyicilik mi yasiyorsunz acaba?
oyleyse bunu tetikleyen seyi bulmaniz lazim.

onun disinda diyete girince birden cok mu yukleniyorsunuz, hani devam edilemeyecek bir diyet mi seciyorsunuz.
normalde 3bin kalori alirken pazartesi diyete baslayip 1000 kalori alirsaniz zaten olmaz, hadi diyelim o sekilde kilo verdiniz, o kilolari yeniden ayni hizla geri alirsiniz.

Takimlara bekleriz bu arada, 15 kilo nedir, aramizda 30 kilo verenler bile var.

duygusal yiyicilik mi yasiyorsunz acaba?
oyleyse bunu tetikleyen seyi bulmaniz lazim.

onun disinda diyete girince birden cok mu yukleniyorsunuz, hani devam edilemeyecek bir diyet mi seciyorsunuz.
normalde 3bin kalori alirken pazartesi diyete baslayip 1000 kalori alirsaniz zaten olmaz, hadi diyelim o sekilde kilo verdiniz, o kilolari yeniden ayni hizla geri alirsiniz.

Takimlara bekleriz bu arada, 15 kilo nedir, aramizda 30 kilo verenler bile var.
Resmen duygularıma tercüman oldunuz. Teşekkür ederim. Aynen duygusal açlık sanırım😔

Canım ya üzülme tartıya çıktığımda 95 dim dogumdu birde ilaç tedavisi gördüm ilaçlardan dolayı çıktım bu kiloya ama şimdi 84 kiloyum bende çok zor veririm hemen kilo alan bir bünyem var. Nasıl verdiğime gelince hiç spor yapamadım ekmeği tam tahıllı buğday ekmeği al iki dilimde doyarsin. Kahvaltıyı tam yap ama sucuk salam yeme. Öylen ye ama sebze türü yemek yoğurt vs akşam saat 6 dan sonra yeme. Hiç spor yapmadan 6 ayda 10 kilo verdim. Spor yapsam daha çok verirdim ki bünyem çok zor kilo verir. İki ayda üç ay hiç kilo veremedim zamanda oldu. Önemli olan stres yapmayacaksin.kafaya takmayacaksin. Allah dert vermesin kilo verilir canım vermesem ben veremezdim. Abur cubur kes kola çikolata şeker hamurlu ne varsa yeme ben bunları hemen hemen hiç yemedim. Dün yedim bir tane çikolata gofret inan kaç aydır ilk defa. Ne dertler var Allah beterinden saklasin

Resmen duygularıma tercüman oldunuz. Teşekkür ederim. Aynen duygusal açlık sanırım😔

ozellikle duygusal yiyicilik yasayan kisilere agir diyet hic onerilmez diye biliyorum, cunku daha cok tetikler, stresi artirir.

Dusunme seklinizi degistirmeniz gerekiyor.
Diyetten cok saglikli beslenmeye odaklanmaya calisin.
ve degisik beslenme tarzlarini inceleyin, hangisi sizin hayat tarziniza uyuyor ona gore bir plan yapin.

Gittim ama 1 ay dayanabildim. Diuetisyenin verdiği listeye ıyamayınca utanıp diyetisyene gitmektrn vazgeçtim. Spor salonu da başlıyorum ama uzun süreli olmuyor sıkılıyorum
Kilo vermenin diyet ve spor dışında mucize bir yöntemi yok biliyorsunuz değil mi?

Siz kilo veremiyor değilsiniz, kilo vermek için hiç bir şey yapmıyorsunuz.

Beslenme şeklinizin bedeninize kilodan çok daha ciddi zararlar vereceği de açık bana kalırsa.

Canım ya üzülme tartıya çıktığımda 95 dim dogumdu birde ilaç tedavisi gördüm ilaçlardan dolayı çıktım bu kiloya ama şimdi 84 kiloyum bende çok zor veririm hemen kilo alan bir bünyem var. Nasıl verdiğime gelince hiç spor yapamadım ekmeği tam tahıllı buğday ekmeği al iki dilimde doyarsin. Kahvaltıyı tam yap ama sucuk salam yeme. Öylen ye ama sebze türü yemek yoğurt vs akşam saat 6 dan sonra yeme. Hiç spor yapmadan 6 ayda 10 kilo verdim. Spor yapsam daha çok verirdim ki bünyem çok zor kilo verir. İki ayda üç ay hiç kilo veremedim zamanda oldu. Önemli olan stres yapmayacaksin.kafaya takmayacaksin. Allah dert vermesin kilo verilir canım vermesem ben veremezdim. Abur cubur kes kola çikolata şeker hamurlu ne varsa yeme ben bunları hemen hemen hiç yemedim. Dün yedim bir tane çikolata gofret inan kaç aydır ilk defa. Ne dertler var Allah beterinden saklasin
Satırlarınızı okurken içim birden huzurla doldu.insanı sakinleştiren bir yanınız var sanırım😊. İnşallah dediklerinizi yapabilirim.teşekkür ederim

ozellikle duygusal yiyicilik yasayan kisilere agir diyet hic onerilmez diye biliyorum, cunku daha cok tetikler, stresi artirir.

Dusunme seklinizi degistirmeniz gerekiyor.
Diyetten cok saglikli beslenmeye odaklanmaya calisin.
ve degisik beslenme tarzlarini inceleyin, hangisi sizin hayat tarziniza uyuyor ona gore bir plan yapin.
Bu dediğinizi kesinlikle uygulayacağım .ben hemen 2 ay da kilo verip incecik olmak istiyorum haliyle stresten veremiyorum. Aslında bunu 5-6 aya yaysam dediğiniz gibi yapsam sanırım bu sefer olur

Istemek basarmanin yarisidir. Biraz da istikrarla bu isi cozersiniz. Cok guzel motive eden diyetsiyenler var. Beslenme isine tamamen siyah ya da beyaz olarak bakmayin. Arasira kacamaklae olacaktir onemli olan cabuk toparlayabilmek.

Herkese merhabalar ..ömrüm boyunca bana dert oldu kilolarım.33 yaşındayım.kendini bildim bileli kiloluyum.15 kilo fazlam var ne yapsam ne etsem olmuyor psikolojim bozuldu inanın hayattan tat almıyorum.herkes de beni özgüvenli bilir .halbuki içimde neler saklı😭 Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka ama inanın insanın bedeniyle barışık olması herkese nasip olmuyor. Takıntı haline getirdim. Bir şey alacaksam yapacaksam bile hep zayıflaladıktan sonra diyorum . Lütfen bana yardım edin benim gibi zor kilo verip başarıya ulaşanlar bunu nasıl başardı.
15 kilo verilmeyecek bir kilo değil
3-4 ay hergün size yemek yollayan bir diyetisyenle anlaşın, yaza kalmaz fazlalıklarınız gitmiş olur.

Bu dediğinizi kesinlikle uygulayacağım .ben hemen 2 ay da kilo verip incecik olmak istiyorum haliyle stresten veremiyorum. Aslında bunu 5-6 aya yaysam dediğiniz gibi yapsam sanırım bu sefer olur

artik hayatiniz bu olacak diye dusunun, 5-6 ay degil 1 yil 2 yilda verin ne olacak,
bundan sonra siz fit ve sagligina dikkat eden bir insan olacaksiniz.

Yasam tarziniz aktif ise daha cok yiyeceksiniz,
degilse ona gore azaltacaksiniz yediklerinizi,
kendi hayat tarziniza uygun ama saglikli secimler yapacaksiniz.

Benimde 10 kilo fazlam oldu evlendikten sonra.
Bir kaç başarısız diyet denemesinden sonra cumadan beri if diyetini yapıyorum ve gayet yolunda gidiyor.
Tek sıkıntım hareket edememek.
Hem pandemi hem de çalışıyorum zamanım kalmıyor ama bahar gibi yürüyüşe de başlayacağım.
Bugün işe gelirken pantolonu bile rahat giydim kendimi motive etmeye çalışıyorum.
Gidiyor gibi yani kilolar :)
If denedim yaklasik 1 ay ama hic fayda etmedi. 12-8 arası yaptım çalıştığım için mecburen. 12de öğle yemeği yedim normal bir de akşam 8den sonda yememeye özen gösterdim. 1 gram veremedim :) nasıl yapıyorsunuz

If denedim yaklasik 1 ay ama hic fayda etmedi. 12-8 arası yaptım çalıştığım için mecburen. 12de öğle yemeği yedim normal bir de akşam 8den sonda yememeye özen gösterdim. 1 gram veremedim :) nasıl yapıyorsunuz

Bende çalışıyorum ama sabah kahvaltı yapmıyorum ya kahve yada bir haşlanmış yumurta.
Acıktığım tüm zamanlar da su içiyorum artık kesmiyorsa kahve falan yanına da eti lifalif in barları var ya onlardan yiyorum bir tane (umarım ban yemem :D )
Öğle yemeği çorba ve sebze yemeği yanına salata ve yoğurt.
Akşam da yine yemek ama çok az pilav makarna ya hiç yok ya da 1 kaşık onu da nefsimi köreltmek için.
Akşam maksimim 20 den sonra ağzıma bir gram bir şey atmıyorum.
Bol su, bitki çayı ve iştah kesmesi için sadece kahve.
Şeker yok, un yok, tuz minimum seviye.
Yani ben çabuk kilo vermek istediğim için biraz sıkı uyguluyorum.
Göbeğim gidiyor gibi hissettim :D
Benim sıkıntım aslında yan simitlerim ve basenlerim onlar için yürümem lazım.
Pandemi biraz rahatlarsa ona da başlayacağım :)

Back
X