Artmış Fetal Ense Kalınlığı Hakkında

Amin Allah'ım hayırlı evlat etsin babada dua et lisansın duan kabul olur inşallah

merhabalar 210 gün önce ben de bebeğimi 12 hafta+5 günlükken kistik higroma ve hidrops fetalis yüzünden kaybettim. normal rutin kontrole gittiğimde bebeğimin ntsi 7.3 mm olarak söylendi ve kistik higroma teşhisi kondu. hemen beni üniversite hastanesine yönlendirdiler orda da bebeğimin yaşamayacağını amniyosentez yaptıralım dediğimde daha önünüzde 4 hafta var o zaman kadar bile yaşamaz bu bebek ve sizi zehirler hayatınız tehlikeye girer dediler.gitmediğim sormadığım doktor kalmadı eskişehirde 2 tane profa göründüm ikisi de aynı şeyleri söyledi.bu gebelik sonlandırılmalı.hiçbir şey yapılmadan çok zor karar vererek ve çok çaresiz bir şekilde kabul ettik.ve bebeğimi ilaç verilerek hastanede düşük yaptım. yani maalesef bebeğim kendi ölmedi gittiğim profesörlerden biri bebekten alınan örneği mutlaka genetik incelemeye verin dedi öyle yaptık biz de ama sonuç için hastaneye sorduğumuzda üreme yok dediler sadece böyle söylediler. ve hiç bir teşhis koymadılar. benim için o kadar büyük bir yıkım ki bu hala toparlayamadım kendimi. üstelik elimde hiçbir bilgi yok. bebeğimde neden bu hastalık oldu bilmiyorum. artık öyle bir duruma geldim ki bebeğime down sendromlu deseler bile içim rahat edecek ama bilmiyorum bunca zaman oldu hala çaresizim

Benim de
9.6 mmdi ve kandan gen testi yaptık, bir de sonradan karından cvs ve amniyosentez fakültede yapıldı. 3 testin sonucu da down sendromun geldi. Bu kadar yüksek ödem olduğunda ciddi bir anomali söz konusu oluyor. Ve 7 mm ense kalınlığı da büyük bence. Hakkınızda hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Olanlar oldu geleceğe bakmamız lazım. ☺

Benmde 20. Haftalarda 10 mm ye ukasti ense kalinligi ama amniiyosentez temiz geldi genede endiselitim haftaya dogumum var

evrem_06 allah yardımcın olsun canım endişelenme her şey güzel olacak inşallah.

Bende buraya yazmıştım şimdi bildirim gelince paylaşayım ilerde benim gibi yaşayan olursa rahatlasın şimdi kızlar 2 li ve 3lü taramam gayet güzel gelmişti herşey yolundaydı kiii ayrıntılı ultrasona girene kadar. İnceleyen kadın bana ikili taramamı nerde yaptırdığımı sordu bende bu hastane dedim. Bebeğimin ense kalınlığı yüksekti. Sonucu doktoruma gösterince down sendromu olabilir perinatoloji bölümüne git dedi. Araştırıp gittim ve orda pek problem göremediler ama içime kurt düştü bi kere. Doktorumu değiştirdim eşimin baskısıyla. Çünkü ağlamaktan helak olmuştum sabahı zor etmiştik. Vee şimdi paşam 3 aylık down sendromu falan da yok çok şükür. Hamileliğimin 20. haftasını böylece rezil etmişti. Ama belli bi haftadan sonra ense kalınlığı önemini yitiriyor. Artık genler devreye giriyor. Benmde eşiminde ensemiz kalındır :) o yuzden her doktorun her dediğini ciddiye almayın. Mutlaka birkaç doktora daha görünün. Hayırlı doğumlar herkese.

Amniyosentez yaptirdin mi cnm sende ins sorun cikmsz dogumdan sonra bnde yazicam 32. Haftada bana hala ensesi kalin dediler ultrason fotosu bile vermedi doktorlar bebek sikintili diye 11 haftalikken baslamisti bizim sikintilar gozumun yaşı dinmedi simdi ise olaya bakis acim farkli yasiyorsa problem yok 3 doktor dogarsa haber ver dedi ins sag salim kucagima alicam ve o doktorlari ziyarete gidecem

Yok canım yaptırmadım. Perinatolojide doktor eğer sıkıntı görürsem amniyosentez isterim yaptırmanıda tavsiye ederim dedi. Sonra pek sıkıntı görmedim deyince yaptırmadım bende. Ve doğuma kadar hep aklımda kaldı evladım iyimi diye düşündüm hep. Seni çok iyi anlıyorum gerçekten çok zor. Umarım sağlıkla alırsın kucagına burayada yaz mutlaka bende merak ettim şimdi

Merhabalar benim de 12. Haftada 2.4 çıktı ense kalınlığı. Ama 2 li ve 4 lü tarama 10 binde birdi. 20. Haftada Ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığının 7.7 ye yükseldiğini gördük. Ayrıca bağırsakta parlaklık ve daimi ağız açıklığı görüldü. Bebiş ağzını kapatmıyor hiç. Amniyonsentez önerildi. Bugun öğleden sonra işlem yapılacak. Bu aşamalardan geçen tecrübeli annelerimizin tavsiyelerine ihtiyacım var.

Merhaba sonucunuz ne çıktı acaba benimde sizinle aynı ense Kalınlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…