Artmış Fetal Ense Kalınlığı Hakkında

Çok çok çok sevindim :) Allahım sağlıklı hayırlı doğum yaşam nasip etsin inşallah annesiyle babasıyla huzurlu bir yuvada :) Amin :))

Allah razı olsun canım. İnşallah tek isteyim bir mucize olur ve bebeğimi sağlıklı olur. İkinci evladım olacak ve onu çok istiyorum. Allahım dualarımı kabul eder inşallah.
amin canım inşallah, allahım dualarımızı kabul etsin

Çok çok çok sevindim :) Allahım sağlıklı hayırlı doğum yaşam nasip etsin inşallah annesiyle babasıyla huzurlu bir yuvada :) Amin :))
amin çok sağol, inşallah sağlıkla kucağımıza alırız, allahım herkesin yardımcısı olsun

Kızlar merhaba. Benm ikili taramam 1/1382
Üçlü taramam 1/5082 çıktı. Daha sonra ayrıntı ultrasona girdim 21+1 de. Ense 4.6 mm (üst sınır 6mm) yazıyo. Doktorum bunu biraz riskli buldu ve perinatolojiye görünmemi söledi. Bu haftalarda ense kalınlığı ne olmalı yada bu durumda benm bebeğimde down sendromumu var acaba bilen varmı? Dün eşimin bi tanıdığı sayesinde bir doktora daha göründüm bende aynı ölçtüm ama sıkıntı görmedim dedi. Burun kemiği falan var dedi. Ama pek içime sinmedi acıkcası bakısı falan. Bilgisi olan yazabilirse çok dua ederim gerçekten. Bu arada asla aldırmayı düşünmüyorum. Ama sonuçta hazırlıklı olmam gereken bir durum olduğu için bu kadar araştırmaya çalışıyorum.

Hayırlısıyla inşallah bebeğinin hiçbir şeyi yoktur. Downda risk gözlemi yapıldığı haftalar 12 - 16 haftaları arası. Ayrıca siz de yapılan tüm testlerde down riski çok çok düşük çıkmış. Fetal ense kalınlığı siz de daha sonraki haftalarda görülmüş. Bence genetik değil de gelişimsel bir sıkıntıdan kaynaklanabilir ense kalınlığı ve gelişim ilerledikçe de düzelir. Sizin down için riskli haftaları atlattığınızı düşünüyorum. Benim 9.6 mmdi ve bebeğim down sendromluydu. Allah hepimize hakkında en hayırlısı neyse onu versin inşallah.

Amin canım inşallah. Perinatolog baktı bence sıkıntı yok dedi. Rabbim bşze bağışlar sağlıkla inşallah. Sizin doğdumu bebeğiniz?

Amin canım inşallah. Perinatolog baktı bence sıkıntı yok dedi. Rabbim bşze bağışlar sağlıkla inşallah. Sizin doğdumu bebeğiniz?
Hayır 2 kasımda ödem olduğunu öğrendik. 11 kasımda kalbi durdu 14 kasımda da ölü doğum yaptırıldı. Hayırlısı buymuş..

Hayır 2 kasımda ödem olduğunu öğrendik. 11 kasımda kalbi durdu 14 kasımda da ölü doğum yaptırıldı. Hayırlısı buymuş..
Kusura bakma nolur. Çok geçmiş olsun bişey daha sorabilirmiyim? Kusyra bakmazsan acaba kac haftalıktı gebeliğin?

Kusura bakma nolur. Çok geçmiş olsun bişey daha sorabilirmiyim? Kusyra bakmazsan acaba kac haftalıktı gebeliğin?

Yo istediğin her şeyi sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olabileceğim bir şey varsa olmak isterim :) 14 haftalıktı ve ilk gebeliğimdi. İnsanın sarılacak teselli bulacak bir bebeğinin olmaması da çok üzücü

Rabbim kısa zamanda sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah. Bende ilk kürtaj olmak zorunda kaldım. Hcg değerlerim düzensiz yükseliyodu gelişmiyodu malesef. Benimde ikili üçlü temiz çıkıp ense normalken şimdi böle olunca korkmuştum. Ama içimi bir nebze rahatlattın çok sağol ya. İnşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz bizde. Gönlün ferah olsun çok teşekkür ederim

Aminn ☺ Allahın da izniyle hayırlısıyla sağlıklı bebişlerimize kavuşuruz inşallah. Çok üzücü bu yaşadıklarımız zaman geçmek bilmiyor. Allahım hakkımızda en hayırlısı neyse onu nasip eder inşallah ☺

amin canım rabbim gücüne güç katsın inşallah

Merhaba arkadaşlar. Bende 13 haftalık gebeyim ve geçen hafta dr a gittiğimzde bebeğimin ense kalınlığı 8. 4 olduğunu kalbinde problem oldugunu hatta yarık dudak damak ve fazla parmaktan şüphelendiklerini soylediler ve aldırmam gerektiğini soylediler. Benim durumumda olupda sağlıklı bebek dünyaya getren varmı acaba

Allah yardımcınız olsun. Benim bebeğimin de çok yüksekti 9.6 mm. Zamana bırakın, Allah arada bırakmasın inşallah ben hep öyle dua ettim. Kalbi durmuştu bebeğimin alındı 14 kasımda. Çok zor günlerdi. İnşallah sağlıcakla kavuşursunuz.

Allah yardımcınız olsun. Benim bebegımin ensesin de çok yüksekti 9 mm. 15 aralıktı 15 haftalık bebeğimi kaybettim. Kistik higroma, hidrops, bağırsaklarda parlaklık çok hastayıdı benim meleğim. Allahım kimseye yaşatmasın. O gün amniosentez yapıldı, sonucu bir kaç güne gelir. Doktor size amniosentez önerdi mi?

Evet çok zor günler ama kontrolümüzde değildi, ne kadar yıpratırsak yıpratalım kendimizi düzelmeyecek. İyi olmaya, dua etmeye, işimize gücümüze evliliğimize evimize odaklanmaya devam etmemiz gerekiyor ki güzel günler yeniden bizim olsun inşallah :) Benim de 14 aralık günü yani kalbinin durduğu gün cvs ve amniyosentez yapıldı down sendromluydu bebeğim. Biz zaten kandan da test yaptırmıştık yaşarken oradan gelen sonuçlarda da trizomi 21 yani down sendromu çıkmıştı. 14 haftalıkken 14 aralıkta kaybettim bende. Yeni yeni kendimi toparladım sayılır kendimi yoğunlukta tutuyorum sürekli boş kalmıyorum. Allah her birimizin yardımcısı olsun, inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimiz olur :)

Evet önerdi fakat sonucu öğrenmek fayda sağlarmı bilemiyorum. Sonucunda aldırmayacagım 2 dr da aldır dedi. Bir cana kıyamam bi sonraki gebelik için mi yaptrdınz siz

Amin canım bende iyi olmayı çalışıyorum. Çok zor o acıyı sadece yaşıyan bilir. Allah sabır, güç küvvet versin hepimize.

Evet önerdi fakat sonucu öğrenmek fayda sağlarmı bilemiyorum. Sonucunda aldırmayacagım 2 dr da aldır dedi. Bir cana kıyamam bi sonraki gebelik için mi yaptrdınz siz

Ben bebeğimin öldüğünü öğrendikten sonra yapılmasına izin verdim. Riskli bir işlem, iyi ki canlıyken yaptırmamıştım. Sonra vicdan azabı çekerdim zaten zor yaşıyordu ben bir de dışarıdan enfk mu soktum diye. İnsanın stres üzüntüden aklına her şey geliyor. Ben de aldırmamaya karar vermiştim ama kalbi durdu. Çok zor günlerdi, Allah yardımcınız olsun inşallah. Aynen sonraki gebeliklerim için yaptırdım, bebeğimin ölme nedeni neydi diye bilmek istedim. Genetik değilse belki kan pıhtılaşması yeterince beslenememesi gibi diğer araştırmalara gidecektim. Ama genetik olduğunu öğrendim.

Bana da sağolsunlar gittiğim hiçbir doktor aldır demedi. Hepsi zamana bıraktı, testlere öncelik verildi. Kötü gelebilir sonuçlar hazırlıklı ol gibi telkin ve teselliler de bulundular. Hatta umut verenler oldu, fetal anomali yoksa oradaki ödem büyüdükçe kaybolabilir, kistik higroma ise operasyonla sıvı birikmesi alınabilir gibi. Olumlu ve olumsuz ihtimalleri anlatarak bana yardımcı olmaya çalıştılar. Zaten aldırma kararı olsa bile erken. Henüz hiçbir şey net belli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…