• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık nolur yardım edin

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
kızlar stresten uyuyamayacağım kafayı yemek üzereyim

kardeşime bi saatliğine arabamı verdim arkadaşına gitsin genç çocuk bi kez olsun kıyak geçeyim dedim. allah belamı versin bunu dediğim güne.

inanın arabayı bir yere vursa üzülmezdim.

ailem tatilde şu an bu arada

vursa arabayı baba kusura bakma ben vurdum arabayı derim biraz konuşur yalvarır gönlünü alırdım. ki usta şöförüm babam anlayış gösterir bu tür şeylere.

benim gerizekalı kardeşim arabada sigara içmiş, tavanı yakmış.ki kendisi daha 18 yaşında.

araba bebek gibi binmeye kıyamıyordum, bırakın içini arabanın yanında dahi sigara içilmemişti.

şimdi babam tatilde, dönünce görecek orayı, görmese de gizleyemem söylemem gerek.

hani dedim yaptırayım parası neyse borç harç veririm. ama arabaya yapılan her işlem kayda geçiyor arabanın orjinal servisinde yaptırdığında ve babamın bundan haberi olur benden gizli nasıl iş çevirirsin diye kıyamet kopar. tavan döşemesi yeniletmek en az bin beş yüz lira ayrıca basit bir sorun da değil bu.

babam olayı öğrense kardeşime temiz bir dayak atar evden kovar. babamın en hassas olduğu konu bu. babama 'baba ben hamileyim' dememle 'baba ben sigara içiyorum' demem aynı şey, bu arada bekarım.

babamı çok iyi tanıyorum kardeşim bu sene üniversite okuyacak adam tam mutlu olmuştu bu sorunlu kardeşim konusunda tam yüzü gülmüştü, olayı öğrenince evden kovar üniversite kaydını da yapmaz beş kuruş dahi vermez.

saatlerdir düşünüyorum işin içinden çıkamadım çıldıracağım. babama nasıl derim baba kardeşim sigara içiyor tavanı yaktı diye. resmen kendi elimle ölüm fermanını imzalarım. e baba ben yaptım da diyemem bu sefer aynı son benim için geçerli olur.

nolur bi yardım edin ne diyim ne yapayım bir akıl verin bu işlerden anlamıyorsanız bile adamı nasıl yumuşatırım bu tür kriz anını nasıl yönetirim

babanı tanıyosun en iyi sen bilirsin demeyin kelin ilacı olsa kendi başına sürer, bugüne kadar babamla çok kavga ettik bu tür durumlarda hiç acımaz kim olursa olsun koyar kapının önüne.

birkaç ay önce kardeşim babamın cebinden para çalmıştı, babam ben evde hırsız mı yetiştiriyorum deyip kovmuştu kardeşimi haftalarca giremedi eve, en son annem seni boşarım dedi de girebildi ki cidden annemle babam haftalarca ayrı yattı konuşmadı babam anneme para dahi vermedi şu öğrenci halimle ben harçlık verdim anneme.

babam şeker gibi bir insan asla şiddet göstermez hepimizin üstüne titrer ama hırsızlık ve sigara olunca konu gözü dönüyor.

hmm zor bı durum :26:
ne kardeşını ele verebılırsın, ne de kendını yakabılırsın.

Pekı şöyle yapsan arasan yarın babanı.
Baba, dün x arkadaşım ıle arabayla gezerken bırşeyler almak ıçın markete gırdım (orayı sen at ışte)
X arabada kaldı ve arabamda sıgara ıçılmemesı gerektığını bılmıyormuş ve sıgara yakmış ve tavan yandı.
Ben tamıre götürüyorum arabayı senınde haberın olsun, desen ?

Yalanı hıç sevmem, ama madem şuan zor durumdasın olacak artık :26:

Bu arada tavanı nasıl yakmış ?? :53: hanı söyle kendımı arabamın ıçınde elımde sıgaramla düşündüm
kırk yıl düşünsem arabamın tavanını yakamam

hmm zor bı durum :26:
ne kardeşını ele verebılırsın, ne de kendını yakabılırsın.

Pekı şöyle yapsan arasan yarın babanı.
Baba, dün x arkadaşım ıle arabayla gezerken bırşeyler almak ıçın markete gırdım (orayı sen at ışte)
X arabada kaldı ve arabamda sıgara ıçılmemesı gerektığını bılmıyormuş ve sıgara yakmış ve tavan yandı.
Ben tamıre götürüyorum arabayı senınde haberın olsun, desen ?

Yalanı hıç sevmem, ama madem şuan zor durumdasın olacak artık :26:

Bu arada tavanı nasıl yakmış ?? :53: hanı söyle kendımı arabamın ıçınde elımde sıgaramla düşündüm
kırk yıl düşünsem arabamın tavanını yakamam

canım babam sigarayı benim içtiğimi,paçayı yırtmak için arkadaşımı öne sürdüğümü düşünür

olay gerçekten öyle olsa bile bunu yapar.

bi kere teyzem bilgisayarını kırmıştı babamın, onda bile benle kavga etti 'sen kırdın teyzene laf etmiyim diye ona suç atıyosun' vs diye

teşekkür ederim yardımcı olduğun için.

valla arabada sıgara ıcerken tavan nasıl yandı ben onu anlayamadım:S

muhtemelen camı azıcık açıp külünü camdan atayım derken elini yukarı doğru kaldırıp dengeyi kuramayıp değdirmiştir. ayrıntılı bilmiyorum çok konuşmadık bu gece arkadaşında kal yüzünü görmek istemiyorum dedim. o kadar rahat davrandı ki beni ne durumda bıraktığını hiç düşünmüyor.

Arabanın tavanının yandığınıda mı duyacaktım. :53: biz arabadayken bir anda 4 - 5 kişi sigara içer kül bile düşmez içine. kardeşiniz yalan söylüyor olmasın. hem bi sigara yanığı ne kadar büyük olabilir. ve de arabanın tam olarak neresinde olduğu önemli. o bölgeye güzel bir aksesuar koyun mesela nazar boncuğu yapıştırın. nazar değmesin arabamıza istedim ama öyle herkes gibi camın önünde sallanmasın az orjinal olsun istedim der şirinlikler yaparsınız bir şey demez herhalde. ama arkadaşım içmiş yanlışlıkla yakmış da mantıklı bir yalan olur. tabi gerçekten ortaya bir arkadaşınızı atarsanız bu çok büyük ayıp olur onun yerine babanız doğruyu öğrensin daha iyidir.

ay babam ona hassas,ay babam şuna dayanamaz..
sinir oldum ya,kimse ana babasının çizgilerinde yaşamak zorunda değil,keşke sizi doğuraacağına bez bebek,kardeşinizi doğuracağına Şimşek Mekkuin alsaydı :47::47:
Ayrıca kendinizle çelişiyosunuz,hem babam çok şeker,hayatta şiddet göstermez diyosunuz hem de babam önce döver sonra evden kovar diyosunuz.Herhalde tokatları yiyen erkek çocuk olduğundan gözünüze batmıyo,dövmek ne yaa-eşşek kadar adam olmuş.
Evden kovana kadar hatayı kendinde arasa ya "biz nerde yanlış yaptık da çocuğumuz evden para çalıyo-sigara içiyo" diye...
Demedi demeyin kardeşiniz o üniye gider,bi daha da bayramda bile eve gelmez.babanız da kovarsa kovsun,bir üniversite öğrencisi için kendini idare ettirecek kadar para kazanmak hiiiç zorf değil,hele de erkekse...
bu arada arabayı vursa üzülmezdim diyosunuz,pekii arabayı 8 yaşındaki bi çocuğun üstüne vursa??Bi kamyonla çarpışsa?Aşırı hızdan bariyerlere çarpsa????
nasıl düşünemzsiniz bu ihtimalleri,nice profesyonel şoförler ölümcül kazalar yapıyor hergün,daha ehliyeti bile olmayan çocuğa nasıl güvenirsiniz?Hadi kardeşinizin canı kıymetli değil sebebiyet verdiği kazada ölen sakat kalan insanlar için de mi içiniz acımayacak???
konu neresinden tutsak elimizde kalıyo,sabahın bu saatinde sinirr oldum ya!

Yazmışken önerimi de söyleyim bari,madem babanız tatile geldi,arabayı uzakta bi otoparka parkedin ve yakın bi arkadaşınızın babaannesinin öldüğünü,ailecek erzincana gitsinler diye arabayı ona verdiğinizi söyleyin.Hatta olayı anlatırken de "ya aslında benim de pek içime sinmedi ama,bi anda gelişti,bilet falan bulamamışlar-zaten kardeşi de sakat...Mahçup mahçup istedi,ben de o acılı anında kıramadım baba ya,inşallah bişey olmaz,üfff" falan deyin,bu babanlar gidene kadar sizi idare eder.
Nasolsa babanızın yalan konusunda kesin sınırları yokmuş,ağzınıza kuvvet işte,bulun bişeyler!

ay babam ona hassas,ay babam şuna dayanamaz..
sinir oldum ya,kimse ana babasının çizgilerinde yaşamak zorunda değil,keşke sizi doğuraacağına bez bebek,kardeşinizi doğuracağına Şimşek Mekkuin alsaydı :47::47:
Ayrıca kendinizle çelişiyosunuz,hem babam çok şeker,hayatta şiddet göstermez diyosunuz hem de babam önce döver sonra evden kovar diyosunuz.Herhalde tokatları yiyen erkek çocuk olduğundan gözünüze batmıyo,dövmek ne yaa-eşşek kadar adam olmuş.
Evden kovana kadar hatayı kendinde arasa ya "biz nerde yanlış yaptık da çocuğumuz evden para çalıyo-sigara içiyo" diye...
Demedi demeyin kardeşiniz o üniye gider,bi daha da bayramda bile eve gelmez.babanız da kovarsa kovsun,bir üniversite öğrencisi için kendini idare ettirecek kadar para kazanmak hiiiç zorf değil,hele de erkekse...
bu arada arabayı vursa üzülmezdim diyosunuz,pekii arabayı 8 yaşındaki bi çocuğun üstüne vursa??Bi kamyonla çarpışsa?Aşırı hızdan bariyerlere çarpsa????
nasıl düşünemzsiniz bu ihtimalleri,nice profesyonel şoförler ölümcül kazalar yapıyor hergün,daha ehliyeti bile olmayan çocuğa nasıl güvenirsiniz?Hadi kardeşinizin canı kıymetli değil sebebiyet verdiği kazada ölen sakat kalan insanlar için de mi içiniz acımayacak???
konu neresinden tutsak elimizde kalıyo,sabahın bu saatinde sinirr oldum ya!

Yazmışken önerimi de söyleyim bari,madem babanız tatile geldi,arabayı uzakta bi otoparka parkedin ve yakın bi arkadaşınızın babaannesinin öldüğünü,ailecek erzincana gitsinler diye arabayı ona verdiğinizi söyleyin.Hatta olayı anlatırken de "ya aslında benim de pek içime sinmedi ama,bi anda gelişti,bilet falan bulamamışlar-zaten kardeşi de sakat...Mahçup mahçup istedi,ben de o acılı anında kıramadım baba ya,inşallah bişey olmaz,üfff" falan deyin,bu babanlar gidene kadar sizi idare eder.
Nasolsa babanızın yalan konusunda kesin sınırları yokmuş,ağzınıza kuvvet işte,bulun bişeyler!

evet gayet tutarlı yazdım işte özellikle açıkladım noktalama işaretleri de kullandım nesini anlamadınız bilmiyorum.

babam şeker gibi bir insan hassas olduğu iki konu var. yani eve girer girmez bütün aileye sıra dayağı falan çekmiyor. kaldı ki babam için şiddet son şeydir.

psikoloğa götürdü, doktora götürdü, küstü, karşına aldı konuştu, onu anlayabilecek insanları araya soktu, arkadaşlarını bile aldı 'oğlum nasıl davranmalıyım siz oğlumu benden iyi bilirsiniz siz de baba olacaksınız nolur yardım edin' diye kendini ezdirdi, düzgün davransın diye ödül koydu, ceza verdi, adam intiharın eşiğine geldi dalga geçmiyorum, bilinçli olarak değil ama yemeden içmeden kesildi bir haftada saçları beyazladı kanser hastalarına benzedi sağlığı kötüye gitti.

yapılabilecek herşeyi yaptı bugüne kadar kardeşim için ama kardeşim değerini bilmedi. ki ben hala şiddeti desteklemiyorum kardeşimi asla dövdürmem ama bir aile faciası çıkacağı kesin.

yazdıklarınız çok komik vurmasına kızmazdın ya birini öldürseydi falan?

yahu ben kardeşime alkol verdim ehliyetsiz bindirdim arabaya kalabalığa sürdürdüm demiyorum ki. kaza ihtimali her zaman vardır. sizin babanız da kaza yapabilir bir canlıya da zarar verebilir bu hiç bi zaman arkasında durulabilecek bir şey değildir.

bu çocuğun ehliyeti var gayette usta şöför. ben de ilk arabamı 18imde aldım şimdi 22 yaşımdayım kaza yapmadım mı yaptım ufak tefek göçükler vurmalar oldu, en usta dediğiniz şöförlerin de olmuştur. avrupada insanlar 16 yaşında başlıyor araba kulanmaya bu yaşla ilgili değil tecrübeyle ilgili bir durum.

yazdıklarınız özellikle de araba kullanma konusunda cesareti olmayan kadınlar tarafından okunduğunda çok zararlı şeyler.

evet son çarem yalan söyleyeceğim.

kardeşimin ehliyetsiz olduğunu nereden çıkardığınızı bilmiyorum ama yalan konusunda da kırıcısınız. siz asla yalan söylemezsiniz çünkü sütten çıkmış ak kaşıksınız.benimse hayatım yalan gibi konuşmuşsunuz.

bugüne kadar çok yalan söyledim babama hepsi de bir facia çıkmasını önlemek, kendimi ve ya birini korumak adınaydı. hani öyle 'baba bu akşam mervelerde ders çalışcam' tarzı şeyler değildi.

yazdıklarınız genel olarak çözüm odaklı değil, aksine bir gece daha sabahlamama neden olabilecek şeyler. yine de teşekkür ederim .

merhaba benım soyle bır onerım olucak sıze bır cafeye gittiginizi ve vale arabanızı park ederken sıgarayla yakmıs oldugunu tartıstıgınızı soyleyın ama olan oldu artık dıyın :)

amcanız ya da dayınız falan var mı? sorunu ona anlatsanız belki "ben içmiştim " diyebilirler. babanız koskoca adamlara da kızacak değil sonuçta. aklıma başka bir şey gelmedi şu an :50:

merhaba benım soyle bır onerım olucak sıze bır cafeye gittiginizi ve vale arabanızı park ederken sıgarayla yakmıs oldugunu tartıstıgınızı soyleyın ama olan oldu artık dıyın :)

evet işte bu çok mantıklı!

teşekkür ederim hatta şöyle olsa daha süper olur, ben o lekeyi kapattırırım, gerçi belli oluyor yine biraz ama neyse, ertelediğim kadar ertelerim farketmesini, farkedince de baba heralde vale yaptı vs derim gerçekten çok teşekkür ederim.

normalde arabamı birine vermeme kızar beni sorumlu tutar ama kendisi dahi arabayı valeye verir herkes verir çünkü.

hatta mesela bazen düğün dernek oluyor beni yolluyor annemlerle, orda olduğunu valeye verdiğimi vs söyleyebilirim böylece bu işten biraz da o sorumlu hisseder de 'neyse yapcak bişey yok' vs diyebilir belki.

harikasınız.

Canım yalan atmakta çözüm değil başka bırsey yapmamakta..Ne diyeceğimi bilemedim şimdi..
Kardeşiniz hiç takmıyor umursamıyor korkmuyor ne yazıkkı ..Sanırım onu hep korumanızdan .Kardeşinizin böyle davranması doğru değil ama bunu biliyorsunuz zaten..
Babanız cok sert tepkıler verıyor evden kovması falan..Gençler hata yapabilir ama bu hatada tek suçlanması gereken onlar değil..
Bence bu durumu babanızı dırek anlatmak yerıne, babanızın saydığı sevdıgı ve hatırını kıramadığı ve sızınde tanıdığınız bırıne anlatıp ondan rıca etsenız ve durumu anlatmanız daha doğru gıbı geliyor..
Ama belkı bu olay çözülecek elbet böyle kalacak değil..İlerde yine buna benzer bi durumla karşılaşabilirsiniz bu nedenle ailecek oturup konuşmanız...Herkes sorumluluklarının yerıne getirmeli kardeşiniz belkı umursamaz gibi davranarak bazı duygularını bastıyor ..Sizde anladığım kadarıyla babanızn böyle cok sert tepkı vermesinden rahatsızssınız..Bence en iyi çözüm yolu sakın güzel bır sekılde aile oturup konuşup anlaşmanız.
Ben çocuklara hatanın yuklenmesınden yana degılım hersey anne babada başladığını düşünüyorum..Kimse dört dörtlük değil tabı ama hatalarımızı en aza indirmek için çaba sarfetmeliyiz..

Canım yalan atmakta çözüm değil başka bırsey yapmamakta..Ne diyeceğimi bilemedim şimdi..
Kardeşiniz hiç takmıyor umursamıyor korkmuyor ne yazıkkı ..Sanırım onu hep korumanızdan .Kardeşinizin böyle davranması doğru değil ama bunu biliyorsunuz zaten..
Babanız cok sert tepkıler verıyor evden kovması falan..Gençler hata yapabilir ama bu hatada tek suçlanması gereken onlar değil..
Bence bu durumu babanızı dırek anlatmak yerıne, babanızın saydığı sevdıgı ve hatırını kıramadığı ve sızınde tanıdığınız bırıne anlatıp ondan rıca etsenız ve durumu anlatmanız daha doğru gıbı geliyor..
Ama belkı bu olay çözülecek elbet böyle kalacak değil..İlerde yine buna benzer bi durumla karşılaşabilirsiniz bu nedenle ailecek oturup konuşmanız...Herkes sorumluluklarının yerıne getirmeli kardeşiniz belkı umursamaz gibi davranarak bazı duygularını bastıyor ..Sizde anladığım kadarıyla babanızn böyle cok sert tepkı vermesinden rahatsızssınız..Bence en iyi çözüm yolu sakın güzel bır sekılde aile oturup konuşup anlaşmanız.
Ben çocuklara hatanın yuklenmesınden yana degılım hersey anne babada başladığını düşünüyorum..Kimse dört dörtlük değil tabı ama hatalarımızı en aza indirmek için çaba sarfetmeliyiz..

sen durumu babana olduğu gibi anlat,durumu ne kadar çok saklamaya çalışırsan o kadar eline yüzüne bulaştırırsın,saklanacak bir olay değil çünkü.fedakar bir ablayım dersen ben içtim sigarayı ben yaktım diyeceksin yada kardeşin üniversiteye başlama hatırası olarak güzel bir dayak yiyip gidecek üniversiteye.

Back
X