Aşağılık kompleksim var

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Bende özellikle bu sıralar çok ciddi aşağılık kompleksi oluştu.Çok rahatsız hissediyorum kendimi.Okulu bazen herşeyi bırakıp gidesim geliyor yapamıyorum.Çocukluktan özgüveni gelişmemiş biri değilim bi kaç sene önceye kadar o kadar atılgandım ki herkes şaşırırdı. Herşeyin en iyisini yapmak isterdim mesela okulda herşeye parmak kaldırırdım tahtaya çıkıp 2 ders boyunca birşeyler anlattığım olmuştu.Ama özellikle geçen seneden beri benim özgüvenim sıfır.Çünkü insanlar tarafından çok çok fazla dalga geçilmelere maruz kaldım defalarca.Yavaş konuştum dalga geçtiler boyun kısa dediler dalga geçtiler kulakların kepçe dediler dalga geçtiler bide birşey demiyorum diye aptal olduğumu düşündüler sürekli uğraştılar bazı sütü bozuklar daha birsürü şey.Hiçbiyerim düzgün değil zaten görünüş bakımından şikayet etmeyede korkuyorum hala çocukken izlediğim sırlar dünyası vs. proğramlarının etkisinde kaldığım için Yoklama alınırken burdayım demeye çekiniyorum şimdi.Okuldaki hiç susmadan rahatça konuşan çok güzel kızları görünce dahada aşağılık kompleksine giriyorum. Eve amcamın kızı geliyor böyle fiziği çok güzel olan onuda kıskanıyorum onla hiç konuşamıyorum aşağılık duygusu yiyip bitiriyor beni. Ama şöylede birşey var ben aşağılık duygusuna kapılmadığım zamanlar biriyle çok rahat konuşup çok özgüven gerektiren şeyleri yapabiliyorum yeterki kıskanıcağım biri olmasın ortamda. Bi yerde bağıra bağıra su bile satabilirim çekinmem arkadaşlarımlada çok rahat konuşurum gülerim güldürürüm sürekli. Bir işe yaramak istiyorum bişeyler yapabilmek istiyorum bu istek öyle boyutlara geldiki internetten biriyle konuşsam diyorum ki '' Ben olmasaydım bu şimdi bana yazamıcaktı ben şimdi bunun hayatındaki bir anı değiştirdim yani benim varlığım birşeyi değiştirebiliyor''
Mesele şu ki başkalarını kıskanan kendini sevmeyen beğenmeyen arkadaşları olunca bunlar benle nasıl böyle arkadaş olup bu kadar önemsiyolar diyen bir kişiliğe sahip oldum. Kendimi sevmeyi insanlar ne derse desin takmamayı kendime değer vermeyi öğrenebilsem isterse dünya benle dalga geçsin banane dicem kendimi değiştirmeye çalışmıcam dalga geçerlermi diye önceden yaşadığım anları yeniden yaşama korkusunu hissetmicem elimi kolumu nereye koyucam diye huzursuz olmucam. Kendimi değiştirsem herşeyi çözücem aslında sonrada gelip buraya şuram şöyle buram böyle diye konu açmıcam birilerini kaybetmekten korkmucam ve mutlu olucam. Ben şimdi hiç mutlu değilim kendimle küsüm ve barışmak istiyorum

Bu senin elinde. Kişisel gelişim kitapları okusan. Üye ismini de neden öyle aldın ki canım ya. Kendi kendinin farkındasın, sorun ne biliyorsun, sadece değişicem deyip değişmek kalmış geriye.Kapa kulaklarını insanlara

evet bu konuda kişisel gelişim kitapları faydalı olabilir. insan kendisini güzel hissettiği kadar güzeldir mesela. iç enerjinle ilgili birşey bu. mutlu olmanın ilk şartı kendini sevmek,kendinle barışık olmaktır canım. bu tip kitaplara yönelerek bunu başarabilirsin. her birimiz kendine özel, Tanrının özene bözene yarattığı nadide çiçekleriz, bunu hiç unutma canım.

Kişisel gelişim kitaplarını okudum biraz ama artık faydalı olmadığını düşünüyorum malesef Okurken gaza geliyorum okuduktan bi kaç gün sonra unutuyorum ben yine aynı ben.:26:

Cnm o yaşta bende de olurdu ama geçiyor. Aslında bu birazda kararsızlıktan oluyor. NE olacağına nasıl davranacağına karar vermediğin için oluyor olabilir. Kimseyi umursama kendini dinle ne istediğine karar ver ve demesi kolay biliyorum ama sadece kendin için yaşa..

kaç yaşındasın bilmiyorum ama bir uzman desteği alabilrsin emin ol işe yarar . iyi bir uzmandan alman çok önemli tabiki hem rahatlarsın hem kendinin farkına varırsın. ayrıca boyunun kısa olmasını filan da takma benimde kısa boyum ama hiiiç önemsemiyorum topuklu ayakkabı denen bişey var dimi , kulaklarının kepçe olduğunu sanmıyorum ama öyleyse onun da tedavisi var . evet bazen insanlar acımasız olabiliyor. ama söyler misin sana laf edenler senden çok daha mı iyi , kimsenin dedğine bakma takılma. einstein küçükken konuşamıyor diye dalga geçmişler hatta zekasında sorun olduğunu düşünüp doktra bile götürmüşer ama dünyanın en ünlü fizikcilerinden =)

Her ne kadar dış görünüşüm kötüde olsa aslında benim hayatımda kimse benden iyi olamaz kendi başrolünü oynadığım hayatımda figüranlara özeniyorum. Kurtulamıyorum kendimi en değersiz görme duygusundan

büyüyeceksin dış görünüşün hiçbişeyi iyi yapmaya yaramadığını sen de seninle dalga geçenler de anlayacak. olan senin güzelim yıllarına olacak. ben bunu geç anladım kilom burnuma cartıma curtuma takarak çok daha başarılı olabilecekken set çektim önüme.
karar senin. seninle dalga geçenler boyunun kısa olmasını kepçe kulaklı olmanı hiç önemsemiyorlar sadece bazı insanlar birileriyle dalga geçmeden birini sinirlendirmeden eğlenemiyor. zaman geçiremiyor. sen olmasan başkasıyla dalga geçicekler. insanların önemsencek hiçbir yanı yok emin ol. çoğu değersiz.

Kişisel gelişim kitaplarını okudum biraz ama artık faydalı olmadığını düşünüyorum malesef Okurken gaza geliyorum okuduktan bi kaç gün sonra unutuyorum ben yine aynı ben.:26:

Okumak seni değiştirmez ki zaten. Okumak senin değişim isteğine destekleyici güç olur ancak.
Sen adım atmadıktan sonra kişisel gelişim kitaplarının hepsini okusan ne yazar...
Pratik yapman lazım. Aldığın taktikleri hayatına geçirmen lazım ki işe yarasın.

Nelere geç kalma ihtimalin var? Ben verdiğin cevaplardan senin gayet bilinçli bir kız olduğunu çıkarıyorum. Gücünün ve kendi değerinin farkındasın. Hiç bir işe yaramıyorum, niye varım.. bunalımlarında değilsin. Neyi yapmak istiyorsan yapıcam de ve yap, bu güç zaten mevcut sende, gaz vermeye bile gerek yok. Dış görünüşe falanda takılma asıl güç bilgide, asıl güzellik edeptedir.

16 yaş..senin hissetiklerini 16 yaşındayken birçok insan hissetti..geçiyor merak etme,o güvensizlik kalıcı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…