Asgari ücretle tek başına yaşamak

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
800 değilde daha uyguna ev bulabilirsiniz stüdyo daire.
Benim arkadaşlarım geçen ay 2+1 bin liraya anlaştılar istanbul da. semt fena değil ev küçük ama iki kişiye artıyor bile. siz de daha uyguna ev bulabilirsiniz biraz araştırın.

Merhaba. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum, İstanbul'da oturuyorum. Tek başıma 1+0 bir eve çıkmak istesem sizce geçinebilir miyim? Kiralar 800 lira civarı, ekstra harcamalarım olmazsa idare eder gibi geliyor.
Bahsettiğim şey kaliteli yaşamak değil, mecburi bir durumdan bahsediyorum. Hayatımı sürdürebilecek kadar kendi kendime ayakta kalmak zorundayım. Benimle aynı durumda olan var mı?

1+0 800 lira nerede var İstanbul’da?

Dikkat edin gerçekten kötü yerler olabiliyor 1+0 ‘lı binalar

Geçinmeye gelince ben yalnız kalırken 1+1 bir evim vardı. Kirası biraz yüksekti aidatı da vardı. Ama mutfağa ayda 100-150 lira belki gitmiyordu bile. Faturalarım en az 200-250 arasıydı toplamda. (Elektrik,su,doğalgaz, internet,telefon) bir de yalnız olunca evde çok vakit geçirmiyor insan arkadaşlarımla hadi bi kahve içelim diye çıktığımız da oluyordu. Öyle de gidiyordu para illa ki.

Birikmiş paranız var mı hiç? Geçinirsiniz mecburi durumda yani hayatta kalırsınız ama düzeninizi kurmak için belli bir masraf yapmanız lazım. Eşyasız evse eşya bulmak onları taşımak temizlemek, mutfak için eşya, temizlik malzemeleri, yiyecek malzemeleri, tekstil ürünleri her şeye ihtiyacınız olacak. Eşyalı ev tutuyorsanız 800 liraya bu masraflarınızın çoğunu azaltırsınız ama yine de belli bir miktar harcamanız gerekir. Bir de depozito aidat bunları da gözetmeniz lazım. Eğer uzun bir süre kalmayı planlıyorsanız hangi şehirde olduğuna göre değişir ama küçük evlerde havalandırma ve nem sorunu çok oluyor. Kendi eşyalarınızın bozulma, çürüme, sağlığınızın bozulma şansı var. Bu aralar ev arayanlar çok oluyor şehrinizde üniversite varsa facebooktan o üniversitenin sayfasına girip oda ilanlarına bakabilirsiniz. Düzeni kurulmuş içinde yaşanılan bir eve 2. veya 3. olarak girmeniz çok daha iyi olacaktır sizin durumunuzda. Hem tek başınıza kalmaktan daha güvenli olur hem de bir sıkıntınız olduğunda arkadaşınız, kirayı faturaları ev ihtiyaçlarını paylaşacağınız birileri olur yanınızda. Anlaşma konusunu ben insanların çok abarttığını düşünüyorum açıkçası evleniyormuşsunuz gibi mükemmel ev arkadaşını aramaya gerek yok. Anlaşmak isteyince belli bir saygı seviyesini de koruyunca gayet güzel geçiniliyor.

Bir tanidigim oturuyor istanbulda kendi basina aldigi maas da 1800 civari.. ustelik evi de esyali buldu, 1+0. Siz de gecinebilirsiniz.

Asgari ucret calisip buyuk sehirlerde hele ki istanbulda yasamayi anlamiyorum ben. Sizin mecburi durumunuz vardir bilemem belki genel olarak soyluyorum. Ama gitme sansiniz varsa tezgahtarligi her sehirde bulabilirsiniz ve bu asgari ucret sehirden sehire farkeden bisey degil x sehrinde de ayni asgari ucreti aliyorsunuz zaten ustune daha az kira odeyip daha rahat gecinebilirsiniz belki...

Merhaba. Ben asgari ücretli bir işte çalışıyorum, İstanbul'da oturuyorum. Tek başıma 1+0 bir eve çıkmak istesem sizce geçinebilir miyim? Kiralar 800 lira civarı, ekstra harcamalarım olmazsa idare eder gibi geliyor.
Bahsettiğim şey kaliteli yaşamak değil, mecburi bir durumdan bahsediyorum. Hayatımı sürdürebilecek kadar kendi kendime ayakta kalmak zorundayım. Benimle aynı durumda olan var mı?
Çok pahalı :silah: ben eskisehirdeyim 2+1 evde oturuyorum 500 liraya eğer tek başına ordaysan bence şehir değiştir

2 ay önce olsaydı geçinirsiniz derdim ama şu an zır. Kıta kıt hesaplasanız bile illaki mecburi ekstra masraf oluyor. Bence bir ev arkadaşı bulun yoksa şu dönemde mümkün değil

Ben 1 sene İstanbul'da bu şekilde kendime sıfırdan hayat kurdum ve de geçindim. İmkansız değil ama çook zor.. Sonrasında iş değiştirdim, şartlarım güzelleşti. Bazı arkadaşlar söylemiş, bence de eğer sizi istanbula bağlayan bir nedeniniz yoksa daha küçük bi şehre gidip daha güzel bi evde daha uygun kirada yaşayabilirsiniz.

1600 lira maaş
800 kira
200 yakıt gelse kışın
Elinize 600 lira kalıyor. Olur mu bilemedim.

Back
X