- 6 Ağustos 2014
- 816
- 2.792
- 313
- 44
- Konu Sahibi Papatya129
Cahilliğimi mazur görün bilmediğimden sorıyorum. Peki etkilediği ya da tetiklediği şey yine bir hastalık sonuçta bu kontrolumuzde cıkmaz mı. Örneğin kalbimizle ilgili şikayetimiz var kalp doktoruna gittik ama hiç bir şey çıkmadı diyelim. Kalp normal dedi ama biz hissediyoruz ağrıyor ya da şikayetimiz var.Birkaç mesajı okudum ve konu sahibine yüklenilmiş. Covid geçiren veya aşı olanlarda kalıcı ya da şimdilik uzun süreli etkiler oluyor. Muhtemelen birçok hücre tipiyle etkileştiği için. Eğer yapılan tetkiklerde bir şey bulunamadıysa aşı sebebiyle olmuş olabilir. Sadece akciğeri değil sinir sistemini, kalbi, böbrekleri, cildi vs de etkiliyor bu virüs. Çoğu tanıdığımınki geçti. Sizinki de geçebilir. Aşıda da sonuçta yoğun antijen maruziyetine bırakılıyor. Önceden de bir sıkıntınız olmuşsa ciğerlerinizde vs, hortlatmış olabilir.
Şöyle de olabilir. Akciğeriniz kaynaklı nefes darlığı olmuştur. Kan değerleriniz düşükse bunu daha bariz hissetmişsinizdir. Belki astıma yatkındınız da tetikledi. Siz strese girdikçe de nefes darlığı oluyordur. Daha fazla bu konuya takılıp kalmayın. Hiç aşı olmamışsınız gibi muayene olun. Covid sonrası böyle böyle kaldı deyin doktorlara. Aşı derseniz kaale almazlar büyük ihtimalle.
Yani sonuçlar temiz çıkıyor ama hastalık şikayetimiz var sebep aşı öyle mi.
Bu durumda kalp temiz çıktığından tedavi görmüyoruz ama kalp rahatsızlığı yaşıyoruz. E ölmez miyiz kalpten tedavi görmediğimiz için. Doğru da ifade edemedim ki