Ben de karsi degildim ama okuduklarim arastirdiklarim korkunc geldi.Asilarin sonrasinda otistik olan, havale geciren,geceleri huysuzlanan,kabiz olan çok bebek okudum.Hatta ur olusmus bazi bebeklerde,kizimda da oldu ameliyat olmustu 4 aylikken -ki önceki aylarda ultrasona girmisti biseyi yoktu.Sonra ayda 2 kere ultrasona girdi tertemuz cikti derken 6 ay asisindan sonra kist cikti bu sefer.Bu belgeler hep dosyasinda duruyor ve nasil asilardan hemen sonra ya denk gelebilir aklim almiyor.Telefondan fazla uzun yazamiyorum ama herseyi sorular oldum artik.Ceyz zararlı deniyor da hastalık da zararlı
Mesela bazı hastalıkları geçirseler de çocuklar artık çok hafif oluyor
Çünkü anne ve babaları aşılı bir de kendileri aşılı olunca hiç fark bile edilmeden geçiriliyor
Sonuçta aşı sağlam vücuda virüs ya da ölüsümğn verilmesi vücut ona reaksiyon gösteriyor bir nevi onu tanıyor
Zararlı denilen de koruyucu maddesi falan
Ben aşı karşıtı değilim ve neden karşı çıkıldığını da anlatmıyorum o nedenle
Araştırmadığın ve bizden bilgi almak istediğin bir şeyi, hangi akıl süzgecinden geçirerek zararlı olduğuna karar verdinIyi aksamlar arkadaslar. Cocuguna hiç asi yaptirmayanlar var mi? Son zamanlarda aklima çok takiyorum,onlarca zararini yan etkilerini okudum hatta ilk kizimda bizzat yasadik ama esim ikna olmuyor.Ya ilerde o hastliklari gecirirse nolacak diyé beni de vazgecirmeye calisiyor.Tartistik, ne yapiyosan yap dedi.Bu konuyu arastiran bilen varsa yorum yazabilir mi,bir de Anadolu yakasinda asi karsiti doktor bilen var mi bilgi almaya gitsek...
Okuduklarınız tamamen spekülasyon ve saçma şeyler. Şöyleki otizmin nedeni hala bulunamamış ve bir denyo çıkıyor benim çocuk aşından sonrA otistik oldu diyor, çünkü daha önce iyi gözlemlememiş çocuğunuBen de karsi degildim ama okuduklarim arastirdiklarim korkunc geldi.Asilarin sonrasinda otistik olan, havale geciren,geceleri huysuzlanan,kabiz olan çok bebek okudum.Hatta ur olusmus bazi bebeklerde,kizimda da oldu ameliyat olmustu 4 aylikken -ki önceki aylarda ultrasona girmisti biseyi yoktu.Sonra ayda 2 kere ultrasona girdi tertemuz cikti derken 6 ay asisindan sonra kist cikti bu sefer.Bu belgeler hep dosyasinda duruyor ve nasil asilardan hemen sonra ya denk gelebilir aklim almiyor.Telefondan fazla uzun yazamiyorum ama herseyi sorular oldum artik.
Aşi yaptirmamak cocugu tamamen savunmasiz birakmak gibi geliyor bana.
Asla dusunebilecegim bir ihtimal olamazdi.
Rota, menenjit dahil hepsini yaptirdim.
otizmle aşının ilgisi olduğuna hiç inanmıyorum kanıtlanmış birşeyde yok zatenBen de karsi degildim ama okuduklarim arastirdiklarim korkunc geldi.Asilarin sonrasinda otistik olan, havale geciren,geceleri huysuzlanan,kabiz olan çok bebek okudum.Hatta ur olusmus bazi bebeklerde,kizimda da oldu ameliyat olmustu 4 aylikken -ki önceki aylarda ultrasona girmisti biseyi yoktu.Sonra ayda 2 kere ultrasona girdi tertemuz cikti derken 6 ay asisindan sonra kist cikti bu sefer.Bu belgeler hep dosyasinda duruyor ve nasil asilardan hemen sonra ya denk gelebilir aklim almiyor.Telefondan fazla uzun yazamiyorum ama herseyi sorular oldum artik.
Eşim doktor rota ve menenjit hariç oğlumun tüm aşılarını yaptırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?