Aşı

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Iyi aksamlar arkadaslar. Cocuguna hiç asi yaptirmayanlar var mi? Son zamanlarda aklima çok takiyorum,onlarca zararini yan etkilerini okudum hatta ilk kizimda bizzat yasadik ama esim ikna olmuyor.Ya ilerde o hastliklari gecirirse nolacak diyé beni de vazgecirmeye calisiyor.Tartistik, ne yapiyosan yap dedi.Bu konuyu arastiran bilen varsa yorum yazabilir mi,bir de Anadolu yakasinda asi karsiti doktor bilen var mi bilgi almaya gitsek...

Ceyz zararlı deniyor da hastalık da zararlı

Mesela bazı hastalıkları geçirseler de çocuklar artık çok hafif oluyor

Çünkü anne ve babaları aşılı bir de kendileri aşılı olunca hiç fark bile edilmeden geçiriliyor

Sonuçta aşı sağlam vücuda virüs ya da ölüsümğn verilmesi vücut ona reaksiyon gösteriyor bir nevi onu tanıyor

Zararlı denilen de koruyucu maddesi falan

Ben aşı karşıtı değilim ve neden karşı çıkıldığını da anlatmıyorum o nedenle

Yaptırılmalı kesinlikle
Yaptırıyorum aşısını
Rota yo daha yeni yaptırdık
Salgın çok fazla
Ve Sureyililerden dolayı daha sıkı tutuldu aşı konuları

Benim çocuğumu da Rota aşısı mahvetti gelişimi epey geriledi sürekli kusma ishal yaşadık yan etki 6 ay ama muhatap yok karşında aşı şirketlerine dava açamıyorsunuz ve aşının yan etkisi diye araştırma yaptırmak mümkün olmuyor.. CNN de Karatay ile Çocuk dr Ümit Aktaş ın programı vardı en azından bağışıklığı güçlenene kadar civa içeren aşıların tehditine yönelik belirli bir yaştan sonra ille yaptırmak istiyorsanız yaptırabilirsiniz. Samsun Üniv İmmünizm yetmezliğinde Prof Alişan Yıldıran beye mail ile ulaşarak soru sorabilirsiniz. Aşıların koruma süresi 5 yıl...araştırırsanız daha sağlıklı bilgi edinirsiniz çok tartışmalı bir konu bende girmek istemem ama Anayasa Mahkemesinin emsal kararından sonra yaptırmayan çok kişi var

Esimin abisi de eltim de cocuk doktorlari. Bu tarz kararlarda onlara guveniyorum. Onlar hem kendi cocuklarina hem yegenlerine yaptirttilar. Sadece ozel asilari onermediler (rota virusu, menenjit gibi) ben de onlarin onerisiyle sadece saglik bakanligi aşı takvimindeki aşıları yaptirdim.

Ben de karsi degildim ama okuduklarim arastirdiklarim korkunc geldi.Asilarin sonrasinda otistik olan, havale geciren,geceleri huysuzlanan,kabiz olan çok bebek okudum.Hatta ur olusmus bazi bebeklerde,kizimda da oldu ameliyat olmustu 4 aylikken -ki önceki aylarda ultrasona girmisti biseyi yoktu.Sonra ayda 2 kere ultrasona girdi tertemuz cikti derken 6 ay asisindan sonra kist cikti bu sefer.Bu belgeler hep dosyasinda duruyor ve nasil asilardan hemen sonra ya denk gelebilir aklim almiyor.Telefondan fazla uzun yazamiyorum ama herseyi sorular oldum artik.

Araştırmadığın ve bizden bilgi almak istediğin bir şeyi, hangi akıl süzgecinden geçirerek zararlı olduğuna karar verdin
Ben gebelikte aşı olmadım gerekli bir şey değildi. çocuklara da sadece hastanede topuk kanı aldırdık, zararlı olduğundan değil, eşim kıyamadığından. Ancak çocukların tüm aşılarını yaptırdık
Yaptırmayabilirsin tabi ki. Aile hekimi sağlık müdürlüğüne onlarda savcılığa suç duyurunda bulunuyor. 5395 sayılı çocuk koruma kanuna göre sağlık tedbiri koyduruluyor vs
Bir savcı çocuğuna aşı yaptırmamış ve mahkemeyi kazanmış vs diye yazıyordu, yaptırmama hakkı var diye, size emsal olursa diye yazdım
Ha rota aşısı yaptırmadık. Yapılması sonucu kesin değiştirmiyormuş

Yaa bu konuda benim de kafam çok karışıktı ama sırf şu suriyeliler yüzünden yaptırdım.

Okuduklarınız tamamen spekülasyon ve saçma şeyler. Şöyleki otizmin nedeni hala bulunamamış ve bir denyo çıkıyor benim çocuk aşından sonrA otistik oldu diyor, çünkü daha önce iyi gözlemlememiş çocuğunu
Diğer yazdıklarınız ise huzursuzluk, kabızlık geçici durumlar, aşıyı yaptırmamaya engel olarak bir şey değil. Ayrıca yüksek ateş yapıp havale geçirtecek olanı görmedim. Ancak aşıyor çocuk hasta olduğunda yaptırmamak gerekiyor. Kışın hastaysan aşı yapmıyorlar
Bebeklik döneminde ilk aylar sürekli aşı var zaten. Açıdan sonra gelmesi normal bence. Her ay nerdeyse aşı var
Bına bağlamayın, o zaman tüm hastalıkları aşı sonrasına bağlayalım

Aşi yaptirmamak cocugu tamamen savunmasiz birakmak gibi geliyor bana.
Asla dusunebilecegim bir ihtimal olamazdi.
Rota, menenjit dahil hepsini yaptirdim.

Elbette. Mesela hepatit yaptırmak.. hepatit hastalığını ne kadar erken geçirirse bir insan ileriki yaşamında HCC olma ihtimalı cok cok artıyor. Aynı zamanda bu hepatit b aşısı kanser önleyici bir aşıdır.

Çocuk kendi kendine yensin ooh bağışıklığı güçlenir daha iyi diye bir durum söz konusu bile olamaz. Google'dan edinilen bilgilerle bir çocuğun hayatı hakkında karar vermek ne derece sağlıklı. Konu sahibi ilk çocuğunuzda birtakım reaksiyonlar olustuysa bunu gidip konuyla uzman bir doktora sorun sorunun gerçek sebebi nedir diye.

Doktorculuk oynamanın hicbir manası yok hele ki böyle bir konuda.

Eşim doktor rota ve menenjit hariç oğlumun tüm aşılarını yaptırdı.

Ben tek bir aşıyı bile yaptırmadım. Aşı yaptıranlara da çok üzülüyorum.
Çok araştırdım, psikopat gibi günlerce, aylarca eşim de ben de yerli yabancı tüm kaynakları okuduk. Zehirden başka bir şey değil. İçindeki ağır metaller, yan etkileri. Neresinden başlayıp anlatayım ki?

C CeYz otizm hastalığının başlangıcı ve yükselişi aşkların yaygınlaştığı döneme denk geliyor, araştırabilirsin, aşıların hiçbirinin uzun zamanlı koruma garantisi yok ve on seneki sonraki yan etkileri bilinmiyor, araştırabilirsin.

0-2 yaş arası yapılmasının nedeni, bu dönemde meydana gelen rahatsızlıkların anlatılamaması

otizmle aşının ilgisi olduğuna hiç inanmıyorum kanıtlanmış birşeyde yok zaten

Adem aydın hoca aşı karşıtıydı bildiğim kadarıyla, bu konuda makaleleri var beslenmebulteni.com da, ama o bile zorunlu aşıları yaptırın diyor. Diğer özel aşıları yaptırmayın diyor. D damdan menenjit ve rota özel aşılar, adem hoca da önermiyordu.

Asiya karsi olanlari anlayamiyorum dedeleriniz nineleriniz hic anlatmadi mi yoksa sizin koylerde hic salgindan cocuk ölümü olmadi mi

Bizim koye bir salgin gelirmia cpcuklarin cogu olurmus su ciceginden vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…