Aşı

C CeYz çok geçmiş olsun. Ne yaptın peki 6. Ay aşısından sonra? Tekrar ameliyat mi oldu yavrucak?

Kızın bedeni neden asılara böyle bir tepki veriyor acaba. Hani kan testi veya başKa bir test ile anlaşılabilir mi acaba? Sonuçta oğlun farklı bir insan ve tamamen farklı bir metabolizma. Yani asılara diğer çoğu çocuk gibi hiç tepki vermeyebilir. Ama endişelerinde yerden göğe kadar haklısın. Çok geçmiş olsun.
 
Cocugumuza zaten asinin sebep oldugu mikrop veya virusle karsilastiginda hafif atlatsin veya hastalanmasin diye yaptiriyor muyuz o kadar asiyi? Neden hasta bir cocuk bizim cocugumuz icin tehlike olsun ki? Asilarimizi yaptirdik sonucta.
 
Sağlık ocaklarının -daha doğrusu kaç senedir aile sağlığı merkezi oldular- soğuk zinciri çok güvenlidir, sürekli denetlenir, en ufak aksaklıkta cezası var zaten
 
Hani cocuklarin vucudunda bazi yerlerde kabarcik cikaran, en fazla 3 gun surup sonra kendine geldigi cicek hastaligi var ya, asi oncesi olumcul bir hastalikti. Kabakulak da oyle, diger bir cok hastalik oyle. Interette Beatrice Vio diye aratin, menenjit hastaliginin insani ne hale getirdigini kendiniz gorun. Sahsen ben cocugumu daha ispatlanmamis ihtimaller icin gerekliligi gayet ispatlanmis asilardan mahrum birakamam.
 
Yaptirmayin... Yaptirmayin ki cocuk felcini gecirsin,menenjitin turu olan meningokok kapsin 3 saatte olanlara inanama,yaptirmayin buyuyynve kabakulak kapsin ki cocuklara gore buyuklerde daha ölümcul,su cicegini gozunun icinde ciacak derecede gecirsin ve bu listeyi boyle uzatabilirim..icinde olan bir maddenin ki oldugu oranin vucuda bi zarari yok yoksa bu hastaliklarin zarari mi. Asi bir ranttir ve yaptirmayin diyenler rant usulu ortada olanlardir.devlet suriyeden gelenleri bile asiliyo cunku cocuklarimiza bulastiriyolar.25 senedir gorunmeyen cocuk felci gorulmeye baslandi ama tercih sizin yaptirmayin.p&g urunleri alan 1 cocuk felci asisi karsiliyo diye reklam yapiliyo ne kadar onemli bir hastalik farkinda misiniz?rota asisi devletin yaptirdigi bi asi degil zorunluda degil bu arada saglik ocaginda o yapilmiyo.ben yaptirmadim yan etkileri bi arkadasin yazdigi gibi olabiliyo ama bu etkiler zorunlu asilarda gorunmez.asidan sonra ates olabiliyo o da vucudun savastigini bagisikligini gosterir bu normal bi durum zararki degil.benim cocugum hic ateslenmedi mesela bunyeye gore degisir.
 
Büyük kızım ve ailedeki çocuklar geçen sene çok ishal kusma oldu, küçük kızımın rota aşısı zamanıydı korkundan yaptırdım. Hamdolsun hiç bulaşmadı.

Özel aşılar yaptırılmayabilir ama zorunlu aşılar yaptırılmalı.

En basiti su çiçeği bile çok tehlikeli bi hastalık, bütün organlar sırasıyla su topluyo o vucuda yansıyo. Aşısız önceki yıllarda kaç çocuk ölürmüş Allah muhafaza etsin..
 
Aşı işte. Sen de, ben de, o da, şu da oldu
Eksiğimiz mi var?
Aşıya bi tepki furyası tuttu gidiyor, "anneyim ben tağam mığa" diye
Herkesin kafası bulanıyor.

Kesinlikle aşı olsun çocuğunuz C CeYz içinizi ferah tutun :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…