Aşı

Otizm asinin yan etkisi oldugu hakkinda kesin kanit yok yerli ve yabanci hic bir kaynnaktan bulamazsin. Asi karsiti dr ciksa bile bir iki tane cikti diyelim. Bunca dr a karsi iki dr a nasil guveneceksin. Karsit olanlarin elinde kaniti varmi. Arastirmismi. Guclu bir dayanaklari var mi. Elzem birseyler olabilir ama sonucta ilerisi icin yavrularimizi koruyacaktir. En basit agri kesinin icindede yanetki bir suru yaziyor. Ama icmek gerekiyorsa iciyoruz. Oyuncaklarin icindede zararli madde var ama oyuncak yada marketten yiyecek aliniyor. Aşinin icindekiler mi sorun. Kendiniz icin kolay karar berebilirsiniz ama bebek icin karar verirken donanimli ve elinizde kanit olmali. Kk dan yada internetten herhangi bir siteden okuduggunuz olmamali. Secim yine sizin. Hayati bir karar oldugunu unutmayin

İlk kızinda nasıl bir yan etki oldu? Hangi aşıdan sonra bir de?

1. Aşı yaptirmadiginizda yasayabilecegi hastaliklarin ve veya sekellerinin sorumlulugunu aliyor musunuz?
2. Konuyla ilgili yeterince gecerliligi onaylanmis bilimsel veriye ulastiniz mi?
3. Yan etkilerinden kacindiginiz hersey icin bir omur cocugunuzu medikal tedavilerden uzak tutacak misiniz?
4. Adli sureci goguslemeye hazir misiniz?

özel aşılar dedikleri Sağlık bakanlığı takviminde olmayan

Rota esasen ishal virüsü yani günümüzde çocuk ishal olsa bile bakım şartları iyi ise sıkıntısız geçiriyor

ama menenjit daha korkutucu

hoş bizim arkadaş 25 yaşında olmuştu da bize tüm ofisi aşılayalım demişlerdi sonra da her yerde var onunki tüberküloz menenjit gibi bir şey söyleyip zaten verem aşınız var deyip vaz geçmişlerdi

o nedenle merak ettim

benim kadım doğumcum bana tetanoz yaptırmadı gerek yok dedi mesela

bir de ben hamile iken domuz gribi vardı o dönemde de normal aşıları hamilelere yapmıyoruz özel hamile aşısı var vs diye aylarca uğraştırmışlardı

onu da olma demişti

bir arkadaşım hamile iken domuz gribi olup hastanede karantinada bile yattı hatta

o da bebek de domuz gibi

Adlı süreç aşıldı diye biliyorum bu konuda.gecenlerde haberlerde çıkmıştı. Benim de yeğenim aşıları olmayacak bikac tanesi dışında. Ama ayrıntılı ben bilmiyorum tabi.doktorlara sormak lazım yine de.

bakin goc alan bir ulkede yasiyoruz. Yillar once yendigimiz pek cok bulasici hastalik tekrar hortladi. su cicegi kizamik vs olumcul ve veya zarar birakan hastaliklar.
asivyaptirmayarakbsadece kendi cocugunuzu degil ileride cocugunuzla iletisime gecicek her cocugu riske atiyorsunuz. asilarinizi dr a yaptirin. ben oyle yapiyorum. hicbir asimi saglik ocaginda yaptirmadim.
lutfen internetten okuduklarinizla karar vermeyin.
evet bazi arastirmalar var Konuyla ilgili ama hicbiri yeoriye donusmus degil.
lutfen mantikli dusunun. sadece sizin cocugunuz degil sozkonusu olan. doktorculuk oynamayin.

Ben hepsini yaptırdım. Oğlum 16 aylık ve ateşlenmedi bile çok şükür. Dr um oxfordta okumuş biri olduğu için sözüne güvendim. Rota virüs ve menenjitte yaptırdım ben. Hatta rota baya pahalıydı ancak her yıl 450 küsur çocuk bu hastalıktan ölüyormuş ülkemizde tedbir amaçlı yaptırdık. Kimseyi kınamak aşağılamak değil amacım ama Suriyelilerden sonra birçok hastalık arttı. Bu nedenle tereddüt etme derim ben.

İşte nüfusun %80 ı %90 ı aşılı olduğu için salgınlar artık yaşanmıyor. Bazi cocuklarin immun sistem hastaliklari oluyor. Ya da alerjileri vs. Asi onlar icin olumcul riskler tasiyabiloyr. O yüzden bir ara Suriyeli çocuklar aşısız olduğu için salgınlar başlayacak diye endişe ediyordu millet. Ki haklılar da bence. Kendi çocuklarımıza o kadar virüsü bakteriyi hiç çekinmeden çat cut yaparken hiç gocunmuyoruz ama Suriyeli çocukları sınırdan ellerini kollarını sallayarak içeri alıyoruz. Hepsinin sağlık ocaklarında aşılanması ve bunların kayıt altına alınması gerekiyor. Kızamık hastalığı yılda 8-10 kişide gözükürken şimdilerde o kadar aşılamalar vs olduğu halde 20 binleri geçmiş. Kızamık tehlikeli ve ölümcül bir hastalık. İşin kötü yanı virüs beyine yerleşirse kızamık geçip gittikten yıllar sonra bile çocukta olum riski taşıyor. Salginlarin onlenmesi için Suriyelilerin buyuk küçük demeden aşılanması şart.

Asiya karsi olanlari anlayamiyorum dedeleriniz nineleriniz hic anlatmadi mi yoksa sizin koylerde hic salgindan cocuk ölümü olmadi mi

Bizim koye bir salgin gelirmia cpcuklarin cogu olurmus su ciceginden vs

Asidan cekmis biriyim bende. Ama yine de asi karsiti degilim.. Asidan sonra kanli ishal yapti 2 ay. Daha dun ucuncu asimizi olduk, yine yan etki yapti.. Ama bi yandan o asilari da yaptirmak durumundayiz..
Kist falan korkuttu beni simdi. İnsallah oyle birseyle karsilasmayiz..

Benim doktor da tetanoza gerek yok ben hastaneme ameliyathaneme nesterime guveniyorum demisti. Ben de vurulmadim.

Rota da yaptirmadim tam koruyucu degil dedi saglik ocagindaki doktorumuz. Ama listedeki tum asilari vurdurdum.

Nerde ur olustu buarada merak ettim. Bacagi miydi..

menenjit i nedne yaptırmadı acaba

koruyuculuğu yeterli değil demişlerdi galiba ama eşinizin fikrini de merak ettim
Evet menenjit ve rotanın koruyuculuğu düşük olduğu için...bir de menenjit aşısının yan etkilerinden dolayı yaptırmadı.

Rota dahil tüm aşılarını yaptırıyorum.
Özellikle ilk 12 saat içerisinde, daha önce olmayan bir durumla karşılaştığımda hemen acile getirmemi de doktorum tembih ediyor.
Ortalıkla milyon tane hastalık varken, aşı yaptırmamak bence rus ruletidir.

Ablamın eşi sağlık bakanlığında yönetici Türkiye de yıllar önce bitmiş olan hastalıklar(kızamık gibi)malesef suriyeli çocuklardan dolayı hortlamış durumda özellikle Güneydoğuda hasta çocuklarını karantinaya aldırmadıkları gibi hasta olmayanlara da aşı yaptırmayı reddediyorlar ve çocuklar sürekli sokakta .Bebeğimizin bütün aşılarını yaptırdık rota dahil.(Aynı zamanda eniştem doktor)Hiçbir yan etki yaşamadık.Aşı karşıtı birkaç arkadaşım var ama hiç aşı yaptırmamayı düşünmediğim için araştırmadım açıkçası.Ama lütfen iyi düşünün

Öncelikle şunu söyleyeyim herhangi bir adli süreç yok. Ailenin insiyatifinde aşı yapmak veya yaptırmamak. Çocuğun özelinde aile karar vermeli. İmmun yetersizlik olan çocuklarda aşılar ölümcül risk taşıyor.

Ben bu konuda araştırmalar yapıyorum. Hamileyim ve asi konusunda çok tedirginim.

Bütün aşıların yan etkileri prospektusunde yazıyor. Hepatit b aşısı için örnek vereyim. Prospektusunde ms hastalığı yapabilir diyor. Ailenizde ms hastalığı varsa çocuğunuza bu aşıyı yaptırırken lütfen dikkat edin. Koruyuculugu da 5 ile 10 yıl arası. Kendi bireysel durumunuza göre düşünüp karar vermeniz gerekiyor bence her hastalık ve her aşı özelinde.

Canlı çocuk felci aşısının yan etkisi çocuk felcidir. O yüzden abd de canlı çocuk felci aşısı yapılmıyor. Ama Bill Gates vakfının fakir ulkelerde düzenlediği aşı kampanyalarında canlı aşı kullanıldığı için oralarda salgınlar oluştu.
Türkiye de ilk 2 doz cansız aşı ile yapılıyor. Sonraki 3 doz ise canlı aşıya dönüyor. Böylece türkiye de çocukların canlı çocuk felci aşısından hastalık kapmalarinin önüne geçilmiş oluyor. Yani beden cansız aşı ile karşılaştığında bir savunma oluşturuyor. 3.4 ve 5. Dolar ile bunun kalıcılığı sağlanmış oluyor. İmmun yetersizliği olan bir çocuğa çocuk felci aşısı yaptirmazsiniz zaten olumcul olur. ama o çocuğu yeni aşı olmuş çocuklardan da korumanız gerekir. Çünkü onlar için asılı çocuklar da risk taşıyor. Bu kısım turkce ve ingizlice makalelerden öğrenildi.

Bakanlık toplum sağlığı açısından düşünerek aşıları takvime ekliyor ya da çıkarıyor. Bunu da nasıl yapıyor? Sayılara bakarak. Sizin bebeğinizin göstereceği bir yan etki veya ölüm vb herhangi bir şey sadece sayı olur. O da 1 olur. 10 bin çocukta 1 ise toplum sağlığı acisindan hiç birşey ifade etmez. Ama sizin için çok şey ifade eder.

Gullian barre syndromu diye bir hastalık var. Neredeyse tüm aşıların prospektuslerinde yan etkiler kısmında yazıyor zaten. 3 ay kadar önce kadının birinin çocuğunda aşı olduktan sonra başına geldi. 18 gün hastanede yattılar ve çocuk zor kurtuldu. Facebook asi karsiti gruba yazdilar ben oradan öğrendim. En son sanırım dava açma istiyordu. Çocuğun hastalığı gullian barre olarak teşhis ve tedavi edildiği halde kayıtlara kızamık olarak geçirmişler. Kadıncağız da ispatlama yolu arıyordu en son. Bir de bu prospektuslerinde yazan yan etki gerçekleştiğinde yapılanlar. İnsanlar bunları okudukça gördükçe güvensizlik oluşuyor tabi.

Neyse ama bu yan etkiler nadir görüldüğü için insanlar da gidip aşı yaptırabilirler. Ben kendi adıma henüz karar veremedim zaten. Yeni doğan bir çocuğun hepatit olmaşu ciddi bir problem. Özellikle gelen giden herkesin bebekleri yalayarak öpmeye bayildiklari için endişeleniyorum.

Cok nadir olmayan diğer bazı hastalıklar kesin asidandir denemiyor. Alerji ve otizm gibi. Aşı karşıtlığı arttikca araştırmalar arttıkça neyin neden kaynaklandığı şimdi değil ama 50 yıl sonra kesin ve net anlaşılır.

Rota hariç hepsini yaptırdım, doktorumuz rota henüz çok yeni daha geri dönüşü olmayan aşı ben çocuklarıma yapmadım içinde domuz virüsü var dedi, oğlum şuan beş yaşında. geçen haftalarda aşısı olduğu halde su çiçeği çıkardı ateşi yoktu ama silme döküntüsü oldu okulun tam 250 öğrenci raporluydu düşünün. menenjiti doktorumuzun tavsiyesi ile olduk arap ülkelerinde yaygın olduğunu hac , ümre ve suriye göçü vasıtasıyla ülkemizde artık daha çok görüldüğünü ayrıca çocukluk çağı hastalığı dediğimiz salgınların çok artacağını demişti iki sene önce kadar ne diyelim gerçekten ileriyi görmüş doktorumuz. tekrar edeyim rotanın yeni aşı ve geri dönüşümü olmadığından vurulmadık.

Hepatit B asisi kanser onleyici bir asi miymis? Wauuuuw.Hic duymamistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…