İlk kızinda nasıl bir yan etki oldu? Hangi aşıdan sonra bir de?Iyi aksamlar arkadaslar. Cocuguna hiç asi yaptirmayanlar var mi? Son zamanlarda aklima çok takiyorum,onlarca zararini yan etkilerini okudum hatta ilk kizimda bizzat yasadik ama esim ikna olmuyor.Ya ilerde o hastliklari gecirirse nolacak diyé beni de vazgecirmeye calisiyor.Tartistik, ne yapiyosan yap dedi.Bu konuyu arastiran bilen varsa yorum yazabilir mi,bir de Anadolu yakasinda asi karsiti doktor bilen var mi bilgi almaya gitsek...
Bencede otizm çok farklı bi durum ne alakası olabilir aşıylaotizmle aşının ilgisi olduğuna hiç inanmıyorum kanıtlanmış birşeyde yok zaten
Asiya karsi olanlari anlayamiyorum dedeleriniz nineleriniz hic anlatmadi mi yoksa sizin koylerde hic salgindan cocuk ölümü olmadi mi
Bizim koye bir salgin gelirmia cpcuklarin cogu olurmus su ciceginden vs
Asidan cekmis biriyim bende. Ama yine de asi karsiti degilim.. Asidan sonra kanli ishal yapti 2 ay. Daha dun ucuncu asimizi olduk, yine yan etki yapti.. Ama bi yandan o asilari da yaptirmak durumundayiz..Ben de karsi degildim ama okuduklarim arastirdiklarim korkunc geldi.Asilarin sonrasinda otistik olan, havale geciren,geceleri huysuzlanan,kabiz olan çok bebek okudum.Hatta ur olusmus bazi bebeklerde,kizimda da oldu ameliyat olmustu 4 aylikken -ki önceki aylarda ultrasona girmisti biseyi yoktu.Sonra ayda 2 kere ultrasona girdi tertemuz cikti derken 6 ay asisindan sonra kist cikti bu sefer.Bu belgeler hep dosyasinda duruyor ve nasil asilardan hemen sonra ya denk gelebilir aklim almiyor.Telefondan fazla uzun yazamiyorum ama herseyi sorular oldum artik.
Benim doktor da tetanoza gerek yok ben hastaneme ameliyathaneme nesterime guveniyorum demisti. Ben de vurulmadim.özel aşılar dedikleri Sağlık bakanlığı takviminde olmayan
Rota esasen ishal virüsü yani günümüzde çocuk ishal olsa bile bakım şartları iyi ise sıkıntısız geçiriyor
ama menenjit daha korkutucu
hoş bizim arkadaş 25 yaşında olmuştu da bize tüm ofisi aşılayalım demişlerdi sonra da her yerde var onunki tüberküloz menenjit gibi bir şey söyleyip zaten verem aşınız var deyip vaz geçmişlerdi
o nedenle merak ettim
benim kadım doğumcum bana tetanoz yaptırmadı gerek yok dedi mesela
bir de ben hamile iken domuz gribi vardı o dönemde de normal aşıları hamilelere yapmıyoruz özel hamile aşısı var vs diye aylarca uğraştırmışlardı
onu da olma demişti
bir arkadaşım hamile iken domuz gribi olup hastanede karantinada bile yattı hatta
o da bebek de domuz gibi
Nerde ur olustu buarada merak ettim. Bacagi miydi..Asidan cekmis biriyim bende. Ama yine de asi karsiti degilim.. Asidan sonra kanli ishal yapti 2 ay. Daha dun ucuncu asimizi olduk, yine yan etki yapti.. Ama bi yandan o asilari da yaptirmak durumundayiz..
Kist falan korkuttu beni simdi. İnsallah oyle birseyle karsilasmayiz..
Evet menenjit ve rotanın koruyuculuğu düşük olduğu için...bir de menenjit aşısının yan etkilerinden dolayı yaptırmadı.menenjit i nedne yaptırmadı acaba
koruyuculuğu yeterli değil demişlerdi galiba ama eşinizin fikrini de merak ettim
1. Aşı yaptirmadiginizda yasayabilecegi hastaliklarin ve veya sekellerinin sorumlulugunu aliyor musunuz?
2. Konuyla ilgili yeterince gecerliligi onaylanmis bilimsel veriye ulastiniz mi?
3. Yan etkilerinden kacindiginiz hersey icin bir omur cocugunuzu medikal tedavilerden uzak tutacak misiniz?
4. Adli sureci goguslemeye hazir misiniz?
Hepatit B asisi kanser onleyici bir asi miymis? Wauuuuw.Hic duymamistim.Elbette. Mesela hepatit yaptırmak.. hepatit hastalığını ne kadar erken geçirirse bir insan ileriki yaşamında HCC olma ihtimalı cok cok artıyor. Aynı zamanda bu hepatit b aşısı kanser önleyici bir aşıdır.
Çocuk kendi kendine yensin ooh bağışıklığı güçlenir daha iyi diye bir durum söz konusu bile olamaz. Google'dan edinilen bilgilerle bir çocuğun hayatı hakkında karar vermek ne derece sağlıklı. Konu sahibi ilk çocuğunuzda birtakım reaksiyonlar olustuysa bunu gidip konuyla uzman bir doktora sorun sorunun gerçek sebebi nedir diye.
Doktorculuk oynamanın hicbir manası yok hele ki böyle bir konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?