canim benim bildigim butun aleviler bizden cok farkli hemde bizden fazlalari filanda yok yani.
bu arada ask mask deme sakin vallahi billahi benid deli gibi seviyodu ama yok canim ask mask bi yere kadar sakin aileni kandirip yada zorla ikna edip yada cekip gidip bisey yapim deme sonra burda farkli konular acmak zorunda kalirsin kalma canim lutfen hic bi adama degmez degecek adamlarda cok az bize denk gelmez opuldun...
Konu kapanacak buyuk ıhtımalle.Bizde aleviyiz.Yanlış tanıyorlar malesef. İnsan insandır.neyse erkek kardeşimin eşi sunni. Babası problem yapıyordu
Ama yengem ikna etti.Kötü seyler oldu ama pes etmedi.Simdi bir cocukları var.Allaha sukur cok mutlular. Ayrıca dini muhabbetlere girmeyin.Bırakın aileniz once tanısın.En azından onyargıları gider.Sonradan Alevî oldugunu söyleyın. Cunku tanımak bıle istemeyecek. Onun icin once tanısınlar.
Bizim dinimiz bile farkli. Aileler ve diger insanlar keske dinle degil de karakterle yargilamayi ogrenebilseler. Onun Allaha ne yolla inandigi ya da inanip inanmamasi degil, ne kadar anlayisli ne kadar iyi niyetli vs oldugu goz onune alinsa. Seni diniyle degil kisiligiyle mutlu edecek. Bana cok mantiksiz geliyor dine takilmalari. Ha bide sanki hepimiz dinimizi hakkiyla yasiyoruz da..
Alevi sunni hiristiyan budha inanci her ne olursa olsun annen ilk once bir anne olarak cani cigeri kizini nasil bir erkegin elerine teslim ettiginin muhasebesini yapmali. Mutlu yuvayi olusturan kisiliklerdir din mezhep degil. Eger annene bunu sen gosteremiyorsan seninle ayni fikirde olan bir buyugunden yardim alabilirsin anneni bu konuda ikna etmesi konusunda. Boyle biri yoksa ilk once o genci de yanina alip annenle tanistirabilirsin. Bakarsin annen ilk gorusmede cok begenir ve mezhebini mesele yapmaz bile. Sen sansini dene bakalim
3yılım bitti ..ben çözemedim.ailem sinir krizleri gecirdi.ayrılamadım da..sonumuz belli .evlenemiyoruz.aynı senin gibi annem babam düşüncesi.Artık buraya yazmaktanda yoruldum.konularıma bak cnm
Ailesi alevi kendi sünnimiöyle bi saçmalık olurmu!
Canım ben bu olayı yaşadım sen ailen onu tanıyana kadar söyleme ki kestirip atmasınlar önce bi tanısanlar tanıdıktan sonra daha kolay olur işin ama kesinlikle saklama başkalarından duymaları kötü olur böyle bişey illaki ortaya çıkar şimdi çıkmazsa düğününde anlaşılırAllah yardımcın olsun zor bi durum ben 6 yılda ikna edebildim
Kusura bakmayın ama annenize mi kalmış başkasının müslümanlığını sorgulamak, sunni olupta her gece eve içkili gelse haram mal yese karı kızla gezse daha mı iyi?
aslında her iki aile de karşı çıkabilir, erkek arkadaşınız emin mi kendi ailesinden.
sorun çıkarmasalar bile inatlaşırlar her olayda.
ama iki gönül bir olmuş samanlık seyran olur demeden önce;
siz bu farklılığı aşabilecek misiniz? Ailelerden önce bunu düşünün. Yani sizin yaşam tarzlarınızda da farklılık vardır muhtemelen, ,bunları kabul edip sorunsuz yaşayacak mısınız?
Şu anki bilincimle bana komik geliyor bu farklılıklar elbette, ama daha gençken bu kadar sağduyulu olmayabilirdim sanırım.
Eminim sevecektir baslarda sevmese bile sonralari seni mutlu ettigini gordukce sevmeye baslayacaktir.ben de soylemeden once tanistirayim diye düşünüyordum çünkü cok efendi eminim sevecektir
Ahh ah bır yıl ne ugrastım sadece annemı ıkna etmek ıcın.. daha babama soylememıstık bıle.. ailemi gectım cevremde herkesın baskısı ınan yaslandırmıstı benı.. sadece kardesım yanımdaydı onun dısında bu surecte hep yanlızdım..yuzume gulup annemı kızıstıranlarda bolca mevcuttu ustelıkSonunda ne mı oldu evlendıkk Benım ömrumden omur gıderek. Şimdi o karsı cıkanların hepsı damadımız bır tane amanda damadımız soyle ıyı dıyorlar utanmadan Annem babama soyledıgınde ben babama ne olur baba bı kere tanıs eger dusuncelerın aynıysa tamam sızın dedıgınız olacak dedım ama bunu soylerken sonuctan emındım. Tek basına tanısmaya geldı esım sonuc olarak ben yanılmadım aılem esımı sevdı
1,5 yıllık evliligimden edındıgım tecrubeyle sadece aşk yeterlı degıl bu evlılıkte. Herkes bırbırıyle aynı degıl malesef. Cok sukur ben esımden yana sanslıyımUmarım sende sanslı olursun. Eger sevdıgınle aranda bır fark oldugunu dusunmuyorsan dini acıdan sonuna kadar pesınden gıt.. ama yok bırbırımıze saygı duyarız canım herkes ınandıgını yapar dıyorsan hemen ayrıl bu evlılık yurumez. umarım anlatabılmısımdır yanı once sen karar ver
Ne gibi farlılıklardan bahsediyorsunuz? Cemevine gitme mevzusu ise kendisi pek ibadet eden bir insan değil ama gitse bile gitsin banane. Anne babasi csmiye giden namaz kılan insanlar soyledigine göre. Kendisi kılmıyor ama o da beni ilgilendirmez tabii. Gusül konusunu üstü kapalı konuştuk bir fark yok dedi. Oruç konusunda da muharrem orucu varmış ama O zaten şeker hastasi oruc tutamiyor alevi olmasa da tutmayacakti. Baska ne gibi farkliliklar var?
Konu olan kişi bir arkadas olsaydı evet saygı duyulurdu fakat bahsettıgımız kışi eş.. Herkesın fıkri farklı bu konuda ama o benden ben ondan sorumluyum benım dusuncem bu yonde. en basıtınden cocuk oldugunda ne olacak ?Birbirlerine saygı duydukları sürece neden sorun olsun ki? Bizde de tam tersi ben aleviyim eşim sunni ama ben ona o bana saygı duyduktan sonra sorun yaşamayız. Ki zaten bizi birbirimizden ayıran farklı abartı inançlarımızda yok.
Birbirlerine saygı duydukları sürece neden sorun olsun ki? Bizde de tam tersi ben aleviyim eşim sunni ama ben ona o bana saygı duyduktan sonra sorun yaşamayız. Ki zaten bizi birbirimizden ayıran farklı abartı inançlarımızda yok.
sizi anladım benaçıkçası mezhep içi yapılacak/yapılmayacaklar olarak değil de, görüş farklılıkları olarak düşünüyorum ben.
sizin hassas olduğunuz bir konuda o olmayabilir, keza tam tersi de olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?