Aşığım ama ailem sorun çıkaracak :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

siz olsaydıniz ne yapardınız peki? aşık olduğunuzu ve iyi anlaştığınizı düşünün alevi diye ayrılırmydınz? Bunu yapmak doğru olur mu Ne kadar üzülür kırılır. Ayrılmaya kalksam sebebin bu olduğunu anlayacak ve kırılacak. Çünkü aramizda baska en ufak bir sorun bile yok...

çocuk konusunda apayrı düşünüyorum, KKya fazla gelebilir :)

bence serbest bırakıp, kendi dinini ve mezhebini seçmesine izin vermek mantıklı geliyor.

Hayatta tecrübelendikçe insanların ırk din dil mezhep şeklinde ayrıştırılması bana daha fazla garip gelmeye başladı.

dıger mesajlarda yazmıstım gormedınız mı :) ben yasadıklarınızı yasadım ve zor bır surecten gecerek evlendım :) suan cok sukur ıyı kı evlendım dıyebılıyorum bır daha o gune donsem yıne butun zorluklara ragmen evlenırdım. ama ben esımle dusunce, ınanc konusunda pek fark olmadıgı ıcın boyle dıyorum :) dedıgım gıbı eger fark olsaydı ben buna saygı duyarım dıyemezdım yapamazdım.

Yukarıda da yazdım 10 yıllık evliyim 5 yaşında çocuğum var

Hala bir fark yok

Çocuğun yetiştirilmesi denmiş de çocuk ne öğretilecek din ile ilgili büyüyünce öğrenir zaten daha soyut kavram algılamaz

Çocuğun dini eğitimi korkutma üzerine kurulu ülkede zaten Allah günah yazar

Yaptırım yerine iyi insan olmayı öğrettik oldu bitti

Dini eğitim veren anaokuluna göndermek isterim ama eşim izin vermez diye bir durum yok zira ikimizin yaşayışı bir aileleri sülaleyi umursayan kim

Bir de gusül de gusül deniyor

Islamın şartları arasında gusül yok

Bilmediğim yeni bir şey varsa çok termin değilim tabii ki de önemli olan temizlik

Aleviler de yıkanır belki o kitaplarda yazan ritüellere uymaz

ki ben de uymam önemli olan temiz olmaktır

Mesela aleviler gusül almaz pişirdikleri yemek yenmez vs muhabbetleri var iyi de sünni olanları aldığı yahut layıkı ile aldığı ne malum

Ne mi olacak? Çocuk büyüyünce zaten kendi inancını belirleyecek.Küçükken ayrıştırmaya gerek yok çünkü zaten arada pek fark yok bana göre.evlenince aile oluyorsun o kadar sivrileşmeye gerek yok sonuçta alevilerinde abartı farklı inançları yok. Ben onun namazına,camisine,orucuna müdehale edebilir miyim mesela? Ki karşı değilim onlara namazımı bende kılarım ama genel olarak öyle bir yargı var alevilere karşı o yüzden örnek veriyorum.Saygı duymak zorundayım. Aynı şekilde ben cem evine gitmek istersem de yada muharrem ayında oruç tutarsam o da bana saygı duymak zorunda sizde böyle değil mi? Meraktan soruyorm gerçekten ben yeni evliyim ama çevremdekilerde de hep dediğim şekilde bizim ailede sunniyle evlenen çok. Hiç bir zamanda ayrımı olmadı. Aaaa bu sunniymiş falan olmadı bizde.

Size katılıyorum

Bizde hiç olay falan olmadı benim babamda alevi olsun istedi tabi ama olmadı ben seviyorum biliyordu ve konusu açılmadı sonra. Ama ailen çok muhafazakarsa sorun çıkarabilirler saçma ama maalesef yapıyorlar. Öncelikle ailenle konuşman gerek aşılmayacak bişey değil güçlü durmalısın gerekirse önce bi aileler tanışsın önyargılı olmasınlar birbirlerini tanısınlar. Gerçekten arada saygı olunca hiç bir şey olmaz çok gördüm çevremde. Önemli olan birbirinizin inançlarına saygılı olmanız.

Zaten müdahale edemezsın ama ıste benım dedıgım buna gerek kalmaması :) kımseyı zorlayıp degıstıremeyız ama arada farklar varsa bana gore ask bı yere kadar ıste. Bizde bunu gerektırecek bırsey kalmıyor ıkımızde ramazan orucunu tutuyoruz. Muharrem ayında da oruc tutabılsek ne ıyıydı tabı. Bundan sonrada tutmak nasıp olur ınsallah. Mesela esımın tarafı ramazan orucunu kabul etmeyıp sadece muharrem ayında oruc tutuyor. Bızım oruc sızın oruc denıyor. Esımde oyle dusunseydı o zaman yapamazdım ben işte. Her alevi aynı degıl kı zaten her sunnınde aynı olmadıgı gıbı.

Önce ailenizle konuşup sonra tanıştırın kalbinin kırılma olasılığı azalır . Benim yeğenim böyle bir evlilik yaptı .Bizim ailedeki karşı çıkma potansiyelini bildiği için herkesten habersiz evlendi . Sonuç hamileyken boşandı . Arkadaşlar iyi örnekleri yazmışlar böyle örnekler de var . Onlar anlaşamadılar boşanma olayında aile ilgili bir sorun yoktu . Yegenim de evlenirken tüm aileyi silecek kadar seviyordu .

senın degılde yarın obur gun sana olan tavırları cok onemlı burada mesela
elını tasın altına koyacaksın ama neyle karsılasacagınıda bılemeyebılırsın malesef

Ne kadar gizlersen gizle elet duyulur ve mutsuz olmak istemiyorsan çok doğru kara vermelisin. En yakın dostumun başına geldi. Annesi şiddetli karşı çıkan biriydi. Düğün kartları dağıtılırken öğrenildi... Hiç hoş şeyler değil. Allah tan çocuk abdestini alan biriydi.O kızın yaşadığı durumu anlatamam.. İyi kara ver.

Annen baban çok mu müspet namazında abdestinde her farzı yerine getiren biri mi

Tartışmaya açık bir konu bile değil. Annenizle oturun konuşun, anlatın, gerçekleri anlatın. Hz. Ali'yi anlatın ona. Ben alevi değilim, bunu derken bile utanıyorum, bu söylemlerle ayrımlar ayrımları doğuruyor işte.

Tanıdığım en kaliteli , en dürüst insanlar bu kesimin içindendir. Annenizin tutumunun İslam diniyle hiçbir ilgisi yok, çünkü hoşgörü barındırmıyor.

Kolay gelsin.

öncelikle karşındaki insanın karakter özelliklerini tart, sevginizden eminsen ne ala. ailen senin ısrarla istediğini görürse tanışmaya yanaşır sanırım, çok tutucu değillerse bence ikna olurlar. ben olsam çocuğumun sevdiğini tanımak isterdim. kavuşamazsa ömrü boyunca sevdiğinde kalbi-aklı kalsın istemezdim.
her türlü baskı zordur, inanç allah ve kul arasındadır, kimsenin ibadeti sorgulanamaz, kalbin içini-inancın esasını allah bilir.
hayırlısıyla olsun inşallah.

Mezhepten ziyade kültür, yaşama bakış açısı daha önemli.

Annene önce sevgilini sevdir sonra söyle.

Bence erkek arkadasinizin oturup düşünmesi gerek. Bu çağda hala bu tarz konulari tartışan topluluklarin inanclarini yargilayan ve hatta dislayan bir aileyle ileriki safhada münasebet kurmasi cok başını ağrıtabilir.

Valla canım ne bileyim biz evlenirken kimse mezhep din sormadı bize hani o yüzden garip geliyor bana böyle mevzular. Yani insanlar tanışırken "merhaba ben x, müslümanım" veya" selam ben y, mühendisim aynı zamanda aleviyim" mi diyor anlamıyorum. Kocamı geçtim annem babam hangi mezhepten haberim yok yahu.
Ben cahilim herhalde bilemedim.
Bence konuya direk mezhebinden falan girmektense önce bir ailenle tanıştır, bir görsünler. Bakarsın onlarda çok sever ortada alevi-sunni davası kalmaz. İnşallah istediğin gibi olur.

Annen baban çok mu müspet namazında abdestinde her farzı yerine getiren biri mi

babam sizlere ömür... Ama annem evet öyle. Bir de abim var ama o içer eder namaz oruç falan yok. ikisinin de tepkisi ne olur bilmiyorum. Abim biraz daha rahat bi insan olduğu için bananiyi davrandigi surece anlaştığımz surece karismaz gibime geliyor. Ama annemin tavri katı olacaktır

mantıklı bir çözüm deneyeceğim çokteşekkürler

ne yazık ki boyle bir anneyle yaşamaya çalışıyorum ne kadar değiştirmeye çalışsam da olmuyor. Insan ailesini seçemiyor maalesef. Bizim toplumdaki bu sacmalıktan nefret ediyorum. 25 yasina gelmişiz hala kimle evlencez derken aile baskısi çıkıyor ortaya. Ya aileye rest cekmek zorunda kaliyorsun ya sevdiğinden vazgeçmek. Oysa evladın diye senin kölen degil ki her istediğini yapacak. Keske bunu anlayabilcek kapasiteye ulasabilseler... Gurur duyamiyorum ailemle bu konuda maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…