Aşık değilmiş seviyormuş

Cevabından korktuğunuz şeyleri sormaktan kaçının. Düşünmeden konuştuğu ve yalan söyleyemediği için sizi kırar.
Bu konuda daha önce tartışmıştım eskiler konuşulmayacak kadın muhabbeti yapılmayacak ne söyleyeceğini bilmiyorsun demiştim . Dün ben de gevşeklik gösterdim maalesef

Bence ayrilmayi dusunmuyorsaniz, iliskiye bile bir ara verin, ghostlayin, ilgilenmeyin. Bakalim caba gosterecek mi ne yapacak, bazen birini aslinda ne kadar sevdigimizi ondan ayrilinca anlariz.
Kırgınlıgımı yazıp dediğiniz gibi soğuk yapacağım

ben dehbli arkadaşlarımla benzer bir sorun yaşadığımda durup sakin ve ciddi bir şekilde söyledikleri şeyin kendileri için kırıcı olmayabileceğini ama benim için gerçekten hangi sebeplerle kırıcı olduğunu anlatıyorum.

örneğin sizin durumunuzda olsaydım sakince "bu söylediğin şey mantıklı düşünüldüğünde bir sorun teşkil etmiyor ancak ben sana samimi bir sevgi besliyorum ve bu sevgi dolayısıyla böyle şeyler duyduğumda kalbim çok kırılıyor. aynı şekilde benim geçmiş ilişkilerimle seninle şu an olan ilişkimizi herhangi bir şekilde kıyaslamanın da seni çok üzeceğini tahmin ediyorum. böyle şeyler söylediğinde mental olarak çok yıpranıyorum, bana verdiğin değeri sorgulamaya başlıyorum." gibi şeyler söylerdim. bu çok kısa bir anlatım örneği bu arada, konuşma içinde insan kendi hayat görüşünü de eklemeli. ben mesela ayrıca aşka dair fikrinin yanlış olduğunu, bu konu üstüne daha çok düşünmesini ve bana hissettiği şeyi daha çok sorgulamasını falan da eklerdim çünkü sevgilinizin aşk tanımına gerçekten katılmıyorum.

aşk ilişki içinde beraber yaşantı kazandıkça da gelişebilen bir şey. çok tatlı ve tasasız geldi sohbetiniz bana açıkçası.
Sizin yorumlarınız bana ışık oluyor . Dehbli insanlar gerçekten çok farklı . Başkasına anlatsam söylediklerini niye devam ediyorsun deli misin diyecek. Ama o an öyle bi atmosferi oluşuyor ki adam bi şekilde düşündüğünün doğru söylediğinin mantıklı olduğuna beni ikna ediyor . Yazdığınız gibi davranacağım . Bu sefer gerçekten çok kötü hissettim

Aşik olmayabilir tamam da X kiza aşiktim sana degilim ama seni seviyorum demek ne aciklama yapilirsa yapilsin dunyanin en mantikli şeyi de olsa kalp kirar, konuşmayi bilmiyor. 🙄

Bilmiyorum şimdi kıyas yapacağım kendi içimde ona aşıkmış bana değil . Bisi istesem mesela yapmasa ( kendi sınırlarına çok dikkat eder ) direkt diyeceğim ki o kız istese yapardı bana aşık olmadığı için yapmıyor vs . Ya da bi gün aşık olduğunda beni bırakacak gibi düşünceler
Çok sevmenin temeli var, derin bağ oluşmuştur, karşı taraf sizi kusurlarınızla seviyordur ve daha uzun solukludur. Aşık olunca tutku yoğun, kusurlarınız görülmez, kısa sürelidir. Aşk bitince her şey bitebilir. Aranızdaki bağ sağlamsa başkalarına gönlü öyle kaymaz diye düşünüyorum.

Gençlik yıllarında daha çok aşık olunur, duygular daha coşkulu. Kişi bazında bunu dile getirmeseydi daha iyiydi tabii.

Aşik olmayabilir tamam da X kiza aşiktim sana degilim ama seni seviyorum demek ne aciklama yapilirsa yapilsin dunyanin en mantikli şeyi de olsa kalp kirar, konuşmayi bilmiyor. 🙄
Tam olarak söyle dedi . Aşk kesinlikle tehlikeli ve uzun ömürlü değil maks üç ay ömrü var . Ama sevgi öyle değil çok daha güvenli sağlıklı uzun ömürlü ben seni çok seviyorum. Daha önce bi kere yaşadım o sana bahsettiğim tatlde tanıştığım kızla . İnsan kendini kaybediyor kontrollü olamıyor . Uyusturucu gibi zararlı bir şey vs dedi

Bu konuda daha önce tartışmıştım eskiler konuşulmayacak kadın muhabbeti yapılmayacak ne söyleyeceğini bilmiyorsun demiştim . Dün ben de gevşeklik gösterdim maalesef
Bu arada dehbli diye öyle her seferinde düşünmeden konuşmaya hakkı yok. Terapi alsın, kendisini baskılamayı öğrensin. Gerekirse ilaç da kullansın. Aniden öfkelenir, fevri davranabilir, hız sorunu varsa kaza yapabilir...

Önceden aşık olduğu bi haftalık kızı da anlatıyor mu :D
Sorarsan anlatır.kendin kaşınmışsın.cevap vermese miydi? Ya da yalan mı söyleseydi? 20 yaşındaki deli aşkı kıskanmak da mantıklı değil aslında.biraz olgun olmak lâzim.kaç yaşında insanlarız.bir yaştan sonra aşk olmuyor zaten.hepsi gençlik macerasi olarak kaldı.sohbet olsun diye konuşulabilir gayet de.hoşuna gitmiyorsa sormayacaksın.ya da bu konuyu konuşmak istemiyorum diyeceksin sormadan açılırsa da.eşini tanımıyor musun? Sevgi, saygı, sadakat varsa bu ifade farklılıklara takılmamak lâzim bence.mesela ben güzel bir kadın olduğumu biliyorum ama o benimle konuşurken bazen ben senin güzel yüreğini sevdim, dış görünüş önemli değil falan der.yani demek istediği güzel değilsin değil aslında.manevi değerlere daha fazla önem veriyorum.kendi kişiliğini anlatmaya çalişıyor aslında. yani anlatırken biraz hata yapılabiliyor sanırım ama sen sevgilini tanıyorsun biliyorsun.mantığın farklı birşey söylüyor içindeki kadın egosu başka şey.mantığını dinle.yani bana göre öyle büyük bir mevzu değil

Son düzenleme:
Tam olarak söyle dedi . Aşk kesinlikle tehlikeli ve uzun ömürlü değil maks üç ay ömrü var . Ama sevgi öyle değil çok daha güvenli sağlıklı uzun ömürlü ben seni çok seviyorum. Daha önce bi kere yaşadım o sana bahsettiğim tatlde tanıştığım kızla . İnsan kendini kaybediyor kontrollü olamıyor . Uyusturucu gibi zararlı bir şey vs dedi

Adamin soylediklerine ben de katiliyorum aşk gecici gercekten. Aşki kimse yillarca yaşayamaz "20 yildir evliyiz ayni aşklayiz" diyenler ya hayatinda aşik olmamistir ya da tamamen öyle görmek, gorulmek istedigi icin bos konusuyor. 😄
Ha aşki tanimlamakla da alakali tabi sevmeyi aşk sanan da var.
Bana göre aşk birbirini yeni tanidigin zamanlarda olan kalp carpintisidir, meraktir. Birbirini yeni keşfetmek ve ilk anlarin yaşandigi zamandir.
Tutup 626262 yil ayni yatakta uyuyup birbirini kitap gibi ezberlemiş ciftlerin arasindaki sevgi, heyecan daha farklidir.

Yine de başka bir insanla yasadigi iliskiyi örnekleyerek bunu anlatmak doğru değil. Konuşmayi bilmiyor illa baska birini katmak zorunda degil bunu anlatmak icin cahil biri

Sizin sorunuz bana garip gelmedi. Siz konuyu açmış olabilirsiniz bence bu cevabı beklemiyordunuz.Söylemek zorunda mıydı bunu, kırılmakta çok haklısınız. Her doğru her yerde söylenmez. Artık ister istemez kendinizi o kızdan daha az seviliyor hissedeceksiniz. Ben de olsam bu laftan sonra normal devam edemem ilişkime.

Adamın söylediklerinde pek bir şey yok doğru ve mantıklı açıklamalar ama çok patavatsızca olmuş, nasıl açıldı bu konu?

Adamın söylediklerinde pek bir şey yok doğru ve mantıklı açıklamalar ama çok patavatsızca olmuş, nasıl açıldı bu konu?
Vallahi hatırlamıyorum . Biz dört ay süren ilişkinin ardından üç ay ayrı kalıp onun tekrar mesaj atması ile yeniden bir araya gelmiştik . Bana karşı daha verici duygusal anlamda daha mutlu eden bi pozisyondaydı . İki günü birlikte geçirdik gezdik her şey çok güzeldi . Çok sohbet eden bi çiftiz gerçekten arkadaş gibiyiz . Ben anlatırım o dinler o anlatır ben dinlerim . Bi noktada konu aşk duygusuna geldi . Aşk duygusunu yerdi . Kötü bir şey olduğunu kalıcı olmadığını en fazla iki üç ay sürdüğünü vs söyledi . Sevgi öyle değil ben seni seviyorum sana kıymet veriyorum sağlıklı olan bu . Daha önce sana anlatmıştım aşık olduğum tatildeki kızı ( evet anlatmıştı ama o zaman ona karşı derin hislerim olmadığı için ve kız yurtdışında yaşadığı için sallamamışım ) çok sağlıksızdı insan kendinin değerlerini kolay harcıyor şimdi bin kere seni seçerim vs dedi . Bu sefer derin hissim oluştuğu için ona fena kırıldım. Gece eve dönüp mesaj attım kırıldığıma dair uykusundan uyandı sal bunları yazmış . Bugün hala bir şey yazmadı .

Vallahi hatırlamıyorum . Biz dört ay süren ilişkinin ardından üç ay ayrı kalıp onun tekrar mesaj atması ile yeniden bir araya gelmiştik . Bana karşı daha verici duygusal anlamda daha mutlu eden bi pozisyondaydı . İki günü birlikte geçirdik gezdik her şey çok güzeldi . Çok sohbet eden bi çiftiz gerçekten arkadaş gibiyiz . Ben anlatırım o dinler o anlatır ben dinlerim . Bi noktada konu aşk duygusuna geldi . Aşk duygusunu yerdi . Kötü bir şey olduğunu kalıcı olmadığını en fazla iki üç ay sürdüğünü vs söyledi . Sevgi öyle değil ben seni seviyorum sana kıymet veriyorum sağlıklı olan bu . Daha önce sana anlatmıştım aşık olduğum tatildeki kızı ( evet anlatmıştı ama o zaman ona karşı derin hislerim olmadığı için ve kız yurtdışında yaşadığı için sallamamışım ) çok sağlıksızdı insan kendinin değerlerini kolay harcıyor şimdi bin kere seni seçerim vs dedi . Bu sefer derin hissim oluştuğu için ona fena kırıldım. Gece eve dönüp mesaj attım kırıldığıma dair uykusundan uyandı sal bunları yazmış . Bugün hala bir şey yazmadı .
Takılmayın bence, en azından baya bir dürüst davranmış sizi sevdiği de belli. Unutun gitsin düşünmeyin bile, ortada hiçbir şey yok çünkü. Sen onu sevdiğin için kırılman çok normal senide anlıyorum ama o an bunu düşünememiştir kendince sen mutlu ol diye güzel bir şeyler demeye çalışmış.

anlatış şekli, bu konunun tekrar açılması, rahat rahat başkasına duyduğu histen bahsetmesi bence çok iğrenç. Üzgünüm ama benim eşim yapsa gerçekten mahvederim onu bana hiç normal gelmedi. Aranızda hiç kıskançlık birbirinize karşı istek arzu falan da mi yok? Nasıl bu konular bu kadar rahat konuşuluyor anlamadım. 60 yaşında emekli ilişkisi vibeı verdi bana. Ben senin kadar sakin kalamam

Ben de eşim hakkında böyle düşünüyorum aşık değilim olmadım hiç ama çok seviyorum canım benim en iyi arkadaşım bitanemfdir aşk çok kötü bir şey ama eşim sorsa tabiki aşığım derim kırılmasın diye. senin kalbini kirmaktan çekinmeyen birinin sevgisi de düşüktür bence aşkı geçtim

Ben de eşim hakkında böyle düşünüyorum aşık değilim olmadım hiç ama çok seviyorum canım benim en iyi arkadaşım bitanemfdir aşk çok kötü bir şey ama eşim sorsa tabiki aşığım derim kırılmasın diye. senin kalbini kirmaktan çekinmeyen birinin sevgisi de düşüktür bence aşkı geçtim
Aynen öyle kaybetmekten korksa aşığım der geçer

Hem hadsiz hem de sevgisiz

Her doğru her yerde söylenmez. Aşkla ilgili tespitleri doğru diye adamı övemeyeceğim, aşk sevgi farkını dün doğmayan herkes bilir zaten. Kimse en büyük aşkıyla evlenmiyor ama ay en büyük aşkım xti seni ise sağlıklı bir şekilde seviyorum sevgilim demiyor 😀 tövbe tövbe ya. Ayrıl gitsin. Ya da kısas yap. Hazmedilecek şey değil.

Back
X