Aşık değilmiş seviyormuş

bu patavatsızlık özelliği kronik ya dehblilerde. birkaç arkadaşım oldu, gerçekten zihinsel süreçlerinde söyleyecekleri şeylerin karşılığını o kadar hızlı aşıyorlar ki onlara aşırı normal geliyor patavatsızlıkları. siz çok takıntı haline getirmeyin, sizin alınacağınız bir şey yok bu durumda. böyle birisiyle muhabbet ederken duygu ve mantık dengesini tutturmayı öğrenmek gerekiyor. Duygu mantıktan üstün gelince insan aşırı alınıp güceniyor duyduğu şeylere. gerçekten nöroçeşitli insanlara ayrı bir sabır ve hoşgörüyle yaklaşmak gerekiyor bazı durumlarda.
Peki bu cümlesi üzerine nasıl davranmalıyım ona . Her dediğine alınıp gücenerek onu da yormak istemiyorum. Evet farkındayım gerçekten farklı çalışıyor kafası . Cokkkkk aşırı Patavatsız . Hatta ilk zamanlarda yaptığı patavatsızlıkları anlatsam nasıl duruyorsun bunla dersiniz . Nasıl sindirdim bende bilmiyorum

Peki bu cümlesi üzerine nasıl davranmalıyım ona . Her dediğine alınıp gücenerek onu da yormak istemiyorum. Evet farkındayım gerçekten farklı çalışıyor kafası . Cokkkkk aşırı Patavatsız . Hatta ilk zamanlarda yaptığı patavatsızlıkları anlatsam nasıl duruyorsun bunla dersiniz . Nasıl sindirdim bende bilmiyorum

Galiba ben de sana aşık değilim, sana hissettiklerim ile eski aşık olduşum kişiye hissettiklerim aynı değil. Uykuları kaçar, suratı morarır. Bir kere dili yanarsa aklı başına gelir.

Galiba ben de sana aşık değilim, sana hissettiklerim ile eski aşık olduşum kişiye hissettiklerim aynı değil. Uykuları kaçar, suratı morarır. Bir kere dili yanarsa aklı başına gelir.
Empati yaparım ilişki yıpranır tatsız tuzsuz olur diye söylemezdim muhtemelen djdkd

Ya aşk ya sevgi vardır gibi bakmıyorum ben. Eşimle önce aşık olduk, aşk duygusunda heyecan, tutku, merak, şehvet hepsi birbirine karışıyor malum. Zamanla, tanıdıkça, uyum ve anlaşma devam ettikçe o aşkın yanına sevgi, şefkat, güven duyguları eklendi, aşk da devam ediyor. Sevgi çok daha samimi, sakin, dingin ve huzur veren bir duygu.
Tabii ki tanıştığın ilk günkü gibi elin ayağına karışmıyor ama bu durum aşkın azaldığı anlamına gelmiyor; sadece şekli biraz değişiyor. Emek verilen, özenilen, sağlıklı olan ilişkide olması gereken budur bence.

Aşk duygusu birçok kişiye hissedilebilen bi şey ama hepsi sevgiye evrilmiyor, hepsinin yanına sevgi duygusu eklenmiyor, birçok kişiye duyulan bir his değil sevgi. Anlaşmazlık, uyumsuzluk vs oldukça var olan aşk hissi de yok olup gidiyor ve ilişkiler yürümüyor.

Sevgilin kendi çapında iyi bi şeyler söylemeye çalışmış ama baştan sona falso. Başka kızdan bahsetmesi, zamanında aşık olduğunu söylemesi falan aşırı salakça. Kendince "aşk geçici bi şey, sevgi daha değerli, sen daha özelsin" demek istemiş ama usûl berbat olunca esas kısmının anlamı kalmamış.

Son düzenleme:
Empati yaparım ilişki yıpranır tatsız tuzsuz olur diye söylemezdim muhtemelen djdkd
Iliski mi kalmis ortada? Acik konusayim bak sana kurdugu o cumleler varya, esimden duysam benim icin bosanma sebebi. Hele sevgililikte filan hic gozunun yasina bakmam.

Uygun bir dille benzer bir şey söyleseniz, ne demek istediğinizi anlasa kafasına jeton düşse yeterli olur. İlişkilerde kurulcan cümleler çok yaralayıcı kırıcı olabiliyor. Siz de kırılmışsınız konuya yazdığınıza göre. En doğrusu başından sınır çizin akıllansın.

Iliski mi kalmis ortada? Acik konusayim bak sana kurdugu o cumleler varya, esimden duysam benim icin bosanma sebebi. Hele sevgililikte filan hic gozunun yasina bakmam.
Haklısınız sanırım belki de ayrılmak en doğrusu

Haklısınız sanırım belki de ayrılmak en doğrusu
Kendine verdigin kiymetle alakali bi durum. Ben bununla yetinirim diyosan sen bilirsin. Ama ben kiyassiz hesapsiz sevilmek istiyorum diyosan ayril derim. Bi iliskide iki taraf da karsidakine sanki basina gelmis en guzel sey oymus gibi hissettirmeli ya. 'Senden oncekilerle neden vakit kaybetmisim ki, keske daha once karsima ciksaydin' filan gibi hissettirmeli sana. Mantikli mantikli sevgi aciklamalari yapan adama 'hayirdir beni mi ikna etmeye calisiyosun yoksa kendini mi' diye sorarim.

O sizin yüzünüze yüzüne sana aşık değilim cart curt derken ilişki yıpranır tatsız tuzsuz olur diye düşünmedi ama hiç empati falan da yapmadı sizi durduran nedir , üstüne aşık olduğu başka bir kadını örnek verdi , size aşık olmadığının çok net ve somut örneğidir işte bu.

ben dehbli arkadaşlarımla benzer bir sorun yaşadığımda durup sakin ve ciddi bir şekilde söyledikleri şeyin kendileri için kırıcı olmayabileceğini ama benim için gerçekten hangi sebeplerle kırıcı olduğunu anlatıyorum.

örneğin sizin durumunuzda olsaydım sakince "bu söylediğin şey mantıklı düşünüldüğünde bir sorun teşkil etmiyor ancak ben sana samimi bir sevgi besliyorum ve bu sevgi dolayısıyla böyle şeyler duyduğumda kalbim çok kırılıyor. aynı şekilde benim geçmiş ilişkilerimle seninle şu an olan ilişkimizi herhangi bir şekilde kıyaslamanın da seni çok üzeceğini tahmin ediyorum. böyle şeyler söylediğinde mental olarak çok yıpranıyorum, bana verdiğin değeri sorgulamaya başlıyorum." gibi şeyler söylerdim. bu çok kısa bir anlatım örneği bu arada, konuşma içinde insan kendi hayat görüşünü de eklemeli. ben mesela ayrıca aşka dair fikrinin yanlış olduğunu, bu konu üstüne daha çok düşünmesini ve bana hissettiği şeyi daha çok sorgulamasını falan da eklerdim çünkü sevgilinizin aşk tanımına gerçekten katılmıyorum.

aşk ilişki içinde beraber yaşantı kazandıkça da gelişebilen bir şey. çok tatlı ve tasasız geldi sohbetiniz bana açıkçası.

ya bir de kendinizi de sıkmayın. insan böyle şeyleri düşündükçe yoruluyor. stres yaptığınız durum için yapabileceğiniz somut bir şey var mı yok o halde üstüne düşünmeye de gerek yok. su akar yolunu bulur. ayrılmak da bir çare tabii ki, ilişki içinde sevildiğinizi hissetmiyorsanız, ne olduğunu tanımlayamadığınız bir durgunluk hissi varsa ayrılın. ben daha önce bunu yaptım ve hiç pişman olmadım. neticede dinamikleri bilen tek kişi sizsiniz, etraflıca düşünün sezgilerinize güvenerek bir karar verin.

Açıkçası dürüst olması harika, ben olsam kırılırım ama onun tarafından bakacağım şimdi duygusal bakmazsak; aşk hormonal birşey esasen sevgi ise alışkanlık gibi geliyor. Aşk dediğimiz etkilenmek,heyecan yapmak ona karşı kontrolsüz olmak hani dürtüsel bir duygudur. Ama kısa ömürlü oluyor genelde kim ne derse desin evrende herşey dağılma üzerine kurulu yani herşey gibi duygularımız da dağılır ve azalır hep aynı kalmaz o yüzden sevgi daha kalıcıdır güvenlidir bu bağlam da. Yani güvenli alanısın bunu demiş kısaca..
Aynı düşünce yapısında isen anlaşırsın yoksa bu bilgi seni kırmaya devam edebilir.

Ben mi mağarada yaşıyorum bilmiyorum da bana eski aşkını anlatıp aşıktım vs diyen adama anında yol verirdim
Ay evet ya kesinlikle travması oluyor hatta yolu açılsa onlara dönen var unutmadığına işaret oluyor bu tür şeyler.

Erkek arkadaşımla sohbet ediyorken konu aşk duygusuna geldi . Daha önce tatilde tanıştığı bir kıza karşı aşk hissettiğini çok sağlıksız ve kontrolsüz bisi olduğunu sevginin daha kıymetli olduğunu söyledi . Bende sordum bana aşık mısın yoksa seviyor musun dedim . Seni çok seviyorum bu daha kıymetli daha sağlıklı dedi . O kıza aşıkmış ama bana değilmiş özetle . Gerçekten kalbim çok kırıldı . Kırıldığımı görünce kendince açıklamalar yaptı . İşte aşık olmak her gün baklava yemek gibi aşırı sağlıksız bi süre sonra bıktıran bi şeyken sevmek sağlıklı ev yemeği yemek vs vs böyle açıklamalar saçmasapan . Gerçekten çok kırgın hissediyorum
Yani pot kırmış biraz onu söylemesine gerek yoktu. Ama kötü bir şey söylememiş aşk biraz geçicidir ama saygı sevgi sorun olmazsa daimidir. Eski ilişkiler konusuna siz girmeyin o girince de ben eski ilişkilerimizden bahsetmek istemiyorum canım de gülümseyerek.

Adam sizi çok sevseydi aklına her geleni filtresiz söylemezdi. Evet bazı gerçeklikler vardır, herkesi eşit şekilde aşık olmayız ama fazla dürüstlük ve detay vermeye gerek yok yani. Tatilde tanımadığa kıza saplantı yapanın zaten tahtası eksiktir.

Erkek arkadaşımla sohbet ediyorken konu aşk duygusuna geldi . Daha önce tatilde tanıştığı bir kıza karşı aşk hissettiğini çok sağlıksız ve kontrolsüz bisi olduğunu sevginin daha kıymetli olduğunu söyledi . Bende sordum bana aşık mısın yoksa seviyor musun dedim . Seni çok seviyorum bu daha kıymetli daha sağlıklı dedi . O kıza aşıkmış ama bana değilmiş özetle . Gerçekten kalbim çok kırıldı . Kırıldığımı görünce kendince açıklamalar yaptı . İşte aşık olmak her gün baklava yemek gibi aşırı sağlıksız bi süre sonra bıktıran bi şeyken sevmek sağlıklı ev yemeği yemek vs vs böyle açıklamalar saçmasapan . Gerçekten çok kırgın hissediyorum
Doğru söylemiş aşk kontrolsüz bir duygu,zaten kim kime aşık allah aşkına herkes sevdiği kişiyle birkikte yada evleniyor ama nezaketen aşığım vs diyorlar sizinki orada saçmalamış yoksa öyle aşk vs binde bir olan birşey.

Back
X