Aşık olduğum adam mı, ailemin beğendiği adam mı?

Seymadnmz0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2020
9
-5
1
33
Herkese merhaba hanımlar bir derdim var paylaşmak istiyorum ve çözüm önerilerinizi fikirlerinizi dinlemek istiyorum öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Konuma gelecek olursak: Aşık olduğum bir adam var çok seviyorum huyu suyu fiziği yüzü hep hayallerimdeki insandı o da bana karşı boş değil benim gibi aşık olmadığını biliyorum fakat beğeniyor ve hoşlanıyor ve memlektimden 8 saat uzaklıkta bir memlekette yaşıyor. Fakat gecesi gündüzü pek belli olmayan bir işte çalışıyor ve bayağı yoğun. Suan konuşmuyoruz ama mesaj atsam konuşmaya başlasak ciddiyete dökülmesini isteyecek o yüzden karar vermeden mesaj atmak istemedim aklı karışmasın diye.
Diğer adam ise kendi memlektimden ailemle tanisikligi olan bir ailenin oğlu. Hali vakti baya yerinde bir aile. Mesai saatleri belli ailemin uygun bulduğu ve olmasini istediği biri. Tek sorun kendisine aşık olmamam. Olursa mantık evliliği olacak. Üstelik akraba ve ailem tarafından da onaylanan gıpta ile bakılan bir evlilik olacak.( Zenginlik, ailenin taninirligi vs gibi sebeplerden ötürü). Aşık oldugum insanın mesleği aileside bayagi düzgün bu arada.
Aşık olduğum insanla beraber olmak istiyorum fakat herkes memlektimden uzak iş yogunlugu çok seninle çok ilgilenmez sıkılırsın bunalırsın yıllarca ailenden uzakta kalacaksın geri gelme gibi bir durumda olmayacak o küçük köy gibi şehirde sıkılırsın diyor. Napacagimi bilemiyorum herkes gençlik aklına uyup gitme gurbete aşkta hayal kırıklığı çok olur uzulsen ne kardeşin ne ailen yanında olacak tek olacaksın diyor birde çok duygusal ve kırılgan bir insanimdir. Bu durumda hangi fikirde uyacagimi bilemiyorum tecrübeli hanımların fikirlerine çok ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum

Herkese merhaba hanımlar bir derdim var paylaşmak istiyorum ve çözüm önerilerinizi fikirlerinizi dinlemek istiyorum öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Konuma gelecek olursak: Aşık olduğum bir adam var çok seviyorum huyu suyu fiziği yüzü hep hayallerimdeki insandı o da bana karşı boş değil benim gibi aşık olmadığını biliyorum fakat beğeniyor ve hoşlanıyor ve memlektimden 8 saat uzaklıkta bir memlekette yaşıyor. Fakat gecesi gündüzü pek belli olmayan bir işte çalışıyor ve bayağı yoğun. Suan konuşmuyoruz ama mesaj atsam konuşmaya başlasak ciddiyete dökülmesini isteyecek o yüzden karar vermeden mesaj atmak istemedim aklı karışmasın diye.
Diğer adam ise kendi memlektimden ailemle tanisikligi olan bir ailenin oğlu. Hali vakti baya yerinde bir aile. Mesai saatleri belli ailemin uygun bulduğu ve olmasini istediği biri. Tek sorun kendisine aşık olmamam. Olursa mantık evliliği olacak. Üstelik akraba ve ailem tarafından da onaylanan gıpta ile bakılan bir evlilik olacak.( Zenginlik, ailenin taninirligi vs gibi sebeplerden ötürü). Aşık oldugum insanın mesleği aileside bayagi düzgün bu arada.
Aşık olduğum insanla beraber olmak istiyorum fakat herkes memlektimden uzak iş yogunlugu çok seninle çok ilgilenmez sıkılırsın bunalırsın yıllarca ailenden uzakta kalacaksın geri gelme gibi bir durumda olmayacak o küçük köy gibi şehirde sıkılırsın diyor. Napacagimi bilemiyorum herkes gençlik aklına uyup gitme gurbete aşkta hayal kırıklığı çok olur uzulsen ne kardeşin ne ailen yanında olacak tek olacaksın diyor birde çok duygusal ve kırılgan bir insanimdir. Bu durumda hangi fikirde uyacagimi bilemiyorum tecrübeli hanımların fikirlerine çok ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum
dogru soyluyolar askta bitiyo kendi memleketinizde ailenizin uygun buldugu adamla evlenin hii eger sevdiginiz kisi sizon icin kendi memleketini birakip gelecekse isler degisir tabi ama kimse icin duzeninizi hayatinizi degistirmeyin bunu yasamis biri olarak konusuyorum

Ne salt mantık ne de salt duygu, her daim mantik+duygu ile karar alın. Ve kararlarınızda baba anne aile amca elti komşunun değil kendi istediğinizi yapın.

Ben anlamadım, bu 2 side görücü usulü size talip mi yani?

Aşığım dediğiniz insanla bir hukunuz, vakit geçirmişliğiniz var mı?

Mantıklı bulunan seçenek ne kadar yakın bir akraba? Onu ahlak, huy olarak yeterince tanıyor musunuz?

Ikinci karpuz akraba degil. Ailenin tanıştığı bir ailenin oglu. Akraba kısmı gipta ile bakacak kişiler

Sanki eş değil, karpuz seçiyorlar. Akraba ve aile gıpta ile evliligine baksa kac yazar sen adami sevmedikten sonra

Aynen, doğru. İlk aşkımı hatırlıyorum. Her açıdan imkansızdı birlikte olmamız ama herşeye rağmen öyle seviyordum ki, karşımda onunla evlilik gibi bir seçenek olsaydı, olabilseydi eğer, dünyayı hiç düşünmeden karşıma alırdım.

En mantıklı evlilik hem akla, hem kalbe hitap eden insanla evliliktir. Öyle robotik bir analizle, herkes uygun gördü, mantıklı geldi diyerek evlenmek akıl dışı.
İnsan tabi ki kendi beğenisini ön planda tutmalı, ailenizin fikri önemli olsa da, sonuçta hayatını o insanla geçirecek, huyuna suyuna katlanacak, o adamla aynı yatağa girecek, istiyorsanız birlikte çocuk yetiştirecek kişi sizsiniz. Aileniz yaşamayacak o hayatı. Milletin gıpta ettiği çoğu evliliğin iç yüzü hiç de öyle gıpta edilecek cinsten değil, onu da unutmayın. Boş verin o düşünceyi, boş çünkü.
Ama beğendiğim adam uzakta diyorsunuz. Peki hep mi uzaktaydı? Hiç birlikte vakit geçirme, birbirinizi gözlemleme şansınız oldu mu? Ve beni beğeniyor diyorsunuz da sizinle birlikte olmak istediğini dile getirdi mi?

Sanki eş değil, karpuz seçiyorlar. Akraba ve aile gıpta ile evliligine baksa kac yazar sen adami sevmedikten sonra
Thank youu, doğru aynı memleket ve tanışık demiş. "Üstelik akraba ve ailem tarafından da onaylanan gıpta ile bakılan bir evlilik olacak" cümlesini yanlış okumuşum :KK66:

Son düzenleme:
bence ailenin dedigi kisiyle evlen hoslandigin kisi arkani donup bakduginda yok olan bi insan olur emin ol buna

Back
X