- 25 Ağustos 2011
- 220
- 111
- 103
kızlar merhaba. başınıza geldimi bilmiyorum ama çok fena bi durum bu.ben bir evlenme teklifi aldım.sevineyimmi üzüliyimmi bilmiyorum.ee nesi var bunun sevinsene diyeceksiniz.ama söyle bir durum var anlatayım.biz ççok iyi anlaşıyoruz.hayatımda bu kadar düzgün bi insan tanımamıştım.yani uzun süredir tanıyorum onu.gerçekten gözümde mükemmel biri.güvenilir saygılı vs..ailesinide az çok biliyorum iyi insanlar.ya tam evlenmek isteyebileceğim biri.sorun şu ki ben ona aşık değilim ne kadar istesemde bişi hissedemedim.çok istiyorum ama olmuyo.şimdi siz biraz vakit geçirin bşiler yapın beraber belki olur diceksiniz. olmuyo işte. acaba mantık evliliğimi yapmalıyım.yani evlendikten sonra aşık olma ihtimalim yüzde kaçtır yardım edin lütfen
bence kabul et şekerim alışırsın en iyisi bu devirde mantık biz aşık oldukta noldu terkedildik acım taze kimseyide sevemem bu saatten sonra bende mantık düşünüyorum sadece yuva kurmak için başka bir nedeni olamaycak. zaten şimdiki erkekler pek evlilik düşünmüyor şuan bu fırsatı kaçırma keşke benim karşıma çıksa böle ciddi düşünen bir adam ama malisef yok..
değilmi ya bende böyle düşünüyorum ama korkuyorum.en iyi zamana bırakmak.başka yapacak bşide yok zaten.
canım seni çok iyi anlıyorum çnkü ben de aynı durumdayım malesef, sevgilim o kadar çok seviyor ki beni, aynı yerde çalışıyoruz benden daha üst bir pozisyonda işi gücü gayet iyi, yakışıklı... normal bi zamanda bana aradığın kişinin kriterleri nedir deseniz onun bütün özelliklerini sayarım... bana çıkma teklif ettiğinde açıkçası bunları düşünüp ilerde bir şeyler hissederim diyerek kabul ettim, neredeyse bir yıl olacak ama pek bir şey değişmedi malesefama o benimle ciddi düşünüyor, benim için herşeyi yapmaya razı. bense çok kararsızım hatta bi dönem depresyona bile girdim, hayatta hiç bir amacım kalmamıştı sanki, yaşama sevincimi yitirdim... fakat şimdilerde zamana bıraktım bazı şeyleri çok ciddiye almıyorum, arkadaşlardan biri ailenle tanıştır demiş, buna katılıyorum en yakın zamanda annemle tanıştıracağım, hatta mümkün olursa annemle tek görüşsün, belki annem benim görmediğim bir şeyi görür diye düşünüyorum. annelerin dedikleri eninde sonunda çıkar çünkü, bunun dışında belki o kişiye haksızlık ediyorsun diyeceksiniz ama zamanla cidden birine aşık olursam da ayrılırım diye düşünüyorum zaten onu tanımaya çalışıyorum bu süreçte, başkasına aşık olmam elimde değil, bazen birini çok sevdiğinizi düşünürken bile başkasına aşık olabiliyorsunuz...23 yaşındayım sonuçta bi yere koşmuyorum.
körkütük aşık olan insanlar evlenince genelde daha büyük hayal kırıklığına uğruyorlar.. çünkü aşıkken en sevmediğiniz, hoşuna gitmeyen şeyleri aşık olduğunuz kişide göremiyorsunuz, alttan alıyorsunuz, ya da o anın büyüsünden farkedemiyorsunuz ama evlendikten sonra aşk yerini sevgiye alışkanlığa bırakıyor yada bu tozpembe rüyadan uyandıktan sonra birbinizin ailesi yüzünden, çoluk çocuk bakımı, geçim derdi, iş güç günün yorgunluğu o aşkı nefrete bile dönüştürüyor sonraları..
yani gelgelim anlatmak istediğim konuya kafana uygun, mantık çerçevesinde, karakter bakımından, anlaşma yönünden çok uyumluymuşsunuz ve bunu o insanları tesiri altına alan aşırı duygularla düşünmüyorsnuz (aşk) bence bu daha avantajlı birşey.. çok şanslısınız.. ama en ufak dahi birşey hissetmiyorsanız orası da kötü yani en azından bir hoşlantı olmalı ilk zamanlar bu sizde varsa bence çokta sıkıntı yapmanıza gerek yok
bu arada ne düşünürsünüz bilemiycem belki katılırsınız belki sonuna kadar karşı çıkarsınız ama belirtmeden geçemiycem..
bu fikri savunduğum için söylemiyorum bunu da özellikle vurgulyım. sadece gözlemlerimi paylaşmak istiyorum sana fikir vermesi açısından..
çevremde görücü usulü ya da mantık çerçevesinde evlilik yapan çitler aşık olarak evlenen çiftelerden daha da mutlu ve huzurlu.. 1 değil 2 değil 3 değil 4 değil tesadüf falan olamaz bu kendi gözümle gördüğüm bizzat şahit olduğum yuvalar.. akrabalarım, arkadaşlarım bunlara en iyi örneklerdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?