aşık olmak kontrol edilebilir bir eylem midir?

details

pozitif olabilmek..
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
521
7
96
İstanbul
evet arkadaşlar,
sizce aşık olmak kontrol edilebilir birşey mi?
yani insan beyniyle de aşık olabilir mi?
yoksa sadece duygular mı etkilidir?
kontrolsüzce mi gelişir?
insan bir anda hiç ummadığı birine aşık olabilir mi?
eğer evet ise,
insan aşkın zamanını,partnerini kendisi belirleyemiyor ise
ani bir aşkta,
o zaman evli biri de birbaşkasına aşık olabilir mi?
çok magazinel olacak belki ama,net ifade etmek için söylüyorum,
deniz seki aşkını kontrol edemediği için mi bu halde?
ya da halit ergenç evli iken bergüzar korel e kontrolü dışında mı aşık oldu?
fikirlerinizi merak ettim..
şu anda önüme gelen bir dosyada da bu tarz anlatımları olan biri var,
'evliydim ama kendimi kontrol edemeden aşık oldum bir başkasına' diyen..
aşık olan suçlu olur mu bu durumda?
kontrol mü etmelidir kendini?
bastırmalı mıdır duygularını?
ya da aşkı bastırmak mümkün mü?

Bence bunun tek ve net bir cevabı var.

HAYIR.

Aşk kontrolsüz ve istemsizce gelen bir duygudur.
Davetsizce gelir pat diye çalar kapıyı.
O yüzden bir muammadır zaten, tanımlanamamıştır dünya kuruldu kurulalı.
İnsanın kontrol edemediği tek duygu olduğu için.
Ama doğru kapıyı da çalar yanlış kapıyı da.
Bakmaz içeride kim var diye, çalar sadece.

Duygular kontrol edilemez, şekillendirilemez belki ama hareketler edilebilir.
Çalınan yanlış bir kapıysa o aşk yürekte bir yerde yaşatılabilir, başkalarına zarar vermesi engellenebilir.
Kısacası aşık olmak değildir suç olan, yanlış olmasına rağmen o aşkı yaşamaya kalkışmaktır asıl hata.

ask hastalik gibidir..
aniden geliverir..
kontrol edilemez..
gelip gecicidir..
acitir ama bir gün hic bir sey hissedilmez.

aşık olmak kontrol edilemeyen bir duygu
ama tabi bu durum bazen sakıncalı olabiliyor (aşık olanlardan birinin evli ya da ikisininde evli olması durumu gibi)

eğer ki böyle bir durum varsa, sakıncası olan kişi ya ailesine zarar vermicek ya da aşkına burda en büyük iş bu kişiye düşüyor, kimseyi zan altında bırakmıcak
burda Hüsnü Şenlendirici örnek gösterilmiş en sancılı ilişki

ve Halit Ergenç gösterilmiş ama bu durum uzatılmadan (eğerki başka çare yoksa) en kestirme ve kimsenin canı çok yanmadan son buldu

bütün arkadaşlara katılıyorum aşk kesinlikle kontrol edilemeyen bişeydir...ayrıyeten dünya kuruldu kurulalı hiç değişmeyen doğru dürüst bir açıklaması olmayan çok enteresan bir duygu bence...onun tanımlaması yok.....sadece şunu söyleyebilirim acı çekmekten zevk aldığın tek his.....oofff oofff ve çok güzelmirmirmirmir

aşk kontrol edilemez,ertelenemez,
aşık olmak suç deildir elbette,
yaşayabileceğimiz en güzel duygulardan biridir,
seçemeyiz genelde aşık olacağımız kişiyi,
beynimizle yönlenriemeyiz bu duyguyu,
sadeec eşimiz,sevgilimiz varsa aniden aşık olduysak başkasına,
işteee o an devam ettirmemek lazım geride kalan ilişkiyi,
aldatmak aldanmaktır,
aşıksak aşkımıza sahip çıkıp geride kalanıda aldatarak üzmemek lazım diye düşünüyorum,

Kadın severek birisiyle beraber olmaya başladıysa, bi sorunda yoksa, niye başkasına aşık olur ki,neden, fazla rahatmı batıyor acaba

aşkı anıden gelir ama sonucunda imkansızlık varsa yada taraflardan biri üzülecekse o zaman bağrına taş basacaksın.
mesala evli birinin başkasına aşkı gibi
.

kızlar saçma ama, bence nefislerin bi oyunu bu kadına yada erkeğe, inanmıyorum ben evliyken bi sorunda yoksa başkasına aşık olmaya, kocan yakışıklı evinde bi sorunun yok, maddi anlamda iyi sayılırsı, kocanı da seviyorsun, niye başkasına aşık olasınki, doymazlık bu, benimde var böyle bildiğim bi çift, ama kardeşimin yuvasının yıkılmasın dada böyle bi ilişki olabileceğini düşündükçe ben çok kızıyorum, evde seni seven çocuğunun annesi varken ne işin var sokaktakı kadınla, hele ki kadınların bu macera arayışını hiç anlamıyorum, mana bulmuyorum ama anlamıyorum, anlamakta istemiyorum bir ömür boy,Allah esirgesin, bence sorumlulukları olan, belli yaştaki insanlar için kontrol edilebilmesi gereken bir eylem.

Son düzenleme:
insanlar nerde ne zaman ve kime aşık olacağını kestiremiyor aşk bitincede zaten olay çoktan sevgiye dönüşüyor..konumu maddi durumu yada evli olup olmaması hiç ama hiç fark etmiyo bazen öle şeyler olabiliyo ki bir bakmışsınız karşıdaki adama yada kadına aık olmuşsunuz size ilgisi yanında huzurlu hissetmeniz her ihtiyacınız olduğunda yada olmadığında sizin yanınızda olması size destek olması vs.. ister istemez aşık olursunu dedim ya aşk bittiğinde de zaten sevmiş olursunuz...yani mantıklı düşünemezsiniz zaten düşünülse acı çekmezsiniz...

Açıkcası çok fazla aşka inanmıyorum, insanlar birbirlerinden etkilenirler, aralarında güçlü bir çekim olur birçok kişi bunu aşk diye nitelendiriyor.
Bu yanılgı bir insanın yuvasını bozuyorsa sonunda eminimki pişmanlık oluşur.
Bilim adamları araştırmış ve aşık olan insanların beyninde normal zamanlardakinden farklı bir hormon bulmuşlar ama işin enteresan tarafın bu insanlar devamlı takip edilmiş ve o hormon en az 3 ay en fazlada 5 yıl beyinde gözlenmiş yani eninde sonunda kaybolan bir şey. aşk acısı çekenlere yada aşk için yuvasını bozmayı düşünenlere duyurulur.

ama işte o duygu geçene kadar o duygu yerini sevgiye barakıyo ki zor olanda bu tatlım bende bunu sölemek istedim geçici bi duygu kontrolü olmayan ama geçtikten sonrası önemli...

hayır ben katılmıyorum aşkı insan kendi büyütüyo beyninde karşodaki insana yüklüyo beyninde yarattığı insan tipini ve ona aşık oluyo bence bir bakışla da değil..bakışlar ya da hareketler süreklileşirse aklınıza girmeye başlıyo..ki bu engellenebilir..eğer o anda aşık olmaya meyilliysen gönlün kayar..ama evli çocuğunu düşünen işinde gücünde bi insan sorumluluklarını düşünmekten aşkıaklına getiremez bile..getiriyorsa zaten macera arayışına girmiştir demekki meyillidir ben sanmıyorum ki birisi birinin evli olduğunu bile bile ona kafayı taksın..çok üstelesin.karşıdakinden olumlu bişey görmediğinde tekrarlayamaz ki..ben evliyim ve kimseye farklı gözle bakmıyorum aklımın ucundan bile geçmiyo..birinden öyle bişey hissettiğimde bile üstünde bir saniye dahi düşünmüyorum ve düşünmeyince de olmuyo..yani bu kendini kandırmak evet aşık olmayı kontrol edebiliriz yoksa her evli çiftin boşanma bahanesi olsun aşık oldum ne yapayım biz de hoşgörelim!!

Aşık olmak konrol edilmior olabilir ama bu aldatma için bir gerekçe değildir.........bu olayı haklı , kabul edilebilir gösteremez.......biri başka birine aşık olduysa dürüstçe ilişkisini biritmelidir ...çok can acıtsa bile en doğru yol bu diye düşünüyorum...

insan planlayarak aşık olmaz,ansızın olur,
anlık bir duygudur bence...aşık olduktan sonra ,
eğer aşk dönüşmüşse sevgiye evlenirsiniz ve
evlendikten sonrada o defterler kapatılır bence...
çünkü evlilkte kontrollü olmak zorundasınız...beyninizi de bu yönde
empoze edecek olan sizlersiniz...
ama bir açlık varsa,ne yaparsanız yapın
kendinizi durduramazsınız...onun için ayaklarımızın yere basması şart
diye düşünüyorum...

her şey mükemmelken bu konuda zayıf olan adamlara da yapmamaları kendilerini tutmaları için bişiler yapabilsek. Ama beyinlerinin içine girilmiyor ki.

ben farklı gözle bakıyorum olaya şöyle acıklayayım

evet aşk önlenebilir nasılmı?

ilk görüşte aşk felan bunlara asla inanmıyorum ilk görüşte yaşanan o yoğun duyglar aşırı beğeni dir bu önlenebilir
eğer ki insan o kişiyi devamlı görüyorsa zamanla ona karşı bir istem dışı aşk başalar.işte aşk böyle olur ama bu önlenemez

yani evli kişilerle yaşanan yasak ilşkiler kişinin kendi arzusu ile oluyo yaptığınn yanlış olduğunu bilen aşkın dönülmez bi yol olduğunu bilen bunu daha önce yaşamış olgun bi insan kendini geri çeker
tamamen ipler kendi elinde yani

Son düzenleme:
Bence insan aşkı kafasında büyütüyor. Aşka inanmıyorum ben bu sadece hormonal ve psikolojik bir olay. Yani bence insan kime aşık olup olmayacağını kontrol edebilir. Büyük konuşmayayım ama kendini kaptırmak zorunda değil bence.

Bir de aşkı bastırmak mümkün mü demişsiniz. Baştan elalemin kocasına aşık etmezsen kendini bastırmaya uğraşmana da gerek kalmaz.

her yaşta her durumda aşık olabilir insan
yaşı kaç olursa olsun ya da evli olsun bekar olsun
kalbine ona aşık olamazsın diyemezsin
ama kontrol edebilirsin kontrol irademizdir
kontrolü kaybetmemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…