Ozelde de mi sorun oluyor hem o kadar para aliyorlar valla şaka gibi ya ne zaman yaptirdiniz? Dikkat edilecek bir husus var mi? En onemlisi sonuc ne oldu?24 yas doldurma ve 3 yil sarti var evet ben ozele gittigim halde rapor cikmadisadece asilama ucreti 1250ydi ilaclar1000 tl gecti muayene ucreti cabasi
Malesef benimki yapilamadan iptal oldu temmuz ayindaydi 2 ay ara verdim simdi adet bekliyorum yeniden denicemOzelde de mi sorun oluyor hem o kadar para aliyorlar valla şaka gibi ya ne zaman yaptirdiniz? Dikkat edilecek bir husus var mi? En onemlisi sonuc ne oldu?
Bende Kasim gibi denemeyi dusunuyorum aslinda deneyip tutmayan da cok fazla var o yuzden kararsizim acikcasiMalesef benimki yapilamadan iptal oldu temmuz ayindaydi 2 ay ara verdim simdi adet bekliyorum yeniden denicem
3 yil ve 24 yas dolarsa ilaclar icin rapor cikiyor ve devlet bunlarin bir kismini (hatta çoğunu kismini ) karşılıyor bu ozelde olsa devlette olsa gecerli ancak devlet asilama islemi icin ucret talep etmezken ozel hastaneler 1000 tl civarinda ucret talep ediyorlar ha birde su var bazi devlet hastaneleri sperm yikama islemini kendisi yapmadigi icin ozele yönlendiriyor siz kendiniz özelde tahlil verip yaptiriyorsunuz ve hastaneye kendiniz götürüyorsunuz bu islem icin de ozel hastaneler 100_250 civarinda bir ucret aliolar diye biliyorum burdan takip ettigim kadariyla yani devlette 500-1000 arasi ozelde daha fazla ilaclarla birlikte size tavsiyem acele etmeyin ve kasimi bekleyin ben temmuz ayinda gittim rapor cikmadigi icin ozelde 1500 tlyi askin ilaclara para odedim muayene ucreti falan derken epey tuttu ve asilama yapilmadan iptal edildi gerisini siz düşünün benim kullandigim ilac gonalf di raporsuz 1 kutu fiyati 419.90 di ve 4 kutu kullandim ecz indirim yapmazsa halimiz niceydi rapor cikmis olsa 100 150 falan oluyor sanirim catlatma ignesimden hic bahsetmeyim :)) butcenize ve cocuk arzunuza gore karar vermenizi tavsiye ederim saglicakla kalin ♡♡Kızlar merhaba. Nasip olursa ben de bu ay aşılama yaptıracağım. Şimdi konuyu açab arkadaşın yazdığını görünce ilk defa duydum. Aşılamayı özelde yaptırdığımız zaman şartlar da taşınıyorsa ücretsiz mi oluyp anlamadım ben. Biz de 3 yıldır evliyiz ama kadımda 24 yaş bitecek tam olarak. Biraz daha açıklayabilir misiniz benim için bu konuyu :)
Detaylı açıklaman için öok teşekkür ederim öncelikle :) ben bugün sabim i aradım bana sgk yı aramam gerektiğini söylediler. Sonra sgk yı aradım ve böyle bir uygulamanın olup olmadığını sordum. Aşılamayı devlet karşılamıyor dedi. Ben emin misiniz diye ısrarla sordum çünkü ücretsiz yapan bi sürü insan var sitede. Hayır yok sadece tüp bebekde var dedi. İyi dedim kapadım. Ama bi arkadaştan da öğrendim rapor çıkınca devlet ücretsiz yapıyomuş. Yaş sınırı olarak da 23 ten büyük olmak lazımmış. Tam 24 değil, netten yönetmeliğe de baktım öyle yazıyodu hakkaten. Ancak ben rapor çıksa dahi eğer özelde de ücretsiz yaparlarsa yapacaktım aslında. Sanırım sadece devlette oluyor. Sizin dediğiniz şekilde olma ihtimali de var tabi ama kesin değil. Buranın doğum hastanesinde düşük yaptığım zaman mecburen bi gece kalmıştım pislikten ölmediğime şükrediyorum hala :) özelde ücretsiz olmuyosa sanırım paralı yapacam mecbur. En azından temiz yer gittiğim hastane. Senin neden yapılmadı anlamadım, bi sorun mu çıktı3 yil ve 24 yas dolarsa ilaclar icin rapor cikiyor ve devlet bunlarin bir kismini (hatta çoğunu kismini ) karşılıyor bu ozelde olsa devlette olsa gecerli ancak devlet asilama islemi icin ucret talep etmezken ozel hastaneler 1000 tl civarinda ucret talep ediyorlar ha birde su var bazi devlet hastaneleri sperm yikama islemini kendisi yapmadigi icin ozele yönlendiriyor siz kendiniz özelde tahlil verip yaptiriyorsunuz ve hastaneye kendiniz götürüyorsunuz bu islem icin de ozel hastaneler 100_250 civarinda bir ucret aliolar diye biliyorum burdan takip ettigim kadariyla yani devlette 500-1000 arasi ozelde daha fazla ilaclarla birlikte size tavsiyem acele etmeyin ve kasimi bekleyin ben temmuz ayinda gittim rapor cikmadigi icin ozelde 1500 tlyi askin ilaclara para odedim muayene ucreti falan derken epey tuttu ve asilama yapilmadan iptal edildi gerisini siz düşünün benim kullandigim ilac gonalf di raporsuz 1 kutu fiyati 419.90 di ve 4 kutu kullandim ecz indirim yapmazsa halimiz niceydi rapor cikmis olsa 100 150 falan oluyor sanirim catlatma ignesimden hic bahsetmeyim :)) butcenize ve cocuk arzunuza gore karar vermenizi tavsiye ederim saglicakla kalin ♡♡
Benim yumurtalarim geç ve cogul gelisti o yuzden iptal oldu bende devlet hastanesinde muayeneye gittigimde ortamin pek steril olmadigini gordum ve islemden sonra 5 10 dk ancak dinlenmeye izin veriliyordu ozelde en az 1 saat kalabiliyorsun paramla rezil olmamak icin ozeli tercih ettim baya arastirdim randevu derdi yok hoca yemege gitti derdi yok asistanlar dahi cok ilgili devlette sen vajinal muayene olurken sekreter diger hastayi odaya aliyor kapıyı kapali tutabilirsen tabi ne ala tabi heryerde oylemidir bilmem ama ist da durum vasatDetaylı açıklaman için öok teşekkür ederim öncelikle :) ben bugün sabim i aradım bana sgk yı aramam gerektiğini söylediler. Sonra sgk yı aradım ve böyle bir uygulamanın olup olmadığını sordum. Aşılamayı devlet karşılamıyor dedi. Ben emin misiniz diye ısrarla sordum çünkü ücretsiz yapan bi sürü insan var sitede. Hayır yok sadece tüp bebekde var dedi. İyi dedim kapadım. Ama bi arkadaştan da öğrendim rapor çıkınca devlet ücretsiz yapıyomuş. Yaş sınırı olarak da 23 ten büyük olmak lazımmış. Tam 24 değil, netten yönetmeliğe de baktım öyle yazıyodu hakkaten. Ancak ben rapor çıksa dahi eğer özelde de ücretsiz yaparlarsa yapacaktım aslında. Sanırım sadece devlette oluyor. Sizin dediğiniz şekilde olma ihtimali de var tabi ama kesin değil. Buranın doğum hastanesinde düşük yaptığım zaman mecburen bi gece kalmıştım pislikten ölmediğime şükrediyorum hala :) özelde ücretsiz olmuyosa sanırım paralı yapacam mecbur. En azından temiz yer gittiğim hastane. Senin neden yapılmadı anlamadım, bi sorun mu çıktı
Kesinlikle katılıyorumÇoğu yerde öyledir eminim. Aynen özel daha mantıklı en azından insanın içi rahat ediyor
kızlar 3 yıl evli olma ve 23 yaş şartı tüp bebek için ( başka bir sürü şart daha var tabi) aşılama için 1 yıl süre ile korunmasız beraberlik neticesinde kadın gebe kalmamışsa infertilite hastası olarak kabul edilir. aşılamaya geçmeden önce hormon testleri ve jinekolojik muayenesini olur. yumurtlama takibi yapılır. eğer sonuç alınamazsa ilaç ( hap veya iğne ile) tedavi düşünülür. devlet hastaneleri aşılama için bir ücret almıyor. siz sadece eczaneye sgk nın ödemediği ilaç yüzdesini ödüyorsunuz. bazı özel hastaneler de rapor çıkarabiliyor. ama onlar işlem ücreti test ücreti filan aldıklarından biraz daha fiyat artıyor. devlet hastaneleri yoğun olduğundan kişiye göre tedavi yok. standart prosedür. özelin bi o avantajı var doktor seni ve problemi dolayısıyla biliyor ve ona göre davranıyor.Kizlar devlette aşilama olmak icin 3 yil evli olma sarti var mi? Özelde olan arkadaslar ne kadar ucret odediler merak ediyorum ilk kez yaptiracagim. Herhangi bir sorunumuzda yok ancak olmuyor.
kızlar ilk kez gidecekseniz önce devlete gidin derim. çünkü tüp bebek merkezleri sorunu araştırmadan yaklaşabiliyor. bi arkadaşımın eşinin verikoseline bakmadan tüp yapmışlar haliyle negatif . ilk gidişte sorunun kimde olduğu belli olmaz. en iyisi kapsamlı test tapılması bence.Çoğu yerde öyledir eminim. Aynen özel daha mantıklı en azından insanın içi rahat ediyor
Yok canım biz çoktandır gidiyoz doktoruma. Devlet değil özel. Her eksiklikten haberi var adamın. Özele yaptıracam en başta hijyeninden dolayı. Devlet ücret konusunda yardımcı oluyor ama pislik içinde hastaneler.kızlar ilk kez gidecekseniz önce devlete gidin derim. çünkü tüp bebek merkezleri sorunu araştırmadan yaklaşabiliyor. bi arkadaşımın eşinin verikoseline bakmadan tüp yapmışlar haliyle negatif . ilk gidişte sorunun kimde olduğu belli olmaz. en iyisi kapsamlı test tapılması bence.
maddi durumun varsa tabi ki özele git hijyen konusunu bilemiyorum göründüğü gibi olmayabilir ama bulabilirsin bence bakınırsan temiz bi klinik Allah yardımcın olsun. Allah emeklerimizi zayi etmesin.Yok canım biz çoktandır gidiyoz doktoruma. Devlet değil özel. Her eksiklikten haberi var adamın. Özele yaptıracam en başta hijyeninden dolayı. Devlet ücret konusunda yardımcı oluyor ama pislik içinde hastaneler.
Aminnn canım inşallahhmaddi durumun varsa tabi ki özele git hijyen konusunu bilemiyorum göründüğü gibi olmayabilir ama bulabilirsin bence bakınırsan temiz bi klinik Allah yardımcın olsun. Allah emeklerimizi zayi etmesin.
Ohh net bir cevap aldim cok tesekkurler hangi ilden aldiniz acaba bende iki yillik evliyim 5 yillik sigorta sarti da istemediler oyleyseBen 2 yıllık evliyim buna rağmen aşılama için rapor cikartabildim ve ilaçların çoğunu devlet karşıladı.
3 yıl evli olma şartı yok
Canım ben tedvimi özelde yaptırıyorum fakat doktorumun SGK ile anlaşması mi ne varmış devletteki gibi ilaç için rapor cikarabiliyormus. Ben de geçen gittiğimde bu 3 yıl evli olma şartından bahsettim. Yoo biz rapor için hiç kimseye kaç yıllık evlisiniz diye sormuyoruz o şart tüp bebekte var dedi. Tabii sigorta vs onların hepsi tüp bebek içinmiş. Bugün de nihayet tedaviye başladık recetemi yazdı rapor cikartti. Raporda teshisim ve önceden yaptirdigim tedaviler yazıyor. Başka da bişey yok.Ohh net bir cevap aldim cok tesekkurler hangi ilden aldiniz acaba bende iki yillik evliyim 5 yillik sigorta sarti da istemediler oyleyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?