Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Ben hiçbirzaman kimsenin kötülüğünü istemedim istemem de. Söyledikleriniz beni üzdü açıkçası burda polemik derdinde değilim. Kibir denilen şeyin zerresi yoktur bende. Ama anladım kii şu hayatta en zor şey birilerinin fikrini azıcık olsa değiştirmek. Ben sizin ibadet etmediğinzi mi dedim Allah aşkına kim böle bişey diyebilir:) sadece uç noktalara çekiyorsunz bana kızgınlığınızdan. Allah razı olsun hepinizden ne diyim ki evet uzamasın artık bu mevzu. Ama lütfen kişisel algılamayın dediklerimi çünkü hiçbirinizi tanımıyorum. Hepinize sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum yavrularnızla. Hoşcakalın

Hilal gerçekten sana yardım etmek istemiştim ama mesajın gelmedi yani sonucu görmedim. Sonucu görsem bildiğim ne varsa anlatırdım. Neyse boşver sadece söylemek istedim. Bilmemin nedeni de eşimin sperm sayı ve mırfolojisinin normalin biraz altı olması. Neyse ben normal hayatıma döneyim sanal alem bozdu beni tanımadığım kimselerden özür diler oldum. Allaha emanet olun hersey için de kusura bakmayın ne diyim

Hilal gerçekten sana yardım etmek istemiştim ama mesajın gelmedi yani sonucu görmedim. Sonucu görsem bildiğim ne varsa anlatırdım. Neyse boşver sadece söylemek istedim. Bilmemin nedeni de eşimin sperm sayı ve mırfolojisinin normalin biraz altı olması. Neyse ben normal hayatıma döneyim sanal alem bozdu beni tanımadığım kimselerden özür diler oldum. Allaha emanet olun hersey için de kusura bakmayın ne diyim
Belki uslubun biraz yanlis olabilir mi tabiko yardm etmek ostemisndr ama biraz olgunlasim acin nettem bir bakin oğrenin hersey elinizin altinda demekte yargilamaktir ben o sekilde algiladim sadce ben alinmis olsam tamam sanrim yanlis anladim diyecegim ama bukadr kisi sana cvp verdigine gore uslubun yanlstir.neyse ortada cokta buyutlecek bir konu yok zaten sende uzulme Allah sana bize herkeze evlat bagislasin ozaman hersey bir anda unutulr dunyalar bizim olur kimin ne dedegi aklimzda klamaz bile seninde herkezon benimde bir parca psikoljisi bozuk bunu kabul etmeleyiz kadiniz anne olmak ostyoruz ve tabiko uzulyoruz belkode sen icinde daha cok yasayip disariya cok bello edemeyenlrdensin herkez bunu basaramayabilr Allaha emanet ol ve artik burda kapanmis bence konu gerilmeyelim gerek yok buraya bir nebze kafa dagitmaya giriyoruz yazilanlari insanlr okuyor ayip olur.sende uzulme kizlar benim net cok az kaldi bitto bitecek vala cvp veremeyblrm gorsurz

Sen de Allaha a emanet ol ... Yastan bahsetmişsin , ben de senden 8 yas büyüğüm... Olgunluk yaş ile ilgili bi kıstas değildir... Herkesin yasadığı cevre, aldığı eğitimi,vizyonu farklı olabilir . Herkesin ilgi alanı farklı olabilir .. Sen sperm yıkamanın ne oldugunu merak edip bakmış olabilirsin bazılarımız kısa ve öz olarak baska birine sorma ihtiyacı duyabilir ama o kişi baska konuda daha derin arastırma yapıyordur .. ya da yapmaz .. bu kimseyi ilgilendirmez ... Burada amac deneyimleri paylasmak , destek vermek ... Çevreden " cocuk ne zaman?" sorunlarına yalan söyleyerek 2 sene daha düşünüyoruz demek olgunluk değil yalandır bence ... "bakalım , hayırlısı ne zamansa o zaman" hem doğru hem de vicdanen rahatlatıcı bir cevap ... Eger etraftan sizi bu konuda tenkit eden birileri olursa arkadaslar tek yapmanız gereken sey " umursamamak" cünkü daha sonrası da geliyor ... biliyorum demek kolay ama bende bunu yasadım ve inanın umursamak ve üzülmek ve üstüne hikayeler yazmak sizi daha cok yıpratıyor ... kaldı ki hamile kaldığınızda da herkesten bir ses bir eleştiri vs vs vs ... kulaklarınızı tıkayın. Babygirl123 umarım siz de bebişinize kavuşursunuz ...

Beni anladığın için sağol canım. Aynı güzel temennileri ben de senin ve bebiş isteyen tüm kadınlar için dilerim. Üslubum için özür diliyorum zaten. Kadınız böyle iniş çıkışlarımz oluyor ama olgunlaşmak lafına alınacak bişey yok her sene biraz daha olgunlaştığımı hissediyorum ben de. 40 yaşındaki kadınla bir değilim mesela. Siz de anlıycaksınız bi gün. Sizden daha büyük olduğum için diyorum bunu herhangi bir kibir değil yani. Bu platformun asıl konusu neyse o konuşulsun gereksiz yazışma oldu ama kndimi tutamadım dediğin gbi hepimiz ümit içinde yaşıyoruz. Allah yine de bugünümüzü aratmasın. Bu ayki bebek haberini bekliycem ki dediğim gibi içime güzel şeyler doğuyor. Haydi kalın sağlıcakla:KK66:

Sen de Allaha a emanet ol ... Yastan bahsetmişsin , ben de senden 8 yas büyüğüm... Olgunluk yaş ile ilgili bi kıstas değildir... Herkesin yasadığı cevre, aldığı eğitimi,vizyonu farklı olabilir . Herkesin ilgi alanı farklı olabilir .. Sen sperm yıkamanın ne oldugunu merak edip bakmış olabilirsin bazılarımız kısa ve öz olarak baska birine sorma ihtiyacı duyabilir ama o kişi baska konuda daha derin arastırma yapıyordur .. ya da yapmaz .. bu kimseyi ilgilendirmez ... Burada amac deneyimleri paylasmak , destek vermek ... Çevreden " cocuk ne zaman?" sorunlarına yalan söyleyerek 2 sene daha düşünüyoruz demek olgunluk değil yalandır bence ... "bakalım , hayırlısı ne zamansa o zaman" hem doğru hem de vicdanen rahatlatıcı bir cevap ... Eger etraftan sizi bu konuda tenkit eden birileri olursa arkadaslar tek yapmanız gereken sey " umursamamak" cünkü daha sonrası da geliyor ... biliyorum demek kolay ama bende bunu yasadım ve inanın umursamak ve üzülmek ve üstüne hikayeler yazmak sizi daha cok yıpratıyor ... kaldı ki hamile kaldığınızda da herkesten bir ses bir eleştiri vs vs vs ... kulaklarınızı tıkayın. Babygirl123 umarım siz de bebişinize kavuşursunuz ...
Tesekkür ederim amin, inşallah sen de yavrunu sağlıkla kucağına alırsın hayırlı evlat sahibi olursun inş. Bak ne güzel demişsin sen de yaş olarak bnden büyüksn ve sayısız hikaye anlatırm diyorsn. Halenbile bebeğinle ilgili yorumlar yapılıyordur hatta doğduktan sonra bile yapılacaktır. Kimsenin bize bunlar yapmaya hakkı yok. Bence bıçak gibi kesilip atılmalı, kim olursa olsun fikirlerinizi kndinize saklayın denmeli. Çünkü ister istemez insanın morali bozuluyo. Alakasız biri kalkıp bana sırf 2 senedir evliyim diye yumurtanın sarısını ye diyebiliyo:) ben de bu platformdaki arkadaşlarımın da aynı durumda oldukları için kimseye anlatmamalarını kendi huzurları için daha doğru bulduğumu söyledim. Düşünmüyoruz demek kestirip atmaktır, o insan birdaha ağzını açamaz sen de rahat edersin. Ama hiçbirinz bana katılmıyorsanız vardır bi bildiğiniz. Benim kndimi koruma mekanizmam bu ve iyi de oluyor tabi 4-5 seneden sonra bunu demek zor:( Allah okdar bekletmez inşallah. Ama yaşı 25 altı olanları devlet bile geri döndürürken bukdr fazla kafaya takmamaları gerektiğini de tekrardan söylüyorm. Tabik istemek herkesin hakkı ama üzülmeden keyifle olsunlar tedavilerini şansları çok büyük yaşlarından dolayı. Öyle işte :) üslup çok önmli farkındaym bunun için özür dilerim ama dediklerimin arkasımdayım, onların iyiliği için. Hepimize Allah tez zamanda bi evlat nasip etsin inşallah. Allaha emanet olun

Beni anladığın için sağol canım. Aynı güzel temennileri ben de senin ve bebiş isteyen tüm kadınlar için dilerim. Üslubum için özür diliyorum zaten. Kadınız böyle iniş çıkışlarımz oluyor ama olgunlaşmak lafına alınacak bişey yok her sene biraz daha olgunlaştığımı hissediyorum ben de. 40 yaşındaki kadınla bir değilim mesela. Siz de anlıycaksınız bi gün. Sizden daha büyük olduğum için diyorum bunu herhangi bir kibir değil yani. Bu platformun asıl konusu neyse o konuşulsun gereksiz yazışma oldu ama kndimi tutamadım dediğin gbi hepimiz ümit içinde yaşıyoruz. Allah yine de bugünümüzü aratmasın. Bu ayki bebek haberini bekliycem ki dediğim gibi içime güzel şeyler doğuyor. Haydi kalın sağlıcakla:KK66:
kaç yaşındasın sen, ne ki bu sürekli ben sizden büyüğüm olgunum sizde bi gün anlarsınız demeler
bi daha yazmıcam deyip, arka arkaya 2,3 mesaj yazmalar. sen yazıp kışkırtmazsan kimsede sana cevap yaqzmaz

kaç yaşındasın sen, ne ki bu sürekli ben sizden büyüğüm olgunum sizde bi gün anlarsınız demeler
bi daha yazmıcam deyip, arka arkaya 2,3 mesaj yazmalar. sen yazıp kışkırtmazsan kimsede sana cevap yaqzmaz
Kimseyi kışkırttığım yok cevap beklediğim de yok. Şu an sen beni kışkırtmaya çalışıyorsun bence çok konuşma işine bak. Kendini kaptırma buraya çok:KK66:

Kimseyi kışkırttığım yok cevap beklediğim de yok. Şu an sen beni kışkırtmaya çalışıyorsun bence çok konuşma işine bak. Kendini kaptırma buraya çok:KK66:
olur çok konuşmam, kendimide kaptırmam nede olsa hepimizden olgunsun tavsiyene uymam lazım :KK66:

Anladim canim herseyin hayirlisi olsun yanlis anlasilaktan ve analmaktan uzak olalim ben ikinci asilamai pek kimseye solemdim sadce anmem ve halam biliyor birde esim dun komsulr ile oturmaya gttik arkdslrdan biri benimle yasir 8aylim hamile tabi kadinlar bir araya gelince ortamda da hamile.olunca dogum macarelari anlatlamaga basldi herkez kac cocugun gerekli oldgnu kimisi bir tane yeter kimisi 3tane olmami dedi bende esim 4tane istyor dedim hepsi bir taraftan Allah sana ikiser ikiser versin dediler ins ikizin oluverir dediler agizdan cikanlar gonulden gelirsa Allah kabul eder belki kimbilir bak konu beni uzerimde degildi ama konu dondu dolasti geldi ama herkez ile alakali konusuldu tek cocuk olanlra ikincisini dusunenelr herkez kendi ile alakali yorumlrda bulundu bazen bizler alingan olabiliyoruz bebek konusunda yoksun oldgmuz icin halbuku herkezle tek tek sphbet amacli konsuldu bize soranlara arkadasinda dedigi gbi Allah kismet ederse olur ins diyoruz insanlrda anlyor ve Allah en kisa zamanda nasip etsin insallah diolr takibi kotu konusan insanlra tepkimizide vermeliyiz.Bizi bizden baskasi anlayamz canim ivinde yasadgmiz durumdan dolayi ama her ortamda bunlaro uasayan bir suru kadin var mutlaka kimin yillarca olmyor kiminin bir tane olyor naska olmyor gecen gunde karsi binadan bir bayanin oldgu toplantiya katildim mesela kadinin tek tupu kalapi oldgu halde kendliginden hamile kalmis konu acildi sasirdim dediki ilk bebegimde 3tup denemsinden sonra buldm ikincisi kendiliginden kald. Tek tupum olmasina ragmen yanliz olmadginizida anlyorsunuz kadinlarin dertlerin ortaktir bende cok cok belli eden bir insan degilm ama icim disim birdir solerm icimdekini dusunrek cuma hastneden geldgim gum halama ugradim torununa cok guzel tullu dantelli giysilar almis kiz bebek olcak torunu gosterdi tek tek bu insan nasil kizabilirm sonucta ilk torunu oda sevincini payalsyor baktm cok guzl dedim cok begendim tutup hungir hungur aglamadim biraz burkuldum ama cok diil sonucta onlar ne yapsin ellerinde degil ki kendimo telkin ederim baskalrnin sevincinide payalsrm nenek gormelerde giderm uzulrsemde kendi icimde telkinlye telkinliye yasarm ama isterim istedgimi belli ederim istemyorum diyemyorum mesela buda benim yapim arkadsim biridw ayni sen gbi dusunmyoruz de diyoe desem ne olack hap kulladgmi gidip geldgimi bir yerde agzimdam kacivercem o daha da kotu
Allah Yar ve Yardimicimiz olsun Insallahhhh.Olur olur hepimizin olur insallah

sorun neydi, benimde 2. aşılamam çarşamba test günüm

Benim tüpler kapalıydı ,mantar ,çikolata kisti ve yoğun endometriozis sıvısı vardı...Aralık 2014 te laporoskopi ile tüplerim açıldı,Ocak 1. aşılama tutmadı ,Şubat 2. aşılama tuttu...Anlayacağın benim baya sıkıntılarım vardı :)

Ayy ne güzel Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bizlere de dua et canımm❤️ Benim 4-5 gün var adetime ve göğüs hassasiyetinden başka hiçbir belirtim yok. Test falan da yapmıycam adetimi bekliycem neden kndimi üzeyim bi de beklentiye gireyim:KK43:

Amin canım Allah razı olsun...Sizleri o kadar iyi anlıyorum ki inşallah her şey istediğiniz gibi olur...

Anladim canim herseyin hayirlisi olsun yanlis anlasilaktan ve analmaktan uzak olalim ben ikinci asilamai pek kimseye solemdim sadce anmem ve halam biliyor birde esim dun komsulr ile oturmaya gttik arkdslrdan biri benimle yasir 8aylim hamile tabi kadinlar bir araya gelince ortamda da hamile.olunca dogum macarelari anlatlamaga basldi herkez kac cocugun gerekli oldgnu kimisi bir tane yeter kimisi 3tane olmami dedi bende esim 4tane istyor dedim hepsi bir taraftan Allah sana ikiser ikiser versin dediler ins ikizin oluverir dediler agizdan cikanlar gonulden gelirsa Allah kabul eder belki kimbilir bak konu beni uzerimde degildi ama konu dondu dolasti geldi ama herkez ile alakali konusuldu tek cocuk olanlra ikincisini dusunenelr herkez kendi ile alakali yorumlrda bulundu bazen bizler alingan olabiliyoruz bebek konusunda yoksun oldgmuz icin halbuku herkezle tek tek sphbet amacli konsuldu bize soranlara arkadasinda dedigi gbi Allah kismet ederse olur ins diyoruz insanlrda anlyor ve Allah en kisa zamanda nasip etsin insallah diolr takibi kotu konusan insanlra tepkimizide vermeliyiz.Bizi bizden baskasi anlayamz canim ivinde yasadgmiz durumdan dolayi ama her ortamda bunlaro uasayan bir suru kadin var mutlaka kimin yillarca olmyor kiminin bir tane olyor naska olmyor gecen gunde karsi binadan bir bayanin oldgu toplantiya katildim mesela kadinin tek tupu kalapi oldgu halde kendliginden hamile kalmis konu acildi sasirdim dediki ilk bebegimde 3tup denemsinden sonra buldm ikincisi kendiliginden kald. Tek tupum olmasina ragmen yanliz olmadginizida anlyorsunuz kadinlarin dertlerin ortaktir bende cok cok belli eden bir insan degilm ama icim disim birdir solerm icimdekini dusunrek cuma hastneden geldgim gum halama ugradim torununa cok guzel tullu dantelli giysilar almis kiz bebek olcak torunu gosterdi tek tek bu insan nasil kizabilirm sonucta ilk torunu oda sevincini payalsyor baktm cok guzl dedim cok begendim tutup hungir hungur aglamadim biraz burkuldum ama cok diil sonucta onlar ne yapsin ellerinde degil ki kendimo telkin ederim baskalrnin sevincinide payalsrm nenek gormelerde giderm uzulrsemde kendi icimde telkinlye telkinliye yasarm ama isterim istedgimi belli ederim istemyorum diyemyorum mesela buda benim yapim arkadsim biridw ayni sen gbi dusunmyoruz de diyoe desem ne olack hap kulladgmi gidip geldgimi bir yerde agzimdam kacivercem o daha da kotu
Allah Yar ve Yardimicimiz olsun Insallahhhh.Olur olur hepimizin olur insallah
Canım gerçekten çok doğal ve çok tatlısın. Yazdıklarını okuyunca içim cız dedi resmen kıyamam. İnşallah senin benden önce olur çocuğun o derece istedim anlatamam. Yani tabiki eş dostla paylaşmanı anlarım ama zaman geçince ki inşallah hiç geçmeden bebeğin gelir, seni yıpratmasından korktm. Bu kadar takılıp kalman beni korkuttu. Başka şeylere odaklanmanı istedim içten içe. Benim böyle toplantılarım olmuyor akrabalarım burda değil, iyi ki değiller diyorum çünkü sizinle aynı psikolojiye bürünürdüm eminim. Teyzem annanem arayıp telefonda ee bebiş yok mu diyorlar laf arasında. İnsanı üzüyor bu muhabbetler. Ben kaçabiliyorm ama sen kaçamassın ki herks muhabbet ediyo çocuğundan tornunundan bahsediyo seni çok iyi anluyorm. Yürekten dilerim ve dua ederim ki bebişlerine(ben de ikiz diliyeyim bari) biranönce kavuşursun. Hepimz farklı insanlarız farklı ortamlarda bulunuyorz bunu düşünmem gerekiyordu. Ben de ilk aşılamamı bu ay yaptırmayı düşünüyorm sıfır ümidim var ama olsun. Eşinin sonucunu gönderebilirsen bekliyorm hala gelmedi mesaj kutuma. Bu doğallığını hiç kaybetme ama üzülerek sevenlerini de üzme derim:KK15:

Kizlar konu kapansin artik bu tur seyler okuyunca moralimiz daha cok bozuluyo kimse kimseye sus diyemez isteyen istedigine guvendigine analatr zaten anlatmayip icimize atarsak way halimize bana soruldugunda ben daha zamani war demekki diyorum we inanin herkes icten insalah olur diyolar kimseden saklanacak bi durumumuz yok bu bi gercek suan belkide turkiyenin yarisi bizim gibi bizim oldugumuz durumda o yuzden etrafimizda kınayacak yada fesatlik yapacak kimse oldugunu dusunmuyorum ben cunku cok sık duyulan yasanan bi saglik sorunu bu burda paylasmak karsilikli bilgi tecrube aliswerisinde bulunmak guzel ve rica ediyorum su platformda kimse kendini digerlerinden ustun gormesin yas buyuklugu kucuklugu pekde onemli bise degil hepimiz ayni seyleri yasiyoruz bilgilerimizle tecrubelerimizle yardimci olalim birbirimize kınayarak yada cahil sayarak degil ayrica ben egitimliyim cewrem vizyonum bu tur kıyaslamalar hos degil lutfen kimseyi kucumsemeyelim ayrica kimse kimsenin nasil ibadet ettiginide bilemez hem kim bilir ben butun ibadetleri dort dortluk yaparim kabul olmaz ama baskasinin sadece icten ettigi dua kabul olur hic birimiz bilemeyiz o yuzden bu tur uyarilarda yapmayalim onun yerin sole bi dua war yapalim yada bole bi bitkisel karisim war bunada deneyelim gibisinden konusmalar daha hos olur bence hepimiz cok zor bi surecten geciyoruz birbirimizi incitmeyelim lutfen en kisa zamanda Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin bizlerede insalah dua edelim birbirimize bu daha iyi olur bence son olarak yanlis bise yazmissam da kusura bakmayin kimseye itaafen yazmiyorum ben bunu kimse ustune alinmasin lutfen genel olarak ve kendi adima konusuyorum ben konumuza donersekde daha iyi olur die dusunuyorum hepiniz Allaha emanet olun kizlar tez zamanda mutlu haberler aliriz arka arkaya insalah ;)

Kızlar bugün doktora gittim.Pko olduğu için geç büyüyor dedi.16mm olmuş.Yarın da gidicem. Büyük ihtimal cuma ya da cumartesi aşılama yapacak. Ilki tutmayinca umitlenmiyorum pek ama. Nasipte varsa olur

Kızlar bugün doktora gittim.Pko olduğu için geç büyüyor dedi.16mm olmuş.Yarın da gidicem. Büyük ihtimal cuma ya da cumartesi aşılama yapacak. Ilki tutmayinca umitlenmiyorum pek ama. Nasipte varsa olur
Allah yardimcniz olsun cnm tez zamanda guzel haberler aliriz insalah ben ara weriyorum vakalm kismette warsa olur

Back
X