Gebeliğe Hazırlık Aşılama ile ilgili öğrenmem gerekenler varrr

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

olurbigun

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2021
724
541
18
Merhaba kızlar aşılama nasıl yapılıyor?? devlet hastanesinde yaptiran var mi?? Ne kadar ödediniz hiç bilgim yok öğrenmek istiyorum..

Merhaba kızlar aşılama nasıl yapılıyor?? devlet hastanesinde yaptiran var mi?? Ne kadar ödediniz hiç bilgim yok öğrenmek istiyorum..
Devleti bilmiyorum ama özelde yaklaşık 3 bin lirayı buluyor ilaçlar ile beraber eğer yaşınız ileri veya yumurtaların büyümesi ile ilgili sorun varsa daha yüksek dozda ilaç veriyorlar ozaman fiyat artıyor. Adetin 3.günü ilaçlara başlayarak doktorun dediği günlerde yumurta takibine gidiyorsunuz istenilen olgunluğa gelince çatlatma iğnesi veriyor sonra 36nsaat sonra gibi bir süre veriyor doktor eşinizle gidiyorsunuz eşiniz sperm veriyor spermler işlemden geçiyor ve size enjekte ediliyor işlem bu şekilde

Devlette yaptırabilmek için şartları var sanırım rapor çıkarmanız lazım oda baya uğraştırıyormus asilama ücretsiz ignelerini ilaçlarını alırsınız raporlu daha da az oluyor ücretleri ben özelde yaptırdım özel hastenede değil direk klinikti benim ilaç dagil herşey 6 bine patladı

Teşekkürler cevap için işlem kolay oluyor o zaman korkulacak bir şey yok anlattığınıza göre özelde yaptırma şansım yok şu an maalesef bakalım nasıl olacak

6 bin çokmuş o kadar veremeyiz herhalde devlette rapor ugrastiriyormus dediniz acaba neler gerekli rapor için bilginiz var mi

Teşekkürler cevap için işlem kolay oluyor o zaman korkulacak bir şey yok anlattığınıza göre özelde yaptırma şansım yok şu an maalesef bakalım nasıl olacak
Anladım canım devlet hastaneri hepsi olmasada çoğu ilgisiz çok oyalıyor insanı pek güvenmiyorum ama durum oa elverişli ise araştırma hastanesinde yaptırmanı önerebilirim eşinde mi sperm problemi var bu yüzden mi aşılama istiyorsun birde ilaçlarında devlet bi kısmını karşılıyor rapor çıkarınca ücretsiz olmuyor yinede

6 bin çokmuş o kadar veremeyiz herhalde devlette rapor ugrastiriyormus dediniz acaba neler gerekli rapor için bilginiz var mi
Ben araştırmadan yaptırdım birde eşim işi gereği bulunduğu ilçeden dışarıya çıkamiyor birazda ondan dolayı yüksek miktar verdik. Neler gerekli hatırlamıyorum doktor söylemişti bana çok uğraştırır diye

Mesela rapor çıkınca 1300luk ilaç 700 falan oluyordu bana eczane demişti şimdi fiyatları arttı mı bilmiyorum

Merhabalar, devlette iki kere aşılama yaptırdım. Eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım, infertilite bölümüne giris yapmanız gerekiyor. İstedikleri bazi testler var, sperm testi smear testi hormon testiniz ve amh gibi. Sonra eger cekilmediyse rahim filmi cekilir. Aşılama için sadece extra bir ücret yok, yumurta buyutmek icin ilaclari zaten siz aliyorsunuz rapor çıkıyor zaten, catlatma ignesini siz aliyorsunuz sonra aşılamanız yapılıyor. Durum bu, çok uzun süren bi protokol yok, hele ki elinizde bu testler varsa.

Ayrıca eşinizde sıkıntı varsa eğer aşılama o zaman tutma olasılığı yüksekmis

O zaman doktor beni kandırmış para almak için ama işte her devlet hastanesi de yapmıyor sanırım

O zaman doktor beni kandırmış para almak için ama işte her devlet hastanesi de yapmıyor sanırım
Devlette doktor para almaz ki. Size ne icin para istediler. Zaten normal devlet hasteneleri ilcedekiler yapmıyor diye biliyorum, ya unv ya eğitim araştırma hastanesi olacak. Manisa Unv hastanesinde 300 tl istemislerdi unv diye, ama eğitim araştırma da para yok kesinlikle

Devlet değil ben özelde yaptırdım orda demisgi raporlu yaptırmak için baya uğraşacaksiniz falan diye onu kastettim

Bütün testlerimiz yapıldı eşimde problem yok 3 aydır komen kullanıyorum bu son deneme olmazsa aşılama yaptiricaz

Devlet değil ben özelde yaptırdım orda demisgi raporlu yaptırmak için baya uğraşacaksiniz falan diye onu kastettim
Özelde öyle demeleri normal bence devlette yaptırmayıp özelde yaptırın diye ama devlet hastanesinde olumlu sonuç alabilecek miyim bilmem gerçi özelde yapılsa da aynı işlem ama devlet hastaneleri biraz ilgisiz bildiğiniz gibi

Siz aşılama ile mi hamile kaldınız hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kucağıniza alırsınız insallah

Sadece iğneye ilaca para verir galiba aşılamayı ücretsiz yapıyor sanırım dimi
Evet canım yalnızca kullanılan ilaçlar için ödeme oluyor diğer tüm işlemler ücretsiz senin bir aşılama için 6 bin çok olmuş oda klinik olması yüzündendir bende bir kliniğe gidiyordum ama resmen soygun yapıyorlar aynı işlemi sgk anlaşmalı özel hastanedede yaptırabilirsin 2 bin tl ye gelir ama maddi durumun çok iyi elverişli ise tabi kliniktede devam edebilirsin sana kalmış inşallah tez zamanda bebeğine kavuşursun

İşlem aynı işlem bence çok fark etmiyor ama buradaki bı arkadaş 2 defa aşılama olmuş 1.si normal direk spermi göndermiş tutmamış 2.cisinde rahmi kontrol etmiş ve spermi ekrandan bakarak en yakın yumurtaya doğru bırakmış o zaman tutmuş bende 1. Si gibi normal aşılamaydi tutmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…