Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım cok tesekkürederim cok.
ben aşilama diil direk tüpde 2 başarisiz sonuc aldım..ama yine de bana doktor laporoskopi demedi ..tüplerden biri tıkalı oldugu halde şimdi ggittigim doktor aşilama yapalım diyor..
ama bende başka sorunlar varsa zaman kaybetmeyim diyorum oyuzden sordum..ben ameliyattan korkmuyorum canım.hani olman lazım deseler guvensem bugun olurum ama her kafadan bir ses cıkıyor.kimi de diyor ki rezervleri azaltıyormus lapo,ama mecvursan yaptırıcan tabide ben onu bilemiyorum işte doktorlarada güvenilmiyor ki...buarada bişey daha sorucam canım sende iz oldu mu ,ameliyat izi?yani ben onuda istemiyorum ama ...buarada ben 32 yasondayım,aşilama deneyim tamam ama her ay zamanım biraz daha azalıyor tabi sabrımda enerjimde..

rica ederim faydam olduysa ne mutlu...iki kez tüp bebek geçirdin ise bu aşamada ameliyatta belki neden başarısız olduğunu araştırmanın yollarından biridir genetik testleri dışında..ilk başta olsan sanki daha mantıklıymış... evet yumurta rezervini etkileyebiliyor bu da işin dezavantajlarından fakat ileri boyutta değil batın bölgesinde yapılan her ameliyat bu safrakesesi dahi olsa yine batın da yapışıklıkları kendiliğinden zamanla oluşturabiliyor ben daha evvel geçirdiğim için yapışıklıklarımın oluşmuş olmasına bu nedenle şaşırmadım.İleride yine oluşma ihtimali var.Bu arada bendede yumurta rezervi az..yaşım 35 i geçti ..fakat her yönden halen gebeliğe bir engelimin olmayışı (adet düzenli yumurta oluşması..tüpler rahim sağlıklı gibi...eşiminde durumunun uygun olması nedeni ile ) aşılamalar denendi...tüp bebek önümdeki serüven olacak eğer ağustosa kadar hamile kalmaz isem..yaşım ve azalan rezerv nedeni ile kendi kendime olur mu diye bekleyecek lüksüm kalmadı malesef..
İlk ameliyatımdan eser kalmamıştı ameliyat izi olarak...en ufak bir iz kalmamıştı..fakat bu ameliyatım belki henüz 3 ay olduğu için zaman gösterecek ama kasıklarımdaki deliklerin ve göbeğimde açılan deliğin izleri mevcut hatta göbeğimde artı hac şeklinde iz var şuan oldukçada belirgin koyulaştı izin rengi zamanla daha da kaybolacağını düşünüyorum canım.

hakkında hayırlısı olsun...

canım benim ben az belirti derken adet belirtisini değil hamile olma belirtisini kastettim.yoksa son aşılamamda testten iki gün önce oturup ağladım belimin ağrısından test bile olmadan adet olacağım diyeayrıca sivilcelenme sorunumda olmuştu.bi tek tuttuğuna dair hiçbir belirtim yoktu.bu yüzden sen genede içini ferah tut ümidini kaybetme.Allah hakkında hayırlısını hayırlı olan zamanda verecektir buna inan...

mcan'ım canım benim umut oldun içime....başka tür kastettiğine sevindim ne yalan söyleyeyim..hernekadar aksini iddia etsemde bu güzel umut temennilerini duymak beni mutlu etti olsun olmasın ben böyle güzel destek sevgi teşekkür beğeni aldıkça çok mutlu oluyorum..SİZLERE VERDİĞİM DEĞER DUYDUĞUM SEVGİ...TOPİĞE VERDİĞİM EMEKLER KARŞILIK BULDUKÇA BEN DAHA ÇOK MUTLU OLUYORUM BU DA BANA YETER ...çok teşekkür ederim desteğin ilgin ve dileklerin için sevgiyle öpüyorum seni...iyi ki buraya üye olup bu topiğe gönülden bağlanmışım.sosyal paylaşım sitelerinde bile yokum prensip gereği ama burayı ikinci evim yaptım.seve seve sizlerleyim

kızlar çok sıkıldım boğuldum attım kendimi dışarı gittim kuaföre manikür yaptırdım süslendim sonra gittim bir güzel yemek yedim tek başıma üstüne bide pasta aldım akşam kocamla yeriz diye biraz yürüdüm sonra eve geldim..biraz diyorum ama kaptırmışım kendimi yürümeye sonradan farkettim herhangi bişey olurmu sizce bu kadar yürümek sakıncalımı acaba bugün aşılama yapılalı 5.günüm..

heralde sorun çıkmaz canım ya bende acemiyim de yinede ne bileyim ole cevapladım sorunu bende aşılama yaptırdım 3günü pikniğe gittim dünde bol yaramaz çocuklu misafir kabul ettim yarın tam bir hafta doldu benim 2.aşılamam sana tavsiyem gebelik belirtisi arama insanı en çok yoran şey o zamanı gelince sadece kan testini yaptır o ana kadar hiç bunu düşünme kafan rahat olsun .... hayırlısından bi bebek nasip etsin allahım

mcan'ım canım benim umut oldun içime....başka tür kastettiğine sevindim ne yalan söyleyeyim..hernekadar aksini iddia etsemde bu güzel umut temennilerini duymak beni mutlu etti olsun olmasın ben böyle güzel destek sevgi teşekkür beğeni aldıkça çok mutlu oluyorum..SİZLERE VERDİĞİM DEĞER DUYDUĞUM SEVGİ...TOPİĞE VERDİĞİM EMEKLER KARŞILIK BULDUKÇA BEN DAHA ÇOK MUTLU OLUYORUM BU DA BANA YETER ...çok teşekkür ederim desteğin ilgin ve dileklerin için sevgiyle öpüyorum seni...iyi ki buraya üye olup bu topiğe gönülden bağlanmışım.sosyal paylaşım sitelerinde bile yokum prensip gereği ama burayı ikinci evim yaptım.seve seve sizlerleyim

masalcım canım benim ne mutlu bana senin için bir umut ışığı yakabildiysem.inan bana yazdıklarımın hepsi tamamen gerçekti seni teselli etmek için yazmadım hatta teste gittiğimde doktor sordu evde test yaptınmı diye bende moralimi bozmamak için yapmadım dedim güldü bana sanki içine doğmuş gibi.biliyorum ve inanıyorumki sizlerinde güzel haberlerini alacağız.sadece zamanının gelmesi gerekiyor.şu hayatta üç şey varmış vaktini bir dakika bile değiştiremeyeceğin.doğum,nikah ve ölüm. bu yüzden sadece Allaha sığınıp bol bol dua et.inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla yüzün güler...

offffffffff bu aşılama bana çok sıkıntı yarattı sanki nefes bile alamıyorum hiçte tutmadı gbi yine boşuna acı çekiyorum kesin Allahım hepimize sağlıklı bebekler versin yaa Allah ol desin bizimde bebeğimiz olsun inşşlhhhhh:emir_bebek:

sevocum...nasılsın canım... ümidim kalmadı evet okumuşsun yazdıklarımı.tez canlıyım fazla programlı birazda işkolik olunca koşturma bitmiyor.Tüp bebek tedavisi görmek durumunda kalırsam Ağustosta bir ay boyunca aktif olarak çalışmayacağım homeofis yapacağım canım izin almak gibi bir durumum yok..kendi ofisim kendi işim canım serbest avukatlık yapıyorum o yüzden zaten işi ofisi bırakamıyorum keşke biryerde çalışıp izin alabilseydim ama ağustos ayı bizim meslekte adli tatil ayı zaten güzel bir tesadüf her nekadar bu adli tatil adliye personeline ve memur statüsünde ki hakim savcılara yarayıp bizim için işler devam etsede ofisi kapatmak mümkün değil tebligatlar geliyor..icra işleri nöbetçi mahkeme duruşmaları devam ama azalıyor tabi rahat oluyoruz adliye tatil yaptığı için bende bu fırsatı kullanıp tedavi olurken elemanlarıma teslim edeceğim ofisi evden idare edeceğim.kısmetse.haklısın yani dediğini yapacağım

canım tüp bebek dene bence ve o dönemde home ofis calişman engüzeli cok iyi düşünmüşsün,birde evde seninle olacak biri olsun yeter.çünkü cok eğilip kalkmaman gerek ve ilaçlardan ve içinde bulundugun durumdan dolayı olan duygusal gelgitleri idare edecek biri lazım yanına. burada tedaviyi olabildigince az kişi bilsin bir eşin bir de sana gündüzleride bakabilecek kişi gibi..
buarada benyarın ısrael aruh ‘a gideceğim,ilk defa görüşeceğim herseyi anlatıcam .o laporoskopi derse yaptırabilirim ama bende cukulata kisti falabn olmadıgından bide siddetli agrıda olmadıgından cok gerekli gormuyorlar yine de ısrael ne diyecek bilmiyorum eğer gerek yok derse bende agustos da ikinci tüp bebek denememi yaptırıcam...

bu konuda sana ayrıntılı olarak yazacağım bu akşam...daha öncede aynı doktorlar hakkında soru soranlar oldu madem sen de sordun vesile olsun iş günü bitsin uzun uzun anlatacağım canım umarım tekrar topiğe girer okuma şansı bulursun.
Canım banada copy paste yapar mısın rica etsem ,bende 2.tüp bebek denemesini ısrael bey lemi yoksa baskasıylamı yapayım bilmiyorum budefa acele etmeden beni tatmin edecek doktorla başlayacagım.oyuzden enaz 2 doktor ile gorusucem bukonuda..

hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun canım benim .. anlayabiliyoruz az çok birbirimizi hepimiz burada..ne kadar güzel yazmışsın ''iyiyse sevinmek , değilse katlanmak zorundayız'' diye... bu söz bizim gibilerin yaşam felsefemiz aslında.. bence adetinden sonra bir kaç günlüğüne kaçamak yap eşinle... direkt tüp bebek tedavisine geçme.. bedenen ve ruhen ara vermen iyi gelecektir..

Arkadaslar tüp bebek sureci cok zor değil aşilamadan farkı ,yumurta toplamada genel anestesi olması ..yoksa transferde gatyet ayık bişkilde giriosunuz.opu nunda anestezi ile olması iyi ,hiçbişey hissetmiosunuz..
Tabiki kolau degil ama cok da zor değil.ancak eşinizin desteği cok önemli ,benim eşimle cok sorunum oldu o dönemlerde ,benim hormonlar fırlayınca onunda fırlandı sanki cok agladım 2 tedavimde de ve sonucta olmadı.
Ama herseyde bir hayır var ,okadar cok sey duyuyoruz ki..ben son dondurulmus emn transferinde ,betahcg de yine “0” görmek istemiyorum bari biraz yüksek olsaydı falan demiştim betahcg 68 cıktı ,ama 1 gün sonra 23 e düştü yani k,imyasal gebelikmiş..

benim tüp tutmadi aşilama dene diyo medikalde gittiğim doktor buyur burdan yak .
tersden gidiyorum ben ..benim tüpün biri tıkalı biride hsg ile acıldı ,ne oldugu belli diil tam olarak..
e aşilamayla bide dış gebelik falan olursam naparımm...
bilemiyorum kızlar..
aşilamada iğne kaçgün yapılıo bide erkek ne yapıyor ..

bu konuda sana ayrıntılı olarak yazacağım bu akşam...daha öncede aynı doktorlar hakkında soru soranlar oldu madem sen de sordun vesile olsun iş günü bitsin uzun uzun anlatacağım canım umarım tekrar topiğe girer okuma şansı bulursun.

Canım çok teşekkürler.Seni bekliyordum ben de.Akşama mutlaka okuyacağım.Kolay gelsin...

SONUÇ: BT HCG < 1.0 mL..kendimi hazırlamıştım ama yok insan gene de bir umut bekliyor..umarım sizler güzel haberler verirsiniz..

arkadaşlar bu arada _figen_ arkadaşımız vardı listede hatırlarsanız ben kendisinde haber yok ,diye profiline baktım hiç yazmamış diye listeden sildim bugün başka bir topikte gördümki hamileymiş ancak bizelere haber vermedi ama ben genede mutlu oldun onu o kadar çok merak ediyordumki günlerdi olumlu sonuç almasına sevindim.

kızlar hepınıze selam ;
inşallah hepımız bır gun hamilelık duygusunu yasarız ben sızlere bısey sorucam ist avrupa yakasında aşılama ıcın fıyat ve doktor bakıyorum benım doktorum özel muayene oldugu ıcın asılama 2 bucuk mılyar ıgneler hariç ..bu ay gonal f ıgne oldum sonucu beklyorum ama olumsuz olucagı kesin dıye dusunuyorum .pko var bende bırde.. aşılama yaptırıcam ıyı bır doktor ve ıyı bır fıyat bulablırsem bu konuda yardımlarınızı beklıyorummm :16:

kızlar hepınıze selam ;
inşallah hepımız bır gun hamilelık duygusunu yasarız ben sızlere bısey sorucam ist avrupa yakasında aşılama ıcın fıyat ve doktor bakıyorum benım doktorum özel muayene oldugu ıcın asılama 2 bucuk mılyar ıgneler hariç ..bu ay gonal f ıgne oldum sonucu beklyorum ama olumsuz olucagı kesin dıye dusunuyorum .pko var bende bırde.. aşılama yaptırıcam ıyı bır doktor ve ıyı bır fıyat bulablırsem bu konuda yardımlarınızı beklıyorummm :16:

Karar verdınız mı aşılamaya canım? Oyalanmak istemıyorsun sanırım artık:emir_bebek:

kızlar hepınıze selam ;

aramıza hoşgeldin arkadaşım bende senin gibi pcoluyum..yaptırdığın ilk aşılaman mı tutmayacağını nerden biliyosun peki?ben aşılamamı bahçeci grubunda yaptırdım doktorumdan memnunum merkezden de aynı şekilde..tavsiye ederim..

Karar verdınız mı aşılamaya canım? Oyalanmak istemıyorsun sanırım artık:emir_bebek:

canımmcım ah uygun bulsam yada ıyı bır doktor hemen yaptırırım benım doktor bılıosun sadece asılama 2.500 ılaclarıda var bunların cok olucak vermeye verırızde ya tutmassa cope atmıs olucaz okadar yanı ona uzuluruz ondan arastırmadayımm suan :1:

kızlar bişey sorucam sizlere biraz geç bir soru olabilir ama birden aklıma geldi..benim rahim filmi sonucumda tüplerimin ikiside açık çıktı fakat servikal kanal proksimalinde yaklaşık 1 cm çaplı polip var..2 farklı doktor benim hamile kalmamda herhangi bir sorun olmayacağını söyledi..sizce bir etkisi olurmu kalamamamın?benim gibi olan varmı aranızda..kadın hastalıkları tarafındada aynı konuyu açtım hatta..

aramıza hoşgeldin arkadaşım bende senin gibi pcoluyum..yaptırdığın ilk aşılaman mı tutmayacağını nerden biliyosun peki?ben aşılamamı bahçeci grubunda yaptırdım doktorumdan memnunum merkezden de aynı şekilde..tavsiye ederim..

canımmcım hb tşk ederım .asılama yaptırmadım ben asılama ve tüp bebekte kullanılan ıgnelerı kullandık gonal f ..bu tedavı klomenden sonrakı asamaymıs.tutmıyacagını nerden bılıosun dedın cunku sistit oldum agrıdan duramadım hastaneye acıle gıttım ıdrar tahlılımde lökasitte cok yogun ıltıhap hatta kanlı..2 kutu ıltıhap yazdılar okadar ıltıhap varken zaten spermler ölür .allaha sukur esımde sorun yok ama ıltıhap spermleri olduruyo maalesef o yuzden olmıyacagı kanaatına vardım kendımce :1:bahcecı pahalıdır dıye dusunuyorum benım kendı doktorumda 2.500 sadece asılama ama ılaclar harıc .bıde doktor ozel olunca ılaclarıda sıgorta karsılamıyor.

masalcım canım arkadaşım. heycanla bekliyorum sonucunu. senin. su perisinin diğer tüm arkadaşlarımın. her zaman dualarımdasınız. rabbim en yakın zamanda nasip eder inşallah meleğinizi. bizler çok emek veriyoruz çok zahmet çekiyoruz. inşallah hayırlı evlatlarımız olur. hala kucağıma almadan inanamayacak gibiyim. pek etkilemedi beni hamilelik halsizlik dışında bişey hissetmiyorum. her muayenede korkuyla karışık büyük bir heycan yaşıyorum. sizlerde dualarınızda bizleri unutmayın lütfen. inşallah tüp bebeğe geçmek için yapsammı yapmasımmı diye düşündüğün bu aşılaman getirir sana meleğini. iyiki vazgeçmemişim dersin sende. görüşmek üzere canım. sağlıkla kal.

masalcım canım arkadaşım. heycanla bekliyorum sonucunu. senin. su perisinin diğer tüm arkadaşlarımın. her zaman dualarımdasınız. rabbim en yakın zamanda nasip eder inşallah meleğinizi. bizler çok emek veriyoruz çok zahmet çekiyoruz. inşallah hayırlı evlatlarımız olur. hala kucağıma almadan inanamayacak gibiyim. pek etkilemedi beni hamilelik halsizlik dışında bişey hissetmiyorum. her muayenede korkuyla karışık büyük bir heycan yaşıyorum. sizlerde dualarınızda bizleri unutmayın lütfen. inşallah tüp bebeğe geçmek için yapsammı yapmasımmı diye düşündüğün bu aşılaman getirir sana meleğini. iyiki vazgeçmemişim dersin sende. görüşmek üzere canım. sağlıkla kal.

canım... özlemişim seni..sen benim leyluşumsun öyle kaldın aklımda gönlümde biliyorsun...çok teşekkür ederim merakın temennilerin ve duaların için...
bir gün inşallah canım...iyi olmana sevindim..hamile kalana dek kalamayacağım korkusu üzüntüsü yaşarken ...bir de asıl hamile kaldıktan sonra artık var olan bir canlıyı sağlıkla büyütüp içinde kucağına alma endişeleri...ve evladın doğunca bir ömür koruma duygusu hep olacak...hamileliğinin sağlıkla devamını diliyorum...çok öpüyorum seni....

Back
X