canım cok tesekkürederim cok.
ben aşilama diil direk tüpde 2 başarisiz sonuc aldım..ama yine de bana doktor laporoskopi demedi ..tüplerden biri tıkalı oldugu halde şimdi ggittigim doktor aşilama yapalım diyor..
ama bende başka sorunlar varsa zaman kaybetmeyim diyorum oyuzden sordum..ben ameliyattan korkmuyorum canım.hani olman lazım deseler guvensem bugun olurum ama her kafadan bir ses cıkıyor.kimi de diyor ki rezervleri azaltıyormus lapo,ama mecvursan yaptırıcan tabide ben onu bilemiyorum işte doktorlarada güvenilmiyor ki...buarada bişey daha sorucam canım sende iz oldu mu ,ameliyat izi?yani ben onuda istemiyorum ama ...buarada ben 32 yasondayım,aşilama deneyim tamam ama her ay zamanım biraz daha azalıyor tabi sabrımda enerjimde..
rica ederim faydam olduysa ne mutlu...iki kez tüp bebek geçirdin ise bu aşamada ameliyatta belki neden başarısız olduğunu araştırmanın yollarından biridir genetik testleri dışında..ilk başta olsan sanki daha mantıklıymış... evet yumurta rezervini etkileyebiliyor bu da işin dezavantajlarından fakat ileri boyutta değil batın bölgesinde yapılan her ameliyat bu safrakesesi dahi olsa yine batın da yapışıklıkları kendiliğinden zamanla oluşturabiliyor ben daha evvel geçirdiğim için yapışıklıklarımın oluşmuş olmasına bu nedenle şaşırmadım.İleride yine oluşma ihtimali var.Bu arada bendede yumurta rezervi az..yaşım 35 i geçti ..fakat her yönden halen gebeliğe bir engelimin olmayışı (adet düzenli yumurta oluşması..tüpler rahim sağlıklı gibi...eşiminde durumunun uygun olması nedeni ile ) aşılamalar denendi...tüp bebek önümdeki serüven olacak eğer ağustosa kadar hamile kalmaz isem..yaşım ve azalan rezerv nedeni ile kendi kendime olur mu diye bekleyecek lüksüm kalmadı malesef..
İlk ameliyatımdan eser kalmamıştı ameliyat izi olarak...en ufak bir iz kalmamıştı..fakat bu ameliyatım belki henüz 3 ay olduğu için zaman gösterecek ama kasıklarımdaki deliklerin ve göbeğimde açılan deliğin izleri mevcut hatta göbeğimde artı hac şeklinde iz var şuan oldukçada belirgin koyulaştı izin rengi zamanla daha da kaybolacağını düşünüyorum canım.