Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
arkadaşlar haberler yine kötü çok kötü durumdayım şuan bugünki kontrolde yine folikül yok tayfun bey vardı sabır dedi yine pazartesi gel hala yoksa dozu arttırıcaz dedi. coraspin i sordum gerek yok dedi tüp bebekte veriyolarmış sadece.neden böyle oluyor diye sordum rahim anomalimden mi kaynaklanıyor neden yumurtlamıyorum diye hayır dedi tamamen yumurtalığın verdiği cevap falan dedi. çıktım öylece. eşimlede çok gerildik yolda izin alamıyor artık pazartesi de çağırdı deyince cinleri tepesine çıktı bütün sinirini benden çıkardı. üsküdardan gebze ye gelene kadar söylendi durdu.kendim giderim pazartesi diyorum nasıl gidip geliceksin giyor kolay değil gerçekten yolum çok uzun. onu da anlıyorum üst üste aldığı izinlerin haddi hesabı yok. tatil rezervasyonumuzu iptal ettirmek zorundayız. çünkü izini kalmıyor zaten gidemicemizi de biliyordum. sıkıntılar bitmiyor ki aşılama tutmazsa tüp bebek için koşturmaya başlicaz yine izin gerekicek. tatil bizim neyimize.bana da saydı sövdü buraya girip okuyup araştırıyorum diye de kızdı bu kadar uzak hastaneyi buldum diye de kızdı medicine da da rapor çıkarttırılıyomuş madem çok okuyup araştırıyosun onu niye bilemedin diye de söylendi. işi bırakmayı bile düşünüyorum dedi bana. herşeyin suçlusu ben oldum şimdi.özelde yaptırsaydık keşke kaynarca bari yakındı. raporla yaptırırsım 2 aşılamayı ne tutarsa tutsun. böyle mazot parasının da dibine vurduk. sonra tüp bebeğe geçerdim. ama emin olamadım işte yine de özelde raporla da olsa devlette sorun çıkabilir diye düşündüm. insanlar çok rahat özellerde oluyolar tedavileri sonra da işlerini kalıbına uyduruyolar. çok çaresizim. yol boyu sıktım kendimi. ağlamamak için zor tuttum.bana yazık değil mi daha ne kadar çekicem bu çileyi.neden 1 yumurta bile olmaz ki... daha kaç kez gidip gelicez. birbirimizi boğazlicaz en sonunda. tartışmamak için sustum. o kime patlasın ki onu da anlıyorum saydı sövdü eve bıraktı beni ve bastı gaza gitti. Allah vere de kaza filan yapmasa. Allahım yalvarıyorum nolur acı bize gör halimizi. bu günler böyle geçmez sıkıntı sinirden dermanım kalmadı.böyle giderse tüp bebek raporumu alınca tüp bebeği medicin da yaptırmak zorunda kalıcam yakın olduğu için.
herşeyi unutmak istiyorum şuan günlerce uyutan bir hap olsa.herşeyden tiksiniyorum yaşamaktan bile usanmış vaziyetteyim. canıma kıymayı bile geçirdim aklımdan.bir süre buraya da girmesem iyi olucak. bir de böylemi denemek lazım bilemiyorum ki........
ercelf bu kadar umutsuz olma lütfen.herkes çok ağır bedeller ödedi ödüyor bu yolda.sadece sabretmelisin ve sakin olmalısın...
süperim canım, sabahtan beri hastahanedeyim, geçen tüp bebekteki yaptırdıgım testlerde karaciger enzimlerim çok yüksekti onun için hafta içi doktora gitmiştim gene bir sürü test yapıldı kısacası doktor çok kafa dengiydi bana check-up yaptı her şeyin pek güzelmiş.sadece mesanemde 2 tane çukur varmış orada idrar birikiyormuş evvelde doktorum her seferinde sen wc ye gitmedinmi idrar var deyip duruyordu bundanmış, biraz gastrit çıktı birde sol yumurtalığımda kist çıktı bunu doktorun biliyormu dedi bende biliyordur herhalde zaten sol dan yumurtlayamıyorum dedim. işte böyle gittik geldik turp gibiyim
mda kuzum geçmiş olsun.kendine çok çok iyi bak...
canlarım.. Işlerim bitti döndüm ..dönüşte kanımı verdim damarımı yırttı hemşire kolumdan aşağı kan boşaldı..üstüm başım kan.neyse ki durdu...varsın olsun iyiyim sadece yorgunum sabahtan beri sıcakta girmediğim delik kalmadı..sonucum saat:15.00-15.30 arası çıkacak...kısmetse.
Hiçbirşey yiyemedim fırsatım da olmadı şimdi yere yapışmadan bir yemek yiyeyim sanırım tansiyonum düştü..yemekten sonra dönerim hemen aranıza
beni..benimle beklediğiniz merak ettiğiniz için çokk müteşekkirim.her duygumuz düşüncemiz merakımız karşılıklı...iyiki varız iyiki birlikteyiz..
Görüşmek üzere hemen döneceğim..

masalcım çok şükür kanını vermişsin inşallah hakkında hayırlı olan haberi alırsın.inan tüm kalbimle dua ediyorum.

Son düzenleme:
canlarım.. Işlerim bitti döndüm ..dönüşte kanımı verdim damarımı yırttı hemşire kolumdan aşağı kan boşaldı..üstüm başım kan.neyse ki durdu...varsın olsun iyiyim sadece yorgunum sabahtan beri sıcakta girmediğim delik kalmadı..sonucum saat:15.00-15.30 arası çıkacak...kısmetse.
Hiçbirşey yiyemedim fırsatım da olmadı şimdi yere yapışmadan bir yemek yiyeyim sanırım tansiyonum düştü..yemekten sonra dönerim hemen aranıza
beni..benimle beklediğiniz merak ettiğiniz için çokk müteşekkirim.her duygumuz düşüncemiz merakımız karşılıklı...iyiki varız iyiki birlikteyiz..

Ercelf.......lütfen hayatım dirayetini kırma.....ümitsizim bittim mahvoldum ben....duygusundan lütfen sıyrıl...kapılar kapalı değil...nefes aldığın sürece sen ve eşin iyi olduğu sürece bu mücadele devam edebilir...önce kendini bir rahatlat..biraz oluruna akışına bırak biliyorum zor aksilik çıkınca daha da zor...ama başa gelen bu şekilde çekilmez...kendini dahada tüketme..senin kesinlikle ...morale..dinlenmeye...kendine gelmeye ihtiyacın var hep söylüyorum önce sennnnn bunu aklına mıhh gibi yaz..herşey güzel olacak bir gün...öpüyorum seni...

gel 15:30 geeeeeeeeelllllllll hadi hayırlısı canım dinlen artık bu kadar koşuşturmak yeter.

ya arkadaşlar ben yeni üye oldum, tam olarak sitenin kullanımını da çözemedim umarım alakasız bir yerde yazmıyorumdur:) nişanlım varikosel ameliyatı olmuş birkaç yıl önce. hareketli sperm sayısı %9. çocuğumuz olma ihtimali oldukça zayıf mıdır, tüp bebek mi yaptırmamız gerekiyor.bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

ya arkadaşlar ben yeni üye oldum, tam olarak sitenin kullanımını da çözemedim umarım alakasız bir yerde yazmıyorumdur:) nişanlım varikosel ameliyatı olmuş birkaç yıl önce. hareketli sperm sayısı %9. çocuğumuz olma ihtimali oldukça zayıf mıdır, tüp bebek mi yaptırmamız gerekiyor.bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

merhaba geçmiş olsun öncelikle. hareketli sperm sayısı %9 derken ileri hareketli mi yoksa toplam hareketli mi?

Ercelf.......lütfen hayatım dirayetini kırma.....ümitsizim bittim mahvoldum ben....duygusundan lütfen sıyrıl...kapılar kapalı değil...nefes aldığın sürece sen ve eşin iyi olduğu sürece bu mücadele devam edebilir...önce kendini bir rahatlat..biraz oluruna akışına bırak biliyorum zor aksilik çıkınca daha da zor...ama başa gelen bu şekilde çekilmez...kendini dahada tüketme..senin kesinlikle ...morale..dinlenmeye...kendine gelmeye ihtiyacın var hep söylüyorum önce sennnnn bunu aklına mıhh gibi yaz..herşey güzel olacak bir gün...öpüyorum seni...

geçmiş olsun bazı hemşireler dikkatsiz olabiliyor .. iyiki daha ciddi bişey olmamış habarini sabırsızlıkla bekliyoruz. inşallah sonuç pozitiftir ve yakın bir zamanda bebeşini alırsın sağlıkla kucağına
ama sonuç ne olursa olsun hiç bir şekilde morelini bozma bu bizim sınavımız herşeyde vardır bir hayır dicez..

yani demek istediğim, belli bir süre uğraşılmalı mı? yoksa kesin olmaz diye direkt tedaviye mi başlamalı?

masallll gelmişsin, kanı da vermişsin, hadi hayırlısı allah seni sevindirsin, olaki istediğimiz sonucu alamazsak sakın ha üzülmeyesin :) kafiyeli oldu hehe :) 15'ede az kaldı.hayılı sonuçlar olsun güzelim. bu arada hemşirelerin bazıları beceriksiz olabiliyor malesef, umarım morarma şişme olmaz kolunda canım.

merhaba geçmiş olsun öncelikle. hareketli sperm sayısı %9 derken ileri hareketli mi yoksa toplam hareketli mi?

öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.evlilik öncesi hazırlıklardan bile çok daha fazla üzerinde durduğumuz hatta tartışma yaşadığımız bir konu oldu bu. ileri hareketli sayısı bu. raporda yazan buydu:((

Son düzenleme:
geçmiş olsun bazı hemşireler dikkatsiz olabiliyor .. iyiki daha ciddi bişey olmamış habarini sabırsızlıkla bekliyoruz. inşallah sonuç pozitiftir ve yakın bir zamanda bebeşini alırsın sağlıkla kucağına
ama sonuç ne olursa olsun hiç bir şekilde morelini bozma bu bizim sınavımız herşeyde vardır bir hayır dicez..

ercelf bu kadar umutsuz olma lütfen.herkes çok ağır bedeller ödedi ödüyor bu yolda.sadece sabretmelisin ve sakin olmalısın...

mda kuzum geçmiş olsun.kendine çok çok iyi bak...

masalcım çok şükür kanını vermişsin inşallah hakkında hayırlı olan haberi alırsın.inan tüm kalbimle dua ediyorum.

canımcım hemen otur bişeyler ye kendine gel dinlen azıcık..merakla saat 3ü bekliyorum az kaldı inşallah hayırlı habere :16:

HERKESE DUALARI İLGİSİ İÇİN BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDERİM...YEMEĞİMİ YEMEĞE GİTTİM...YERKEN MAİLİM GELDİ...LABAROTUVARIM BENDEN HEYECANLIYDI HERALDE DAMARIDA PATLATINCA KIYAK GEÇMİŞLER BANA :))) SERİ ÇALIŞMIŞLAR.
SONUCUM BELLİ KIZLAR....

SUPERİMM...CANIM KÜME DÜŞTÜM BİRTANEM..:)) BİZİM TAKIMLAR YİNE GÜZEL OYNAYAMAMIŞ SAHADA...DEMEK Kİ ONLARI BİR SONRAKİ LİGE DAHA İYİ HAZIRLAMAM GEREKİYOR....
MDA..CIM SEN ZATEN İLK DAKİKADA SENİ TELEFONLA ARADIĞIM İÇİN ÇOKTAN BİLİYORSUN..KAHKAHALARLA KAPATTIK TELEFONU TÜPÇÜ SÜTÇÜ UNUTMA..:))
BAK TELEFONDA SÖYLEMEYİ UNUTTUM...BENİ SAKIN HA UMUDUNU BİR SONRAKİ AYA DEVRETTİ FALAN DİYE ATMA AŞAĞILARA BOZUŞURUZ OOOO BİR TÜP BEBEK ADAYI YAZACAKSIN ONA GÖRE...:))))

SONUCUM.....20,04.....biliyorum yine ilk aşılamam daki 9.9 sonucuma göre çoğunuz heLe ki bu kez hamile olma ihtimalin var iki gün sonra tekrarla diyeceksiniz...ben şimdiden söyleyeyim doktorumun yanıtı.....GEBE DEĞİLSİNİZ!! 15.günde benden benim bedenimden beklediği bu değil.ama hakikaten bende ki bir hoş yani..hadi 0,1 i geçtim..2 çıksın 3 çıksın ay ne bileyim 5 çıksın 9.9...20,04....insanı şüpheye götürür valla ama değilim değilmişim bizimki yine akşam arayacakmış...heralde kısa bir konuşma yapıp iyi tatiller diler...

HAMİLE OLSAM TABİKİ ÇOKK SEVİNECEKTİM ÇOKK SEVİNECEKTİK...AMA KISMET DEĞİLMİŞ BU AY DA NAPALIM SAĞLIĞIMIZ HUZURUMUZ NEŞEMİZ HEP BÖYLE BOL OLSUN..Kİ BİR GÜN BEBEK TE OLSUN:)))) DÜN NASILSAM BUGÜNDE GAYET MUTLU VE İYİYİM...DAHA ÇOK İNANÇ VE SABIRLA DAHA DA ÇOK ENERJİ İLE YAKALAYACAĞIM BEN BU VELETİ ELBET BİR GÜN...UMUTSUZ KALAN YORULAN TÜM ARKADAŞLARIMA AYNI KARARLILIK SABIR VE İSTEKLE UMUTLA YOLLARINA DEVAM ETMELERİNİ DİLİYORUM..HAYATIN İYİ VE SAĞLIKLI GEÇEN HER ANI YAŞAMAYA DEĞER VE BİR LÜTUF BUNU UNUTMAYIN...

SUPERİM.....FISTIK...BAK SON MAÇ SENİN SKORUN BENİMKİNE BENZEMESİN TATLIM..

Son düzenleme:
offff ecelf yazdıklarını okurken banada sıkıntı bastı . sanırım eşinin patladıgı nokta olmuş bu gün biz burada içimizi döküyoruzda dedigin gibi onlar ne yapsın sesini çıkarma gülüm sakinleşecektir . sabır. eger sende patlarsan daha kötü olur akşam hiçbirşey olmamış gibi karşıla oda pişman olur . az kaldı tüpe canım . bu aşılama inşallah olur ama olmassa tüp ü yakın yerde yaptır ve yüksek dozdan başlat canım . bence aşılama ile tüp arasıda 1 ,2 ay ara ver derim hem kafanı hem vucudunu toplarsın vitamin kürlerini uygularsın tüp için 1 den fazla yumurta şansı arttırıyor biliyorsun sabır gülüm allah bu çektiklerinin mukafatını verecek ve bütün bunları unutacaksınız canım yıpratma kendini ne olur çook öptüm.

ercelf canım dur sakin ol bir. eşinde olumlu haberler beklediği için patlamıştır. eminim oda sırf yolu, izni düşündüğünden yapmamaıştır yapacaklarını. bizimde patladığımız anlar olmuyor mu, elbet oluyor. aklına bir çok şey takmışsın, bak olumlu bakmaya çalış. tatil planlarından bahsediyorsun, belki tatile gidememenin neticesinde olduğun tedavi neticesinde bebişine kavuşcaksın. kim bilebilir ki ? bu yıl değil diğer yıl tatil yaparsın ama bebişine bu yaz kavuşsan fana olmaz değil mi? bir de bu yanından bak:= eşinde sana yaptığı haksızlığı anlıcaktır. bak yazdın döktün bitti. bence senin burdan birşeyler öğrenmene kızmıyor eşin, kendisi de dökülemediği için kıskanıyor. :o şimdi önce derin bir nefes al ve arkana yaslan. bu günlere yarın öbür gün vay be ne günlerdi hepsi geldi geçti diyeceğini düşün. =) hadiiii GÜLÜMSEEE.... =)

canım öncelikle şu saçma sapan canına kıymak düşüncesini at kafandan..ne demek canıma kıymayı düşündüm..sakın böyle bir şeyi aklından geçirme..çok zor zamanlar yaşıyosun isyan ediyosun pes ediyosun çok iyi anlıyorum..ama lütfen bundan daha kötüsünü düşünme..eşinde sende çok yıpranmışsınız ve bu durum birbirinizi daha çok yıpratmanıza neden oluyo..bu tedavin eğer iptal edilirse 1-2 ay ara versen senin ve eşin için çok iyi olur..kafa ve vücut olarak toparlanmanıza yardımcı olur..bu zor zamanlarında eşinden daha yakın kimse olamaz unutma..onuda anlamaya çalış biraz..oda siniri geçince senin gönlünü alacaktır kesin..sakın umudunu kaybetme canım bu zor zamanlarında eşine daha çok sarıl allaha şükür birliktesiniz,sağlığınız yerinde..inşallah yakın zamandada bebeğinize kavuşursunuz..ama bu şekilde kendini bırakarak isyan ederek değil..buraya girmemek sana iyi gelecekse girme canım bir süre..dinlenmeye çalış olurmu..bizler elimizden geldiğince yanında olmaya çalışıyoruz unutma..

sen demiyor mudun '' asla pestetmek yok , infertiliteyi yeneceğim'' diye .. şimdi canına kıymaktan bahsediyorsun ... lütfen aklının köşesinden geçirme bu düşünceyi.. eşlerimize daha fazla yük düşüyor aslında. onlarda bu kadar çok babalık duygusunu tatmak isterken bir de bizim teselli ediyorlar aslında.. eşinin yaklaşımı doğru değil ama anlık tepki... o da hatasını anlayıp kendini affettirir kendini.. Allah'tan ümit kesilmez canım benim bakarsın pazartesiye durum değişir... biraz beynini resetle. söylemesi kolay ama uygulamsı zor biliyorum..

canım ya, eşinde haklı sende hep içimizde umutlar degilmi bizi bu hale sokan. Elbetteki araştırıp soracagız yoksa neredn bilebiliriz en iyisinin hangisi oldugunu ben bile bir senedir sürekli izmire gidip geliyorum iş yerimde sürekli izin almak zorunda kalıyorum buda olmazsa istanbula gideriz diyorum herşey elbette bir küçücük evlat sahibi olabilmek için tüm çabamız bu eşinin söylediklerinede kulak asma kendini kötü hissetme,olursa olur olmazsa olmaz düşünki o doktorun karşısında çaresiz bir hastalık içinde oturuyor olabilirdin o zaman ne düşünürdün çocuk bile aklına gelmezdi eminim.Sen gelmesende buralara kalbimiz dualarımız seninle ama arada bir haber et kendinden olurmu

yazdıkların o kadar koydu ki bana anlatamam.gözyaşlarıyla okudum.biz hep sabırlı olan alttan alan tarafız.onların stresini bile biz çekiyoruz.
tamam onlarda haklı ama ya bizim çektiklerimiz.biz çok mu meraklıyız her ay oramızı buramızı açmaya.
bu bebek olayı gerçekten iki tarafıda çok yıpratıyor.allahım bu cuma günü bizim gibi uğraşan çabalayan bizim gibi aşkla isteyen herkesin yüzünü güldürsün.
inşallah canım diğer kontrolünde yumurtan olacak.şu an senin için dua ediyorum.allah yardımcın olsun.
evet malsesef eşler bizim araştırmamızı istemiyor onlara göre burası stres yapıyor.belkide haklılar.istersen bi süre uzak olmaya çalış.

Canım,lütfen böyle yıpratma kendini cana kıymak ne demek aklının ucundan bile geçirme...Eşin de haklı sadece bir anlık sinirle konuşmuştur eminim şimdiden pişman olmuştur söylediklerine...Bir gün mutlaka anne olucaz hepimiz buna o kadar çok inanıyorum ki...Zor yollardan geçiyoruz hepimiz...Eşimiz en yakın destekçimiz üzmeyin birbirinizi...Gelmek istemiyorsan ara ver bir süre...ama hep aklımda olucaksın dua edicem senin için...

kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim canalrımsınız siz benim siz de olmasanız ne yaparım ben insan içinde tutamıyor anlatmak istiyor. eşime zerre kadar kızgın kırgın değilim. işe varır varmaz aradı konuştuk yeğeni götürücek pazartesi hastaneye olmazsa kendim gidip gelicem artık. aslında kolay sinirlenen birisi değildir heleki bu konuda çok hassas inanın benden daha hassas yaklaşıyor canım benim ama işte işe hesap verme durumu bir de yumurta yok deyince adama o sıcak dönüş yolu beni eve bırakıp işe geçmesi falan tepesi attı tabiki.eğer yumurta olsaydı hiiç takmazdı :) benimkisi bir buhrandı geçti elbet atlatacağız bu sınavı ben ağladım açıldım hala ümidim var biliyomusunuz. yani sanırım doktorumun bir bildiği var 2 hafta süreyle doz arttırımı yapmicaz dedi eğer pazartesi de yoksa büyüme o zaman çok az arttırıcaz dedi bunca sabrın sonu selamet olur inşallah ve bu sabırlı bekleyişin sonunda geç de olsa bir yumurtam gelişir sağlıklı olur belki de bebeğim bana böylelikle gelir. tatil umrumda değil zaten rabbim ne yazdıysa o olur bakarsınız iptal ettiririz hamile olduğumu öğrenirim hiç belli olmaz.inşallah seneye bebeğimle gitmek nasip olur. öyle yada böyle dileğim bu 2. aşılamayı atlatmak ve tüp bebeğe geçmek. belki ozaman evime yakın bir özel merkez seçerim. artık eşim ne isterse onu yapıcaz o konuda..

ayrıcaaa ben sizden ayrı kalamam ama artık akşamları giremeyebilirim :1:

ercelf cnmmm sinirleriniz çok bozuldu çok yıprandınız belkide bir süre dinlenmen çok iyi gelecek sana cnmm
eşinde sıkıntı içinde seni üzmek için söylememiştir işyerinden izin almak gerçekten çok zor bendede bu sorun var malesef :50:
üzme kendini nolurrr olacak herşey düzelecek gör bakk

gülüm hamileymişsinnn çok tebrik ederim canım ya çok sevindim inan bunu duymaya ihtiyacımız vardı hepimizin inşallah ikizdir canım değerini göremedim ben sayfalarda kaç çıktı kan değerin inşallah sağlıklı iki kese görürsün :)

öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.evlilik öncesi hazırlıklardan bile çok daha fazla üzerinde durduğumuz hatta tartışma yaşadığımız bir konu oldu bu. ileri hareketli sayısı bu. raporda yazan buydu:((

rica ederim canım, bir tek hız tek başına önem kazanmıyor. sayının 15-20 milyon üzerinde olması beklenir(1mm.de) ileri hareket daha yüksek olsa iyi olur tabi ama (benim eşimin hep %7 de kaldı) ama yavaş hareketli ile %50 yi geçtiği oldu, toplam hareket sayısının %50 ve üzerinde olmasını ister doktorlar, o nedenle toplam hareketiniz kaç bu önemli. bir de morfoloji(bunu doktorlar önemsemiyor ama önemli) - bu da spermin yapısını gösteren bir değer ve min.%4 olması beklenir. varikosel ameiyatı olup bebek sahibi olan çok insan var, varikosel bebek sahibi olmaya engel değil ama sperm değerlerinin durumu önemli. hız için keçiboynuzu kullanabilirsiniz. ya da sorun sadece hız ise aşılamala ile spermlere hareket kazandırılıyor ve direkt yumurtaların yanına zaten bırakılıyor spermler. inşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Gerçekten yaşadıkların zor seni çok ii anlıyarum. Eşine hak vermişsin ne güzel! Ne yapsın adamcağız oda bunalmıştır.
Birbirinizin tek destekçisi yine sizsiniz canım. Sabır ve dua hayatım. Bi gün olacak. Doğru zaman gelmemiş demekki.
Bana kızmazsan seninle bir hikaye paylaşmak istiyorum çok içimden geldi...

Zamanın birinde bir derviş çocuklarını toplamış sofranın başına iftar saatini beklemeye başlamış.
Evlatlarından en küçüğü hasan çeşmeye testiyi doldurmaya gitmiş... Gitmişde çocuk işte oyuna dalmış.
Ezan okunmuş iftar açılacak Hasan yok! Derken kan ter içinde Hasan testiyle içeri girmiş.
Abileri bağırıp çağırmaya başlamış oyuna dalan kardeşlerine...
Derviş büyük olgunukla oğluna dönmüş ve sormuş.
- Neden bu kadar geciktin?
*Çeşmenin başına geldiğimde arkadaşlarımı gördüm ve oyuna daldım baba! Unuttum demiş mahçuciyetle...

Derviş dönmüş diğer çocuklarına demişki.
Hasan' a kızmayın! Hasan Sizin rızkınızın çeşmeden akmasını bekledi.
Zamanı gelmediği için testiyi dolduramadı.
Zamanı geldiğinde oyunu bıraktı ve size ait olan suyu aldı ve geldi...

Nolur sabret Ercelf... Seni seviyoruz . . .

masal canım geçmiş olsun, inşallah tüp denemende herşey çok daha güzel olur. bende arkandan gelirim belki:)
pozitif olman çok güzel. herşeyin en güzeli seninle olsun cnm.

Back
X