Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
çınarbey hazır uyumuşken yazayım dedim.

10.12.2012 sabah saat 06:00 da uyandım zaten gece belimin ağrısından hiç uyuyamamıştım,eşimi uyandırdım kayınvaldemlere çaylarını koydum geceden saçlarımı falan yapmıştım bir tek giyinecektim.valizim herşeyim hazırdı yinede tekrar açıp baktım herkes kahvaltısını yaptı ben hazırlanırken o sırada okadar kötüydüki hava fırtına ve yağmur göz gözü görmüyordu nasıl gideceğiz diye endişelendim sadece saat 07:15 de yola çıktık silecekler yetmiyordu trafik yoğundu ve hava çok karanlıktı, bende heyecan yoktu ama eşim özellikle heyecandan kalbi duracaktı,hastaneye ulaştık direk odamıza çıktık ben giyinirken yengemle eşim odayı süslüyolardı annemler yetişemedi ben doğuma girmişim onlar gelmişler,odada fotoğraf çekindik kamera kayıtları falan derken 08:45 de aşağıya indik ameliyathaneye girdim ekip hazırdı doktorum gelene kadar oturduk sohbet ettik,herkesi tanıdığım için saolsun yengem yanımda olduğundan çok rahattım,kayınvaldemlerle sarıldık ağladılar,eşimi öpmeyi unutmuştum bir bakışı vardı bana hiç unutamam beni unuttun diye sarıldık zaten o yan odada beklicekti,ameliyathaneye geçtim masada anestezici işlemlerini yaptı ve bacaklarım uyuşmaya başladı hiç heyecanım yoktu diyordum ama tansiyonum 17 olunca yengem çok heyecanlısın tansiyonun yükseldi dedi doktoruyla beraber sana azcık sedasyon yapalım dediler sakinleşmem için bende tamam dedim,bebeğim çıktıktan sonra gözlerimi açtım nasıl ağlıyordu kuzum,herkes gülüyordu,saat 09:25 de çınarım dünyaya geldi:emir_bebek: 3.110 grm.yanıma getirdiler kokladım öptüm kuzumu çok tuhaf hissettim kendimi eşim zaten afallamış şaşırmış diyoki elim ayağım karıştı görünce tuhaf oldum dedi.üstünü giydikten sonra kapıya bizimkilere göstermiş yengem herkes ağlamış tabi ben hemen odaya götürmeyin dedim,benimle bereber çıkacaktı,benimde o sırada bunlar olurken işlemim bitti ve oğlumla odaya çıktık,ameliyathaneden çıkarken eşimde yanımdaydı aşkım oğlumuz çok güzel dedi ve öptü beni ağlamamak için zor tuttum kendimi,sarı çok tatlı bir oğlum var yüzüne bakmaya doyamadık eşimle,halada doyamıyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin anne olmak çok güzel. bir duygu.....[/QUOTE

Canimm ALlahhkurtardi seni darisi basimiza cinarr bebegii benim yerimee koklaya koklaya op..
Dogum hikayen beni de cok duygulandirdii..

Bieson bi sabah bi aksam aluyorum arti gece 11de melotonina uyku hapi olarakta biliniyi ama asil amac bieson uykudayken etki edermis oda uyutuyo uyuyamiyorum cunku.artiii coban cantasi civam percemi hayit tohumu adlan percemi cayi karisimi sabah aksam iciyom birer bardak arti bol bol duaa ediyorum..elimden gelenn buuu sen neler yapiyosun fsh kac yasin kac canim

slm cansu,,, bieson dediğin biesteron mu ?? 11 de içtiğin ilacı anlayamadım , onu sadece uyumak için mi alıyorsun ? biesteron alıyorum bende sabah ve akşam,, o yumurta rezervinin iyice azalmasını önlemek için, yerinde sabit tutuyomuş , öyle söylediler, çocuk istiyosan kullanmalısın dediler.. ayrıca folbiol, co enzim, omega 3 alıyorum,, bir de aslanpençesi çayı+hayıt tohumu içiyorum.. ama bana hoca özellikle cylo progenova verdi,, bu fsh düşürüyo dedi... ibrahim saraçoğlunun saray macununu yaptım , şimdi onu kullanıyorum.. ben 3 kez tüp bebek yaptırdım, yumurtalarım kalitesiz , tutmuyo.. sayısı da az zaten ama incir kürünü uygulamıştım 2. tedavimde hoca inanamamıştı, nasıl bu kadar iyi oldular demişti... aslında şimdi de uygulamak istiyorum ama hazırlamaya üşeniyorum açıkçası :)
cnm ben 34 yaşındayım , 6 ay önce 15 di fsh ,,, ama bir daha ölçtürmedim, çünkü moralim çok bozuluyo,, iyice umutsuzluğa kapılıyorum kötü bişey olunca,, sonuçta moralsizlik kötü etkiliyo sonucu... mart ayında tekrar tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum,, yumurta rezerv azlığı cidden sıkıntılı bir durum...sen tüp bebek yaptırdın mı?
ayrıca Allah'ın izniyle ocak sonunda Umre'ye gitmeyi düşünüyoruz eşimle, orda da inşallah bol bol dua edicem hepimiz için... bende elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum,, birde stres olmamaya çalışyorum çünkü stres fsh yı yükseltiyo...

evet canım bende bu laboratuvar olayını 1-2 kişiden duydum buda bende tedirginlik yarattı o yüzden vazgectim zeynep kamilden ilk denemeyi eurofertilde yapacagım canım..senin doktorun sadık beydi sanırım nasıl memnun musun canım?bana ogün eger 4 ve üstü yumurtanız olursa embriyoskobu kullanabiliyoruz dediler.senin kaç tane yumurtan oluşmuştu tatlım?
Bize de 5 ve üstü demişlerdi canım sen ona takılma embriyoskop her halukarda kullanıyorlar. Benim 11 yumurtam toplandı. Sadece 3 tanesi olgunmuş ve döllemişler ilk gün mikroenjeksiyon yapığ döllenmelerini belkiyolar canım sonrasında bölünmelerini embriyoskop ile takip ediyolar bence genetik sorunları da bertaraf etmek için faydalı bir alet. Ben doktorumdan memnunum henüz pozitif sonuç alamasamda ohss sürecinde çok ilgilendi benimle. Alev hanım da iyi ikisinden birisini gönül rahatlığı işe seçebilirsin canım.
Yok cnm dert etme c.tesi gidersiniz rahat rahat.. İlaçlarının son kullanma tarihlerine cok varmış . Kullanabilirsin tabi. Sonuçta eczaneden aldıklarımızda orda bekliyor . Ha evde Durmuş ha eczanede rafta ne farkeder :) Evet kisiler giderken ağrı oluyor ve adette tam normal sokulemiyor sanki. Gitmiştir gitmiştir hepsicigi merak etme ;)
Ya jolly cim ben hiç adet olmadım gibi bişey yani 1. Günü biraz kanamam oldu sabahtan öğlene kadar 1 ped anca değiştirdim o da doldu diye değil deforme oluyor diye sonra bir kesildi daha da yok bir de fena yaptı beni zaten tam 1 hafta gecikti 1. Günü aktik kanama başlayınca da miğde bulantısı halsizlik yaptı o dereceli elim ayağım titredi kanımekildi bembeyaz oldum bayılacak gibi oldum sonra da bitti kanamam çok ilginç hiç gelm gibi bişey normalde ilk 2 gün yoğun olurdum. Bu kistler mi böyle az adet kanamasına sebep oluyor acaba bende kanamam hiç olmadığı için kistlerin gitmediğini düşünüyorum :( başlayabilecekmiz bilyorum :(

Canım okurken gözlerim doldu hayırlı evlat olsun çınar ın bizlere de dua et darısı başımıza..

Bize de 5 ve üstü demişlerdi canım sen ona takılma embriyoskop her halukarda kullanıyorlar. Benim 11 yumurtam toplandı. Sadece 3 tanesi olgunmuş ve döllemişler ilk gün mikroenjeksiyon yapığ döllenmelerini belkiyolar canım sonrasında bölünmelerini embriyoskop ile takip ediyolar bence genetik sorunları da bertaraf etmek için faydalı bir alet. Ben doktorumdan memnunum henüz pozitif sonuç alamasamda ohss sürecinde çok ilgilendi benimle. Alev hanım da iyi ikisinden birisini gönül rahatlığı işe seçebilirsin canım.

Ya jolly cim ben hiç adet olmadım gibi bişey yani 1. Günü biraz kanamam oldu sabahtan öğlene kadar 1 ped anca değiştirdim o da doldu diye değil deforme oluyor diye sonra bir kesildi daha da yok bir de fena yaptı beni zaten tam 1 hafta gecikti 1. Günü aktik kanama başlayınca da miğde bulantısı halsizlik yaptı o dereceli elim ayağım titredi kanımekildi bembeyaz oldum bayılacak gibi oldum sonra da bitti kanamam çok ilginç hiç gelm gibi bişey normalde ilk 2 gün yoğun olurdum. Bu kistler mi böyle az adet kanamasına sebep oluyor acaba bende kanamam hiç olmadığı için kistlerin gitmediğini düşünüyorum :( başlayabilecekmiz bilyorum :(

tmm canım benim çok sagol..

sana bişi daha soracagım..ben şimdi tüm belgeleri hazırladım verdim bana arayıp konseyden cıkmış mı sor dediler..carsamba vermiştim bu çarşamba arayıp soracagım..bu sürecten sonra raporun çıkması kaç günü bulur canım?

çınarbey hazır uyumuşken yazayım dedim.

10.12.2012 sabah saat 06:00 da uyandım zaten gece belimin ağrısından hiç uyuyamamıştım,eşimi uyandırdım kayınvaldemlere çaylarını koydum geceden saçlarımı falan yapmıştım bir tek giyinecektim.valizim herşeyim hazırdı yinede tekrar açıp baktım herkes kahvaltısını yaptı ben hazırlanırken o sırada okadar kötüydüki hava fırtına ve yağmur göz gözü görmüyordu nasıl gideceğiz diye endişelendim sadece saat 07:15 de yola çıktık silecekler yetmiyordu trafik yoğundu ve hava çok karanlıktı, bende heyecan yoktu ama eşim özellikle heyecandan kalbi duracaktı,hastaneye ulaştık direk odamıza çıktık ben giyinirken yengemle eşim odayı süslüyolardı annemler yetişemedi ben doğuma girmişim onlar gelmişler,odada fotoğraf çekindik kamera kayıtları falan derken 08:45 de aşağıya indik ameliyathaneye girdim ekip hazırdı doktorum gelene kadar oturduk sohbet ettik,herkesi tanıdığım için saolsun yengem yanımda olduğundan çok rahattım,kayınvaldemlerle sarıldık ağladılar,eşimi öpmeyi unutmuştum bir bakışı vardı bana hiç unutamam beni unuttun diye sarıldık zaten o yan odada beklicekti,ameliyathaneye geçtim masada anestezici işlemlerini yaptı ve bacaklarım uyuşmaya başladı hiç heyecanım yoktu diyordum ama tansiyonum 17 olunca yengem çok heyecanlısın tansiyonun yükseldi dedi doktoruyla beraber sana azcık sedasyon yapalım dediler sakinleşmem için bende tamam dedim,bebeğim çıktıktan sonra gözlerimi açtım nasıl ağlıyordu kuzum,herkes gülüyordu,saat 09:25 de çınarım dünyaya geldi:emir_bebek: 3.110 grm.yanıma getirdiler kokladım öptüm kuzumu çok tuhaf hissettim kendimi eşim zaten afallamış şaşırmış diyoki elim ayağım karıştı görünce tuhaf oldum dedi.üstünü giydikten sonra kapıya bizimkilere göstermiş yengem herkes ağlamış tabi ben hemen odaya götürmeyin dedim,benimle bereber çıkacaktı,benimde o sırada bunlar olurken işlemim bitti ve oğlumla odaya çıktık,ameliyathaneden çıkarken eşimde yanımdaydı aşkım oğlumuz çok güzel dedi ve öptü beni ağlamamak için zor tuttum kendimi,sarı çok tatlı bir oğlum var yüzüne bakmaya doyamadık eşimle,halada doyamıyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin anne olmak çok güzel bir duygu.....

canım çınar hoşgeldi hayatımıza..allahım ömrünü uzun etsin,analı babalı büyüsün inşallah..benim yerime kokla yakışıklı oğluşunu :16:

slm cansu,,, bieson dediğin biesteron mu ?? 11 de içtiğin ilacı anlayamadım , onu sadece uyumak için mi alıyorsun ? biesteron alıyorum bende sabah ve akşam,, o yumurta rezervinin iyice azalmasını önlemek için, yerinde sabit tutuyomuş , öyle söylediler, çocuk istiyosan kullanmalısın dediler.. ayrıca folbiol, co enzim, omega 3 alıyorum,, bir de aslanpençesi çayı+hayıt tohumu içiyorum.. ama bana hoca özellikle cylo progenova verdi,, bu fsh düşürüyo dedi... ibrahim saraçoğlunun saray macununu yaptım , şimdi onu kullanıyorum.. ben 3 kez tüp bebek yaptırdım, yumurtalarım kalitesiz , tutmuyo.. sayısı da az zaten ama incir kürünü uygulamıştım 2. tedavimde hoca inanamamıştı, nasıl bu kadar iyi oldular demişti... aslında şimdi de uygulamak istiyorum ama hazırlamaya üşeniyorum açıkçası :)
cnm ben 34 yaşındayım , 6 ay önce 15 di fsh ,,, ama bir daha ölçtürmedim, çünkü moralim çok bozuluyo,, iyice umutsuzluğa kapılıyorum kötü bişey olunca,, sonuçta moralsizlik kötü etkiliyo sonucu... mart ayında tekrar tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum,, yumurta rezerv azlığı cidden sıkıntılı bir durum...sen tüp bebek yaptırdın mı?
ayrıca Allah'ın izniyle ocak sonunda Umre'ye gitmeyi düşünüyoruz eşimle, orda da inşallah bol bol dua edicem hepimiz için... bende elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum,, birde stres olmamaya çalışyorum çünkü stres fsh yı yükseltiyo...

Mrblarr canimm insallahhh olurrr.bol bol orda dua ett heleki orda edilen dua kabul olmazmi hic;-).belki gitmeden olurr.ne guzrl olur.peki tup bebegi nerfe yaptircaksin.doktorin kim.biesteron evet aldim ilac melatonina ewet ictim.biesteronun etkisini arttirmak icin kullaniyorum.innofolik asit verdi bi kutu ictim bitti yine yazar sanirim.senin dedin ilaclarida sorcam bunlar tabletmi yoksa suyun icine atilan folikasit gibi bisiymi.benimki14bir yil 7ile9arasi gitti geldi.birden14olmus...:-(cokk uzuldumm ama ne fayda ama yukseldi belliydi gece uyuyamiyordum.ani uyanmalar oluyodu uyuyamiyordum.sters dgl ama sonucta3te uyanip uyuyamamak anormal bisi tabi doktora demefim ama bu ilac uyutuyoo hata etkisi basladi.pazartesi olcturcem cok korkuyorum ne olcak pnceden bisi yok drken bide bu cikti.srnde bi olctur belki dustu morel olur daha i icersin caylaroni

Mrblarr canimm insallahhh olurrr.bol bol orda dua ett heleki orda edilen dua kabul olmazmi hic;-).belki gitmeden olurr.ne guzrl olur.peki tup bebegi nerfe yaptircaksin.doktorin kim.biesteron evet aldim ilac melatonina ewet ictim.biesteronun etkisini arttirmak icin kullaniyorum.innofolik asit verdi bi kutu ictim bitti yine yazar sanirim.senin dedin ilaclarida sorcam bunlar tabletmi yoksa suyun icine atilan folikasit gibi bisiymi.benimki14bir yil 7ile9arasi gitti geldi.birden14olmus...:-(cokk uzuldumm ama ne fayda ama yukseldi belliydi gece uyuyamiyordum.ani uyanmalar oluyodu uyuyamiyordum.sters dgl ama sonucta3te uyanip uyuyamamak anormal bisi tabi doktora demefim ama bu ilac uyutuyoo hata etkisi basladi.pazartesi olcturcem cok korkuyorum ne olcak pnceden bisi yok drken bide bu cikti.srnde bi olctur belki dustu morel olur daha i icersin caylaroni

Sedefcimm

ben hic tup bebek denemedim insallah ilk ve son olur.su yadafiklarimii Allah dusmanima yasatmasin ne zor seylerr..sen uxuluyosun annen baban esin uzuluyo onlar uxuldukce srn bidaha uzuluyosun.gelde cikmasin fshh:-(hep fatih hast mi yaptirdin tup bebeklwri

Sedefcimm

ben hic tup bebek denemedim insallah ilk ve son olur.su yadafiklarimii Allah dusmanima yasatmasin ne zor seylerr..sen uxuluyosun annen baban esin uzuluyo onlar uxuldukce srn bidaha uzuluyosun.gelde cikmasin fshh:-(hep fatih hast mi yaptirdin tup bebeklwri

canım arkadasımız demişya incir işe yaradı die incirin gercekten faydası oluyor bende ilk aşılamamda uygulamıştım 2. sine göre yumurtalarım daha cabuk ve daha az ilaçla büyümüştü..tüpe başlayıncada uygulamaya başlıycam canım...

canım arkadasımız demişya incir işe yaradı die incirin gercekten faydası oluyor bende ilk aşılamamda uygulamıştım 2. sine göre yumurtalarım daha cabuk ve daha az ilaçla büyümüştü..tüpe başlayıncada uygulamaya başlıycam canım...

slmlar,, ben 2 ay yaptım incir kürünü,, çok etkili olduğunu düşünüyorum,, en iyi tedavim incir kürüyle oldu .. tüp bebek öncesi yine yapmayı düşünüyorum,, folükül sayısını arttırıyor..

slmlar,, ben 2 ay yaptım incir kürünü,, çok etkili olduğunu düşünüyorum,, en iyi tedavim incir kürüyle oldu .. tüp bebek öncesi yine yapmayı düşünüyorum,, folükül sayısını arttırıyor..

evet cnm bende bir süre uyguladım çok çok etkili oldu gercekten..şimdi tekrardan başlıycam bana çok tatlı geliyor ama yapcak bişi yok yeterki faydalı olsun

inşallah hepimizin duaları kabul olur,, inşallah en kısa zamanda bebeklerimizi kucağımıza alırız :))
ben maslak acıbademde yaptırdım 3 kez,, hoca beni yine beklediğini söyledi ..aslında ordan memnunum ama kafamda soru işaretleri var,,acaba başka bir yeremi gitsem diyorum,, bir taraftan da hoca beni artık iyi biliyor diyorum , kafam karışık anlıcağın..
folbiol de tablet, folik asitin aynısı sadece isimleri farklı.. diğer ilaçları da hocaya ben sordum, kullanabilirsin dedi, başka bazı hocaların yazılarında okudum, faydalı olabilir diyodu, bu yüzden içiyorum...
inşallah düşük çıkar fsh an,, bazen dalgalanmalr gösteriyor.. belki tüp bebiş yaptırmadan hamile kalırsın ,, hoca söyledi 70 fsh ile hamile kalan hastası varmış... ama eğer hamile kalmassan tüp bebiş için çok bekleme derim ben.. .

tmm canım benim çok sagol..

sana bişi daha soracagım..ben şimdi tüm belgeleri hazırladım verdim bana arayıp konseyden cıkmış mı sor dediler..carsamba vermiştim bu çarşamba arayıp soracagım..bu sürecten sonra raporun çıkması kaç günü bulur canım?

Herzaman tam 1 hafta sürmüyor bazen daha erken de çıkabiliyor o yüzden sen pazartesi ara ve sor eğer çıktıysa öğlenden sonra gidip al dosyanı heyet odasına teslim et salı günkü heyete girer haftaya salo da çıkar. Resim falan götür nüfus cüzdan suretleriniz ikinizin de ayrı ayrı hiçbişeyin eksik olmasın. İlaç raporu tam 1 haftada çıkıyor ama konsey için çarşambayı beklemeden ara sor canım.

Herzaman tam 1 hafta sürmüyor bazen daha erken de çıkabiliyor o yüzden sen pazartesi ara ve sor eğer çıktıysa öğlenden sonra gidip al dosyanı heyet odasına teslim et salı günkü heyete girer haftaya salo da çıkar. Resim falan götür nüfus cüzdan suretleriniz ikinizin de ayrı ayrı hiçbişeyin eksik olmasın. İlaç raporu tam 1 haftada çıkıyor ama konsey için çarşambayı beklemeden ara sor canım.

ay canım bunu söylediğin çok çok iyi oldu sağol bitanem o zaman ben pazartesi ararım inşallah çıkmıştırda dediğin gibi yetişir salı günki heyete cnm..benim tüm evraklarım tam hepsini dosyayla teslim ettim..inşallah bir sıkıntı cıkmaz.

Herkese günaydın ve mutlu haftasonlarıııı....

günaydınlarrrrr çok güzel bir hafta sonu olur inşallah..

Selam kızlar sonunda 3. Gün kontrolünden geçtim herşey yolunda rahim temizlenmiş kistler gitmiş yumurtalıklar normale dönmüş başladık dondurulmuş tedavisine cyclo-prognova isminde bîr ilaç verdi sabah 1 akşam 1 tane içicem 6 gün sonra görücel tekrar doktorum. Benim tedsvi esnasında da rahim duvarım hep sınırda olduğu için normalde 1 doz veriyoduk sana 2 doz ile başlicam dedi. Aman rahim duvarım kalınlaşsın da ben 5 tane bile içmeye razıyım:)
Çok heyecanlandım kızlar nihayet başladık donmuş bebeğimi alabilicem sanırım:))

Selam kızlar sonunda 3. Gün kontrolünden geçtim herşey yolunda rahim temizlenmiş kistler gitmiş yumurtalıklar normale dönmüş başladık dondurulmuş tedavisine cyclo-prognova isminde bîr ilaç verdi sabah 1 akşam 1 tane içicem 6 gün sonra görücel tekrar doktorum. Benim tedsvi esnasında da rahim duvarım hep sınırda olduğu için normalde 1 doz veriyoduk sana 2 doz ile başlicam dedi. Aman rahim duvarım kalınlaşsın da ben 5 tane bile içmeye razıyım:)

hadi hayırlısı eyer inanırsan adetin bitince meryem süresi oku 41 gün insallah bittmeden kuşun konmuş olsun göbegine ben yaptım rabbim duamı kabul etti

Son düzenleme:
canım tebrik ederim .... Allah analı babalı büyütmek nasip etsin arkadaşım... hayırlı uğurlu olsun canım... hoşgeldin çınar bebek :16:

hadi bakalım canım hayırlısıyla bebeşin gelicek inşallah göbişine bakalım..

Back
X