Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Selam kızlar bütün vaktim beril işe geçiyor annelik çok güzel ama çok zor 5 yıllık rahatlığa alışmışım özellikle geceleri kalkmak çok zor geliyor birazda depresyona rdim durmadan ağlıyorum tedavilerin yaşadıklarımın acısı çıkıyor korku hiç bitmiyor kızlar doğunca da başka şeyler başlıyor bir büyüse bir kırkı çıksa telaşı. Düzen yok daha sürekli mememde olmak istiyor akşama doğru sütüm bitiyor ve mama takviyesi yapıyorum o zaman biraz uzun uyuyor ben de rahat ediyorum henüz göbeğimiz düşmedi bugün 12 günlük oldu kızım az kaldı göbüşün düşmesine.
Benim 5 kg fazlam kaldı kızlar hamilelikte iştahla yiyen içen ben şimdi zorla yemek yiyorum sıvıları tüketiyorum ağzımda lokmalar büyüyor lohusalık ne zormuş eşim hep yanımda ama bazen ağladıkça kaçasım geliyor dün hava almak için uyurken bebeiş eşimle sahile indik el ele yürüdük bebekten insan eşini bile özlüyor çok iyi geldi.
Karnında daha kolay elbet ama doğması sağ salim yüzünü görmeniz en güzeli ama zor kendinizi hazırlayın :)

ayy inşallah canım rabbim o günleri görmeyi nasip etsin bana heyecanla o günleri bekliyorum..sanırım bebeklerim biraz hareket etmeye başlayınca hmilelik benim için çok farklı bir boyut alıcak..işte o zaman tamamen keyfine varıcam :))

ah o tekmeler yokmu daha doğum yapmadım ama özlüyorum tekmelerini sürekli vursun istiyorum muhteşem bi duygu gerçekten..sen bide 2 farklı şekilde hissedeceksin o daha apayrı bişey..en güzel keyifli zamanlar bence tekmelerin başladığı zamanlar..bütün hamileliğinin tadını çıkar her günü ayrı güzel :16:

Son düzenleme:
kasilmalarim devam ediyor tabiki ama artik erken dogum riski kalktigi icin sorun yok diledigince devam etsin:P biricik kizin saglikla kullansin odasini cok iyi yapmissin hazirlamakla ama valiz icin erken daha;) iki aydir dogurucam diyorum ona ragmen 36. haftamda hazirladim

sağol canım benim amin inşallah sağlıkla kullanır odasını darısı 6.aydan sonra senin başına..valla gördüğüm kadarıyla erken doğumlar artmaya başladı bende korktum hazırlayım dedim ama daha bişey yaptığım yok :1: bende beklicem sanırım biraz daha..kasılmalardan çok çektin bir an önce sağlıkla kavuşsan oğluna dahada sancı çekmesen artık..her gün tetikte beklemek gariptir heralde..

Selam kızlar bütün vaktim beril işe geçiyor annelik çok güzel ama çok zor 5 yıllık rahatlığa alışmışım özellikle geceleri kalkmak çok zor geliyor birazda depresyona rdim durmadan ağlıyorum tedavilerin yaşadıklarımın acısı çıkıyor korku hiç bitmiyor kızlar doğunca da başka şeyler başlıyor bir büyüse bir kırkı çıksa telaşı. Düzen yok daha sürekli mememde olmak istiyor akşama doğru sütüm bitiyor ve mama takviyesi yapıyorum o zaman biraz uzun uyuyor ben de rahat ediyorum henüz göbeğimiz düşmedi bugün 12 günlük oldu kızım az kaldı göbüşün düşmesine.
Benim 5 kg fazlam kaldı kızlar hamilelikte iştahla yiyen içen ben şimdi zorla yemek yiyorum sıvıları tüketiyorum ağzımda lokmalar büyüyor lohusalık ne zormuş eşim hep yanımda ama bazen ağladıkça kaçasım geliyor dün hava almak için uyurken bebeiş eşimle sahile indik el ele yürüdük bebekten insan eşini bile özlüyor çok iyi geldi.
Karnında daha kolay elbet ama doğması sağ salim yüzünü görmeniz en güzeli ama zor kendinizi hazırlayın :)
deprosyana girmiş biri olarak söylüyorum bu günlerin tadını çıkar çabuk büyüyolar iki aylık olunca herşey yoluna girmeye başlıyo şimdi sanki hep hayatımda ovarmış gibi hissediyorum onsuz geçen seneleri unuttum ........sütün yoruldugun için akşam üstü azalıyo sana yardımcı olacak biri varsa biraz dinlenmeye çalış

ah o tekmeler yokmu daha doğum yapmadım ama özlüyorum tekmelerini sürekli vursun istiyorum muhteşem bi duygu gerçekten..sen bide 2 farklı şekilde hissedeceksin o daha apayrı bişey..en güzel keyifli zamanlar bence tekmelerin başladığı zamanlar..bütün hamileliğinin tadını çıkar her günü ayrı güzel :16:

Evet cnm inan o günleri sabırsızlıkla bekliyorum..birde su bulantıları atlatsak hayırlısıyla hersey daha güzel olucak sanırım :))..

ahh cnm ya rabbim o günleri bizede nasip etsin inşallah..böyl okudukça bazen çok korkuyorum evet cok cok istedik ama ya zorlanırsak ya başedemezsek diye birde benim iki tane bazen içimi büyük bir korku sarmıyor desem yalan olur..rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Ayy cnm benim hepsi geçici ve unutuluyor biliyomusun . Şimdi sen böyle yazınca birden yaşadıklarım aklıma geldi :) Bizimkinde 40 falan hikayeydi 3 ay dolana kadar zor geçti ama sonrasında herşey çok başka oluyor . Etrafa olan ilgisi başlayınca oyalanıyor . O iştahsızlıkta stres ve isteksizliğe bağlı oluyor işte . Herşey normale dönünce oda düzeliyor . Şu an bebeğine duyduğun sevgiyi bir düşünbir kaç ay sonra ne kadar katlandığına kendin bile şaşıracaksın . O sevgi hep o kadar kalsa depresyondan çıkamazsın zaten .ilk başlarda eşine zaman ayıramadığın için üzülüyorsun sonra onu 2 saat annene bırakıp dışarı çıkınca ona üzüleceksin :) Geçen gün evlilik yıldönümümüzde dışarı çıkalım dedik sözde çocuğu bıraktık . Bütün gece şimdi gülüyodur , zıplıyodur özlemiştir bizi diye diye yedik yemeğimizi geldik :) Bunların hepsi bir süreç yaşamadan anlamıyor insan ve her geçen gün farklılaşıyor . Ben hep diyorum 2. bebeklerimizde hem hamileliğin hemde bebeğimizin ilk günlerinin tadını daha çok çıkarıcaz inşallah . Şimdi sana ne söylesek boş olucak oyüzden yaşayalım be görelim diyorum yeterli sağlık olsun :16:

ercelf diger topikteki msjini da bunu da okudum. bu hepimizin bekledigi bir bunalim, mumkun oldugunca yuruyus yap ne guzel annen yanindaymis bebeginle ilgileniyor. yuruyus kadar hic birsey hormonlari duzenleyemez. kaygilar hamile kalamadigimiz gunlerde basladi cocuklarimizla yaslanana kadar surecek. bu donemin getirilerini kabul edip sakince yasamak lazim. firsat buldukca burda bize de yaz. hepsi bir desarj sekli
kizini op benim icin ne kadar sansli oldugunu dusun hem bebegin cok sansli senin gibi kiymet bilecek bir annenin kollarinda, sen de saglikli bir bebege sahipsin bundan daha buyuk bir sukur olamaz. seni de operim haberlerini beklerim

sağol canım benim amin inşallah sağlıkla kullanır odasını darısı 6.aydan sonra senin başına..valla gördüğüm kadarıyla erken doğumlar artmaya başladı bende korktum hazırlayım dedim ama daha bişey yaptığım yok :1: bende beklicem sanırım biraz daha..kasılmalardan çok çektin bir an önce sağlıkla kavuşsan oğluna dahada sancı çekmesen artık..her gün tetikte beklemek gariptir heralde..

superim artik hic tetikte diilim hatta cok hazirim suan suyum gelse hop kalkar giderim telas bile etmem gibi geliyo. erken dogum heleki kayip riski varken canimi ne kadar acittiysa muthis bir rahatlik icine girdim. sanci falan islemiyo bana:))

bugun beyin cerrahi riske girme bebek kilolu fitikla zor dedi sezeryan kesinlesti. cumartesi gunum de belli olur. duanizi eksik etmeyin. bu kadar zor gelmis bir hamilelik kaygili korkulu gecen 9 aydan sonra duaya cok ihtiyacim var

demiştim ben size zor günler bekliyo diye :)
ama öyle hemen pes etmek yok deprasyoon felan diye bişey yok unut gitsin kendini toparlayacaksın kızına daha iyi bakabilmek için ve eşinlede ilgilenebilmek için
çok aradık şükürler olsun kavuştuk bebişlerimize en güzel mutluluk bu gerisi hikaye daha sonra uyuruz nede olsa :)

benim kızımda 2,5 aylık oldu teyzeleri artık daha düzenli gibi gün geçtikçe ilk günler daha zordu
bende maalesef tamamen mama ile besliyorum sağlıklı olsunlarda napalım

Ayy cnm benim hepsi geçici ve unutuluyor biliyomusun . Şimdi sen böyle yazınca birden yaşadıklarım aklıma geldi :) Bizimkinde 40 falan hikayeydi 3 ay dolana kadar zor geçti ama sonrasında herşey çok başka oluyor . Etrafa olan ilgisi başlayınca oyalanıyor . O iştahsızlıkta stres ve isteksizliğe bağlı oluyor işte . Herşey normale dönünce oda düzeliyor . Şu an bebeğine duyduğun sevgiyi bir düşünbir kaç ay sonra ne kadar katlandığına kendin bile şaşıracaksın . O sevgi hep o kadar kalsa depresyondan çıkamazsın zaten .ilk başlarda eşine zaman ayıramadığın için üzülüyorsun sonra onu 2 saat annene bırakıp dışarı çıkınca ona üzüleceksin :) Geçen gün evlilik yıldönümümüzde dışarı çıkalım dedik sözde çocuğu bıraktık . Bütün gece şimdi gülüyodur , zıplıyodur özlemiştir bizi diye diye yedik yemeğimizi geldik :) Bunların hepsi bir süreç yaşamadan anlamıyor insan ve her geçen gün farklılaşıyor . Ben hep diyorum 2. bebeklerimizde hem hamileliğin hemde bebeğimizin ilk günlerinin tadını daha çok çıkarıcaz inşallah . Şimdi sana ne söylesek boş olucak oyüzden yaşayalım be görelim diyorum yeterli sağlık olsun :16:

jolly nasılsın , bebiş nasıl :)

Doğumdan sonra bunları hissetmen öyle normal ki.Ama emin ol hepsi azalarak bitecek ve sen bir süre sonra dünyanın en mutlu insanı hissedeceksin kendini. Ondan hiç ayrılmak istemeyeceksin, uyurken bile onu özleyip biran önce uyanmasını bekleyeceksin. O sana güldükçe, minik elleriyle sana dokundukça, seni görünce kollarını açıp kucağına gelmek isteyince içine sokasın gelecek.Herşeyden ve herkesten çok onu seveceksin.... Ama ilk güner çoook zor.Ben tam iki ay ağladım.O kadar uğraştan sonra neden çocuk yaptım dedim, bakamayacam buna alıp biri baksın diye bile geçirdim aklımdan.Onunla yalnız kalmak istemedim, annem hiç gitmesin istedim, hayatımın sonu gelmiş gibi geldi.Annem kırkımız çıkınca gidecekti ama bırakmadım, gitmeyin diye ağladım.Tam 2 ay on gün yanımda kaldılar. Sonra yavaş yavaş alıştık birbirimize, bana gülmeye başladı,sonra agulamalar.Tarifsiz duygular içinde kaldım.Sonra psikiyatristimin dediği gibi hergün daha iyiye gitmeye başladı. Geçecek merak etme.Kendi kendine hep bunu söyle.Geçecek.... Allah kolaylık versin.Minik kızını sağlıkla,huzurla büyüt inşallah.

Bembeyaz bir İstanbul sabahından herkese günaydın kızlar :))))):16::16::16: Rabbim hakkımızda hayrlı olan dileklerimizi en kısa zamanda gerçekleştirsin inş....

ercelf canım bunları hepimiz yaşadık ben bile kızım neredeyse bir yaşına girecek zaman zaman kötü oluyorum.geçen yıl bu zamanlar canlı doğacakmı diye bitirdim kendimi. bir önceki sene ise daha ilk aşılama için adet bekliyordum.bunlar geçiyor ama izi hep bir yerlerinde kalıyor.o yüzden çok yıpratma kendini mümkün olduğunca tadını çıkar lütfen...

Öncelikle herkese merhaba ben aralığın 4 ünde hsg çektirdim.hsg den sonra 2 gün adet şeklinde kanamam oldu ve bitti fakat dün akşam kahverengi lekelenmem olduğunu gördüm.Adetime daha var doktoruma da sormak istemiyorum ama içim içimi yiyor bu durumu yaşayan varsa yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkür ederim.:5:

canım bu psikolojiye bürünmen gayet normal sonuçta hiçbirimiz daha önce yaşamadığımız bi durumu yaşıyoruz..zaten tedavi için o kadar çok yıprandın ki tam bebeğime kavuştum dedin bu seferde nasıl bakıcam korkusu başladı..henüz yaşamadım ama etrafımdaki çoğu insanın yaşadığına şahit oldum eminim çok zor zamanlar ama bir okadarda keyifli..biraz zaman geçsin herşey rayına oturacak ve sen dünyanın en güzel duygusunu kızını kucağına alarak tekrar yaşayacaksın..kendine iyi bak minik berili kokla benim yerime :16:

superim artik hic tetikte diilim hatta cok hazirim suan suyum gelse hop kalkar giderim telas bile etmem gibi geliyo. erken dogum heleki kayip riski varken canimi ne kadar acittiysa muthis bir rahatlik icine girdim. sanci falan islemiyo bana:))

bugun beyin cerrahi riske girme bebek kilolu fitikla zor dedi sezeryan kesinlesti. cumartesi gunum de belli olur. duanizi eksik etmeyin. bu kadar zor gelmis bir hamilelik kaygili korkulu gecen 9 aydan sonra duaya cok ihtiyacim var

doğum olur diye uzun süredir tetikte olduğun için artık rahatsın dimi canım sakince giderim doğuma diyosun :1: aslında en iyisi rahat olman eşinin durumu nasıl oda rahatmıdır yoksa panikmidir?en azından birinizin rahat olması iyi sakinleştirirsiniz birbirinizi..
bel fıtığı mı vardı sende bilmiyodum çok zor oluyo hamilelikte fıtık ağrısı bende yok ama çevremden biliyorum..normal yada sezeryan farketmez sağlıkla kavuşunda..yarın belli oluyo yani tarih ne çabuk geldi geçti sende kavuşacaksın sonunda miniğine :16: dualarım her zaman seninle ve oğlunla canım hayırlısıyla sağsalim kavuşacaksınız birbirinize..dört gözle haberlerini bekliyorum..

benim en kiymetli topigimmm

ben cuma gunu sezeryanla insllah kavusuyorum bebegime. ne yazikki ne normal dogumu ne epidurali uygun gormediler fitiklarim cok riskli disklerdeymis epidural de olmaz dediler ve en cok korktugum sey basima geldi. genel anestezi olucam cok zor ve kotu ayikiyorum bebegin ilk anlarini hatirlamamak kotu olucak bir yigin insan tepemde olucak allah bilir nasil sacmalicam bu sefer:)... yine allahtan hayirlisi diyip gidicem. umarim bebegim sagliklidir gerisi onemsiz elbette.
guzel dualarinizi esirgemeyin.

Son düzenleme:

ben cuma gunu sezeryanla insllah kavusuyorum bebegime. ne yazikki ne normal dogumu ne epidurali uygun gormediler fitiklarim cok riskli disklerdeymis epidural de olmaz dediler ve en cok korktugum sey basima geldi. genel anestezi olucam cok zor ve kotu ayikiyorum bebegin ilk anlarini hatirlamamak kotu olucak bir yigin insan tepemde olucak allah bilir nasil sacmalicam bu sefer:)... yine allahtan hayirlisi diyip gidicem. umarim bebegim sagliklidir gerisi onemsiz elbette.

canım hayırlı olsun..hiç canını sıkma önemli olan bebeğinin ve senin sağlıgın rabbim sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inşallah..dualarımız seninle

Hayırlı olsun canım allahım sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin inşallah..doktorlar en iyisini bilir sen sağlıkla kavuşta bebeğine nasıl olduğunu takma kafana..dualarımız seninle merakla doğum hikayeni bekliyoruz hepimiz..

Back
X