Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
günaydın arkadaşım inşallah rabbim güzel gönlüne göre versin

amin arkadaşım hepimizin gönlüne göre hayırlı evlatlar nasip etsin...
Ayşecim ben bu akşam nasipse yasin okumaya başlacağım . inadınamış gibi bu ay benimkiler bitmek bilmedi :) aman yeterki gelsinler ben buna da razıyım :)

kızlar nihayet bebeğimin kalp atışını ve kendisini görebildim dr bukadar göründügüne bakma mercimek kadar dedi :52: içimde minicik kalp atışı duyma ne muhteşem bişey anlatamam rabbim hepinize tattırsın :34: birsürü şey sordum druma öncki gibi ihamal olmasın test yapalım vs diye idrar tam kan sayımı vs birsürü test verdi oda ayda degil 15günde olcak artık kontrollerim şimdilik sağlıklıyız şükür :16:

canım benim minicik kalbini duydun demek,çok sevindim adına rabbim kucağında almayı nasip etsin inşallah diğer arkadaşlarımızada bu duygular nasip olsun.bende başlarda iki haftada bir muayneye gidiyordum ama artık ayda 1 defa oldu..

amin arkadaşım hepimizin gönlüne göre hayırlı evlatlar nasip etsin...
Ayşecim ben bu akşam nasipse yasin okumaya başlacağım . inadınamış gibi bu ay benimkiler bitmek bilmedi :) aman yeterki gelsinler ben buna da razıyım :)

okursun allahın izniyle ..bende daha başlamadım..bugün işe gitmedim yasinlari okuyaym yemek fln yapayım diye ama sular kesik şimdide abdest alamıyorum öyle bekliyorum canım:))

okursun allahın izniyle ..bende daha başlamadım..bugün işe gitmedim yasinlari okuyaym yemek fln yapayım diye ama sular kesik şimdide abdest alamıyorum öyle bekliyorum canım:))

canım bende okudum yasinleri bilgin olsun.rabbim kabul eylesin inş.

kızlar nihayet bebeğimin kalp atışını ve kendisini görebildim dr bukadar göründügüne bakma mercimek kadar dedi :52: içimde minicik kalp atışı duyma ne muhteşem bişey anlatamam rabbim hepinize tattırsın :34: birsürü şey sordum druma öncki gibi ihamal olmasın test yapalım vs diye idrar tam kan sayımı vs birsürü test verdi oda ayda degil 15günde olcak artık kontrollerim şimdilik sağlıklıyız şükür :16:
Canım ya ne güzel bir duygudurki bu umarım herşey yolunda gider bu sfeer. Tüm dualrım seninle

Bende okuyabilirim 3 tane olurmu bilmem ama denerim .Mda işallah hayırlı bebiş olarak döner.Benimde yumurtam dün akşam itibariyle çatlamış 30 mm çatlama iğnesi vurunmadım ilk defa böyle bişeyle karşılaştım.Etrafınızda hiç böyle birşey duydunuzmu
teşekkürler canım Allah razı olsun. 30 mm yumurta olmaz diye biliyorum bence kist olabilir

teşekkür ederim kızlar ilk gören siz oldunuz:54: yeliz yaptım canım çizelgemi harika bişey gece 00 yapmıştım tekrar girdim geçince 1de gelişimi degişmiş:60::60: masal korkudan tat çıkarılmıyor rabbime manetiz tabi ama bizim sıpalar uğraşsız olmuyor ay kızlar drumla konuştum rahim ağzı yetmezligi konusu varmış birde erken suyun gelmesinde olmazsa dikiş atarım takip edelim dedi ALLAH ım büyüksün yardım et söylemeyi unutmuşum korktum:26: ama bukez gününde dogacaksa yapılsın herşeye razıyım yeterki saglıklı olsun:16::16:
sizlerede dua ediyorum hepiniz bu duyguyu tadın inş hamişlere hayran hayran bakardım anlattıkları mucize inanılmaz ötesi gelirdi :43:demek zamanı dolacak yaşayacak çok şeylerim olacakmış beklemesi sabrı çok acı vericiydi HOŞGELDİN BEBEĞİM SENİ BİZE BAGIŞLASIN RABBİM:43::43::43:
takvimin çok güzel olmuş canım böylelikle bizlerde takip edebilecegiz seni ve bebişini.

günümüzün güzel, mutlu ve huzur dolu geçmesi dileğiyle herkese GÜNAYDIN ...:16::16:
günaydın hayatım
canım bende okudum yasinleri bilgin olsun.rabbim kabul eylesin inş.

agzına saglık canım çok teşekkür ederim

Tüp Bebek Merkezi ve Doktorunuzu Seçerken Dikkat Edeceğiniz Hususlar ve Yanıtını Bulmaya Çalışacağınız Sorular

1. Tüp bebek ekibinin tecrübesi ve başarı durumu
2. Kısırlıkla ilgili tedavi edebildikleri hastalık türleri
3. Ne tür destek sağlayabildikleri (psikolojik , ilaç ,konaklama v.s.)
4. Eve çocuk götürme oranları nedir ?
5. Tüm bu işlemlerin ilaçlar dahil maliyeti ne kadardır ?
6. Önden avans isteyip istemedikleri ve istiyorlarsa ne kadar ?
7. Başka ödeme koşulları varmıdır ?
8. Yumurta toplanmadan yada transfer edilemeden önce tedavi iptal edilmek zorunluluğunda kalınırsa , ücretin ne kararının ödeneceği?
9. Embriyo dondurmanın saklamanın ve transfer etmenin ücreti ne kadardır ?
10. Uygulayacakları protokol, çalışıyorsanız sizin iş durumunuzu (işe gidememe gibi) ne kadar aksatacak ?
11. Eğer şehir dışından geliyorsanız , konaklama ile ilgili yardımcı olabilirler mi?ucuza anlaşmalı oldukları otel v.s gibi konaklama yeri var mı?
12. Eğer hamile kalamazsanız en yakın randevü programını ne zaman yaparlar ve size neler öğütlerler.
13. Tedavinize kaç tane doktor katılacak
14. Kendi doktorunuz ne kadar ve hangi aşamalarda tedavinize katılacak.
15. Gece bir sorun yaşarsanız kimi ariyabilirsiniz böyle biri var mı?
16. Embriyo dondurup dondurmadıklarını ?
17. Donör yumurta ve sperm o merkez de bulunuyor mu? (ülkemizde donör embriyo ve sperm yasak)
18. Tedavi için yaş limitiniz var mı?
19. Blastokist aşamasında transfer ediyormusunuz ?
20. Yumurta başına döllenme oranları nedir?
21. Merkezinide defragmantasyon assıst hatchıng ve pgd yapılıyor mu ?
22. Uygulayacağınız bu tüp bebek mikroenjeksiyon programı işlemine ilk defa ne zaman başladığınız ?
23. Uyguladığınız bu protokolle kaç tane bebek dünyaya geldi.
24. Merkezinizde son iki yılda kaç tane tüb bebek tedavisi yapıldı
25. İkiz veya üçüz gebelik ve eve götürme oranlarınız nedir ?
26. Merkezin hijyenik koşullarının nasıl olduğu

Doktorların Gözünde İdeal Hasta

Kısırlık tedavisi hastalarından, çocuk sahibi olmaya çalışmanın ızdırabının boyutlarını, yıllardır öğreniyoruz. Yinede, kısırlık tedavisi hastalarımızın, tıbbi yardımımızın etkinliğini arttıracak ve tedavi surecinde duygusal fırtınayı azaltacak bir takım şeyler yapabileceklerine inanıyoruz. Bu amaçla aşağıda "İdeal Hasta" için önerilerimizi sıralıyoruz;
1. İdeal hasta kısırlık olayına bir karı-koca sorunu olarak yaklaşır. Eşlerden birinin "sorunlu" olarak bulunması bu sorunun her iki eşide etkilemesi gerçeğini ortadan kaldırmaz. kısırlık testleri, değerlendirmeler diğer eş tarafından da hiç olmazsa bir kaç klinik ziyaretinde eşlik etmesiyle ve testlerin niteliğini anlamasıyla daha kolay hale gelebilir. Esler bu testler sırasında ne kadar birlik ve beraberlik gösterirlerse birbirlerini o kadar destekleyebilip, seçenekleri konusunda o kadar aydınlanmış olurlar.
2. İdeal hasta dürüst, acık ve dolaysız şekilde doktoruyla iletişimde bulunur. Bu da; öncelikle, doktorun akıl okumak, sihir yapmak gibi özellikleri olmayan bir insan olmadığından yola çıkılmasıyla olur. Bu noktadan başlanırsa iletişim daha doğal olur ve yıldırıcı olmaz.
3. İdeal hasta tedavi yöntemi hakkında sorular sorar. Eksiklikler, olumlu sonuç alamama olanağı ve başka seçenek testler ve tedaviler hakkında bilgi edinilmesini sağlayacak kısa sorular şunlar olabilir;
- Bu yapılacak test bize ne konuda bilgi verecek?
- Bu yapılacak test niçin belirlenen bu zaman sınırında yapılmak zorunda?
- Bu yapılacak test acı ve rahatsızlık verirci ve ortaya çıkabilecek terslikler neler olabilir?
- Bu yapılacak test olumsuz sonuç verirse tedavi yöntemimize zararı ne olur?
- Bu tedavi yönteminin diğerlerinden ayrıcalıkları nelerdir?
Testler ve tedavi başlamadan, hastanın bütünüyle anlayamadığı konulara aydınlık getirebilecek bu ve benzeri başka soruların yanıtları, son derece acık ve anlaşılır bir dille cevaplandırılması gerekir. O zaman, IDEAL HASTA, bu anlayış ve bilgi içinde kendine güvenli bir şekilde, tedavi suresince üzerine düşenleri yapabilir.
4. İdeal hasta doktoruna hangi konularda doktorunun Onu tatmin etmediğini söyler. Görünen su ki; hastalar doktorların kendilerine olan tutumlarından hoşlanmadıkları zamanlar bunu doktorlarına söylemekte zorlanıyorlar. Örneğin klinik görevlilerinden biri sert bir cevap vermiş, yada doktor kırıcı konuşmuş gibi gelebilir. Bu tip olaylardan doğacak kırgınlıklar hasta/doktor ilişkisini olumsuz yönde etkileyebilir. Doktor hastasının niçin kırıldığını bilmeden ve cevaplandırmaya olanak verilmeden yargılanmamalıdır. Her ilişkide olduğu gibi, hem olumlu hem olumsuz olaylar doktor ve hasta arasında gömemezlikten gelinmeyip tartışılmalıdır.
5. İdeal hasta, kısırlığın hem tıbbi hemdi duygusal içerikleri hakkında bilgi edinmeye çalışır. Genelde, kısırlık hastaları genel hastalar arasında tıbbi bilgisi en fazla olanlarıdır.Yinede, kendi kısırlıklarının getirdiği duygulara karsı gözleri kapalı olabilir.
6. İdeal hasta kısırlık yüzünden duyacağı gerginliği azaltmanın yollarını arar. Bu gerginliğin doğal olduğunu ve kalıcı olmadığını anlaması gereklidir. Yinede, bu gerilimle savaşabilmek için destek sistemi gerekir. kısırlık konularıyla uzman bir psikologun yardımı olabilir. Yapmaktan hoşlandıkları şeyler (hobiler), tatiller, sosyal iletişim ve eksersiz bu gerilimin dayanılmaz boyutlara çıkmaması için yardımcı olabilir. kısırlık paylaşılmazsa insani yanlizliga itici nitelikte olan bir sorundur. Bu yüzden hastanın bu konuda konuşabileceği ve duygularını paylaşabileceği insanlarla iletişimi son derece yardımcı olur.
7. İdeal hasta kısırlık tedavisi kendini tüketmeye başladığında farkına varacak duyarlıkta olur. Çözümlenememiş evlilik sorunu olan bu kısırlık, çiftlerin cinsel sorunlarıyla, veya birbirlerine karsı sürekli gerilimli, endişeli ve çekimser tutumlarına yol açabilir. çiftlerin bu sorunu evliliklerinin diğer unsurlarıyla ayrı tutabilmeleri şarttır. Bunu yapamıyorlarsa da testler, ilaçlar, kayıt ettikleri bulgulardan bir sürede olsa uzaklaşmaları gereklidir.
IDEAL HASTA'nın eylemsiz bir şekilde tedaviyi gören kişi değil eylemli, bilgili ve bilinçli bir şekilde tedaviye katılan kişi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu insanlar doktorlarını bir "Tanrı " değil "İnsan" olarak göreceklerinden sessizce köşelerine çekilmiş melekler gibi davranmak gereksinimi hissetmezler. Çünkü sonuçta, kısırlık hastaları kendi üreme sağlıklarından kendileri sorumludurlar

Tedaviye Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

ERKEKLERE ÖNERİLER
Uygulamadan önceki son iki ay içinde ateşinizin 39oC'yi geçtiği herhangi bir ateşli hastalık geçirdiyseniz lütfen bu konuda doktorunuzu uyarınız. Çünkü bu tip ateşli hastalıklar erkek üreme hücresi olan sperm'lerin kalitesini olumsuz yönde etkileyerek dolayısıyla tedavi şansını da azaltmaktadır.
Cinsel bölgenizde herhangi bir iltihabi veya benzeri hastalık daha önceden geçirmiş veya halen geçirmekte iseniz lütfen doktorunuzu bu konuda uyarınız. Bilhassa "HERPES" enfeksiyonu yani halk arasında "UÇUK" adı verilen enfeksiyonu geçirdiyseniz bunu mutlaka belirtiniz.
Eğer yapıyorsanız ağır idmanları terk edin ve bilhassa son üç ay içinde haftada 30 km'den daha fazla koşu yapmayınız.
Sıkı iç çamaşırı giymeyiniz. Çünkü bu çamaşırlar bilhassa erkeklerde erkek yumurtalarının yani testislerin vücuda daha fazla yaklaşmasını sağlamak suretiyle bu organların ısılarının 1 oC kadar daha artmasına neden olur. Bu ısınma erkek üreme hücresi olan sperm'lerin yaşamlarını ve gelişimlerini olumsuz yönde etkiler.
Son üç ay içinde kesinlikle içki, sigara ve benzer zararlı alışkanlıklarınızı hiçbir taviz vermeksizin terk edin. Eğer ilaç kullanıyorsanız ne ilaç kullandığınızı ve ne amaçla kullandığınızı belirterek doktorunuzun önerimizi alınız.
Size tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarih belirtilecektir. Bu tarihten önceki üç gün içinde kesinlikle cinsel ilişkide bulunmayınız. Aynı bağlamda dikkat edilecek bir noktada uygulama tarihinden önceki yedi gün içinde mutlaka en az bir kez cinsel ilişkide bulunmak suretiyle boşalmanızın sizin erkek hücreleriniz olan sperm'lerin kalitesini olumlu yönde etkileyeceğidir. Yine uygulama sonrası on gün içinde cinsel ilişkide bulunmayınız.
Son üç ay içinde sıcak banyo ve sauna'dan kaçının. Bu sayede erkek üreme hücreleriniz olan sperm'lerin kalitesi olumlu yönde etkilenecektir.
KADINLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR
1. Cinsel bölgenizde herhangi bir iltihabi veya benzeri hastalık daha önceden geçirmiş veya halen geçirmekte iseniz lütfen doktorunuzu bu konuda uyarınız. Bilhassa "HERPES" enfeksiyonu yani halk arasında "UÇUK" adı verilen enfeksiyonu geçirdiyseniz bunu mutlaka belirtiniz.
2. Bilhassa karın bölgenizin üzerine yönelik egzersizler başta olmak üzere ağır egzersizlerden kaçının. Eğer isterseniz yorucu olmayan egzersizler yapabilirsiniz.
3. Son üç ay içinde kesinlikle içki, sigara ve benzer zararlı alışkanlıklarınızı hiçbir taviz vermeksizin terk edin. Çünkü bu alışkanlıklar gebelik şansını azaltmanın yanında düşük riskini de arttırmaktadır. Eğer ilaç kullanıyorsanız ne ilaç kullandığınızı ve ne amaçla kullandığınızı doktorunuza belirterek bizim önerimizi alınız.
4. Size tedavi sırasında uygulamanın olacağı tarih belirtilecektir. Bu tarihten önceki üç gün içinde kesinlikle cinsel ilişkide bulunmayınız. Yine uygulama sonrası on gün içinde cinsel ilişkide bulunmayınız.
5. Son üç ay içinde sıcak banyo ve sauna'dan kaçının.
6. Günde ikiden fazla kafeinli içecek (kola, kahve ve benzeri)içmeyin.
7. Uygulama süresince zayıflamaya yönelik hiçbir diet programı uygulamayın. Eğer uyguluyorsanız kesinlikle geçici bir süre içinde olsa bırakın ve normal dengeli beslenmeye önem gösterin.

DOKTORA TEDAVİYE GİTTİĞİNİZDE ŞUNLARA DİKKAT EDİN
1. Muayene sırasında giysilerinizin ayakkabılarınızın çabuk giyip çıkarılacak şekilde olmasına dikkat edin. Hem siz sıkıntılı anlar yaşamazsınız hemde sıra bekleyen diger hastaların vaktini.
2. Muayene edilecek bölgenin temizliği konusunda hassas olun
3. Daha once başka bir doktora gitmışseniz o doktorun vermış olduğu ilacların listesini ve varsa rontgen utrason sonuçlarını yanınızda getirin

TEDAVİ SIRASINDA
1. Randevu Saatlerine Sadık Kalın.
2. Size Verilen Uygulamayı Kesinlikle Aksatmadan Uygulayın
3. Bilmediğiniz veya Sormak İstediğiniz Konuların Bir Listesini Yapıp Doktorunuza Verin doktorda Fazla Vakit Kaybetmeden Cevaplayacaktır. Muayenede heyecanla veya başka konular gelitiğinden hep sormak istediğimiz şeyleri unutur çıkarız.Daha sonra da parça parça ya telefon ederek yada sagdan soldan gelişi güzel öğrenmeye çalışırız.Bu durumda doktor da iki üç kere başka başka nedenlerden dolayı sizin yüzünüzden dikkatini dağıtmak zorunda kalmaz.Ayrıca bilinçli hastalarla karşılaşmak doktorlarında motivasyonunu artırır.Onların da morale ihtiyacı olduğunu unutmayın.

çok önemli...ayrıntılar var hem tedavinin kalitesi hemde merkez doktorlar ve hasta ilişkisi bakımından ..sağlıklı bir tedavi ve başarılı sonuçlar için çoğunu biliriz hepimiz ama hepsi birarada bir kez daha burayada aktardım üye olan olmayanlar faydalansın ..

canım ne güzel bilgiler verişsin ellerine sağlık, aslında hespine dikkat etmek gerekli ama bizler bazen umursamıyoruz galiba. Şimdiden sonra bunlara uymakta fayda var.

selam arkadaşlar kim okuyor bilmiyorum ama allah kabul etsin inşallah yumoşları bebiş olsun mda nın ....ilk yasinimi dün okudum . bügün diğer ikisini de okumaya çalışacağım ...haber vereyim dedim

canım ne güzel bilgiler verişsin ellerine sağlık, aslında hespine dikkat etmek gerekli ama bizler bazen umursamıyoruz galiba. Şimdiden sonra bunlara uymakta fayda var.

rica ederim canım kendi elime ulaşınca bunları seninle ve diğer arkadaşlarla paylaşma gereği duydum....hiç sorma bilinçli,aydın,ideal hasta olayı fazlası ile tamam da ilk başta olması gereken tedaviye başlamadan yapılması gerekenler arasında yer alan ve malesef ki bildiğimiz halde eşimle önüne geçemediğimiz kötü alışkanlığımızdan hala kurtulamamış olmamın kendime karşı yarattığı öfke dahi işe yaramayınca kızgınlığım giderek artıyor..

çok sevindim canım şükürler olsun kontrollerin de 15 günde bir olması çok iyi olmuş. herşey gönlünce olsun.

hiç uzun anlatmadın canım ,,sadece bana anlatmakla yormuş oldum seni..çünkü hakkındaki herşeyi ayrıntıları ile biliyorum daha evvel anlattığında okumuştum..biliyordum olsun sen bir kez daha kendini özetlemiş olmuşsun...bildiğim için durumunu nekadar çok sorun olsa da dememin nedeni buydu..senin de dediğin gibi çocuk sahibi olman için yeterli herşeye sahipsin...yine senin de dediğin gibi..kaç kez üst üste düşük yapan insan bebeğine kavuşuyor nihayetinde ...tüpleri olsada hiç işe yaramayan zaten bu yüzden tüp bebeğe yönelen..tek overle hamile kalan..tek yumurtası ile bebeğine kavuşan ve daha niceleri var...bu yüzden hiçbirzaman ümitsizliğe kapılma dedim en azından yaşın mücadele için uygun demek istedim..sen de anlamışsın zaten demek istediğimi memnun oldum.
rana zaten bu genç yaşında fazlası ile müdahale geçirmiş haklısın..Allah'tan bebeğine kavuştu..sağlıkla kucağına da alsın inşallah...gönül isterdi ki yaş ne olursa olsun kendiliğinden gelsin de hamileyim diye doktora ilk gitmek kısmet olsa idi...hayat herkes için muhakkak bir konuda sınav verdiriyor insana...bakarsın sen o verdiğin aralarda dahi bebeğine kavuşabilirsin...elbette ilk umut şuan ki tedavinde...hakkında hayırlısı olsun canım...benim yaşıma geldiğinde evladını çoktan büyütüp okula göndermiş olmanı diliyorum :)))

sağol masal aynı temenniler senin için de geçerli yaş bazen önemli bir faktör bazen de değil. bunu sakın unutma arkadaşım 33 yaşında benzer problemler yaşadı doktoru daha yaşın çok genç diyordu. senin için de aynı şey geçerli 40 yaşında anne olanlar var. sadece ara vermemek tedavileri aksatmamak daha çabuk müdahale etmek gerekiyor bence. bu bizim imtihanımız. eşim ve benim imtihanım. biz beraber göğüs geriyoruz bu zorluklara. emeksiz bebek sahibi olsaydım eğer eşimle birbirimize bu denli sıkı bağlanmamış olurdum heralde. onu kimselere değişmem. bu süreç bana bunu öğretti güçlendik daha da kenetlendik sanırım. muhakkak senin eşin de öyledir.ayrılanlar sen kısırsın çocuğun olmuyor diye terkeden erkekler çok vardır çocuğa düşkün olan ille de isteyen...bence en öncelik mutlu bir yuva.gerisi rabbimin takdiri.herşey gönlünce olsun canım.

== gayem07 4 tane okuyacak
== ben 4 tane okuyacam
== pelikan 3 tane okuyacak
== yeliz2 3 tane okuyacak
== dimple020 3 tane okuyacak
== seyhan12383 3 tane okuyacak
== superisi 3 tane okuyacak
== minikmeleğim38 3 tane okuyacak
== mcan84 3 tane okuyacak
== ecrin0134 3 tane okuyacak
== ercelf 3 tane okudu*
== mda 3 tane okuyacak
== sincap08 3 tane okuyacak

çok güzel olmuş canım eline sağlık. yazışmaları takip etmen zor olabilir o yüzden şimdi bence büyük harflerle bir ileti yaz okuyan arkadaşlar kaç adet okuduğunu sana özel mesaj atsınlar. böylece listeyi güncellemen daha kolay olur :)
okumak isteyen diğer arkadaşlara göre de perşembe günü daha büyük bir liste yaparız hem insanların okuyacağı sayı azalır kolaylık olur.bu arada bağışlamayı nasıl yapıcaz?

rana çok şükür kalp atışını duymak nasib olmuş inşallah sağ salim kucağına almakda nasip olur.ilk dönemlerde 15 günde bir oluyor kontroller 2li testten sonra ise ayda olmaya başlıyor.

mda kuzum bugün senin için niyetlenerek 3 yasin okudum ve dua ettim.inşallah Allah en kısa zamanda yüzünü güldürür...

== ben 4 tane okuyacam
==ecrin0134 3 tane okudu
== ercelf 3 tane okudu*
== mda 3 tane okuyacak

== ben 4 tane okuyacam
==ecrin0134 3 tane okudu
== ercelf 3 tane okudu*
== mda 3 tane okuyacak

çok sevindim canım şükürler olsun kontrollerin de 15 günde bir olması çok iyi olmuş. herşey gönlünce olsun.

sağol masal aynı temenniler senin için de geçerli yaş bazen önemli bir faktör bazen de değil. bunu sakın unutma arkadaşım 33 yaşında benzer problemler yaşadı doktoru daha yaşın çok genç diyordu. senin için de aynı şey geçerli 40 yaşında anne olanlar var. sadece ara vermemek tedavileri aksatmamak daha çabuk müdahale etmek gerekiyor bence. bu bizim imtihanımız. eşim ve benim imtihanım. biz beraber göğüs geriyoruz bu zorluklara. emeksiz bebek sahibi olsaydım eğer eşimle birbirimize bu denli sıkı bağlanmamış olurdum heralde. onu kimselere değişmem. bu süreç bana bunu öğretti güçlendik daha da kenetlendik sanırım. muhakkak senin eşin de öyledir.ayrılanlar sen kısırsın çocuğun olmuyor diye terkeden erkekler çok vardır çocuğa düşkün olan ille de isteyen...bence en öncelik mutlu bir yuva.gerisi rabbimin takdiri.herşey gönlünce olsun canım.

çok güzel olmuş canım eline sağlık. yazışmaları takip etmen zor olabilir o yüzden şimdi bence büyük harflerle bir ileti yaz okuyan arkadaşlar kaç adet okuduğunu sana özel mesaj atsınlar. böylece listeyi güncellemen daha kolay olur :)
okumak isteyen diğer arkadaşlara göre de perşembe günü daha büyük bir liste yaparız hem insanların okuyacağı sayı azalır kolaylık olur.bu arada bağışlamayı nasıl yapıcaz?

canım siz mda nın adına okuyun ben cuma günü bağışlıcam inşallah

== ben 4 tane okuyacam
== mcan84 3 tane okudu
==ecrin0134 3 tane okudu
== ercelf 3 tane okudu*