Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
sağol canım dikkat etmeye çalışıyorum ama nedense ben bu seferki hamileliğimde biraz daha rahatım..hafta sonu eşimle birlikte yurtdışına evlilik yıldönümümüzü kutlamaya gittik..tabi doktorumdan onay alarak gittim orda dikkat ettim yürüdüm falan ama elimden geldiğince düşünmemeye çalıştım..çünkü düşünürsem aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyo..evdeyim şuan eşim zaten bişey yaptırmıyo sağolsun..senin 3 ay ne çabuk geçti dimi darısı bana hayırlısıyla :16:

canım benim çok geçmiş olsun bebiş neler yapmış daha şimdiden sana kıyamam..bulantılar bir yönden iyi tabi en azından orda olduğunu hissettiriyo sana..ama seninki baya zorlamış seni..inşallah en kısa zamanda geçer bulantıların sende rahatlarsın..bende bişey yok bulantı falan bazen sabahları çok hafif oluyo..ama bende deli gibi göğüs ağrısı ve şişliği var..göğüslerime dokunamıyorum acıdan..kasıklarımada ara ara ağrılar giriyo..sizlerde de böyle belirtiler varmıydı kızlar?yoksa bana özgü bişeymi bu :15:

evet canım daha dün gibi nasıl geçicek nasıl 12 haftalık olucam bi geçse şu 3 ay deyip dururdum Allah yardım ediyor işte geçip gidiyor günler sen de bir bakmışsın 3 ay bitmiş :) zaten ben hep uyudum çabucak geçti :)
bulantılar bende de hafif oldu. aynı senin gibi göğüsler bomba gibiydi ki hala öyleler ve uçları artık koyulaştı büyüdü. ilk değişim onlarda başlıyor. kasık ağrıları da normal yerleşiyor bebecik neresi ağırıyorsa oracıkda olabilir :)

yazdiklarini yuregim daglanarak okudum. allahim tez zamanda sifa versin umudunu yitirme hic guzel yavrun iyilesecek bak burda bir suru insaniz kalbimizle dua ediyoruz sana ve cinara.

superim bahsettigin durumlarin hepsini ben de yasadim. endise edilecek bisey keyfini cikar karnindaki yavrunun. allahim hepimizin hamileligini bebekle sonlandirsin

evet canım daha dün gibi nasıl geçicek nasıl 12 haftalık olucam bi geçse şu 3 ay deyip dururdum Allah yardım ediyor işte geçip gidiyor günler sen de bir bakmışsın 3 ay bitmiş :) zaten ben hep uyudum çabucak geçti :)
bulantılar bende de hafif oldu. aynı senin gibi göğüsler bomba gibiydi ki hala öyleler ve uçları artık koyulaştı büyüdü. ilk değişim onlarda başlıyor. kasık ağrıları da normal yerleşiyor bebecik neresi ağırıyorsa oracıkda olabilir :)

superim bahsettigin durumlarin hepsini ben de yasadim. endise edilecek bisey keyfini cikar karnindaki yavrunun. allahim hepimizin hamileligini bebekle sonlandirsin

çok sağolun kızlar geçen hamileliğimde hiçbir belirti olmadığı için korkuyorum elimde olmadan..gerçi geçen sefer bebeğimin sorunlu olduğu baştan belliymiş ama biz nerden bilecektik..inşallah bu sefer sağlıklı büyür içimde..

Canım az kalmış doğumuna rabbim kolay doğum versin inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin arada giriyorum takip ediyorum bu site artık hamilelelr sitesi olmuş o yüzden yazcak bişe bulamıyorum herkes doğumla ilgili konuşuyo artık allahın izniyle biz bekleyenlerde görecez bu günleri inşallah öpüyorum seni çok allaha emanet olunn :16::16::16:

Sağol beboskom vallahi günler o kadar çabuk geçiyor ki bende birşey anlamadım:) Sen buraları boşalma yine aramıza hamile olarak katılmanı sabırsızlıkla bekliyoruz :16:

Jolly Allahım bizlere de o günlere gelmeyi nasip etsin inşaalah ev hayatının keyfini çıkar. :16:

1 hafta tadını çıkarıcamm anne günlerine katılırım artık hevesim vardı :1: Birşeyleri bekleye bekleye zaman o kadar çabuk geçti ki sizde geleceksiniz o günlere sonra doğum günlerini bile kutlıycaz inş :)

canım nasılsın doğumun yaklaşmış heyecan sarmıştır seni sonunda yüzünü göreceksin bebeğinin Allah bizlere de nasip etsin.
sezeryan olacaksa 38. haftada almak istiyorlar bebeği. çünkü 40 haftaya kadar beklerse doğum yoluna girebilirmiş. o zaman sezeryan de zorlaşır. zaten kilosu yerindeyse sorun yok demektir. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım.

Evet çok az kaldı :) Ya bu aralar doğal doğum kursları ve sitelerine sardım :) Keşkesiz doğum diye bir grup var face 'te takip etmeni tavsiye ederim. Adam ikizleri bile normal doğurtuyor :) Sezeryan içinse bebek gelmek istediği zaman olmalı diyor. Yani annelerimiz gibi bebek sezeryan olsa bile önce nişan yada su gelmeliymiş .Bebek hazır olduğu zaman alınmalıymış anne karnından ansızın uyurken değil öyle diyor :)) Tabi dr'lar nasılsa sezeryan diye planlı yapmak istiyorlar. Benimde kaçışım yok her kontrolda 1-2 gün daha atıyorum sadece dr'unu gözüne batmadan :1: Yinede 15 gün olmasada bile 10 gün erken alınacak . 300 gr filan farkediyor artık onuda doğunca alır ne yapim. Tüp bebek olmayaydı çatır çatır en doğalından isterdim :)

canım benim çok geçmiş olsun bebiş neler yapmış daha şimdiden sana kıyamam..bulantılar bir yönden iyi tabi en azından orda olduğunu hissettiriyo sana..ama seninki baya zorlamış seni..inşallah en kısa zamanda geçer bulantıların sende rahatlarsın..bende bişey yok bulantı falan bazen sabahları çok hafif oluyo..ama bende deli gibi göğüs ağrısı ve şişliği var..göğüslerime dokunamıyorum acıdan..kasıklarımada ara ara ağrılar giriyo..sizlerde de böyle belirtiler varmıydı kızlar?yoksa bana özgü bişeymi bu :15:

Cnm benim maşallah diyim 1 gün bile midem bulanmadı. Bebişimin tek belirtisi çok yürüdüğüm zaman ayda ayakta çok uzun süre kalınca kasıklarım ağırıyordu. Kız bebekler kasığa erkek bebekler bele ağrı yaparmış derler ne kadar doğru bilmiyorum artık :) Göğüs şişliği hamile olduğumu öğrendikten itibaren 3 ay bitene kadar arttı arttı :) Sonra Allah'tan durdu. O hızla devam etse ne olurdu bilmiyorum :) Çok hevesim vardı zaten böyle iyi oldu :1:

Son düzenleme:
Sağol beboskom vallahi günler o kadar çabuk geçiyor ki bende birşey anlamadım:) Sen buraları boşalma yine aramıza hamile olarak katılmanı sabırsızlıkla bekliyoruz :16:

1 hafta tadını çıkarıcamm anne günlerine katılırım artık hevesim vardı :1: Birşeyleri bekleye bekleye zaman o kadar çabuk geçti ki sizde geleceksiniz o günlere sonra doğum günlerini bile kutlıycaz inş :)

Evet çok az kaldı :) Ya bu aralar doğal doğum kursları ve sitelerine sardım :) Keşkesiz doğum diye bir grup var face 'te takip etmeni tavsiye ederim. Adam ikizleri bile normal doğurtuyor :) Sezeryan içinse bebek gelmek istediği zaman olmalı diyor. Yani annelerimiz gibi bebek sezeryan olsa bile önce nişan ayda su gelmeliymiş .Bebek hazır olduğu zaman alınmalıydım anne karnından ansızın uyurken değil öyle diyor :)) Tabi dr'lar nasılsa sezeryan diye planlı yapmak istiyorlar. Benimde kaçışım yok her kontrolda 1-2 gün daha atıyorum sadece dr'unu gözüne batmadan :1:

Cnm benim maşallah diyim 1 gün bile midem bulanmadı. Bebişimin tek belirtisi çok yürüdüğüm zaman ayda ayakta çok uzun süre kalınca kasıklarım ağırıyordu. Kız bebekler kasığa erkek bebekler bele ağrı yaparmış derler ne kadar doğru bilmiyorum artık :) Göğüs şişliği hamile olduğumu öğrendikten itibaren 3 ay bitene kadar arttı arttı :) Sonra Allah'tan durdu. O hızla devam etse ne olurdu bilmiyorum :) Çok hevesim vardı zaten böyle iyi oldu :1:

normal doğumu sen mi istemiyorsun? sezeryana nasıl karar verdiniz? tüp bebek de olsa zamanı geldiğinde doğum sancıların başlayacaktır. eğer olmazsa o zaman sezeryan olabilirsin. ama doktorlar tüp bebek diye riske atmak istemiyorlar. hakkınızda hayırlısı olsun canım. sen doğurduğunda ben artık cinsiyetimizi öğrenmiş olurum inşallah :)

normal doğumu sen mi istemiyorsun? sezeryana nasıl karar verdiniz? tüp bebek de olsa zamanı geldiğinde doğum sancıların başlayacaktır. eğer olmazsa o zaman sezeryan olabilirsin. ama doktorlar tüp bebek diye riske atmak istemiyorlar. hakkınızda hayırlısı olsun canım. sen doğurduğunda ben artık cinsiyetimizi öğrenmiş olurum inşallah :)

Ben normal isterdim cnm ya dr'lar yapmıyor. Yapan vardır yada bana denk gelmedi :) Tüp bebek olduğu için hiç bir zaman 1 bebek daha şansın olmayabilir diyorlar. O yüzden riske atamazlarmış. Hayırlısı bakalım artık sağlıklı olsunlarda sezeryan ağrı sızısıda geçecek elbet ;)

aşılama yaptıran arkadaşlar bana yardım edermisiniz biraz bilgi verimisiniz.... 3 yıla yakın bebeğim olmuyor aşılama yaptırmak istiyorum benim isteyime göre hemen yapıyolarmı fiyat olarak nedir özel hastanede...adetin kaçıncı gün gitmem gerekiyor şimdiden tşk ederim hepinize

aşılama yaptıran arkadaşlar bana yardım edermisiniz biraz bilgi verimisiniz.... 3 yıla yakın bebeğim olmuyor aşılama yaptırmak istiyorum benim isteyime göre hemen yapıyolarmı fiyat olarak nedir özel hastanede...adetin kaçıncı gün gitmem gerekiyor şimdiden tşk ederim hepinize

hoşgeldin, inşallah bir an önce çocuğuna kavuşman nasip olur. aşılamayı bizim isteğimize göre hemen yapmıyorlar, yaptırdınız mı bilmiyorum ama bir takım testler isteniyor. eşinden spermiogram testi, gerek görülürse hormon testleri. senden tam kan tahlillerin, hormon testlerin, rahim filmi. eğer ki bir sorun çıkmazsa bunlarda aşılama önerilebilir, yada siz ben daha fazla beklemek istemiyorum diye isteyebilirsiniz.

kızlar dün bi yerde okudum eğer doğru ise devlet artık 2 değil 3 kez tüp bebek yapma hakkı tanıyacak ve %25 olan katkı payıda %15 e düşecek şuan görüşme aşamasında kadınlara doğum teşviki adı altında mecliste görüşülüyor en sonunda sesimizi duydular ve 2 olan hakkımızı 3 e çıkardılar dün okudum ve sizlerle de paylaşmak istedim.

Allah en kısa zamanda sana da nasip etsin canım. ilaçlar ve hastaneye ödenen ücret ile birlikte 750-1000 tl arasında değişir 1 aşılamanın maliyeti. eğer yaşın müsaitse devletteki haklarından yararlan. 2 aşılama sonrası eğer olmazsa tüp bebek raporu alma hakkın oluyor. aşılamalara da hastaneye para ödemiyorsun ilaçlarda 200-300 bişey tutuyor sadece o kadar maliyeti. eğer özelde yaptırdığın tüm tedaviler olumsuz sonuç verirse maddi olarak çok yıpranırsınız. rapor çıkartman 1-2 ayını alır. istersen dene.

kızlar dün bi yerde okudum eğer doğru ise devlet artık 2 değil 3 kez tüp bebek yapma hakkı tanıyacak ve %25 olan katkı payıda %15 e düşecek şuan görüşme aşamasında kadınlara doğum teşviki adı altında mecliste görüşülüyor en sonunda sesimizi duydular ve 2 olan hakkımızı 3 e çıkardılar dün okudum ve sizlerle de paylaşmak istedim.

zaten 3 dü hakkımız 2 ye düşürdüler. sonra da 3 tane doğurun diyolar. 3 tüp bebek hakkı bile vermiyolar. ne yaptıkları belli değil. biz hamile kalabilsek 3 tane doğuracaz da kalamıyoruz ki kolay kolay :) neyse inşallah çıkartırlar çok pahalı tedaviler ve kısırlık yaygınlaşıyor. bu şartlarda git gide nüfusumuz azalacak kimsenin çocuğu olmayacak.

Ben iyim kızlar işe gelip gidiyorum artık eskiisikadar düşünmüyorum bebek işini bu aralar tekrar tedaviye başlamak isremiyorumm her zaman dua ediyorumm rabbim hayırlısını hayırlı zamanda versin inşallahh sizlerde dualarınızı eksik etmeyin inşallahh hepinizi çok öpüyorumm allaha emanet olunn :16::16::16:

Uzun bir aradan sonra merhaba herkese nete giremedim herkes iyidir umarım benim oğlum 5 aylık oldu aşılama ile kızı olanlar kimler merak ettim doğrusu...
ben 3. aşılamada kızıma kavştum...
selam arkadaş aranızda beni hatırlayanınız varmı bilmem ama ben herbirinizi takip ediyorum arkadaşlar 30 mayısta dogum yaptım ben topige girmeyeli güzel şeyler olmuş melegi teprik ediyorum mda superisi sizleri Rabbim tamamına erdirsin bu arada oglum biraz yaramaz sanırım sıra jollyde bu arada bu topigin ugruna inanıyorum bana şans getirdi umararım herkese de öyle olur neyse kızlar oglum uyandı hepinizi öptüm bende hikayemi yazarım bigün inşallah:1:
tabi hatırlıyoruz seni.bebein sağlıkla doğmuş gözünaydın.Allah acısını göstermesin...
ben uzun zamandır giremiyorum bebeğim rahatsız cunku onunla ugrasıyoruz hastane postane derken zaman oyle geçiyor moralım cok bozuk ve umutsuzum bebeğim epilepsi ama şimdi bişey daha basladı spazm geçirıyor oda cok tehlikeli erken teshıs ılaç tedavimiz var ama cok endişeliyiz ne olacak bilmiyoruz bu duruma alışmak cok zor rabbim kimseyi evladıyla sınamasın...

bu arada kimler hamile bılmiyorum geriye dönuk bakamıyorum tebrik ederim onları rabbim sağlıklı sıhhatlı kucaklarınıza almayı nasip etsin

sevgiler........
mavicim çok üzüldüm inan.inşallah korktuğun hiçbir şey olmaz.bebeğin sağlığna kavuşur mutlu huzurlu yaşarınız.çınar her zaman duama olacak emin ol sende bol bol dua et.Allah acil şifalar versin...

hoşgeldin, inşallah bir an önce çocuğuna kavuşman nasip olur. aşılamayı bizim isteğimize göre hemen yapmıyorlar, yaptırdınız mı bilmiyorum ama bir takım testler isteniyor. eşinden spermiogram testi, gerek görülürse hormon testleri. senden tam kan tahlillerin, hormon testlerin, rahim filmi. eğer ki bir sorun çıkmazsa bunlarda aşılama önerilebilir, yada siz ben daha fazla beklemek istemiyorum diye isteyebilirsiniz.
hoşbuldum cvp için çok tşk ederim...şöle anlatayım ben 3 yıla yakın süredir doktora gidiyorum fsh yüksekti tek o sorunumuz vardı oda çok şükür bu ay normale indi inan çok bekledim sürekli doktora gitgel 15günde bir :14: doktorum önermedi ne aşılama ne tüp önermior normal yolla olur diyor ama ben çok yıprandımm allah hepimizin yardımcısı olsun..
Allah en kısa zamanda sana da nasip etsin canım. ilaçlar ve hastaneye ödenen ücret ile birlikte 750-1000 tl arasında değişir 1 aşılamanın maliyeti. eğer yaşın müsaitse devletteki haklarından yararlan. 2 aşılama sonrası eğer olmazsa tüp bebek raporu alma hakkın oluyor. aşılamalara da hastaneye para ödemiyorsun ilaçlarda 200-300 bişey tutuyor sadece o kadar maliyeti. eğer özelde yaptırdığın tüm tedaviler olumsuz sonuç verirse maddi olarak çok yıpranırsınız. rapor çıkartman 1-2 ayını alır. istersen dene.

zaten 3 dü hakkımız 2 ye düşürdüler. sonra da 3 tane doğurun diyolar. 3 tüp bebek hakkı bile vermiyolar. ne yaptıkları belli değil. biz hamile kalabilsek 3 tane doğuracaz da kalamıyoruz ki kolay kolay :) neyse inşallah çıkartırlar çok pahalı tedaviler ve kısırlık yaygınlaşıyor. bu şartlarda git gide nüfusumuz azalacak kimsenin çocuğu olmayacak.
çok tşk ederim bilgiler için..çok haklısın doktorum özel hastanede maddi manevi yıpranıyoruz ama keşke aşılamaya bile geçebilsem hayırlısıyla onun bile yapılmaması üzüyor beni bu adetimle beraber ısrarla isticem aşılama..peki bu aşılama rapor şartları neler tüp bebekle aynımı...bu arada allah kucağına almak nasip etsin sağsağlim kavuş meleğine...aşılama ilemi hamile kaldın :nazar:

allahım acizlikten fakirlikten cimrilikten korkaklıktan tembellikten hilekar dostan faydasız ilimden kabir azabından ağlamayan gözden sıkıntı ve hüzünden ürpermeyen kalpten her türlü hastalıktan hayatın fitnelerinden borç altında kalmaktan kabul olmayan duadan doymak bilmeyen nefisten ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten zalim olmaktan zulme uğramaktan isyan ettiren fakirlikten ve azdıran zenginlikten geçmişe kederlenmekten geleceğe kayğılanmaktan sana sığınırım rabbim (hayırlı cumalar)

Ben daha yeni yaptırdım, devlet hastanesinde. Valla özellerde aynı işi yapıyor, devlette, burada yanımıza kar kalan az ücret ödeme yapman canım. Toplam 300 TL geçmiyor, devlette yaptıracağın aşılama işlemi. Adetin 3. günü hormon testlerini felan yaptır, tabi eşinden de istenecek, sonra zaten doktor ilk aşama aşılama öneriyor. Bizde sorun yok ama aşılama deneyelim bir dedi, denedik bakalım..

Ben daha yeni yaptırdım, devlet hastanesinde. Valla özellerde aynı işi yapıyor, devlette, burada yanımıza kar kalan az ücret ödeme yapman canım. Toplam 300 TL geçmiyor, devlette yaptıracağın aşılama işlemi. Adetin 3. günü hormon testlerini felan yaptır, tabi eşinden de istenecek, sonra zaten doktor ilk aşama aşılama öneriyor. Bizde sorun yok ama aşılama deneyelim bir dedi, denedik bakalım..

inş. tutar meleğine kavuşursun cnm saol bilgi için peki devlette yaptırmak için şartları varmı

hoşbuldum cvp için çok tşk ederim...şöle anlatayım ben 3 yıla yakın süredir doktora gidiyorum fsh yüksekti tek o sorunumuz vardı oda çok şükür bu ay normale indi inan çok bekledim sürekli doktora gitgel 15günde bir :14: doktorum önermedi ne aşılama ne tüp önermior normal yolla olur diyor ama ben çok yıprandımm allah hepimizin yardımcısı olsun..

çok tşk ederim bilgiler için..çok haklısın doktorum özel hastanede maddi manevi yıpranıyoruz ama keşke aşılamaya bile geçebilsem hayırlısıyla onun bile yapılmaması üzüyor beni bu adetimle beraber ısrarla isticem aşılama..peki bu aşılama rapor şartları neler tüp bebekle aynımı...bu arada allah kucağına almak nasip etsin sağsağlim kavuş meleğine...aşılama ilemi hamile kaldın :nazar:

aşılamanın bile yapılamaması derken neyi kastettin canım? pko mu var sende yumurtlama mı olmuyor? eğer öyle bir durum varsa da devlette herşeyin çaresi var. iptal edilse bile tüp bebeğe geçebilmen için başka ilaç tedavileri ile de aşılama yapılıyor.
ben devlette raporla 2 aşılama yaptırdım. 3. de iptal edildi. yani 3 aşılamadan sonra başvurdum tüp bebeğe raporum çıktı. özel bir merkezde ilaçlarımı sgk dan indirimli alarak denedim. ilk denememiz di 2embriyomuz oldu. 2 kez transfer olma şansım oldu. ilk transferimde de tuttu fakat kimyasal gebelik oldu tutunamadı adet oldum. ikincisinde işte rabbim nasip etti kucağımıza da alırım inşallah.
fazla bir şart yok. birkaç gününü ayırman yeterli testler için. tüp bebek mi aşılama mı olacağına da devlet karar veriyor. her halukarda adetin 3. günü kan hormon , ultrason muaynesi oluyorsun. sonra temizlenince smear-kültür alıyorlar. eğer rahim filmin yoksa onu çekiliyorsun. eşin için ürolojiden randevu alıp gidiyorsun. dışarıda yapılmış spermiogramı da kabul ediyorlar ona göre rapor yazıp veriyolar eşinin işi çok basit. sonra herşeyin sonucunu alıp heyete teslim ediyorsun. kurul a giriyor. ordan çıkan karara göre aşılama mı tüp bebek mi belli oluyor. ilaçlarını yazıyorlar ve başlıyorsun. testleri toparlaman 1 ayı bulur. raporun çıkması falan en fazla 2 adet dönemi sonrasında aşılamaya başlamış olursun. eğer imkanın yoksa(ki olsa bile bu tedaviler sonsuzzz masraf özelde) bu adetinde başvur bir devlet hastanesine. temmuz yada ağustos da yapılır ilk aşılaman.

Kızlar merhaba, ben de yeni katıldım aranıza, lüüüütfeeeeeen bana yardım edin. Eşimde ileri hareketli sperm sayısı 0, normal sperm yüzde 1 çıktı. Kadın doğumcu aşılama dışında normal yolla olmaz dedi, üroloji doktoru ise eşime ilaçla düzelir normal yolla da hamile kalınabilir deyip klomen ve e vitamini verdi. Bu şekilde normal yolla hamile kalan var mı? 4 aydır deniyoruz, beklemeli miyim, aşılama denemeli miyim? Lütfen yardım edin.

Back
X