aşılamanın bile yapılamaması derken neyi kastettin canım? pko mu var sende yumurtlama mı olmuyor? eğer öyle bir durum varsa da devlette herşeyin çaresi var. iptal edilse bile tüp bebeğe geçebilmen için başka ilaç tedavileri ile de aşılama yapılıyor.
ben devlette raporla 2 aşılama yaptırdım. 3. de iptal edildi. yani 3 aşılamadan sonra başvurdum tüp bebeğe raporum çıktı. özel bir merkezde ilaçlarımı sgk dan indirimli alarak denedim. ilk denememiz di 2embriyomuz oldu. 2 kez transfer olma şansım oldu. ilk transferimde de tuttu fakat kimyasal gebelik oldu tutunamadı adet oldum. ikincisinde işte rabbim nasip etti kucağımıza da alırım inşallah.
fazla bir şart yok. birkaç gününü ayırman yeterli testler için.
tüp bebek mi aşılama mı olacağına da devlet karar veriyor. her halukarda adetin 3. günü kan hormon , ultrason muaynesi oluyorsun. sonra temizlenince smear-kültür alıyorlar. eğer rahim filmin yoksa onu çekiliyorsun. eşin için ürolojiden randevu alıp gidiyorsun. dışarıda yapılmış spermiogramı da kabul ediyorlar ona göre rapor yazıp veriyolar eşinin işi çok basit. sonra herşeyin sonucunu alıp heyete teslim ediyorsun. kurul a giriyor. ordan çıkan karara göre aşılama mı tüp bebek mi belli oluyor. ilaçlarını yazıyorlar ve başlıyorsun. testleri toparlaman 1 ayı bulur. raporun çıkması falan en fazla 2 adet dönemi sonrasında aşılamaya başlamış olursun. eğer imkanın yoksa(ki olsa bile bu tedaviler sonsuzzz masraf özelde) bu adetinde başvur bir devlet hastanesine. temmuz yada ağustos da yapılır ilk aşılaman.