Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
aşılamanın bile yapılamaması derken neyi kastettin canım? pko mu var sende yumurtlama mı olmuyor? eğer öyle bir durum varsa da devlette herşeyin çaresi var. iptal edilse bile tüp bebeğe geçebilmen için başka ilaç tedavileri ile de aşılama yapılıyor.
ben devlette raporla 2 aşılama yaptırdım. 3. de iptal edildi. yani 3 aşılamadan sonra başvurdum tüp bebeğe raporum çıktı. özel bir merkezde ilaçlarımı sgk dan indirimli alarak denedim. ilk denememiz di 2embriyomuz oldu. 2 kez transfer olma şansım oldu. ilk transferimde de tuttu fakat kimyasal gebelik oldu tutunamadı adet oldum. ikincisinde işte rabbim nasip etti kucağımıza da alırım inşallah.
fazla bir şart yok. birkaç gününü ayırman yeterli testler için. tüp bebek mi aşılama mı olacağına da devlet karar veriyor. her halukarda adetin 3. günü kan hormon , ultrason muaynesi oluyorsun. sonra temizlenince smear-kültür alıyorlar. eğer rahim filmin yoksa onu çekiliyorsun. eşin için ürolojiden randevu alıp gidiyorsun. dışarıda yapılmış spermiogramı da kabul ediyorlar ona göre rapor yazıp veriyolar eşinin işi çok basit. sonra herşeyin sonucunu alıp heyete teslim ediyorsun. kurul a giriyor. ordan çıkan karara göre aşılama mı tüp bebek mi belli oluyor. ilaçlarını yazıyorlar ve başlıyorsun. testleri toparlaman 1 ayı bulur. raporun çıkması falan en fazla 2 adet dönemi sonrasında aşılamaya başlamış olursun. eğer imkanın yoksa(ki olsa bile bu tedaviler sonsuzzz masraf özelde) bu adetinde başvur bir devlet hastanesine. temmuz yada ağustos da yapılır ilk aşılaman.
allah sizlerden razı olsun ne çok şey öğrendim sizlerden rabbim seninde kucağına almak nasip etsin cnm şöle anlatayım benim fsh hormonum yüksek olduğu için fsh normale insin öyle gel dedi bütün doktorlar yani aşılama ve tüp bebek yapmadılar hatta yumurta takibi bile yapmadılar hormonun yüksek tutmaz dediler insin gel dediler öyle böyle git gel derken koskoca 3 yılı buldum elim bomboş sadece adetin 3.günü gittim hormon tahlili yaptrıdım baktılar fsh yüksek yolladılar bebek tedavisine almadılar şimdi geçen ay şükür normale indi inş yine normaldir daha adet olmadım bikaç güne olucam bende artık doktora ısrar edicem aşılama için yoksa biyerden başlamam gerekio en azından aklımda kalmaz her ay her ay yolladılar en azından deneseydim bu zaman kadar keşke aşılama diyorum doktorum özelde..aşılamadan söz bile etmedi bana çok üzülüyorum

cnm bide şunu ekliyim fsh yumurta rezervim azalmış yani 1 yada 2 yumurta görünüo ultrasonda o hormon inmedende tedavi etmiolar bebek için beni...tutmaz die ama bunu yaşayarak deneyerek bilebiliriz :14: ısrarla isteyeyimmi aşılama

Depresifpolyanna

Canım hiç üzülme arkadaşımın da fsh ı yüksekti 35 yaşındaki kadının rezervine sahipsin dedi doktor 12 falandı fsh 9 a düştü tedaviye başladı. Onun da 1-2 yumurtası oluyordu tüp bebekle 2. Denemesinde hamile kaldı doğumuna 1 ay var:) hîçbişey imkansız değil önce Allahtan iste fsh ın sınırın biraz üzerinde olsa bile ilaçların dozu arttırılıyor vücut tepki veriyor önce git rapor çıkar aşılama ol fsh düşsün diye de ilaç verirler bu sürede sonra da tüp bebeğe geçince git özel biryerde dene. Uzun bir yol canım ama sakın pes etme sonunda muvaffak olursun innnnnşallah. Dualarım bebek hasreti çeken heskes için.
Sen istanbuldaysan üsküdar daki zeyneo kamil e git. Topiğimiz de var herşeyi sor yardımcı oluruz işin kolaylaşır.

benimde fsh yüksek çıktı, doktorum hemen ilaç verdi sabahları içiyorum aç karna, aynı zamanda iğne oluyorum göbekten 3.günümdeyim aşılama için, karamsarlığa kapılma derim arkadaşım. İnşallah geçicek bu günler.

Ercelfff öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.Önce ultrasonla bebeği muayene etti.Şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.Bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.Evet dikişe ihtiyaç var dedi.Buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.Sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.Elbette bu bir önlem dedi.Baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.Dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...
Ha bu arada dktorum amelyathaneyle dikişin ipliği ile ilgili de bir görüşme yaptı ipek iplik,kaç mm vs gibi

Bebesko
lütfen öyle düşünme sen bence bizleri takip ederek burada doktora yapacaksın gel lütfen...

Sun1 Ve Meleğimi bekliyorum
ben de sizleri hatırlıyorum hoşgeldiniz tekrar...

Deprsif polyana ve merve
bende de olgun 2 yumurta gelişiyordu hep.İkiside döllendi tüp bebekte.Hatta ben neredeyse menopoza gidiyorum.Korkmayın bence...

Ercelfff öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.Önce ultrasonla bebeği muayene etti.Şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.Bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.Evet dikişe ihtiyaç var dedi.Buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.Sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.Elbette bu bir önlem dedi.Baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.Dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...
Ha bu arada dktorum amelyathaneyle dikişin ipliği ile ilgili de bir görüşme yaptı ipek iplik,kaç mm vs gibi

Bebesko
lütfen öyle düşünme sen bence bizleri takip ederek burada doktora yapacaksın gel lütfen...

Deprsif polyana ve merve
bende de olgun 2 yumurta gelişiyordu hep.İkiside döllendi tüp bebekte.Hatta ben neredeyse menopoza gidiyorum.Korkmayın bence...

umarım senin kadar şanslı oluruz bizde...

Bebesko

Deprsif polyana ve merve

canım senin zaten daha önceden rahimağzı yetmezliği yüzünden bir erken doğumun vardı dimi mucize bebek :) o yüzden tekrar ihtiyaç olabilir bu sefer miadına kadar taşırsın Allahın izni ile. ama bir doktorla kalma derim ben salı gününe kadar başka bir doktora daha git. her doktor farklı ölçüyor rahim uzunluğunu. benimki idrara sıkışık karından baktı ölçtü ve sınırın üzerinde çıktı şimdilik gerek yok dedi. haftaya yeniden kontrolüm var. eğer kısalmışsa bana da atılabilir ama inşallah kısalmamıştır.
vajinal muayne ölçümde en sağlıklısı ama elle nasıl anlıyor bilmiyorum. yani belki gerçekten gereklidir bilmiyorum ama acele etme başka bir doktora da git. bu arada hangi hastane hangi doktor ve serklaj için kaç tl ücret diyor hastane onu da yazarsan çok sevinirim.

Evet canım mucize bebek :) Benim zaten rahim filminde kesin serklaj tanısı koyuldu pek çok doktor tarafından. Oğlumda da takibimi yapıyordu doktorum.Yani hücrelerime kadar tanır beni. :))) elle derken parmak muayenesi yaptı tuşe yani :))) Ben de riskli gebelik uzmanı oldum bu arada tıbbi her terimi biliyorum. :))))

Ben Konyada yaşıyorum.Tüp bebeğimi Euofertil de yaptırdım.Takiplerimi onunla değil kendi doktorumla yapmak istedim.Yani merkezlerin işi sadece hamile bırakmak gebelik takibi onlara biraz külfet geliyor açıkçası(hepsi değil tabiki) kendisinin eşi rkadaşım olmasına rağmen devam etmedim.Kendi doktorum Hikmet Karabacak.Şöyle bir açıklaması var; sorunlu gebelklerde tekrarlayan düşük özellikle erken doğum kayıplarında bizler geriye yönelik teşhis koyarız.Yani birden fazla düşük,ya da bir erken doğum hikayesi bizi direk teşhis ve tedaviye yönlendirir.O bakımdan güvenmeliyim hepimzin hakkında hayrlısı.Ayrıca 28 ve 29 hafalarda ciğer geliştirici iğnelerde başlayacağız sana dedi.Nitekim ilk oğluma da öyle yapmıştı.Zaten serklaj yapılan astaların % 90 bu iğneleri oluyor.Ücreti knuşmadık o gün neyse vericez artık. :))))
Ücreti bildiririm.
Bir de muayene esnasında şöyle bir konuma yaptık.Önce suyun mu gelmişti dedi ilkinde yoksa ağrımı.Ben de suyum dedim.Maalesef erken doğum hiçbir belirti vermez.Pat diye başlar dedi.Aynen de öyle oldu zaten.Hiçbir doktor takibinin gününü sakın atlama Ercelf 24 saat bile hayati önem taşıyor.

Depresifpolyanna

Canım hiç üzülme arkadaşımın da fsh ı yüksekti 35 yaşındaki kadının rezervine sahipsin dedi doktor 12 falandı fsh 9 a düştü tedaviye başladı. Onun da 1-2 yumurtası oluyordu tüp bebekle 2. Denemesinde hamile kaldı doğumuna 1 ay var:) hîçbişey imkansız değil önce Allahtan iste fsh ın sınırın biraz üzerinde olsa bile ilaçların dozu arttırılıyor vücut tepki veriyor önce git rapor çıkar aşılama ol fsh düşsün diye de ilaç verirler bu sürede sonra da tüp bebeğe geçince git özel biryerde dene. Uzun bir yol canım ama sakın pes etme sonunda muvaffak olursun innnnnşallah. Dualarım bebek hasreti çeken heskes için.
Sen istanbuldaysan üsküdar daki zeyneo kamil e git. Topiğimiz de var herşeyi sor yardımcı oluruz işin kolaylaşır.
saol cnm inşş... rabbim hepimizin yardımcısı olsun sanada kolay doğumlar versin istanbulda deilim cnm ankaradayımda bikaç ay tüp bebek yapma imkanım yok o yüzden aşılama istiyorum tabi hormonlar norml çıkarsa yapıyolar inş herşey normaldirde yapılır ve tutar..
benimde fsh yüksek çıktı, doktorum hemen ilaç verdi sabahları içiyorum aç karna, aynı zamanda iğne oluyorum göbekten 3.günümdeyim aşılama için, karamsarlığa kapılma derim arkadaşım. İnşallah geçicek bu günler.
fsh kaç çıktı cnm ve sana ne ilacı verdi fsh yüksekken aşılama yapıyolarmı bana doktorum yapmıyor :((((((((

Bebesko

Deprsif polyana ve merve
cnm allah sağsağlim kucağına almak nasip etsin darısı bana ve isteyenlere inş.. bizlerede nasip eder rabbim bebeişler

RABBİM Bu mübarek gecede ülkemize huzur, tüm insanlarımıza sağlık ve mutluluk VERSİN KİMİN HER NEYE İHTİYACI VARSA ONU NASİP ETSİN ELLERİMİZİ BOŞ ÇEVİRMESİN HİÇ UMADIĞIMIZ ZAMANLARDA UMADIĞMIZ YERLERDEN KAPILAR AÇSIN BİZLERE HAYIRLI KANDİLLER ...

Canım hakkımızda hayırlı olsun bu sefer daha bilinçlin sen de doktorunda inşallah sorun yaşamazsın operasyon sonrası tecrübelerini ve iyi haberlerini de bekliyor olacağım.
Benim de 29 haziran kontrolüm hiç ihmal etmem hatta keşke 2 haftada bir yapsa ama sorun yok diye 1 ay sonra çağırdı. Benim bir düşüğüm var 8 haftalık. Yani erken dönem düşük. Bunun rahimdan kaynaklanmadığı kesin çünkü rahim kaynaklılar genelde 20. Haftadan sonra oluyor bebek büyüdükçe. O normal bir düşüktü. O yüzden bu kadar ilerlemiş bir gebeliğe ilk defa şahit oluyoruz Yaşayıp göreceğiz. Bu ölçümüm de iyi çıkar inşallah. 28. Haftayı hayırlısıyla atlatırsam sonrasını da yatarak istirahatle tamamlarım inşallah.

[ı]ercelfff [/ı]öncelikle seni bekletmeyeyim doktordan hemen geldim.önce ultrasonla bebeği muayene etti.şimdiki muayeneden korkma hiçbir zararı yok bunun dedi.bazı yanlış inanışlar oluyorda dedi. Sonra alltan muayene pozisyonunda elle ve karnıma hafif bastırarark muayene etti.evet dikişe ihtiyaç var dedi.buraya baskı rahimde bebekte büyüdükçe daha artacak dedi.sonra ameliyathaneyi aradı salı sabahı için 5 dakika narkoz alacaksın öğlen taburc edetiz inşaalah dedi.elbette bu bir önlem dedi.baskı dikişe rağmen ve rahimin yapısal urumuna göre devam edecek onu düzeltmemiz mümkün değil dedi.dikişe kadar prulotn depot iğne ve crione jele devam...

bebesko

sun1 ve meleğimi bekliyorum

deprsif polyana ve merve
bende de olgun 2 yumurta gelişiyordu hep.ikiside döllendi tüp bebekte.hatta ben neredeyse menopoza gidiyorum.korkmayın bence...

sende hamişsin çok sevindimmmm :52::52::52: Sen nasıl hamile kaldın canım normal yollamı ? Allah tamamına erdirsin inşallah bende bayramdan sonra gitmeye karar verdim 2.tüp bebeğim için

Bebesko evet canım hamileyim 3aşılamadan sonra ilk tüp bebekte hamile kaldım.Allahım tm isteyenlere sen de başlıyormuşsun hayırlı olsun şimdiden. :)

Ercelf
teşekkür ederim canım.Zor bir işlem değil diyorlar ama bakalım artık ne olacak yarın.Kaybına üzüldüm canım.Öyle derler ama erken düşüklerde lakin bunu kesin söyleyebilmek için de genetik tanı yaptırmak gerekiyor embriyo kaynaklımı yoksa rahimsel mi diye.Benim arkadaşım iki tane 3 aylık düşük yaptı.Ondan sonra genetik test yapıldı ki sebep ne kanda pıhtılaşma çıktı.Yani dediğim gibi geriye yönelik teşhis koyuyorlar.Ne kadar kaybedersen o kadar araştırılıyorsun bence çok acımasızca.Örneğin benim doktorumda ilk hamileliğimde kesinikle alttan ölçüm mölçüm yapmadı.Hatta ilk hamilelikte hiçbir doktor bu ihtimalleri gözöünde bulundurmuyor ancak kısırlık vakalarında daha çok araştılrılıyorsun.Bir düşük onlar için gayet normal tekrarlayan kayıplarda daha çok irdeleniyorsun.Bu arada bizim gibi riskli gebelikler 2 haftada bir kontrol edilmeli.Ben doktoruma dedim.Ben 2 haftada bir buradayım.İste çağırın ister çağırmayın dedim. :)))))

Son düzenleme:
Bizim genetik be pıhtılaşma testlerimiz yapıldı ama dediğin gibi doktor istemedi biz kendimiz yaptırdık ve temiz çıktı çok şükür. İnşallah sorunsuz atlatırsın operarasyonunu.

Kızlar Perşembe günü doğuruyorum kısmette hiç stres yaşamayan ben garip haller içindeyim . Sanki daha bir kaç ay varmış gibi geliyor çok çabuk geçti yaf. Sağlıkla bir an önce gelsin istiyorum endişelerim o yüzden sanırım .:18: Dua edin bana :) Epidural istedik bende size bol bol dua edicem :16:

Kızlar Perşembe günü doğuruyorum kısmette hiç stres yaşamayan ben garip haller içindeyim . Sanki daha bir kaç ay varmış gibi geliyor çok çabuk geçti yaf. Sağlıkla bir an önce gelsin istiyorum endişelerim o yüzden sanırım .:18: Dua edin bana :) Epidural istedik bende size bol bol dua edicem :16:

Merhaba Jolly.... Allah bir avazda kurtarıp sağlıkla kızını kucağına almayı nasip etsin.. Allah yardımcın olsun canım...Doğum hikyaeni sabısızlkıkla bekliyor olacağım... bizler içinde dua et lütfen...
sevgiyle kal...

ohhhh hadi canım bir avazda inşallahhhh...tuhaf olman normaldir, ilk kez doğum yapacaksın ayyy ben bile tuhaf oldum bak şimdi:)
güzel haberlerini bekliyor olacağım cnm. sağlıcakla kalın..

Ben bile heyecanlandım şimdi.3 ay öncesini hatırladım.Allah yardımcın olsun. Merak etme herşey çok güzel olacak.epidural sezaryende çok kolay.Küçük kuzunu kollarına alıp koklayacaksın ve yepyeni bir hayat başlayacak senin için.(sizin için) Sağlıkla, mutlulukla gelsin güzel kızınız.

jolly hadı bakalım guzel kuzunu koklamaya azkaldı o ılk bulusma anı aklıma geldıgınde gozlerım doluyo hala canm Rabbım saglıkla kurtarsın ınsallah epıdural sezeryan oldum bende cok kolay oluyo belıne takılırkende hıc korkma acımıyo ay cok heycanlıya dogum hıkayenı bende beklıyorum

Bende çok heycanlandım şimdi benimde tam 30 gün kalmış oluyor.Allah yardımcın olsun jolycm.:52:

Back
X