öyle oluyo randevular iple çekiliyo heleki hissedene kadar insan çok endişeli oluyor. ama tekmeler başlayınca inan 1 ay nasıl geçiyor da kontrol geliyor anlamıyorsun bile. beslenmesinde de bir sıkıntı yok doktorumuz tüm kan akışlarını izledi bebeğe giden kanda hiçbir sıkıntı yokmuş gayet güzel besleniyor yeri de gayet iyi dedi. görsen öyle tatlı bir profesör ki zaten cerrahpaşa nın kadın doğum bölümü anabilim dalı başkanı. tüp bebek dedik zor kavuştuk dedik de bebek bebektir tüpü müpü yok bu işin diyor :) gebelik öyle bişey ki şurdan çıkınca başına ne gelceği belli olmaz diyor. rahat ol sen dedi moral verdi.minikken daha komik oluyolar. eller kollar bir garip kıpırdanma halinde

tatlıyı da yiyince ben uçacak gibi oluyordu çok tatlı onu ultrasonda görmek süper. artık büyüdü daha net herşey sen de göreceksin zamanla. ben 16. haftamda hissetmiştim. anası çok tedirgin ve korkak olunca erkenden ben burdayım anne demişti benimki inşallah sen de erken hissedersin.
hoşgeldin bebesko cum. iyi olmana çok sevindim yeterince dinlendin tamam artık başla tedaviye ve al kucağına bebeğini. senden ümitliyim bu sefer olacak inşallah.
hoşgeldin canım. ben de tüm raporlarımı zeynep kamil den aldım aşılamalarımı orda yaptırdım. infertilite seni yönlendirecek. yapılması gereken testler var onları yaptıracaksın. adetin 3. günü hormon için kan vermekle ve ultrason muaynesiyle başlayacaksın işe. sonrasında smear-kültür için gün alacaksın eğer yoksa rahim filmi çektireceksin varsa eğer dışardan da kabul ediliyolar. eşin için üroloji den randevu alıp gideceksiniz. eğer dışarda yapılmış sperm tahlili varsa götürün yanınızda ona göre rapor düzenleniyor. yoksa da yaptıracaksınız.
sonra tüm evraklar tamamlanıyor dosyan heyete giriyor. tahlillere göre aşılama mı olacak yoksa direk tüp bebek mi ona karar veriliyor. ona göre raporun çıkıyor eczaneden ilaçlarını alıyorsun ve tedaviye başlıyorsun.
evlilik senesi olarak 3 yılı doldurma şartı var ve 5 yıllık kesintisiz sigortanın ödenmiş olması gerekiyor. bu şartlara sahipsen devlet aşılamanın da tüp bebeğin de masraflarını karşılıyor.