Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar nasılsınız bugün şeker yükleme testim vardı ve sonucum malesef kötü gebelik şekeri çıktı bendede :14: annem şeker hastası ve bildiğiniz gibi pko olduğu için risk taşıyodum zaten..kaç gündür bunun stresine girdim korktuğum başıma geldi..açlık ve 2.saat değerleri çok iyi ama 1.saat çok yüksek olunca doktor dahiliyeye yönlendirdi beni gidip muayene olucam ve hergün parmaktan kan şekerimi ölçücem..aynı zamanda diyete başlıyorum..ben bu diyetten kurtulamıcam sanırım :50: hamilelikten önce diyet,hamilelikte diyet yakamı bırakmıyo diyetler..ama herşeye rağmen bebeğim benimle herşey onun için inşallah sonuna kadar herşey iyi gider..

kızlar nasılsınız bugün şeker yükleme testim vardı ve sonucum malesef kötü gebelik şekeri çıktı bendede :14: annem şeker hastası ve bildiğiniz gibi pko olduğu için risk taşıyodum zaten..kaç gündür bunun stresine girdim korktuğum başıma geldi..açlık ve 2.saat değerleri çok iyi ama 1.saat çok yüksek olunca doktor dahiliyeye yönlendirdi beni gidip muayene olucam ve hergün parmaktan kan şekerimi ölçücem..aynı zamanda diyete başlıyorum..ben bu diyetten kurtulamıcam sanırım :50: hamilelikten önce diyet,hamilelikte diyet yakamı bırakmıyo diyetler..ama herşeye rağmen bebeğim benimle herşey onun için inşallah sonuna kadar herşey iyi gider..

diyet ve yemekten sonra yuruyus cozum ben artik bikac gunde bir olcuyorum hp normal degerler cikiyor hic dert etme bi de dusun benim kasilmalarim cok fazla yuruyusu de biraktim. hem ben seker vesilesiyle diyetisyene gittim ve cok memnunum cunku kotu besleniyormusum son aylar icin kontrol altinda olmak bizim icin daha iyi olucak:P iyi yonunden bakalim

diyet ve yemekten sonra yuruyus cozum ben artik bikac gunde bir olcuyorum hp normal degerler cikiyor hic dert etme bi de dusun benim kasilmalarim cok fazla yuruyusu de biraktim. hem ben seker vesilesiyle diyetisyene gittim ve cok memnunum cunku kotu besleniyormusum son aylar icin kontrol altinda olmak bizim icin daha iyi olucak:P iyi yonunden bakalim

Senin kasılmaların ne durumda canım geçtimi peki?ben hamileliğimin başından beri diyetisyene gidiyodum zaten sık olmasada neler yararlı olur diye öğrenip uyguluyodum ama anlaşılan bırakamıcam diyeti..en azından fazla kilo almıcaz bizde hamileliği az kiloyla tamamlıcaz :1: yarın gidiyorum bakalım ne çıkıcak

Ercelf cnm sancilarinin azalmasina sevindim,ins.vakti zamani gelince yapacaksin dogumunu hayirlisiyla,sen stresten uzak tut yeter ki kendini,dualarim seninle cnm,yat dinlen lutfen.
Ranacim cok gecmis olsun,allahim buyuk senin de sevinecegin gunler onunde ins.memorial topiginde bir arkadas 8. Denemede daha yeni ikizlerine kavustu,sagligin ve maddiyatin yettigi surece dene lutfen cnm.
Kelebek gozun aydin,kiz mi geldi yine merak ettim,darisi basimiza ins.
Karakedim sen ne yaptin?transfere az zaman kaldi snrm,hayirlisi ins.
Mavicim dualarim cinarla cnm,allahim miniklerimize saglik versin.
Superim aglamak istediginde agla sıkma kendini,ins.kisa zamanda gonlune bir ferahlama gelir cnm,senin de az kaldi ins:)
Bana gelince:(( bir kursun falan doktureyim diyorum,c.tesi bas parmagima agrilar girdi bir sure sonra hic oynatamadim,gece boyu agridan aglamaktan oldum,pazar ortebediste gittik,vurdun mu carptin mi derken dedim ben 2 aydir evden cikamiyorum,onlem amacli ne oldugu anlasilamadigindan alciya alindi,arkasindan kesilip bosluk birakildi buz kompresi yapabileyim diye.o esnada canimi aldilar sandim:( annemle ertesi gun romotoga gittik,kan tahlil vs. İltihapli romatizma cikti,cok sukur kortizon ve emardan yirttim,simdi agrim cok nadir gelse de hareket hala ettiremiyorum,allah beterinden saklasin yine de.bulantilarim kusmalar ise sabahlari devam ama tekrar cosmazsa daha iyiyim sukur kizlar.bu arada erkek oldugu onaylandi:)

canım benim ben iyiyim sen nasıl oldun? ben kırmızıları bekliyorum dört gözle gelirlerse eğer hemen randevu alacağım doktordan.normalde bugün hastalanmam lazım aman nazar değmesin 3 aydır tam zamanında oluyordum ama bu ay su saat oldu hala ses seda yok :(( biraz gögüslerim şişti acıyorlar birazda bunlar hastalık belirtisi ama ağrı sızı yok keşke bu ay tutturmuş olsak meleğim bana kendiliğinden geliverse..bu ay ovulasyon testi ile yumurtlamamı fln takip ettim ama pek umudum yok açıkcası bakalım dört gözle kırmızıları bekliyorum. gelsinler solugu doktorda alıcam Ç:))

Canlarım nasılsınız? Düzenli gelemiyorum bildiginiz gibi riskli gebelik geçiriyorum. Genel de istirahat halindeyim. Telden de girmek sıkıntı. Masa üstüne alışmış birisi olarak. Okuyorum sizleri . Bebekleri kucağına alanlar haftaları ilerleyenler yeni tedaviler . .. oh ne güzel :) ben de sata göre 28 oldum. Bebeğim de şimdilik iyi. Ama hala riskliyim. Dualariniz ds unutmsyin :)

Senin kasılmaların ne durumda canım geçtimi peki?ben hamileliğimin başından beri diyetisyene gidiyodum zaten sık olmasada neler yararlı olur diye öğrenip uyguluyodum ama anlaşılan bırakamıcam diyeti..en azından fazla kilo almıcaz bizde hamileliği az kiloyla tamamlıcaz :1: yarın gidiyorum bakalım ne çıkıcak

o kadar sinirim bozukki bu kasilmalara evden cikamiyorum ayakta kalamiyorum doktorlarin ikisi de kasilma suresi dakikasi rutin olursa gel dedi. e ben boyle nasil doldurucam 9 ayi bilmiyorum ve boyle hamilelik geciren var mi onu da bilmiyorum.ayrica korkuyorum da sonucta bu kasilmalar acilmaya neden oluyomus erken dogum demek bu da.... yani doktorlarin ikisine de mi kusur bulmali bilmiyorum

ercelf sen kisa sure once yasadin yani ben naapmaliyim? sen nasil hissediyodun? bu doktorlar acilman yok uzuluk iyi diyip yolladilar
bu cumartesi kontrol var bakalim durum ne.
allahtan hakkimizda hayirlisi. elbette bebek saglikli olsun seve seve katlanicam da bu 3 ayi boyle evde yatarak ve korkarak gecirirsem dogurmadan depresyona giricem o olucak

ah superim bir sordun bin ah isittin ama nasil asabim bozuk sen dusun.

Charms geçmiş olsun cnm.20. Haftadan beri kasılma var. Daha önce erken doğum yaptım. Rahim boyu bir günde kisaldigi gibi bir günde de uzar. Aman dikkat. Öyle meret birşey bu. Hatta ağrısız sancısı olmadan pat diye erken doğumlar var. Seni korkutmak için söylemiyorum ama gerçekler bunlar. Peki ne yapılabilir. Doktor sana nidilat fiye bur ilaç verecek ve sen de günde 3 litre su icecejsin aynı anda hurma nar nar Ekşisi ve ananas yemeyeceksin. Karnıni oksayip sevme kasılma artar. Ve sol yanına yatıp ayaklarını karnına çekip yatacaksın gerekirse sonuna kadar. Umarim sağlıkla alırsın bebisini kucağına :)

Charms geçmiş olsun cnm.20. Haftadan beri kasılma var. Daha önce erken doğum yaptım. Rahim boyu bir günde kisaldigi gibi bir günde de uzar. Aman dikkat. Öyle meret birşey bu. Hatta ağrısız sancısı olmadan pat diye erken doğumlar var. Seni korkutmak için söylemiyorum ama gerçekler bunlar. Peki ne yapılabilir. Doktor sana nidilat fiye bur ilaç verecek ve sen de günde 3 litre su icecejsin aynı anda hurma nar nar Ekşisi ve ananas yemeyeceksin. Karnıni oksayip sevme kasılma artar. Ve sol yanına yatıp ayaklarını karnına çekip yatacaksın gerekirse sonuna kadar. Umarim sağlıkla alırsın bebisini kucağına :)

akrep duyarliligin icin tesekkur ederim ve allah senin de yardimcin olsun dilerim bu sefer alirsin yavrunu kucagina vakitlice ve saglikla.
dedigin gibi surekli dinleniyorum ufak tefek isler disinda yatiyorum ama doktorlar ilac vermedi rahim uzunlugu iyi dedi eger boyle aniden kisalan ve acilan biseyse bu rahim beni neden daha sik kontrole cagirmadilar anlamadim... zaten panik olmamin nedeni de bu durum. neyse cumartesi gidiyorum doktora hem son durumu goreyim hem de bunu sorayim allaha emanetiz...
beklenen dogum tarihimiz de cok yakinmis ben seni takip edicem bundan boyle:)) insallah guzel bir son yasariz

o kadar sinirim bozukki bu kasilmalara evden cikamiyorum ayakta kalamiyorum doktorlarin ikisi de kasilma suresi dakikasi rutin olursa gel dedi. e ben boyle nasil doldurucam 9 ayi bilmiyorum ve boyle hamilelik geciren var mi onu da bilmiyorum.ayrica korkuyorum da sonucta bu kasilmalar acilmaya neden oluyomus erken dogum demek bu da.... yani doktorlarin ikisine de mi kusur bulmali bilmiyorum

ercelf sen kisa sure once yasadin yani ben naapmaliyim? sen nasil hissediyodun? bu doktorlar acilman yok uzuluk iyi diyip yolladilar
allahtan hakkimizda hayirlisi. elbette bebek saglikli olsun seve seve katlanicam da bu 3 ayi boyle evde yatarak ve korkarak gecirirsem dogurmadan depresyona giricem o olucak

ah canım ya ne kadar zor yaşadığın şu anda..doktorların seni sürekli kontrol altında tutması kontrole çağırması falan gerekmiyomu :26: sanırım bugün kontrolün var ne durumdasın merak ediyorum..bu sancıların sebebi neymiş peki neden sancılanıyomuşsun yaptığın hareketten mi yada hareketsizlikten mi yada başka bişeymi?şeker derken bu durum daha kötü olmuş hayırlı haberlerini bekliyorum mutlaka..

selam kızlar biliyosunuz gebelik şekerim çıktı 4 gündür diyetteyim ve kanda ölçümlerimi yapıyorum 2 gündür..gerçekten zormuş ama bebeğim için herşeye katlanmaya razıyım..şimdilik değerlerim yavaş yavaş düzene giriyo gibi inşallah en kısa zamanda normale döner ve daha rahat ederim yemek konusunda..

su perisi sakın moralini bozma bu herkesin başına geliyor.zaten 23. haftandasın 37-38 de doğum yaparsın yani katlanacağın 3 ay.bebeler için nelere katlandık bu da gelir geçer...

Canlarım nasılsınız? Düzenli gelemiyorum bildiginiz gibi riskli gebelik geçiriyorum. Genel de istirahat halindeyim. Telden de girmek sıkıntı. Masa üstüne alışmış birisi olarak. Okuyorum sizleri . Bebekleri kucağına alanlar haftaları ilerleyenler yeni tedaviler . .. oh ne güzel :) ben de sata göre 28 oldum. Bebeğim de şimdilik iyi. Ama hala riskliyim. Dualariniz ds unutmsyin :)

akreb dualarıımız senle inşallah sağ sağlim kucağına alırsın bebeğini...

cy-76 oğlun olacağını yazmışsın.prensin inşallah saağlıkla gelir dünyaya....

kızlar herkese selamlar.

sonunda kırmızılar gözüktü ve dondurulmuş tedavisine başladım bugün randevum vardı.doktor vitaminlere ve estorfem e başladı 4 gün sabah akşam sonra 2 gün abah öğle akşam içiçem bayramın 4. günüde kontrol var bakalım.bana dua edin kızlar buna çok ihtiyacım var inşallah rabbim bu sefer yüzümüzü güldürür bakalım.

ah canım ya ne kadar zor yaşadığın şu anda..doktorların seni sürekli kontrol altında tutması kontrole çağırması falan gerekmiyomu :26: sanırım bugün kontrolün var ne durumdasın merak ediyorum..bu sancıların sebebi neymiş peki neden sancılanıyomuşsun yaptığın hareketten mi yada hareketsizlikten mi yada başka bişeymi?şeker derken bu durum daha kötü olmuş hayırlı haberlerini bekliyorum mutlaka..

kasilmalar son aylarda hemen her kadinin yasadigi biseymis ancak gunde 6-7 kere kimisinin nefesini kesicek kadar agrili da oluyomus sana da yaziyim da sen de bil:) ama iste benimki cok daha sik oluyor sorun o. gittim doktora rahim agzi kapali uzunlugu iyi dedi. dolayisiyla normal olarak bakiliyo su durumda. yat ve keyfine bak dedi magnezyuma devam. tabiki bu kasilmalar dogum sancisina donusebilirmis ama belirtiler degisir o zaman hizla hareket ederiz dedi doktor. diger doktorumda acibademde riskli gebelik uzmani prof. sana yazmistim ya ozelden. yani su durumda yapilacak bisey yok demek ki.
bebegin kilosu da yasamsal siniri gecmis. ben dinlenip dua edicem benim durumumda olan cok insan var neler neler okudum. gerisi allahin takdiri. sen de dua et benim icin

kızlar herkese selamlar.

sonunda kırmızılar gözüktü ve dondurulmuş tedavisine başladım bugün randevum vardı.doktor vitaminlere ve estorfem e başladı 4 gün sabah akşam sonra 2 gün abah öğle akşam içiçem bayramın 4. günüde kontrol var bakalım.bana dua edin kızlar buna çok ihtiyacım var inşallah rabbim bu sefer yüzümüzü güldürür bakalım.

karakedi hayirli olsun umarim mujdeni verirsin sonunda.allahim evladinla seni bu tedavinle bulustursun.

su perisi sakın moralini bozma bu herkesin başına geliyor.zaten 23. haftandasın 37-38 de doğum yaparsın yani katlanacağın 3 ay.bebeler için nelere katlandık bu da gelir geçer...

akreb dualarıımız senle inşallah sağ sağlim kucağına alırsın bebeğini...

cy-76 oğlun olacağını yazmışsın.prensin inşallah saağlıkla gelir dünyaya....

yok moralimi bozmuyorum mcan yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik herşey bebeğimin iyi olması için..o sağlıklı olsun yeterki ben herşeye katlanırım..vakit çabuk geçiyo zaten gün sayıyorum kavuşmaya..

kızlar herkese selamlar.

hadi gözünaydın canım beklenen kırmızılar gelmiş tedavi başlamış..hiç merak etme bu sefer olucak inşallah dualarım seninle her zaman..hayırlı haberlerini bekliyorum sürekli..

kasilmalar son aylarda hemen her kadinin yasadigi biseymis ancak gunde 6-7 kere kimisinin nefesini kesicek kadar agrili da oluyomus sana da yaziyim da sen de bil:) ama iste benimki cok daha sik oluyor sorun o. gittim doktora rahim agzi kapali uzunlugu iyi dedi. dolayisiyla normal olarak bakiliyo su durumda. yat ve keyfine bak dedi magnezyuma devam. tabiki bu kasilmalar dogum sancisina donusebilirmis ama belirtiler degisir o zaman hizla hareket ederiz dedi doktor. diger doktorumda acibademde riskli gebelik uzmani prof. sana yazmistim ya ozelden. yani su durumda yapilacak bisey yok demek ki.
bebegin kilosu da yasamsal siniri gecmis. ben dinlenip dua edicem benim durumumda olan cok insan var neler neler okudum. gerisi allahin takdiri. sen de dua et benim icin

canım dualarım her zaman senin ve bebeğin için..inşallah vakti zamanı dolduğu zaman kavuşacaksın bebeğine..sancı konusundaki söylediklerini dikkate alıcam bende aklımda olsun..kontrole gitmişsin en azından rahim ağzının uzunluğu ve kapalılığı iyiymiş..2 doktorda aynı şeyi söylüyosa doğrudur demek yatıp dinlenmekten başka yapacak bişey yok..bu sayede sancıların azalıcak bana öyle geliyo..okuma öyle herşeyi moralin bozulur eminim bu zor durumu yaşayan çok insan vardır allahım yaşatmasın kimseye..çoğu gitti azı kaldı birlikte gün saymaya başlayalım artık :34:

Rica ederim Charms. :) her sorunda cevaba hazırım mümkün mertebe :)
Ben de bugün kontrole gittim. 29 hafta 1310 olmuş kızım. Her ihtimale karşı ciger gelişimi için iğne oldum.

ayyy cnmm nede güzel yazmışsın koynumda yatıracam diye ama bunlar çok akıllı haberin olsun başka yerde yatmaz daha :)
az kalmış normal doğummuydu senin ?

canım o kadar zor kavuştuk ki. en fazla ne kadar kucakta tutabilirsin ki :) 6 aydan sonra hareketlenince zaten istemez yada oyalanıcak şeyleri çoğalır. şuanda içimde benimle bütün dışarı çıkınca da bir süre koynumdan ayırmayı düşünmüyorum :)
benim bebişim makat geliş henüz dönmedi dimdik oturuyor hanımefendi :) doğum şeklini kendisi belirleyecek sanırım. nasıl gelirse gelsin hayırlısıyla sağlıkla gelsin de hangi doğum olursa olsun.

canım hiç üzülme insülin kullanıcak kadar yüksek değil sanırım diyetle halledersin tek derdimiz bu olsun zaten riskin varmış biliyordun. aksine bebeğe daha faydalı şeyler yiyeceksin bilinçli besleneceksin ve az kilo alacaksın. çok da kafana takma herşey olacağına varır. stres sıkıntı bile kasılmaya sebepoluyor.

akreb cim iyi olmana sevindim. bugünleri de gördük ya çok şükür devamı da gelir rahim açılsa bile senin dikişin var canım hiç korkma o tutar 32 yi geçirirsin Allahın izni ile. ciğer geliştirici de olmuşsun.dualarım seninle. benim de sancılarım geçti çok şükür. nidilat a 12 saatte bir devam 3 hafta proluton depot oldum başka vermedi doktorum. 32 yi bitirdik çok şükür rabbim 36 yı göstersin önce sonra da 38 i :)

canım öncelikle panik yapma vajinal muayne oldun mu rahim kapalı dediyse doktor hiç sıkıntı yapma ve rahimuzunluğun da normal ise sorun yok. nst ye girdin mi düzenli sancı çıkıyormu? eğer sancıların düzenli değilse hiçbir anlam ifade etmiyormuş. 1-2 yada 3-4 kasılma normal günde. hatta 10 a kadar olması bile normal bunlar doğuma hazırlık kasılmaları da aynı zamanda. 29. haftandası Allahın izni ile 32 ye kadar biraz dikkat et sorun olmaz. sancıları düzenli olsaydı ilaç ve iğne başlarlardı kesin. doktoruna güven pimpiriklenme yoksa daha çok sancılanırsın :)
sana bol su içmeni tavsiye ederim. nasıl faydası olacağına şaşıracaksın. gece 2 tane 500 lük pet şişeyi yanına koy ve onları bitirmeye çalış. gün içinde de bol bol iç biraz wc ye sık gidiyorsun ama çalışmıyorsan evdeysen istirahat et. ben hep evdeydim aya yemeğimi yaptım yatağımı topladım vs.. süpürge yatma eşya itip çekme.
bana nst ebesi düzenli sancı olmadığı sürece ve ağır itip çekmediğin sürece ani bir açılma asla olmaz dedi. ayrıca rahim açılsa bile hemen doğum olmuyormuş. 1.5 cm e düşse bile rahim uzunluğu 3 hafta daha idare edebilir. zaten 29 olmuşsun. çok daha erken sancı yaşayanlar var.
kasılma şöyle bişey; rahmin sertleşiyor belli biryerde toplanıyor. özellikle sırt üstü yatıp ayaklarını uzatınca daha rahat anlıyorsun. eline geliyor resmen top gibi. sonra gevşiyor canım. kalçanın altına bir yastık koyup yat rahatlarsın ve sola uzan sıklıkla o da iyi geliyor.

kızlar herkese selamlar.

hayırlı olsun canımmm. inşallah bu sefer gelecek sana bebişin. :nazar:

Tşk ederim ercelf cnm. Duaların kabul olsun inş :) ben de kendim rahim sorunlu olunca böyle sıkıntı yaşayanlara hic dayanamıyorum.

Ve diger arkadaşlar tek tek dualarımdasınız. Sağlık ve sıhhat diliyorum.

Back
X