• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama aşılama öncesi mutlak rahim filmi gerekiyormu?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
GEREKLI KIZLAR CUNKU TUPLERI TIKANIK OLAN YADA MIYOM ANOMALI YAPISIKLIK OLDUGU ZAMAN ASILAMA YAPMIYORLAR BENCE HIC BEKLEMEDEN CEKTIR CANIM HIC ZOR BIR ISLEM DEIL BEN GECEN AY CEKTIRDIM KOSARAK CIKTIM VALLAdelikafaduldenINS TEMIZ CIKAR CANIM PEKI NEDEN ASILAMA YAPTIRIYORSUN SORUN NE NE KADARLIK EVLISIN :içelim:

tabii ki gereklii
bi arkadaş özel dr a gidiyodu çekmeden 3 aşılama yaptı 3ü de tutmadı
sonra anlasıldıki tüpler kapalıymış
drlara da çok güvenmicen valla ben önce kendim istedim
herşeyi araştırmak lazım
her dr aynı olmuyo

ben de aşılam denemek istiyorum. ama rahim filmim yok. kesin gerekli mi?

canım aşılamadan önce mutlaka ilk yapılması gereken şeylerden biri HSG çünkü kanallarda tıkanıklık varsa aşılama yapmak para ve zaman kaybı çünkü bi anlamı yok
ben ilk tüp bebek merkezine gittiğimde doktorumun ilk sorduğu şey bu olmuştu
ama yaptırmaktan sakın çekinme hiç acımıyor anestezi bile gerekmiyor hatta bana sonrasında antibiyotik bile vermedi doktor cildim çok hassas olmasına rağmen ama çekilmek için iyi bir yer bul uzman olsunlar
öpüyorum canım kolay gelsin :CüvCüv: boş bebişler inşallah
öpüyorum herkezi

kesinlikle çektirmen lazım canım.tıkanıklık varsa tutmaz.bende çektirdim.anestezi ile yapıldı hiç bişi anlamıcaksın bile.kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim.boşuna olur aşılaman.eğer tıkanıklık varsaaa.

hııııııııııııı anladım kızlar. daha sormadım zaten aşılama yapalımmı diye. şimdi yumurtam çatlayamamış kist olmuş. beklemedeyim.diyecem aşılama mı yapsak diye. ozaman söler heralde. bişi sorcam anestezi olmadan çokmu acıyo. yoksa gerek yokmu anesteziye.

canım aşılamadan önce mutlaka gerekli film, ben anestezili oldum. tüpler açık ise sancın olmuyormuş kapalı ise biraz oluyormuş ama dayanılmayacak kadar değil diyorlarr.

hııııııııııııı anladım kızlar. daha sormadım zaten aşılama yapalımmı diye. şimdi yumurtam çatlayamamış kist olmuş. beklemedeyim.diyecem aşılama mı yapsak diye. ozaman söler heralde. bişi sorcam anestezi olmadan çokmu acıyo. yoksa gerek yokmu anesteziye.

canım ben anestezisiz çekildim ama kimse de sormadı anestezi ister misin diye ama zaten gerek te yokmuş çünkü hiç acımadı sadece rahimi açan aleti takarken çok azıcık acıdı ama sinek ısırması gibi zaten ilacı verirken hissetmiyorsun bile
benim aşılamada daha çok canım yandı onun yanında HSG hiç kalır ama herkezin aşılaması açımıyormuş
bol şanslar canımkaydirigubbakcemile5

canım ben anestezisiz çekildim ama kimse de sormadı anestezi ister misin diye ama zaten gerek te yokmuş çünkü hiç acımadı sadece rahimi açan aleti takarken çok azıcık acıdı ama sinek ısırması gibi zaten ilacı verirken hissetmiyorsun bile
benim aşılamada daha çok canım yandı onun yanında HSG hiç kalır ama herkezin aşılaması açımıyormuş
bol şanslar canımkaydirigubbakcemile5

Bende flimi anestezi çektirmiştimm.Aşılamayıda anestezili yapalım dedim .Olmaz hiçbişey anlamıcan 5dk.iş dedi kandırdı beniiiiiiii.benneyaptımkiCanım benimde senin gibi çok canım yandıı.Kimsenin acımıyodu bizim neden acıdıı yaaa.2.aşılamayı kesinlikle düşünmüyorum uyumadan yaptırmayı:çok üzgünüm:

Bende flimi anestezi çektirmiştimm.Aşılamayıda anestezili yapalım dedim .Olmaz hiçbişey anlamıcan 5dk.iş dedi kandırdı beniiiiiiii.benneyaptımkiCanım benimde senin gibi çok canım yandıı.Kimsenin acımıyodu bizim neden acıdıı yaaa.2.aşılamayı kesinlikle düşünmüyorum uyumadan yaptırmayı:çok üzgünüm:

ya canım ne bilim ya benim doktor şu vajinayı açan aleti takarken biraz uğraştı sebebi de idrara sıkışmamışım üstten ulturasonla tam göremedi ozaman da rahim ağzı zedelenmiş sonrasında da 2 gün kanamam oldu adet gibi resmen tekrar aradım doktoru normal dedi ama şimdi geçti çok şükür...

2. aşılamayı da düşünme 1. nin sonucunu almadan inşallah gerek kalmaz:CüvCüv: böyle olursun

ya canım ne bilim ya benim doktor şu vajinayı açan aleti takarken biraz uğraştı sebebi de idrara sıkışmamışım üstten ulturasonla tam göremedi ozaman da rahim ağzı zedelenmiş sonrasında da 2 gün kanamam oldu adet gibi resmen tekrar aradım doktoru normal dedi ama şimdi geçti çok şükür...

2. aşılamayı da düşünme 1. nin sonucunu almadan inşallah gerek kalmaz:CüvCüv: böyle olursun

senağlamaCanım geçen ay aşılamanın sonucu beli oldu yanii olmadı tutmadı..:çok üzgünüm:
Benimde o spekulumu takarken biraz acıdı sonra vidaladı onuu..Sonra dediki şimdi rahim ağzını silicemm.O DAA NEYDİİ gözlerim yemin ediyorum acıdan dışarı atladı ve ben yukarı zıpladım masada.Rahim ağzı sanki canım ordaymıs sanki gözüme birşey değdirdileer gibii.Uff hatırlamak bile istemiyorumm.Çok acıdı dedim acımaazz diyo o sırada drr.Sonra ince kanülü sokarken hele o işte mahvetti beni..Doktor doğum kanalımın dar olduğunu söyledii.o yüzden acımış yani..Sanırım benim rahim ağzı kapalı bir delikti resmen delercesine acıdı ordan geçerken.yemin ediyorum abartmıyorum kızlara anlatıyorum şaşırıyolar :( Bağırmalarımı dışardan eşim duydu..Defalarca bismillahirrahmanirrahim diye söyledim dualar okudum yokk banamasın demedı:1no2:benneyaptımki

senağlamaCanım geçen ay aşılamanın sonucu beli oldu yanii olmadı tutmadı..:çok üzgünüm:
Benimde o spekulumu takarken biraz acıdı sonra vidaladı onuu..Sonra dediki şimdi rahim ağzını silicemm.O DAA NEYDİİ gözlerim yemin ediyorum acıdan dışarı atladı ve ben yukarı zıpladım masada.Rahim ağzı sanki canım ordaymıs sanki gözüme birşey değdirdileer gibii.Uff hatırlamak bile istemiyorumm.Çok acıdı dedim acımaazz diyo o sırada drr.Sonra ince kanülü sokarken hele o işte mahvetti beni..Doktor doğum kanalımın dar olduğunu söyledii.o yüzden acımış yani..Sanırım benim rahim ağzı kapalı bir delikti resmen delercesine acıdı ordan geçerken.yemin ediyorum abartmıyorum kızlara anlatıyorum şaşırıyolar :( Bağırmalarımı dışardan eşim duydu..Defalarca bismillahirrahmanirrahim diye söyledim dualar okudum yokk banamasın demedı:1no2:benneyaptımki

balsuratcım tutmamasına üzüldüm
benim de tutmazsa bu ay 3 mayısta belli olucak kısmetse bende hemen yaptırmayı düşünmüyorum bir kaç ay dinlenirim bedenim bi normale dönsün heryerim şişti şu hormonlardan kıyafetlerim olmuyooo
kasılarımın ağrısı hala geçmedi galiba hiç geçmicek
benim de rahim ağzı mı tersmiş ne ondan mı bu kadar acıdı acaba bilmiyorum neyse artık hakkımızda hayırlısıhihoyyyt

benim doktorumda önce aşılama yaptı rahim filmini olmassa çekeriz dedi ....tutmadı bakalım biraz daha bekliyeceğim rahim filmi için..

gerekli canım mutlaka çektirmen lazım ama güzel bi yerde çektir filmini amcamın kızı çektirdi kapalı dediler başka bi doktor açık dedi şimdi 2 tane çocugu var darısı bize .....

ben de aşılam denemek istiyorum. ama rahim filmim yok. kesin gerekli mi?

canım mrb.seninle aynı ay yumurta takibi yaptırmıştık belki hatırlarsın beni olmadı tabi ve ben daha sonra ki ay ilk aşılamamı yaptırdım bende ve eşimde hiç bir sorun yok ama 1 senedir gbelik olmuyordu geçen sene nisan ayında boş gebelik yüzünden kürtaj olmuştum 1.aşılamamın sonucuna ne yazık ki kimyasal gebelik oldu ve dr u 1 ay ara verelim 2.aşılama için dedi bu 1 aylık arada rahim filmi istedi aslında tüplerinde sorun olduğunu sanmıyorum tüplerin açıkki gebe kalabildin ama kafamızda soru işareti kalmasın çektir dedi ve 2 gün önce çektirdim 2 tüpüm de açık fakat rahim ağzında ve rahim duvarında yapışıklık varmış dr um histereskopi dedi şimdi araştırma yapıyorum ameliyat için görüştüğüm yerler çok yüksek fiyat söylüyorlar kimyasal gebelikde bu yapışıklık yüzünden olmuş döllenen yumurta tutunamadı yani yapışıklık ise 1 sene önceki kürtajdan oldu cnm.yani rahim filmi çektirmediğim için1yılım boşa gitti yani kısaca rahim filmi çok ama çok önemli fıstık

ben de aşılam denemek istiyorum. Ama rahim filmim yok. Kesin gerekli mi?

benim doktorum istemedi canım. Rahim filmi çekilmeden aşılamam
yapıldı ve allahın izniyle ilkinde tuttu. Ama istememesinin sebebi
kimyasal gebelik geçirmiş olmam olabilir.

merhabalar arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım umarım benide aranıza kabul edersiniz ?
evet arkadaşım ben aşılama tedavisine yeni başladım önce tahliller istedi doktorum sonra h.s.g filmi şart dedi ve çektirdim anestezili oldum ve hiçbirşey duymadım sancıda olmadı bende önce çok korktum ama hiç korkucak birşey olmadığını anladım çünkü anestezili olduğu için hiçbirşey duymadım uyandığımdada ağrım olmadı saygılarımlaa.s.

Back
X