Canim ben aşılama yaptırmadım,klomen catlatma ignesi kullandim.progestani kullanmak istemememin sebebi ise şu;
1 bucuk yıl evvel bi hamilelik yasadim,megerse sağlıksız gebelikmis.hamileligimi yeni ogrendigimde hafif bi kanamam vardi.sağlıksız gebelik oldugu icin vücut otomatik olarak atmak istemiş gebeligi,ama maalesef doktor bana lekelenme başladığı icin progestan vermisti.düşüğü engellesin diye.velhasil kelam ben bu ilaci kullandim kullandim kese olustu büyüdü bebek göründü ama kalp atışı yoktu.sagliksiz gebelik dendi.yani ben progestani kullanmamış olsaydim,onu atacakti vücut.zira benim o gebeligimi once düşük yaptırdılar ardindan da parca kalmasindan kurtaj oldum.cok sıkıntılı gecti o surec benim icin.cektigim agrinin acının yaninda birde üstüne birdaha hamile kalamadim.kurtajdan sonra antibiyotik kullanmama ragmen enfeksiyon olustu vs vs....yani demem o ki,hepsi progestan dan dolayı oldu.sağlıklı bir gebelik zaten sımsıkı tutunur.sağlıksız olan zaten tutunmaz atmaya çalışır.zaten yumurta catlayip hamilelik olustuktan sonra progesteron hormonu yukseliyor ve rahim duvari kalinlasiyor.bebek icin gerekli ortami hazırlıyor.o yuzden kullanmiyorum tövbe birdaha kullanmam