Aşılama Aşılama yolunda kafam karışık yardımcı olun lütfen?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

keskeanneolsam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
83
0
26
Erzurum
Arkadaşlar 20 şubat da adet oldum 22 şubatta yani adetimin 3. günü gonal f 900 u vurmaya başladık. gonal f in 4. günü yumurta takibine gittim o zaman üç tane yumurtam vardı 14-15-15 mm di boyutlaru. ilk 4 gün 100 son 4 gün 125 vurduk. bugün son 125 i yapacaz. doktorum pazar- pazartesi de dinlen salı günü tekrar yumurta takibine gel çalatma iğnesinin saatini ve aşılama gününü konuşalım dedi. Şimdi size sorularım şunlar lütfen deneyimliler aydınlatın.

1-) Aşılama için geç kalmış olmaz mıyız çatlatma iğnesini salı yapsam bile çarşamba yada perşembe (saatine göre) aşılama olacak yani adetin 15. yada 16. günü aşılama yapılmış olacak bu normal zamanı mı. Doktorada söyledim geç kalmış sayılmayız falan dedi ama tatmin edici konuşmadı aklım karışık

2-) Bu dönemde yani gonal f vurulurken yada gonal f bitince aşılama gününe kadar normal ilişkiye girilebilir mi tam yumurtlama zamanlarına denk geliyor ya o günleri de değerlendirsem nasıl olur. Sizce bi sakıncası var mı sizlerin doktoru bu konuyla ilgili birşey dedi mi?

3-) Aşılama öncesi yapılması gereken şeyler neler? Hem çok heyecanlıyım hem çok korkuyorum. Doktorum da birşey demedi. internetten araltırdığıma göre eşiniz aşılamaya 4-5 gün kala cinsel ilişkiye girmeyecek (spermlerin kalitesi açısından) falan yazıyor.

Bunlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkür ederim.

öncelikle tedavin hayırlı olsun arkadaşım.geçen ay negatif bir aşılama deneyimim oldu.sorularına cevap vermek istedim

1-benim aşılamam çatlatma iğnesinden 27 saat sonra 15.günümde oldu.yumurta 24 saate kadar spermler de 72 saate kadar canlı kalıyor.burda saatin çok çok önemi olduğunu düşünmüyorum.benim 5 tane gelişmiş yumoşum olmasına rağmen hamile kalamadım.

2-normal cinsel hayatına aşılamaya en az 2 gün kalaya kadar devam edebilirsin.

3-yapman gereken özel birşey yok.dua ettim ben bol bol.aşılamaya gitmedim namazımı kıldım,yasinimi okudum.eşinin de en az 2 gün cinsel perhiz yapması gerekli.zaten yıkama işleminde en hızlıları ve kalitelileri seçileceğinden öyle 4-5 gün perhize gerek yok.

canım öncelikle hayırlı olsun şimdiden, heyecanlı olabilirsin ama korkma sakın sakin olmaya çalış..Salı günü çağırdıysa seni muhtemelen aynı gün çatlatma iğneni yapacaksın ve perşembe günü de aşılamanı yapar. Pazartesi çağırsa daha iyi olurdu gibi geliyor bana ama doktor olan o sonuçta.
İğneleri vurulurken ilişkiye girmende hiçbir sakınca yok. Aşılamadan 3 gün öncesine kadar cinsel perhiz istiyor doktorlar. perşembe yapılacaksa en son pazartesi ilişkiye girin derim. Hem böylelikle eğer yumurtan kendiliğinden çatlarsa siz şansınızı denemiş olursunuz

Ben de ayın 19unda adet oldum ve 21inde iğnelere başladım. Bugün aşılamamı yaptı doktorum.. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur..

ikinize de çok teşekkür ederim arkadaşlar. inşallah rabbim hayırlısıyla bizlerede annelik makamını nasip eder.
peki aşılama tutmazsa bi daha aşılama denemek için bi sonraki ay oluyor mu yoksa ara veriliyor mu?

çatlamayan yumurtalardan dolayı bazen kist oluşabiliyor bazen de doktorlar yumurtalığı dinlendirmek istiyor bir ay. Doktorun kontrol ettikten sonra seni yönlendirecektir, inşallah hayırlısı olur, mevlam önce göbişlerimizi sonra da kucaklarımızı doldurur, kendi bebeğimizin kokusunu içimize çekmemizi nasip eder inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…