Aşılama

Merhaba arkadaşlar, Mayıs ayında ilk aşılamam yapıldı ama aklıma takılanlar var benle aynı durumda olan aynı süreçten geçen var mı ?
24 nisanda regli oldum reglimin 3.günü Klomene başladım 5 gün günde 2. Kez 6 mayısta kontrole gittiğimde 4 tane yımurtamın aşılama için uygun olduğunu söyledi ve çatlatma iğnesi yapıldı sabah 11.30 da ,ertesi gün saat 1 de eşim örnek verdi saat 3de de bana aşılama yapıldı ama aşılama esnasında ultrason ile bakmadı öncesinde de aynı şekilde bakmadı ertesi sabah ilişki önerdi sadece 2 gün kullanmam gereken fitil verdi Endol diye o korkuyla doğru analdıysam meninin dışarı çıkmasını engellesin diye ama telaşla soramadım da okuduklarım da herkese Progesteron vermiş bana vermedi gecikirsen gel dedi doktor konusunda çok şüphelendim özel hastaneye gidiyorum ama doktorum biraz değişik pek konuşmuyor benle aynı durumları yaşayan var mı ya da yapılan işlemler doğru mu beni aydınlatır msınız teşekkür ederim baya uzun oldu ama 🙈🌸

Ben mart ayında ilk aşılamamı oldum. Onda da olmadan once ilk klomen denedik yumurta büyümesinde problem oldu o ay boş geçtik sonra femara ile denedik reglin ikinci günü başladım 5 gün sabah akşam sonra 2 gün boş geçtik sonra 2 gün daha femara kullandim sabah akşam yumurta büyüdü catlatma iğnesi oldum 36 saat sonra aşılama gerçekleşti. İlk aşılama sırasında karnımdan ultrason ile kontrol yapılmadı. Reglimin 14. Günüydü aşılama yapıldığında sonrasında 10 gün duphaston kullandim. İlk aşılamam tutmadi sonra mayıs ayında gene reglin ikinci günü femara başladım yine 5 gün sabah akşam sonra 2 gün boş 2 gün daha sabah akşam kullandim. Sonra doktorum yumurta gelişimin durdu iptal edelim dedi hatta hapla cevap alamiyoruz tüp bebek iğneleri ile devam edelim ama 3 ay ara verelim dedi ama öncesinde 2 gün sonra tekrar gel bir bakalim dedi tabi ben bunları duyunca moral psikoloji kalmadı 2 gün sonra neden gelecem diye düşündüm ama yine de bir bildiği vardır diyip gittim doktor tekrar yumurtalarima bakarken yumurtan var geç yumurtlamissin dedi bi anda neye uğradığımi şaşırdım sonra 2 gün sonra gel büyümüşse ona göre konuşuruz dedi ama ben kongreye gidecem başka bir arkadaşım baksa sıkıntı olur mu dedi tabi ben yumurtayı duyunca sevinçten hiç problem yok dedim:) 2 gün sonra gittim yumurtam büyümüş aşılama için uygun olmuş asilama planlayabiliriz ama doktorun o zamana kadar dönemeyecek dedi ben sevinçten ve kendi doktorumu bekleme zamanim olmadigi icin hiç problem yok sizde yapabilirsiniz dedim. 17 mayıs gecesi de catlatma iğnesi oldum 19 mayısta reglimin 20. Gününde 2. Aşılamami oldum. Bu doktor öncesinde karın bölgesinden ultrason muayenesi yaptı sonrasında asilama için adını hatırlamadığım seyi yerlestirince doğru yerde mi diye ultrason ile kontrol edip aşılamami yaptı ayrıca bu doktor idrara sıkışmami istemişti. Ayrıca asilama sonrasi 15 gün duphaston kullanmami da istedi. Bende iki doktor arasında işlem farkı olunca araştırmaya başladım. Hangisi doğru diye? Hatta başka bir doktora da danıştim iki yöntemde de yanlış bir şey olmadığını sadece doktorların yöntemlerinin farklı olduğunu söyledi. Bu asilama sonrasi kasik ağrısı çekiyorum ayrıca akıntım oluyo umarım tutmuştur sizde de akıntı oluyo mu?

Back
X