Merhabalar. 30 yaşındayım. Vajinamda aşırı kaşıntım vardı kendşm eczaneden krem fitil alarak kısa süreli kestim baktım olmuyor hayatımda ılk kez kadın doktoruna gittim. sigortam karsıaldıgı için kültür testi ve rahım ağzı smear yaptı. Kültür testimde candida mantar cıktı. Laktobasiller kaybolmuş, her sahada hif yapmış maya hücreleri ve 10.000 cfu/Ml ureaplasma üredi cıktı. Ardından smearde cıktı. Class3 Ascus cıktı. Raporları pylaşıcam. Çok korktum aklım cıktı aklım. Hpv testi istendi, özelde yaptırdım 4 bin tl verdim meğer ever hayırmış dna tipleme yok ama hpv pozitif. Kültür testindeki mantarlar içşn bir cok ilaç içtim ve akıntım kasıntım bitti. Kolposkopi dediler özellerde sigortam karsılamadı cok fiyat yüksek istediler. Bende 4 doktor daha gszdim. Hepsine raporlarımı gösterdim hepside kolposkopi dedi. En son bir özel musyenesi olan cok iyi doktot buldum. Sağolsun fiyatta indirim cok yaptı. Siğil yakma muayene kolposkopi ve biyopsiye toplam 25 bin tl dedi. 2 hazıranda biyopsim var. 29 marttan beri hayatım durdu. Çok korkuyorum cın2-3 cıskr diye. Mahvoldum bittim hayatım eriyor günden güne. Ascus en hafiif ama class3 ne yanı? Bana yardım edin. Aklımı kaybedicem. Hpv aşımın ılk dozumu gardashıl 9 oldum bu arada. B12/ folik asit/ d vitaminleri kullanıyorum 1 aydır ama korkuyorummm