Ben ztn genelleme yapmadim. Turk musluman cocuklari pirlanta demedim. Ama benm cevremdeki yabancilar hep ayni.Bu soylediginiz cok yanlis ve cok ayip. Yabancı annelerin cocuklari terbiyesiz edepsiz mi yani? Burada yabanci bi arkadas var, su an banli oldugu icin yorum yapamaz ama gayet de edepli ve hayali yetismis, cocugunu da oyle yetistiriyor. Turkiye'de sevgilisinden 14 yasinda hamile kalip ickiyle dusurmeye calisan liseli kizlar var, onlarin da anneleri Turk. Demek ki irka milliyete degil sahsiyete bakiyormus edep haya.
Size tam hak veremiyorum kusura bakmayin. Unutmayalim ki bizi buyuten analarimiz oyleydi. Evet cok evham yapiyoruz. Ama o dediginiz baska cocuklar buyuduklerindede bizim cocuklarimiza vermeye calistigimiz edep haya duygusundan mahrum birakilarak yetisiyor. Yani 13 yasinda evine erkek veya kiz arkadasini cagirip odasinda vakit gecirirse o anne baba bu durumdan keyif alir ve onunr bakar hayatina dvm eder. Kinamak istemiyorum, rabbim hayirlisini versin. Ama yabancilardan gordugumuzde bizim bu. Tabiki bizlerin cocuklari dort dortluk degil. Ama edep haya duygusu cok onemli bence. Bu erkegede gecerli kizada.
Inanin bir saatlik araba yolculugunu burnumuzdan getiriyor..Ben büyük kızım 15 aylıkken dr un verdiği bitkisel sakinleştiriciyi kullanmıştım uçak yolculuğunda. Çok pişman olmuştum. Yavrum 2 gün hayalet gibi gezmiş, boş boş bakmıştı. Bir daha asla hiç vermedim ilaç. Ki her defasında 11 saat uçak yolculuğu yapıyoruz. Küçük kızıma hiç ilaç vermedim. Uyku saatini uçağa göre ayarlıyorum. Bir kaç oyalayacak boyama kitabı, sticker falan alıyorum. Bir keresinde kızım 2 yaşındayken 17 saat hiç durmadan uçak yolculuğu yapmıştık hiç sorun olmamıştı. Bence ilaç vermeyin.3 saat nedirki? Gözaçıp kapayıncaya kadar geçer gider
Bir erkek kiz arkadasini odasina almasi normal mi? Yada tersi?Elmalar ve armutlar toplanmaz ki aynı anda ikisi de olsa olmuyor mu
Edep haya dediğinizi de öğretim birey olmayı da
Sonuçta pışpışlamadığımızda yapmadıkları şeyleri biz varken yapıyorlar ya da okulda düşüp ağlamayan çocuklar annelerini bahçe kapısında görünce feryat figana başlıyor
Bunlar yanlış ise aman odasına arkadaşını almayacak diye bu yanlışa doğru mu diyelim
Ayrıca da alsın arkadaşını ne olur onu da anlayamadım
Bir erkek kiz arkadasini odasina almasi normal mi? Yada tersi?
Yok kusura bakmayin bana ters boyle seyler. Size saygi duyuyorum. Hayat sizin hayatiniz. Benim dusuncem bu.Evet
Biz ilkokulda iken bile annelerimiz olmadan birbirinizin evine gider ders çalışırdık
Türkiye de Türk annelerimiz vardı
Ortaokul lisede de yaptık
Hatta üniversitede de sevgilim olmayan erkek arkadaşlarımda kaldım hem de oturup yiyip içtik yani içki falan da içtik
Ve hiçbiri ile yatmadım hatta aklımdan bile geçmedi
Demek ki evde odada kalınca ille de bir şey olmuyor önce bu bilinci vermek lazım
Yok kusura bakmayin bana ters boyle seyler. Size saygi duyuyorum. Hayat sizin hayatiniz. Benim dusuncem bu.
Fikirlerinize ithiyacim var. Bu yaz tatilinde ins turkiyeye izine gidecegiz. 4 senedir gitmiyoruz. ama oglum okdr aktif bir okdrda huysuz sinirli, surekli aglayan bir cocuk. Bebekligi boyle degildi aksine hep uyuyan sakindi. Suan 17 aylik. Kara kara dusunuyom nasil gececek bu izin diye. Iki kizim daha var biri 7 digeri 5. Cocuk arabasinda bile durmuyor. Ucakta uc saat nasil gececek bilmiyorum. Benim gibi olan var mi? Cocuklar icin ozel bitkisel sakinlestiriciler oluyor. Almanyada olanlar bilir, homöopathisch urunler. yada baska farkli bir oneriniz. Oyuncakmis falan hicbirsey gözü gœrmuyor. Aldigi gibi yere firlatiyor. Istedigi birsey olmayinca yada istedigi yere yuruyemeyince felaket sinirleniyor. Anlatamam yani. Sastim kaldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?