Pedagog veya doktora götürülür ama önce uçak için acil çözüm lazım benceIlaç düsenecegin yerde, önce bu çoçuk neden bu tepkileri veriyor diye düsünmen lazim. Egitiminde birsey mi eksik? Cokmu simartiliyor? Yoksa hormonlarda, beyindemi birseyler var? En basit çoçugu bir pedagog'a götürebilirsin, yada bir doktora, kanina baktirabilirsin.
Bu konu üzerinde birçok kitapta vardir okuyabilirsin. En basit ceza/ödullendirme teknigi kullanbilirsin. Bir oyuncagi kiriyorsa, yüksek ses ile yaptigi çok yalnis oldugu ve 1 dakika "time out" verebilirsin. Iyi birsey yaptiginda ise "aferin oglumaa" "çook güzel yapmis bunu oglusum" ile ödüllendirebilirsin. Televizyondan uzak tut, beraber boya, oyun hamuru yapin,.. O yastaki çoçuk evet çok çabuk sikiliyor ve hizina her zaman yetisemiyorsun, ama deniyebilirsin.
Cocuk onu anlayacak yasta degil ki henuz. Surekli kosturmak istiyor, tehlike var mi yok mu bilmiyor haliyle. Cok denedim oyuncaklarla oynamayi, oyuncak hamurla. Keslinlikle istemiyor. Tas tava tencere kasik gibi seylerle oynamayi seviyor. Kafa sisiren seyler.Ilaç düsenecegin yerde, önce bu çoçuk neden bu tepkileri veriyor diye düsünmen lazim. Egitiminde birsey mi eksik? Cokmu simartiliyor? Yoksa hormonlarda, beyindemi birseyler var? En basit çoçugu bir pedagog'a götürebilirsin, yada bir doktora, kanina baktirabilirsin.
Bu konu üzerinde birçok kitapta vardir okuyabilirsin. En basit ceza/ödullendirme teknigi kullanbilirsin. Bir oyuncagi kiriyorsa, yüksek ses ile yaptigi çok yalnis oldugu ve 1 dakika "time out" verebilirsin. Iyi birsey yaptiginda ise "aferin oglumaa" "çook güzel yapmis bunu oglusum" ile ödüllendirebilirsin. Televizyondan uzak tut, beraber boya, oyun hamuru yapin,.. O yastaki çoçuk evet çok çabuk sikiliyor ve hizina her zaman yetisemiyorsun, ama deniyebilirsin.
Cocuk onu anlayacak yasta degil ki henuz. Surekli kosturmak istiyor, tehlike var mi yok mu bilmiyor haliyle. Cok denedim oyuncaklarla oynamayi, oyuncak hamurla. Keslinlikle istemiyor. Tas tava tencere kasik gibi seylerle oynamayi seviyor. Kafa sisiren seyler.
Pedagog veya doktora götürülür ama önce uçak için acil çözüm lazım benceEn sağlıklı ilacı da doktor verir.
Bence forum yerine çocuk doktorunuzla görüşün konu sahibi. Aynı ilaç farklı bünyelerde farklı etkiler yapabilir.
Valla açıkçası ben tamamen uçaktaki yolcu olarak düşünüyorumIyide kim bilir pedagog bir kaç teknik bilir o çoçugu rahatlatmak adina. Anladigim kadari ile bir iki ayi var daha gitmesine. Bu süreçte bu teknikleri kullansa bile yararina. Ben çoçuklara öylesine hap verilmesine karsiyim açikçasi. Kim bilir bu çoçugun derdi var, yada biolojik bir sorunu var.
Ve ne yalan söleyim, açikçasi birazda önyargi var bende. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki Türkler çoçuklarini hiç pedagojik büyütmüyorlar. Hatta sorsan o kelimeyi bilmezler bile. Saldim çayira sekilde büyüyorlar çoçuklar. Cocuk etkinligi oluyor ve Türkleri orada kesin bulamazsin, ama recep ivedik gibi filmlere 3 yasindaki çoçugu ile gelirler.
Yani aktif felan dediginde birazda bence yetisme tarzindanda gelebilir diye düsünüyorum.
Cocuk onu anlayacak yasta degil ki henuz. Surekli kosturmak istiyor, tehlike var mi yok mu bilmiyor haliyle. Cok denedim oyuncaklarla oynamayi, oyuncak hamurla. Keslinlikle istemiyor. Tas tava tencere kasik gibi seylerle oynamayi seviyor. Kafa sisiren seyler.
Ya kızlar yanlış anlamayın da bazı çocukların gerçekten huyu bu oluyor. 2 sene pedagojik formasyon aldım. Bebek ve çocuk eğitimi Hakkı'nda 30 dan fazla kitap okudum. Ama bazen kızımın huysuzlukları karşında öyle çaresiz kalıyorum ki. Hele benim kızım neyse bir yeğenim var görümcemin kzı ya yok böyle inat ve takıntı. O çocuk kesin takıntı hastası olacak da be Zaman. Doktora danış o sakinleştirici ilaç verir. Bu arada huyu böyle olsa da pedagog ve eğitimle bir miktar otokontrol sağlanabilir. Tamamen sakin ve huzurlu bi çocuk olur mu derseniz ben zannetmem. Ama büyük ölçüde faydası olur.
Valla açıkçası ben tamamen uçaktaki yolcu olarak düşünüyorum
Kimse kusura bakmasın ama bir sağlık sorunu olmadıkça saatlerce ağlayan, bağıran, tutturan çocuklarla yolculuk yapmak çok zor oluyor.
Evde yapiyor ztn bunlari, sorun o degil. Tenvere tas tabagida mi ucaga sokayim, yada her gittigim yerde tas tabak mi mi tasiyayim. Sorun evin ici degil! Disarisiama çocuğun sorun ettiğiniz durumu
kaşık alıp kaplara vurması mı
tecrübesiz anne de değilsiniz ki
her çocuk o çağda bunu sever ve yapar
bu bir sıkıntı değil
ne yapacağız uyuşturup kenarda biblo gibi durmasını mı sağlayacağız
17 aylık çocuk da anlar
ödülü cezayı hatta ters bakışı bile anlar
ona göre yetiştirirseniz sizi takip eder ve yapmasını istemediğinizi siz görmeden yapmaya çalışır vs
ama çocuğun taka tuka oynaması çokkk gürültücü vs olduğunu anlamına gelmez
Iyide kim bilir pedagog bir kaç teknik bilir o çoçugu rahatlatmak adina. Anladigim kadari ile bir iki ayi var daha gitmesine. Bu süreçte bu teknikleri kullansa bile yararina. Ben çoçuklara öylesine hap verilmesine karsiyim açikçasi. Kim bilir bu çoçugun derdi var, yada biolojik bir sorunu var.
Ve ne yalan söleyim, açikçasi birazda önyargi var bende. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki Türkler çoçuklarini hiç pedagojik büyütmüyorlar. Hatta sorsan o kelimeyi bilmezler bile. Saldim çayira sekilde büyüyorlar çoçuklar. Cocuk etkinligi oluyor ve Türkleri orada kesin bulamazsin, ama recep ivedik gibi filmlere 3 yasindaki çoçugu ile gelirler.
Yani aktif felan dediginde birazda bence yetisme tarzindanda gelebilir diye düsünüyorum.
çocuğunuz ses çıkararak oynama döneminde. Nesnelerle ses çıkarabildiğini yeni keşfetti. Ve nesnelerle ses çıkarttığında insanlar tepki verdiği için bu hareketini yapmaya devam ediyor. Dönemsel bi durum. Uyku verici ilaçlar kullanmayın bence. yolculuğu çocuğunuzun uyku saatine göre ayarlayın derimCocuk onu anlayacak yasta degil ki henuz. Surekli kosturmak istiyor, tehlike var mi yok mu bilmiyor haliyle. Cok denedim oyuncaklarla oynamayi, oyuncak hamurla. Keslinlikle istemiyor. Tas tava tencere kasik gibi seylerle oynamayi seviyor. Kafa sisiren seyler.
Hayir kesinlikle oyle degilim, herturlu kurslara gidiyoruz. Osteopatha bile goturdum bebekliginde.Iyide kim bilir pedagog bir kaç teknik bilir o çoçugu rahatlatmak adina. Anladigim kadari ile bir iki ayi var daha gitmesine. Bu süreçte bu teknikleri kullansa bile yararina. Ben çoçuklara öylesine hap verilmesine karsiyim açikçasi. Kim bilir bu çoçugun derdi var, yada biolojik bir sorunu var.
Ben kendi cocuklarimim adina bunu diyemem. Kizlarimin yani. Oyle seyle yapmazlar. Bu konuda tavrimi biliyolarYa ben bir de şöyle bir şey duymuştum. Yurt dışında oyun parklarında falan Türk çocukları hemen belli oluyormuş. Sıra beklemeyen birbirini itip kakan çocuklar hep Türk çıkıyormuş. Ebeveynleri de kenardan bu durumu destekliyorlarmış. Bu doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?