Yurtdışında oyun parkına gerek yok, yazın herhangi bir tatil köyünde de fark çok bariz.Ya ben bir de şöyle bir şey duymuştum. Yurt dışında oyun parklarında falan Türk çocukları hemen belli oluyormuş. Sıra beklemeyen birbirini itip kakan çocuklar hep Türk çıkıyormuş. Ebeveynleri de kenardan bu durumu destekliyorlarmış. Bu doğru mu?
Sen üç saati çok büyütme gözünde hele ki dört sene gitmediysen benim de oğlum var 16 aylıktı bir de 3 aylık kızım vardı Türkiye'ye gittiğimizde 10-11 saat sürüyor bizde uçak ama geçti Rez'ene çayı ver diyeceğim ama hiç mi birşey sevmiyor çocuğunuz uyumuyor mu ya da çocuk şarkıları filan dinletsenizFikirlerinize ithiyacim var. Bu yaz tatilinde ins turkiyeye izine gidecegiz. 4 senedir gitmiyoruz. ama oglum okdr aktif bir okdrda huysuz sinirli, surekli aglayan bir cocuk. Bebekligi boyle degildi aksine hep uyuyan sakindi. Suan 17 aylik. Kara kara dusunuyom nasil gececek bu izin diye. Iki kizim daha var biri 7 digeri 5. Cocuk arabasinda bile durmuyor. Ucakta uc saat nasil gececek bilmiyorum. Benim gibi olan var mi? Cocuklar icin ozel bitkisel sakinlestiriciler oluyor. Almanyada olanlar bilir, homöopathisch urunler. yada baska farkli bir oneriniz. Oyuncakmis falan hicbirsey gözü gœrmuyor. Aldigi gibi yere firlatiyor. Istedigi birsey olmayinca yada istedigi yere yuruyemeyince felaket sinirleniyor. Anlatamam yani. Sastim kaldim
Yurtdışında oyun parkına gerek yok, yazın herhangi bir tatil köyünde de fark çok bariz.
"Anneee anneee anneeee anne baksana annee anne baaak" diye bağırıp bağırıp havuza bombalama atlayan çocuk - kenarda sakin sakin yüzen, şezlongunda oyuncaklarıyla oynayan çocuk
Restoranda masada bağırıp çağıran, annesinin elinde kaşıkla masaların arasında arkasında koşturduğu çocuk - yemeğini yemese bile masada sessizce oturan çocuk
Hatta bizzat gördüğüm, tekne turunda bir şey tutturup bağır çağır ağlayıp anne babasının susturamadığı çocuk - aynı teknede iki masa arkada babasıyla seyyar satranç setiyle satranç oynayan Fransız çocuk
Örnekler uzar gider.
Annesi yabancı kuzenlerimde bile görüyorum farkı.
Çünkü bizde çocuğun bir yeri çizilse dünyanın sonu oluyor.ya ben de hayranım, gerçekten nasıl yetiştiriyorlar,
çocuklar ağlamıyor yahu,
ben de TRye gelen turistleri özellikle izliyorum bu konuda, çocuklar düşüyor, yara bere içinde kalıyor, yine de azıcık surat asıyor o kadar, onu bile yapmıyor genel olarak.
Şu an yattı yatağa içeri odadan sesi geliyor şarkı söylüyor. "Susadım su isterim bana çeşme gösterin vaaaaaay" diye :)))) inanamazsın erkekse laf atıyor parka gidelim. Onun babası niye yavaş sallıyor bu kadın çocuğunu neden ağlatıyor,bu kız kaydırmaktan kayamıyır gel yardım edelim :) geçen bi öocuğa bağırıyor kaydıraktan korkuyor diye. "Hadi yapabilirsin,başarabilirsin sana güveniyorum.dur bak ben geleyim önce kayayım gör hiç bişey olmayacak" diye. Ona kurduğum cümlenin aynısı.geçen dolmuşta ayakta yolcu kalmasın dedi yaaaaYaaaa surda içimden kizini minciklamak geldi. Ne tatli biseeey yaa! Sarki söylüyormus, uykusunda bile konusuyormus. Ayy yerim onun konusmasini
Eminim bide absürd seyler söylüyordur, bunu nereden ögrendin çoçugum diyen cinsten. Umarim kizinin ömürü uzun, bahti açik olur canim, tabiki bu içindeki can içinde geçerli
Sonuna kadar katılıyorum size bazı çocuklara ne yapsan olmuyor. İnsan çaresiz kalıyor. Yol, yöntem tutmuyor maalesef.Ön yargıli olmayın lütfen. bende birsürü şey okudum izledim ama bazı çocuklar böyle olabilir ve insan çaresiz kalabiliyor kızım da aynıydi yeni yeni düzeliyor ayrıca time out yöntemi bu kadar küçük çocuğa verilmez. Bazı durumlar sadece sabır ve zaman gerektiriyor veee her yöntem her çocuğa uymuyor
Cok akıllı maşallah. Ayyy ben yerim bicirigi ya. Opun onu benim yerime.Şu an yattı yatağa içeri odadan sesi geliyor şarkı söylüyor. "Susadım su isterim bana çeşme gösterin vaaaaaay" diye :)))) inanamazsın erkekse laf atıyor parka gidelim. Onun babası niye yavaş sallıyor bu kadın çocuğunu neden ağlatıyor,bu kız kaydırmaktan kayamıyır gel yardım edelim :) geçen bi öocuğa bağırıyor kaydıraktan korkuyor diye. "Hadi yapabilirsin,başarabilirsin sana güveniyorum.dur bak ben geleyim önce kayayım gör hiç bişey olmayacak" diye. Ona kurduğum cümlenin aynısı.geçen dolmuşta ayakta yolcu kalmasın dedi yaaaa))))
Biliyor musunuz ben bu tabloyu Diyarbakır'da da gördüm. Yeni evliyim. Kendim manisalıyım hakkaten bizim oranın çocukları acayip şımarık. Ama Diyarbakırda eşimin sülalesindeki çocuklar o kadar zeki o kadar bireysel o kadar özgür bir birey gibi ki ağzım açık kaldı yani. Biraz gözlemledim sebebi kesinlikle fazla ilgi verilmemesi. Birbucuk yaşındaki çocuk düşse bile ağlamıyor mesela. Ben de kesinlikle inşallah çocuklarımı öylee mıç mıç aşırı sevgi aşırı ilgi ile büyütmeyecegim. Soğukkanlılıkla büyütünce çocuk küçükken bile kendi basının çaresine bakıyor. Ben bunu gözlemledim walla çok takdir ettimya ben de hayranım, gerçekten nasıl yetiştiriyorlar,
çocuklar ağlamıyor yahu,
ben de TRye gelen turistleri özellikle izliyorum bu konuda, çocuklar düşüyor, yara bere içinde kalıyor, yine de azıcık surat asıyor o kadar, onu bile yapmıyor genel olarak.
Şu an yattı yatağa içeri odadan sesi geliyor şarkı söylüyor. "Susadım su isterim bana çeşme gösterin vaaaaaay" diye :)))) inanamazsın erkekse laf atıyor parka gidelim. Onun babası niye yavaş sallıyor bu kadın çocuğunu neden ağlatıyor,bu kız kaydırmaktan kayamıyır gel yardım edelim :) geçen bi öocuğa bağırıyor kaydıraktan korkuyor diye. "Hadi yapabilirsin,başarabilirsin sana güveniyorum.dur bak ben geleyim önce kayayım gör hiç bişey olmayacak" diye. Ona kurduğum cümlenin aynısı.geçen dolmuşta ayakta yolcu kalmasın dedi yaaaa))))
Size tam hak veremiyorum kusura bakmayin. Unutmayalim ki bizi buyuten analarimiz oyleydi. Evet cok evham yapiyoruz. Ama o dediginiz baska cocuklar buyuduklerindede bizim cocuklarimiza vermeye calistigimiz edep haya duygusundan mahrum birakilarak yetisiyor. Yani 13 yasinda evine erkek veya kiz arkadasini cagirip odasinda vakit gecirirse o anne baba bu durumdan keyif alir ve onunr bakar hayatina dvm eder. Kinamak istemiyorum, rabbim hayirlisini versin. Ama yabancilardan gordugumuzde bizim bu. Tabiki bizlerin cocuklari dort dortluk degil. Ama edep haya duygusu cok onemli bence. Bu erkegede gecerli kizada.Çünkü bizde çocuğun bir yeri çizilse dünyanın sonu oluyor.
Neyse ki yeni nesil annelerin bir kısmı gerçekten geleneksel Türk anneliğini bıraktı. En azından arkadaşlarımın çoğu öyle.
Valla benim annem babam öyle değildi.Size tam hak veremiyorum kusura bakmayin. Unutmayalim ki bizi buyuten analarimiz oyleydi. Evet cok evham yapiyoruz. Ama o dediginiz baska cocuklar buyuduklerindede bizim cocuklarimiza vermeye calistigimiz edep haya duygusundan mahrum birakilarak yetisiyor. Yani 13 yasinda evine erkek veya kiz arkadasini cagirip odasinda vakit gecirirse o anne baba bu durumdan keyif alir ve onunr bakar hayatina dvm eder. Kinamak istemiyorum, rabbim hayirlisini versin. Ama yabancilardan gordugumuzde bizim bu. Tabiki bizlerin cocuklari dort dortluk degil. Ama edep haya duygusu cok onemli bence. Bu erkegede gecerli kizada.
Benim çocuğum yok böyle üst perdeden şöyle yapın böyle yapın diyemiyorum. Allah verir bir tane yaramaz çocuk görürüm günümü diye korkuyorum. Başka kimse neden bunlardan korkmuyor anlamış da değilim. Bir arkadaşım anlatmıştı ya da burdan mı okudum çok hatırlayamadım şimdi ama anlatmak istiyorum. Yurt dışında sanırım Amerikada yaşayan bir Türk kadının bir kızı olmuş. Hiç hasta olmazmış. İşte Türk anneleri çok üzerine düşüyor, kat kat giydirip çocuğu hasta ediyorlar, mikroplardan çok sakınıyorlar falan diyormuş. Ben kızımı şöyle yetiştiriyorum, parklarda bahçelerde kumla da oynuyor hiç de hasta olmuyor diye üst perdeden konuşmalar falan. Neyse bu hanım kızın bir de oğlu oluyor. Aynı formülü onda uygulamasına rağmen çocuk hastalıktan kurtulmuyor. baya kıssadan hisse gibi olmuş ama ders aldı mı bilinmez.
Evet ilk defa binecek. O onerdiginiz ney acaba? Hic duymadim. Desteginiz icin tsklr. Insallah korktugum gibi olmazAynen katiliyorum. Kadini burda bi dovmedikleri kalmis sen nasil annesin diye, sunu yap bunu yap bi de boyle bilmis bilmis, super anne edasiyla. Ben konu sahibinin bilincsiz bir anne oldugunu dusunmuyorum. Her cocugun karakteri farklidir. Bir yontem bir cocukta ise yararken digerinde yaramayabilir. Mevzu cocuk oldugu zaman kesinlikle buyuk konusmamak lazim.
Konu sahibi arkadasim, sen kendini oyle sartlama. Uyku saatine getirmeye calis, iyice yor, ucakta uyuyabilir, ilk defa mi ucaga bincek? Dogal sakinlestirici kullanabilirsin, esansiyel yaglar var, mutlaka biliyorsundur. Onun disinda busy bag onerebilirim, pinterest kullaniyorsan orda aratabilirsin. Ama stres olma, cocuk ondan da etkilenir. Bakarsin hic dusundugun gibi olmaz.
ahh aahhh ayni seyi bende dusunuyorum kizimda o aylarda aglama huyu yok ama yerinde duramiyor otobusde bile gezmek istiyor ucakda ne yapacagimi dusunuyorum 3 kere turkiyeye gidip geldik hep calpol ,nurofen vs. gibi ilaclari kullandim hem kulaklari kapanmadi hem rahatsizlanmadi hemde yolda uyudu ucaga binmeden 5 dk once veriyorum inene kadar rahat gidiyor.umarim bu seferde ise yararFikirlerinize ithiyacim var. Bu yaz tatilinde ins turkiyeye izine gidecegiz. 4 senedir gitmiyoruz. ama oglum okdr aktif bir okdrda huysuz sinirli, surekli aglayan bir cocuk. Bebekligi boyle degildi aksine hep uyuyan sakindi. Suan 17 aylik. Kara kara dusunuyom nasil gececek bu izin diye. Iki kizim daha var biri 7 digeri 5. Cocuk arabasinda bile durmuyor. Ucakta uc saat nasil gececek bilmiyorum. Benim gibi olan var mi? Cocuklar icin ozel bitkisel sakinlestiriciler oluyor. Almanyada olanlar bilir, homöopathisch urunler. yada baska farkli bir oneriniz. Oyuncakmis falan hicbirsey gözü gœrmuyor. Aldigi gibi yere firlatiyor. Istedigi birsey olmayinca yada istedigi yere yuruyemeyince felaket sinirleniyor. Anlatamam yani. Sastim kaldim
Bu soylediginiz cok yanlis ve cok ayip. Yabancı annelerin cocuklari terbiyesiz edepsiz mi yani? Burada yabanci bi arkadas var, su an banli oldugu icin yorum yapamaz ama gayet de edepli ve hayali yetismis, cocugunu da oyle yetistiriyor. Turkiye'de sevgilisinden 14 yasinda hamile kalip ickiyle dusurmeye calisan liseli kizlar var, onlarin da anneleri Turk. Demek ki irka milliyete degil sahsiyete bakiyormus edep haya.Size tam hak veremiyorum kusura bakmayin. Unutmayalim ki bizi buyuten analarimiz oyleydi. Evet cok evham yapiyoruz. Ama o dediginiz baska cocuklar buyuduklerindede bizim cocuklarimiza vermeye calistigimiz edep haya duygusundan mahrum birakilarak yetisiyor. Yani 13 yasinda evine erkek veya kiz arkadasini cagirip odasinda vakit gecirirse o anne baba bu durumdan keyif alir ve onunr bakar hayatina dvm eder. Kinamak istemiyorum, rabbim hayirlisini versin. Ama yabancilardan gordugumuzde bizim bu. Tabiki bizlerin cocuklari dort dortluk degil. Ama edep haya duygusu cok onemli bence. Bu erkegede gecerli kizada.
Katılıyorum. Kimi "ben beceremiyorum bu işi" diyemez de, tanımadığı bilmediği milletin ahlakına, edebine laf eder, bel altı vurup konuyu başka yere taşır. O yorumu okurken utandım. Çocuk yetiştirebilmenin de ahlak verebilmenin de milletle alakası yoktur. Zaten düzgün çocuk yetiştirmek ahlakı da kapsar, yani "onlar çocuğunu çocukken güzel yetiştirse de ahlaksız yetiştiriyor" diye bir şey olamaz, bunda mantık yok yani.Bu soylediginiz cok yanlis ve cok ayip. Yabancı annelerin cocuklari terbiyesiz edepsiz mi yani? Burada yabanci bi arkadas var, su an banli oldugu icin yorum yapamaz ama gayet de edepli ve hayali yetismis, cocugunu da oyle yetistiriyor. Turkiye'de sevgilisinden 14 yasinda hamile kalip ickiyle dusurmeye calisan liseli kizlar var, onlarin da anneleri Turk. Demek ki irka milliyete degil sahsiyete bakiyormus edep haya.
Insan yasadigi gordugu kadar bilir, oranin insanini sadece tv'den kitaptan uc bes cevreden gorerek yorum yaparlarsa onlar ahlaksiz, biz sutten cikma ak kasik miyiz? Edepli miyiz? Hayir, bagnaz, terorist ve yobaz dindarlariz.Katılıyorum. Kimi "ben beceremiyorum bu işi" diyemez de, tanımadığı bilmediği milletin ahlakına, edebine laf eder, bel altı vurup konuyu başka yere taşır. O yorumu okurken utandım. Çocuk yetiştirebilmenin de ahlak verebilmenin de milletle alakası yoktur. Zaten düzgün çocuk yetiştirmek ahlakı da kapsar, yani "onlar çocuğunu çocukken güzel yetiştirse de ahlaksız yetiştiriyor" diye bir şey olamaz, bunda mantık yok yani.
tatilden önce bebeğinizin durumu düşündürmeli sizi mutlaka doktora gidinFikirlerinize ithiyacim var. Bu yaz tatilinde ins turkiyeye izine gidecegiz. 4 senedir gitmiyoruz. ama oglum okdr aktif bir okdrda huysuz sinirli, surekli aglayan bir cocuk. Bebekligi boyle degildi aksine hep uyuyan sakindi. Suan 17 aylik. Kara kara dusunuyom nasil gececek bu izin diye. Iki kizim daha var biri 7 digeri 5. Cocuk arabasinda bile durmuyor. Ucakta uc saat nasil gececek bilmiyorum. Benim gibi olan var mi? Cocuklar icin ozel bitkisel sakinlestiriciler oluyor. Almanyada olanlar bilir, homöopathisch urunler. yada baska farkli bir oneriniz. Oyuncakmis falan hicbirsey gözü gœrmuyor. Aldigi gibi yere firlatiyor. Istedigi birsey olmayinca yada istedigi yere yuruyemeyince felaket sinirleniyor. Anlatamam yani. Sastim kaldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?