- 27 Temmuz 2019
- 2.724
- 9.219
- 158
- Konu Sahibi Atlantistebiranka
-
Eşin tek deil bebegim.Tıpkı benim eşimde boyle.Lakin ben psikolojik olarak hazir deildim 6 ay bekledik sonra tamm dedim.Lakin hergün bak şu koltuk bos.Bak olsaydi sunu yapardık vs.kayinvalidem her gittigimizde artik istioruz gibi sozler.fakat ben hic tinlamadan nasip dedimMerhaba arkadaşlar,
Zamanınızı çalmadan anlatayım; eşim hergün, sıkça bebekler hakkında konuşuyor. Baba olmak istediğini söylüyor. Bir yerde bebek görse gözleri ışıldıyor. 1,5 senelik evliyiz. Evliliğimde ufak tefek pürüzler haricinde r sıkıntı yok. Benim tuhafıma giden, çevremde bu kadar baba olmaya meraklı erkek görmedim. Benim kaynana da her fırsatta 'torun hasretiyle yandım' alt metinli konular açar sürekli. ( benim çocuğum ilk torun olacak her iki sülalede.) ben şaka yollu geçiştiririm. Buna benzer bir konu daha açmıştım ve bebeği tekrar üniversite okuyacağım için ertelemiştim.
Ancak eşim çocuk konusunu çok fazla dert ediyor. Durumun vehameti için şöyle anlatayım, bugün rüyasında beni hamile görüyor ve ben karnımı kesip çocuğu çıkartıyorum gülerek. Ben istemiyorum dedikçe alınmaya başladı, aslında çok mantıklı argümanlarla yaklaşırım hep. Tane tane anlattım, çok zor olur dedim. Bana "nelerin altından tek başına kalkmış, tanıdığım en güçlü kadınsın ne olur bunları bahane etme." diyor. Şaka yollu doğurması benden bakması senden diyorum. Geceleri şikayet edersin bebek ağlamasına diyorum, yeminler su gibi yardım ederim diye.
Anlamıyor herif nasıl ikna edeceğim?
26 yaşındayım. Eşim 27 yaşında. Yaparım, yapamayacağım şey değil ancak bebeğim olursa ilk senelerde ben onun için okulda oluyor olacağım. Ona yeter miyim? İyi bir anne olur muyum? Saygısını, terbiyesini yeterince verebilir miyim? Gibi sorumluluklar beni çok korkutuyor. Bir de ben boşanmış anneyle büyüdüm, ya birşey olur da bebeğim de benim gibi olursa diye işte ne bileyim.Siz esiniz gibi cok yogun duygularla istemedigniz icin onu anlamakta güclük cekiyor olabilirsiniz, ikna edebilirmisiniz bilmiyorum, evlat istegi cok baska bir duygu bence, eger yasiniz cookk genc degilse, oluruna birakin, zaten haa deyince cocuk olmuyormusve bir kadin zaten hamile kaldigi andan itibaren cocuk ve annelik fikrine alisiyor..
Ayyyy inan ebebek reklamı çıkmasın diyorum, yemek yemeye çıkıyoruz bazen benimki başlıyor bak şurda mama sandalyesi varmış ahh ah demeye. Adam yağmurda kalmış kedi yavrusu gibi viyak viyak bebek diyor.Eşin tek deil bebegim.Tıpkı benim eşimde boyle.Lakin ben psikolojik olarak hazir deildim 6 ay bekledik sonra tamm dedim.Lakin hergün bak şu koltuk bos.Bak olsaydi sunu yapardık vs.kayinvalidem her gittigimizde artik istioruz gibi sozler.fakat ben hic tinlamadan nasip dedimSuan hamileyim ucuo beyfendi
Allah büyük, yardim eder.. korkma, Annende basarmis.. Hakkimizda hayirlisi :)26 yaşındayım. Eşim 27 yaşında. Yaparım, yapamayacağım şey değil ancak bebeğim olursa ilk senelerde ben onun için okulda oluyor olacağım. Ona yeter miyim? İyi bir anne olur muyum? Saygısını, terbiyesini yeterince verebilir miyim? Gibi sorumluluklar beni çok korkutuyor. Bir de ben boşanmış anneyle büyüdüm, ya birşey olur da bebeğim de benim gibi olursa diye işte ne bileyim.
AminAllah büyük, yardim eder.. korkma, Annende basarmis.. Hakkimizda hayirlisi :)
Bana zaten sen anne olsan dünyayı yakarsın diye söyler. İyi manada. Bunu söylemesinin sebebi kuzeninin çocuğu bir gün kvye yemeğe gelmişti, beni çok sever. Yemeğini elimle ayıkladım yedirdim diye. Adamın gözleri doldu. E yok artık ama ya demiştim. Sanırım ben de böyle olacağım, bilmiyorum Allah kısmet ederse tabi ki.O evlat aşkıyla yanan adam benim eşim işte...
Hee gördüğü bebeğe sarılır öper yeğenlerine olur biterdi.
Neyse korunurken hamile kalmışım ama dış gebelikmis. Adam yasta ben gayet rahatım.cunku cocuk bana çok uzak bir mevzuydu.
Ameliyat oldum bir tüpüm alındı. Dediler 6 ay korunun. Korunduk. Dedim ki bi gun gel cocuk yapalım. Benim düşüncem "tek tüpüm yok zaten hemen olmaz" o ara ben de çocuk fikrine alışırım.
O ay hamile kaldım
Aha da bebem kucağımda mememi emiyor cok cok.
O çocuk için ölen adam geçen diyor ki ay çocuk ne zormuş
Ben olaya ondan çabuk adapte oldum....
Ama hamileliğim hep şüpheyle geçti. Ne yapicam şimdi? Sevemem bu çocuğu vs diye
Sonuç gaz sancısı çekiyor diye ağlıyorum bazen. Kan aldılar hemşireyi parçalayacaktım
Çok zor mu?
Valla şimdilik orta zor.
Ilerleyen seviyelerde görücez artık zor mu kolay mi?
Ben eminim demedim ki. Adamı nasıl ikna ederim dedim. Benim için anne olmak sadece doğurmak değil. Allah verirse olur tabi ki.dr gittiniz mi sağlık kontrollerinden geçtiniz mi sanki ilk denemede hamile kalcak kadar emin konuşuyorsunuzda.
Bizde avm de muhakkak e bebek magazini bi dolasirdik:) Banada cok garip gelirdi erkekler bole istermi diye.Valla hamileligimi tam yasiorum oyle diim sana.cok ilgili saolsun.Temizlige yardim eder.yemek yapamiorm hicbise demez.Ama onceden yani hergun 3 cesit yemegi olurdu.suan bulantidan yapamiorm.oda idare edio saolsun.Umarim sizde istediginz zaman hazir oldugunuz zaman hamile kalirsiniz:*Ayyyy inan ebebek reklamı çıkmasın diyorum, yemek yemeye çıkıyoruz bazen benimki başlıyor bak şurda mama sandalyesi varmış ahh ah demeye. Adam yağmurda kalmış kedi yavrusu gibi viyak viyak bebek diyor.
Tanımı görünce kahkaha attım. Allah da sizi güldürsün. Pek hoşuma gitti.oğlum 13 aylık 3-4 gündür yürüyor evde yürüyen bir mantar hayal edin. bunun için bile yapılır
Maşallah sizeBizde avm de muhakkak e bebek magazini bi dolasirdik:) Banada cok garip gelirdi erkekler bole istermi diye.Valla hamileligimi tam yasiorum oyle diim sana.cok ilgili saolsun.Temizlige yardim eder.yemek yapamiorm hicbise demez.Ama onceden yani hergun 3 cesit yemegi olurdu.suan bulantidan yapamiorm.oda idare edio saolsun.Umarim sizde istediginz zaman hazir oldugunuz zaman hamile kalirsiniz:*
Merhaba arkadaşlar, yıllardır okuyorum forumu artık üye olmamın zamanı geldi çünkü evli ve evliliğin dikeni kaynanaya sahibim.
Neyse uzatmayalım 1.5 senelik evliyim ve bu süreçte kaynana oluşumunun kendi eviyle benim evimi, eşimi ve beni yönetme savaşlarıyla zehir günler geçirdim. Öyle ki kadın işi beni boşatmayla tehtid etmesine kadar uzandı.
Günler geçti ben yks sınavına girdim ve büyük ihtimal kazandım, tercih yaptım açıklanmadı. Kaynana kişisi, nasılsa okuldan eve gidip yemekle mi uğraşacaksın diye gelin yiyin gidin derdinde, hatta okul onun evine yakın diye burada kalın evi kapatın diyor. Kendisinin sürekli olarak bizi o evde yatırma fantazisi var maalesef. Şimdi ben ilk sene dersler çok yoğunlaşmadan çocuk düşünüyorum çünkü 26 yaşındayım. Kaynana çocuğa da ben bakacağım ben yetiştireceğim diyip, duruyor. Hadi baksın ilk torunu olacak diye seslenmiyorum ancak hata mı yapıyorum kestirip atsam mı? Zaten benle iktidar savaşı veriyor her fırsatta, bundan güç alıp daha da büyütür mü?
Tecrübeli kadınlardan fikir istiyorum, lütfen çok kafam karışık.
Evet bunu çok düşündüm. Kaynana kişisi şimdilik akıllı duruyor çünkü araya benim ailem girdi. Annem "değil 3 çocuğu 33 çocuğu olsa kızımı çeker alırım, bu zamana kadar neler çekti bir de size kurban etmem" diye sert çıktı. O günden beri şeytan kulağına kurşun eskisi kadar yok yine her an ilgi bekliyor da o huyu değişmez.Yorum yapilcak ise, önceki konun önemli
Esin senin üniversiteye gitmeni engelliyor. Net. Rüya görmüsmüs! Bos. Cocuk çok agir bir sorumluluk. Hamilelikte bile basliyor. Yani hamile ve lohusa hali ile üniversite bitirmek zor. Bunu esinde biliyor.
Bu devirde bir kadin kendi emniyetini düsünmeli. Egitim alman çok önemli. Ister esin 1000 rüya görsün. Durumun romantikligine kapilma. Yarin bebek dogdugunda bezini degistirmeye yardim etmez. Baskici kaynananda sana lohusa halin ile cehenemi yasatir. Herseye karisir "yok bu çoçuk aç" "yok bu çoçuk üsüyor" diye diye komple kafayi yersin.
Kendi ayaklarin üzerine dur. Egitimini al ve bir ise gir. Para biriktir. Gerekirse KPSS'ye gir ve memur ol. Ondan sonra çoçuk düsün. 26 yasinda çok gençsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?