Aşırı empati kurmak beni çok yoruyor...

Vanilyalikahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
435
301
53
Kizlar merhaba hayırlı pazarlar
Psikolojik olarak zor dönemlerden gectim çok bunalimli günler atlattim ve bunlarin kalıntısı olarak beynimde surekli herkezin yerine kendimi koyar oldum. Artik herkezin herseyin yerine ya benim başıma gelseyfi diye efkarlaniyorum; nasil tepki verirdim diye düşünüp duruyorum. paranoyak mi oldum yoksa bu bir gecis donemimi bilemiyorum. Allaha şükür hersey yolunda gibi ama kafam bunalimda...

annem der ki onda olan sorunu düzelt Allahım bizede verme. hayat zor acılar cok fazla
ama insan yormamlı kendini cok düsünerek cünkü ezilirsin .

hani doktorlar zamanla ölümlere alısırya mecburen alısması lazm yoksa yasayamaz sizde öyle yasamaya dayanmak için devam edeceksiniz. bende kendimi çok üzüyodum hemde cok sürekli buhranlar ama dedim elimden birsey gelmez

Bende de halep için var o durum. Hergün o anne babaların yerine kendimi koyup ağlar oldum.

Galiba deliriyorum o yuzden oluyor :) saka bir yana da bazen öyle dusunerek uyuyorum ve sıçrayarak uyandigim oluyor ruyalarimda yaşıyorum bazı insanlarin neler yasadiklarini anlamaya çalışıyorum. özellikle bu sayfada bir yakinini kaybeden oldugunda cok icleniyorum kendim yaşamış gibi hissetmeye basliyorum

Sadece bir konu degil de her konu da yasamaya başladım bi arkadasimin eşi vefat etti bende oturdum başladım düşünmeye beb olsam ne yapardim nasil dayanirdim derken aglamaya basladim :(

Sizin durumunuz sempatiye yani ozdesim kurmaya giriyor psikolojiye göre şaka bir yana benimde çok zor günlerim oldu hepsini atlattım şükür size naçizane verebileceğim tavsiye hayat çok kısa yaşadığınız her anın tadını çıkartın insanlara yardım edin elinizden geldiği kadar ve bu sizi mutlu edecektir bence. :)

Sizin durumunuz sempatiye yani ozdesim kurmaya giriyor psikolojiye göre şaka bir yana benimde çok zor günlerim oldu hepsini atlattım şükür size naçizane verebileceğim tavsiye hayat çok kısa yaşadığınız her anın tadını çıkartın insanlara yardım edin elinizden geldiği kadar ve bu sizi mutlu edecektir bence. :)
Evet aynen yardim edince sanki dunyalar benim oluyor ama yardim edemeyecegim konular olunca kahroluyorum

Psikolojik olarak zor dönemlerden gectim çok bunalimli günler atlattim ve bunlarin kalıntısı olarak beynimde surekli herkezin yerine kendimi koyar oldum. Artik herkezin herseyin yerine ya benim başıma gelseyfi diye efkarlaniyorum; nasil tepki verirdim diye düşünüp duruyorum. paranoyak mi oldum yoksa bu bir gecis donemimi bilemiyorum. Allaha şükür hersey yolunda gibi ama kafam bunalimda...

aynısını yaşıyorum. çok ypruluyorum. empati olsun, duygusallık olsun bıktım.
ben herkesi düşünüyorum ama kimse beni düşünmüyor gibi hissediyorum.

Bu durum bende de var o yüzden dram dolu herseyden kaçmak zorunda kalıyorum kaçamadıklarımdaysa istemeden empati kuruyorum yani karşımdaki insanın acısını hissediyorum çok ağır oluyo benim için ben de zor bir depresyon sürecinden geçtim ve bitmiste değil hepsi bi araya gelde mi daha kötü oluyo

ayni sekildeyim. okadar zor oluyor ki ama ben cozumu o insan icin dua etmekte buldum. duydugum anda ya da sonrasinda o insan icin dua etmeye calisiyorum. dene bence. kendini ruhunu yuregini temizliyorsun resmen.

Back
X