- 2 Kasım 2020
- 126
- 80
- 13
- 28
- Konu Sahibi selinnazli
-
amacım polemik değil ama çok merak ediyorum bu kadar hassasiyet duyarken hayvansal gıda tüketiyor musunuz?Merhaba arkadaşlar, nasıl anlatsam bilemedim ama bir problemim var dünyadaki kötülüklerle ilgili, özellikle hayvanlara karşı yapılan şeyler. Bugün internette şans eseri bir videoya denk geldim ve aşırı derecede rahatsız etti vicdanımı. O hayvana karışan kişiden de tüm dünyadan da yine nefret ettim. Ben katlanamiyorum bu vicdansız insanların varlığına, sürekli hüzünlüyüm , sürekli stresli çünkü çevremde de küçük çocuklar köpeklere kedilere taş atardı ki büyük tepkiler verdim her seferinde ama ertesi gün yine aynı şeyler. Bir türlü aşamiyorum bunu ve egzamam da bu yüzden geçmiyor sanırım. Benim gibi olanlar var mı bu konuda? Sürekli bu konular yüzünden vicdanı rahatsız olanlar var mı ? Nasıl aşabilirim bunu?
Herkes bunu soruyor da anlamadığım tarafı şu yiyorum desem yani bu beni vicdansız mi yapar? Benim tavuklarım var baktığım hiçbir gün onları kesip yemedim ama hazır alınca yiyorum. Ama bu beni o vicdansız işkenceci tecavüzcu kişilerle aynı kefeye sokmazamacım polemik değil ama çok merak ediyorum bu kadar hassasiyet duyarken hayvansal gıda tüketiyor musunuz?
Bu sözleri kendinize siz yakıştırıyorsunuz, saldırmadan cevap verseydiniz belki karşılıklı fikir alışverişi yapabilirdik. Ben merakımdan sordum aldım cevabımı da.Herkes bunu soruyor da anlamadığım tarafı şu yiyorum desem yani bu beni vicdansız mi yapar? Benim tavuklarım var baktığım hiçbir gün onları kesip yemedim ama hazır alınca yiyorum. Ama bu beni o vicdansız işkenceci tecavüzcu kişilerle aynı kefeye sokmaz
Bu mesajınızin da çok gereksiz kendinize siz yakıştırıyorsunuz gibi, burada bir problemden bahsettim alt tarafı ne gerek vardı ki şu cümleyi kurmaya. Tamam meraktan sordunuz biliyorum ama niyetiniz şu muydu bu kadar hassasan niye yiyorsun diyecek miydiniz?Bu sözleri kendinize siz yakıştırıyorsunuz, saldırmadan cevap verseydiniz belki karşılıklı fikir alışverişi yapabilirdik. Ben merakımdan sordum aldım cevabımı da.
İşte ben çok takıyorum ve bu yüzden yaşama sevincim yokDurduk yerde bir canlıya eziyet edildiğini gören herkes üzülür zaten. Bu normal.
Hayır, bu kadar hassassanız o canlar için bir adım atmaz mısınız diyecektim.Bu mesajınızin da çok gereksiz kendinize siz yakıştırıyorsunuz gibi, burada bir problemden bahsettim alt tarafı ne gerek vardı ki şu cümleyi kurmaya. Tamam meraktan sordunuz biliyorum ama niyetiniz şu muydu bu kadar hassasan niye yiyorsun diyecek miydiniz?
Yaptığımız doğru değil düşününce, ama benim bahsettiğim nokta şu hayvanlara eziyet eden insanlar beni rahatsız ediyor. Hiçbir zaman elime bıçak alıp bir hayvanın canını acıtarak kesmedim. Vejetaryen olup olmamak tercih meselesi. Sadece marketten alınan şeyleri tek yiyorum. Demiyorum yani neden insanlar et yiyor. Neden işkence tecavüz ediyorlar diyorum.Hayır, bu kadar hassassanız o canlar için bir adım atmaz mısınız diyecektim.
E kesilirken canları acımıyor mu? Ya da ufacık kafeslerde adım bile atamadan yıllarca yaşarken? Markete hazır kesilmiş, doğranmış geliyorlar diye işkence çekmemiş mi oluyorlar? Veyahut bir kozmetik firması için denek olduklarında hiç acı çekmiyorlar mı?Yaptığımız doğru değil düşününce, ama benim bahsettiğim nokta şu hayvanlara eziyet eden insanlar beni rahatsız ediyor. Hiçbir zaman elime bıçak alıp bir hayvanın canını acıtarak kesmedim. Vejetaryen olup olmamak tercih meselesi. Sadece marketten alınan şeyleri tek yiyorum. Demiyorum yani neden insanlar et yiyor. Neden işkence tecavüz ediyorlar diyorum.
Yaptığımız doğru değil düşününce, ama benim bahsettiğim nokta şu hayvanlara eziyet eden insanlar beni rahatsız ediyor. Hiçbir zaman elime bıçak alıp bir hayvanın canını acıtarak kesmedim. Vejetaryen olup olmamak tercih meselesi. Sadece marketten alınan şeyleri tek yiyorum. Demiyorum yani neden insanlar et yiyor. Neden işkence tecavüz ediyorlar diyorum.
Allah aşkına yaa zaten moralim bozuk yazık gerçekten bu tarz yorumlar çok yazıkE kesilirken canları acımıyor mu? Ya da ufacık kafeslerde adım bile atamadan yıllarca yaşarken? Markete hazır kesilmiş, doğranmış geliyorlar diye işkence çekmemiş mi oluyorlar? Veyahut bir kozmetik firması için denek olduklarında hiç acı çekmiyorlar mı?
Ben vegan değilim. Ama sokakta tekme yiyen hayvana üzülüp mezbahada kesilene, çiftliklerde işkence görene üzülmemek, doğanın kanunu bu benim gözüm görmesin yeter ki demek de iki yüzlülük gibi geliyor açıkçası. Benim için de geçerli bu durum. O yüzden bir vegan gelip benim yüzüme bunları söylediğinde benim savunacak argümanım yok.
Arkadaş bu kadar ben herkesten farklı hassasım çok üzülüyorum kahroluyorum demenize yönelik demiş onu. Marketten aldığınız et ürünlerini de ağaçtan toplamıyorlar neticede. Kesildiğini biliyorsunuz. Canları acımdan öldüklerini sanmıyorum.Yaptığımız doğru değil düşününce, ama benim bahsettiğim nokta şu hayvanlara eziyet eden insanlar beni rahatsız ediyor. Hiçbir zaman elime bıçak alıp bir hayvanın canını acıtarak kesmedim. Vejetaryen olup olmamak tercih meselesi. Sadece marketten alınan şeyleri tek yiyorum. Demiyorum yani neden insanlar et yiyor. Neden işkence tecavüz ediyorlar diyorum.
Çok yazık
Müslüman olmayın dini bırakın öyleyse her yıl kesilen hayvanlar için lütfen dini bırakın.Arkadaş bu kadar ben herkesten farklı hassasım çok üzülüyorum kahroluyorum demenize yönelik demiş onu. Marketten aldığınız et ürünlerini de ağaçtan toplamıyorlar neticede. Kesildiğini biliyorsunuz. Canları acımdan öldüklerini sanmıyorum.
Dünya burası böyle malesef. Hayvan hakları için uğraşabilir derneklerde aktif görev alabilirsiniz vicdanınız daha rahat eder belki. Hayatınızı etkileyecek kadar kötü oluyorsanız da destek alın. Başka ne denir bilmiyorum malesef.
Bu arada Müslümansaniz dini bırakmanızı Rica edecem kurbanlık hayvanlar içinE kesilirken canları acımıyor mu? Ya da ufacık kafeslerde adım bile atamadan yıllarca yaşarken? Markete hazır kesilmiş, doğranmış geliyorlar diye işkence çekmemiş mi oluyorlar? Veyahut bir kozmetik firması için denek olduklarında hiç acı çekmiyorlar mı?
Ben vegan değilim. Ama sokakta tekme yiyen hayvana üzülüp mezbahada kesilene, çiftliklerde işkence görene üzülmemek, doğanın kanunu bu benim gözüm görmesin yeter ki demek de iki yüzlülük gibi geliyor açıkçası. Benim için de geçerli bu durum. O yüzden bir vegan gelip benim yüzüme bunları söylediğinde benim savunacak argümanım yok.
Dünya hassas kalpler için bir cehennem.İyi ki cehennem var ve herkes yaptıklarınin karşılığını alacak diye avutuyorum kendimi.Merhaba arkadaşlar, nasıl anlatsam bilemedim ama bir problemim var dünyadaki kötülüklerle ilgili, özellikle hayvanlara karşı yapılan şeyler. Bugün internette şans eseri bir videoya denk geldim ve aşırı derecede rahatsız etti vicdanımı. O hayvana karışan kişiden de tüm dünyadan da yine nefret ettim. Ben katlanamiyorum bu vicdansız insanların varlığına, sürekli hüzünlüyüm , sürekli stresli çünkü çevremde de küçük çocuklar köpeklere kedilere taş atardı ki büyük tepkiler verdim her seferinde ama ertesi gün yine aynı şeyler. Bir türlü aşamiyorum bunu ve egzamam da bu yüzden geçmiyor sanırım. Benim gibi olanlar var mı bu konuda? Sürekli bu konular yüzünden vicdanı rahatsız olanlar var mı ? Nasıl aşabilirim bunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?