• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı hayal kurma

nane278

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2025
50
38
3
18
Merhaba belki bir kaç tavsıyeniz olur yada benimle aynı durumu yaşayıp kurtulan biri vardır diye yazıyorum
Ben ilkokuldan belli aşırı hayal kurardım
Olduğundan fazla bunu hep normal olarak görürdüm
Ders çalırken..
Film izlerken
Oyun oynarken
Kitap okurken
Ders dinlerken
Konuşuşurken
Kısaca 7/24 hayal kurarım bunun normal oldugunu düşünürdüm
Taki bir youtube videosu görene kadar...
Bir gün kendimi dikkat ettim neredeyse 7 saat aşan hayaller kuruyorum ve bu çok gerçekçi olduğundan fazla
Gerçeklik kaybımız yitirmedim öncelikle
Sahte olduğunu biliyorum...
Ama kurtulamıyorum bu durumdan istemsiz oluyor
Lütfen tavsiye verin
8 saat aşan çalışmada 5 saati hayal kurarken geçiyor
Nasıl kurtulurum bundan artık benim için bir bağımlık gibi oldu bu durum

Bunun psikiatrik bir tanisi vardi da unuttum. Bir doktora git bence. Ders başarın nasıl?

Maladaptive daydreamning olayı sanırım. Bende de var daha doğrusu vardı ama daha kontrollüydüm diyebilirim. Yaşla ve hayalin yerini daha güzel, gerçekçi, yorucu, yoğun şeylerle doldurunca azaldi diye tahmin ediyorum. Ben genelde uyumadan önce, uzun yolculukta falan kendi isteğimle kuruyordum hayali. Daha küçükken lise falan dönemlerinde ders çalışırken falan kopup gittiğim çok olurdu ama farkına vardığımda hemen çıka çıka alıştım. Kendime uyumadan önce diye sınır koyardım. Dediğim gibi yaşla ve yoğunlukla birlikte bitip gitti sayılır.

Bunun psikiatrik bir tanisi vardi da unuttum. Bir doktora git bence. Ders başarın nasıl?

Çalışmalara yeni başladım ilk haftalar baya iyiydim düzenim çok iyiydi
Sonradan artı
Hatta ilk zamanlar kendime çok şaşırıyordum hayal kurmuyordum çünkü ne olduysa yine başladı

Merhaba belki bir kaç tavsıyeniz olur yada benimle aynı durumu yaşayıp kurtulan biri vardır diye yazıyorum
Ben ilkokuldan belli aşırı hayal kurardım
Olduğundan fazla bunu hep normal olarak görürdüm
Ders çalırken..
Film izlerken
Oyun oynarken
Kitap okurken
Ders dinlerken
Konuşuşurken
Kısaca 7/24 hayal kurarım bunun normal oldugunu düşünürdüm
Taki bir youtube videosu görene kadar...
Bir gün kendimi dikkat ettim neredeyse 7 saat aşan hayaller kuruyorum ve bu çok gerçekçi olduğundan fazla
Gerçeklik kaybımız yitirmedim öncelikle
Sahte olduğunu biliyorum...
Ama kurtulamıyorum bu durumdan istemsiz oluyor
Lütfen tavsiye verin
8 saat aşan çalışmada 5 saati hayal kurarken geçiyor
Nasıl kurtulurum bundan artık benim için bir bağımlık gibi oldu bu durum
Sosyal ortamlarda daha aktif ol daha fazla arkadaş edin bunun çözümü bu bence

Bu bende de mevcut. ben daha çok stres ve sıkıntılı ortamlardan kaçmak için kullanıyorum. Psikologuma da anlatmıştım. durumu abartmadan yaptığım taktirde zararsız olduğunu ancak beynimizin aslında gerçekle hayali ayırt edemediğini, o yüzden fazlasının zararlı olabileceğini söylemişti

Bu bende de mevcut. ben daha çok stres ve sıkıntılı ortamlardan kaçmak için kullanıyorum. Psikologuma da anlatmıştım. durumu abartmadan yaptığım taktirde zararsız olduğunu ancak beynimizin aslında gerçekle hayali ayırt edemediğini, o yüzden fazlasının zararlı olabileceğini söylemişti

Ben istemsizce yapıyorum ve durduramıyorum

33 yaşındayım kendim bildim bileli böyleyim.bazen gece oluşunda yatağa girip hayal kurayım derim.yogun olduğum zamanlar aklıma gelmiyor ama bazı dönemler artıyor bu durum.hayal dediysem öyle gelecekle ilgili değil sanki bı dizi film gibi bisey

Ben istemsizce yapıyorum ve durduramıyorum
Sosyal hayata karış, kendi oyala diyeceğim ama sıraladığın listeye bakılırsa pek boş zamanı olan biri değilsin gibi. Kendini en iyi sen tanırsın aşırı buluyorsan bir uzmana danış. Ben de aynı senin gibi hayal kurmanın normal olduğunu düşünürken Maladaptive Daydreaming diye bi hastalığın olduğunu öğrenmişti. Endişe edip doktora danışınca, yukarda yazdığım cevabı verdi.

Sosyal hayata karış, kendi oyala diyeceğim ama sıraladığın listeye bakılırsa pek boş zamanı olan biri değilsin gibi. Kendini en iyi sen tanırsın aşırı buluyorsan bir uzmana danış. Ben de aynı senin gibi hayal kurmanın normal olduğunu düşünürken Maladaptive Daydreaming diye bi hastalığın olduğunu öğrenmişti. Endişe edip doktora danışınca, yukarda yazdığım cevabı verdi.

İnanın 6 aydır ilk kez filim izliyorum dün izledim ama hiç hayal kurmadım o filimde
Birde müzik dinlemeyi bırakacagım artık
Arkadşlarım neredeyse hiç yok
Uzmana da ailem karşı

İnanın 6 aydır ilk kez filim izliyorum dün izledim ama hiç hayal kurmadım o filimde
Birde müzik dinlemeyi bırakacagım artık
Arkadşlarım neredeyse hiç yok
Uzmana da ailem karşı
Odak sorunu yaşatıp, fobilerden bile uzaklaştırıyorsa korkutmak istemem ama destek almalık bir durumda olabilirsiniz. Ailenizin destek almanıza karşı olacak yapıda bi aileyse, durumunuzda onlarında payı büyüktür. Ev yaşantınızı bilmiyorum belki de aile ortamından kaçmak için hayallere sığınıyorsunuz. bunu onlara söyleyin derim. ben 20'li yaşlarımda başka sebeplerden psikoloğa gidiyordum. bana babamın durumumu tetiklediğini söylemişti. Ben de babama anlattım tabi anlamadı. bencil, bir dahakisinde kızarak sen sebep oluyormuşsun o yüzden seninle konuşmak istiyor, mutlaka gelsin diyor dedim. Biraz tırsıp en azından o dönem çok üstüme gelmemişti.

Odak sorunu yaşatıp, fobilerden bile uzaklaştırıyorsa korkutmak istemem ama destek almalık bir durumda olabilirsiniz. Ailenizin destek almanıza karşı olacak yapıda bi aileyse, durumunuzda onlarında payı büyüktür. Ev yaşantınızı bilmiyorum belki de aile ortamından kaçmak için hayallere sığınıyorsunuz. bunu onlara söyleyin derim. ben 20'li yaşlarımda başka sebeplerden psikoloğa gidiyordum. bana babamın durumumu tetiklediğini söylemişti. Ben de babama anlattım tabi anlamadı. bencil, bir dahakisinde kızarak sen sebep oluyormuşsun o yüzden seninle konuşmak istiyor, mutlaka gelsin diyor dedim. Biraz tırsıp en azından o dönem çok üstüme gelmemişti.

Ailem sadece dediğim dedik insanlar
Açıkçası gitmeyi aklımdan bile geçiremiyorum
Gizli de gidemem
Üniversite kazanırsam ilk işim gitmek olacak da etkiliyor işte
Bundan önce çokça bahsettim kıyamet koptu lo korkudan söyleyemiyorum

Edebiyatınız nasıl? yazı yazmayı hiç denediniz mi?, roman ya da şiir, öykü falan. Bu hayal dünyanızı yararlı bir şeye kanalize etmek için, diye geldi aklıma. Ben de çok hayal kurarım, ben de bunun normal olduğunu sanıyordum. Hatta birisiyle bir diyalog hayal ederim, eğer yalnızsam da o kişi karşımdaymış gibi kendi kendime konuşurum. Eskiden gelecekle ilgili hayaller de kurardım da artık gelecek hayallerimiz de kalmadı...

Böyle birini tanıyorum. Hayali geldiği zaman yazıyordu. Bilgisayarında dosyalar dolusu hikaye vardı. Hatta ikisini kitap formatına getirip bir platformda yayınlamıştı. Okunduğunu fark edince devam etmişti. Yani hastalığını(hastalıkmış) hobiye dönüştürdü. Cesaret edip kitapları bastırsa mesleğe bile dönebilir.

Sizin beyin de çok aktif, bir deneyin boşa harcamayın hayalleri.

Böyle birini tanıyorum. Hayali geldiği zaman yazıyordu. Bilgisayarında dosyalar dolusu hikaye vardı. Hatta ikisini kitap formatına getirip bir platformda yayınlamıştı. Okunduğunu fark edince devam etmişti. Yani hastalığını(hastalıkmış) hobiye dönüştürdü. Cesaret edip kitapları bastırsa mesleğe bile dönebilir.

Sizin beyin de çok aktif, bir deneyin boşa harcamayın hayalleri.

Ortaokulda hep şarki yazardım
Bir ara lisede hikayede yazardım

Birkaç sosyal medyada içerik üreticisi gördüm paylaşım yaptım özel'den yazıp sadece rica ettim baya iyi dediler müsait bir zamanda söylerim dediler
Ama geri dönüş alamadım onlardan
Zaten bu bahsettiğim 2022 yılındaydı
Sonra bıraktım

Back
X