aşırı iştah ...

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
643
Ankara
Kızlar inanamayacağınız kadar iştahlıyım .
Ramazandan sonra toparlayamadım kendimi .
1.69 boyum 62kiloyum . Hep zayıftım ben şimdi bi anda şiştim .
bir de basenlerim var benim kilo aldığımda aynen bütün kilo basenimde kotlarımın içine giremiyorm . Ki bütün kotlarım falan 36 beden :S:S
Engel olamıyorum dşünün şu saatte elimde kocaman nutella kavanozu yiyorum . Deli gbii cips kola . Normalde kilo alırım diye akşam 20.00den sonra suyu bile kesiyordum şimdi böyle .
Uyku düzenim bozuldu . Eskisinden fazla şüpheci ve negatifim . Acaba ben depresyona mı giriyorum :S

bu saatte elinde nutella varsa kesin depresondasın bence.... hemen bırak onu sana pişmanlıktan başka bişiy vermicek...

uzun süre diyet yaptiysan vücudun tepki olarak i$tah arti$i gösterebiliyor, canin ne çekiyorsa ye ama doyunca birak bir süre, eger geçmiyorsa beslenme uzmanina görünmelisin, Allah korusun bulimia olmu$ olabilirsin

cidden bunu ben de merak ediyorum. aynı sorun bende de var ancak arkadaşın dediğine de katılıyorum yaptığım diyetten sonra böyle olmuştu bende de. belki ondan olabilir. ancak başka nedenleri ve çözüm yolları vardır inşallah dönem dönem böyle aşırı iştahla gelen kilolar hem sağlığı bozuyor hem de kıyafetin kalmıyor berbat birşey

Nutellayı bıraktım şu an . Diyet yapmadım ama dikkatli besleniyordum en azndn belli saatler dışında yemiyordm bundan çok da şikayetçi değildim. Aynadaki görüntüm hoşuma gidince yiyemedklerim önemsizdi . Şimdi basenlerim bile batmıo gözüme '' Amaan canım sağolsun !'' diyorum .
3 gün sonra okul açılacak yurtta kalıyorum ben ikinci öğretimim bir de bu iştah orda da devam ederse tutabilene aşk olsn

tatlım sanırım havalardan kaynaklanan bır durum oldugunu dusunuyorum .çunku aynı durum bende de mevcut.52 kıloydum 1 hafta ıcınde 54 oldum bu hafta nedense ıstahım acıldı .hıc doymuyorum canım hep bırseyler ıstıyor .ve elımde hep bırseyler var yemek ıcın .bu hafta benım de seker krızım tuttu resmen ,ayıptır soylemesı dun bır kavonoz fındık ezmesı tukettım ozellıkle seker krızımın tutmasına ben de anlam veremıyorum .sureklı kakaolu sekerlı yıyeceklere yoneldım .kadınlar mutsuz oldugun da cıkolataya yonelırmıs .buna cok ınanırım ben .acaba bu hafta tum kadınlar olarak mutsuzluk donemımı yasıyorz saka bır yana da cnm artık yavas yavas sonbahara gırdıgımızden sanırım .yaz mevsımınde denız kum gunes derken yemek yemeye vaktın olmuyor zaten .bu mevsımler oyle mı sureklı yedırtıyor sureklı yedırtıyor .yaz hıc gıtsın ıstemıyorum yazın fıt olan vucudum kısın yaglanmaya bırakıyor kendını

Kendinizi az kalorili şeylere yönlendirin; meyve, sebze gibi. Tatlı istiyorsanız meyveli yoğurt yiyin mesela ya da bir kahve için. Bazen benim de iştahım açılır ama kontrolsüzce yersem kesin depresyona girerim suçluluk hissinden. O yüzden irademe sahip oluyorum. Evde abur cubur bulundurmayın, ben onun yerine sürekli kuru meyve alırım. Kuru incir filan şeker isteğini acayip bastırıyor. Hem de sağlıklı. Canım asit bir şeyler istediğinde sodaya limon sıkar içerim mesela.

Sebebi her ne olursa olsun daha çok yemek size hiç bir zaman daha iyi gelmeyecek. Hatta daha kötü hissedeceksiniz. Bunu düşünerek kendinizi frenlemeye çalışın, yapamıyorsanız bir uzmana görünmenizde fayda var bence de. Hem ruhsal hem bedensel sağlığınız için...

Bir de eğer çalışmıyorsanız evde spor yapabilirsiniz. Hem kilo almanızı engellersiniz hem de biliyorsunuzdur; spor yaparken endorfin (mutluluk hormonu) salgılanır, çok daha iyi hissedersiniz. Ayrıca ben spor yaptığımda iştahım da kesilir, sanırım kalori yakmanın ne zor olduğunu görünce, bir şeyi yerken daha çok düşünüyorum ondan. =)

Son düzenleme:
Aşırı iştahınız belki kontrol edilebilir bir süre sonra, olabilir dönem dönem yaşanabilir. (Tiroitinizi mutlaka kontrol edin derim ben.)

Ama anlayamadığım şey NEDEN cips-kola..Hiç mi kendinize değer vermiyorsunuz ?

İsterseniz asla almazsınız ve yemezsiniz.Bu size bağlı.

Kesinlikle depresyonla alakası yok.Yediklerimizi kendimiz seçiyoruz.

Bu tür gıdalar, ömrümüzce diyet yapılsa bile asla bıraktığı kötü zararlardan kurtulamaz insan.

Hızlı kilo alımı, doku yağlanması dolayısıyla yırtıklar, selülit, karaciğer yağlanması, cilt bozulması-cildin erken yaşlanması, hormonlarda oluşturduğu dengesizlik..DEĞMEZ.

Canım bende de var öyle aşırı bir iştah...Doktora kadar gitmene gerek yok bence.Kendi kendini kısabilirsin.Canın her abur cubur çektiğinde meyve yiyerek bastırabilirsin belki iştahını.

ıvır zıvır ve şeker bağlımlılık yaratır, tek yapman gereken alışkanlığını değiştirmek, diyet yapmasan sadece bunları kesip beyaz unu kessen bile kilo verirsin
illa diyet yapcam diyosan benim taş devri diyeti, karatay diyeti, dukan diyeti gibi karbonhidrattan yoksul diyetlerin üstüne tanımam
galiba duyusal olarak gergin olduğun için yiyorsun bi hobi bul bence kendine

Son düzenleme:
Suya limon sıktım bir parça daha iyi geldi . Bugün daha az yedim. Sadece ekmek ve abur cuburu kessem bile yetecek galiba:)
Yalnız olmamak güzel tabi :) Çook teşekkr ederim önerileriniz için .

bi de evdeyseniz ,üstüne canınız sıkılıyorsa,bundan dolayı durmadan bir şeyler yeme istediğiniz olabilir(eğer su çok içerseniz,bu durumu engel olabilirsiniz,ben çok su içtiğimden dolayı canım hiç bir şey çekmiyor,acıkmıyorum,tabi herkes için aynı etkiyi yapmayabilir)acı iştah açtığı için,acıdan uzak durmalısın bu aralar bence ,geçici bir şeydir bu,takma fazla kafana cnm

Gene ailemden ayrılıcam okul açılacak ondan dolayı da olabilir dengem bozuldu .
Suya dayanmak en iyisi okul açılınca bir hareket olur gene . ikinci öğretimim gündüzleri falan spora yazılırım belki :)

Ben öyleyim hiç diyet yapmadım acıktıysam yerim saat kaç olursa olsun hiç fark etmez nereye kadar bakalım hep abur cuburla geçiyor ömrüm

benimde uzun zamandır merak ettiğim bişey var ..
ben ofiste sıkıldıkça sade ama sekerli nescafe içiyorum
öyle böyle değil günde 10 fincanı geçiyordur..
ve son zamanlarda bi hayli kilo aldım .
sorum şu kahve kilo yapıyormu??

sekersiz ve kremasiz ictigin surece kahve kilo yapmaz.Bende cok iciyordum ama artik yerini sut aldi tabi. Tavsiyem yaninizda bolca elma olsun.Dilimleyip caniniz bisey cekince bi dilim elma yiyin.

turk kahvesı sekersız oldugun da kılo aldırmaz aksıne ıstah kestıgını soylerler. kafein vücut metabolizmasını hızlandırdırdıgı ıcın sabahları yuruyuse cıkacaksanız bır fıncan sekersız turk kahvesı ıcın derler hatta.ama fazlası saglık acısından da ıyı degıl ,uykusuzluk ve sınır sıstemlerınde hasara yol acar.o yuzden gunde 2 fıncan kahve yeterlı .sekersız ıcemıyorum dıyorsan eger,kendıne esmer seker al en azından beyaz sekerden daha az kalorıde.

Son düzenleme:
ben de dıyette oldugum zamanlar hızlı kılo vermek ıcın gunde 3 lt lımonlu ılık su ıcıyorum .yemeklerden once tabı yemeklerden sonra ıcılen su kılo aldırır .benım merak ettıgım ,lımonlu ılık su olayı dogru mu ? yanı yagları yakmada daha kolay etkılı bır yol oldugunu duymustum .ama lımonlu ılık su ıctıgımde cıddı cıddı mıgdem yanıyor yanı pes pes ıcersem tabı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…