Aşırı kabus görüyorum. Nasıl kurtulabilirim ?

rüyanda korkup kaçmadığın gün bitecek.
bunun bir adı vardı şuan tam hatirlamiyorum ama ruyaya hükmetmek gibi birşeydi lucid dreaming adı.
banada olurdu bir ara rüyalarımda sürekli karsima gecip tuhaf bir kadin kuran okurken birden cıglik atmaya baslardı.
o kadar alismistim ki artik bu duruma ruya oldugununda farkina varmistim aman ya senden mi korkacam dedim ruyamda resmen bir dahada görmedim

Gece 7 ayetel kürsi oku içine çek 8.yi dışına üfle emin ol faydası olacak.

Pek ihtimal vermiyorum.Bizde dedigim gibi 3 kusaktir devam eden bir durum.Benim sadece dikkatimi ceken yatak odasinda olmasi tovbe tovbe acaba esimi mi kiskaniyorlar:))diyorum evlendigimizden beri adamin da butun isleri ters gidiyor
Kahkaha attım :)

Konu uçar ama neyse.
Yatmadan önce Felak, Nas, Ayetel Kürsi okuyun avucunuza üfleyip üzerinizi sivazlayin.
Bir de kendinize meşguliyet bulun.
Gün içinde spor yapın, yorulun.
Rüyalarınızı düşünmeyin.
Taktikca devam ediyor bazen böyle rüyalar.

Uyku bozuklukları konusunda uzmanlaşmış bir psikiyatrla görüşün.

Bilmediğimiz dilde yazılmış bir metni anlayamadığımız gibi rüyaların da bir dili oldığunu ve uzmanlarının anlayabildiğini aklınızdan çıkarmayın.

Daha fenasını söyleyeyim... ben mütemadiyen eşimi aldattığımı görüyorum çok kötü bir his inşallah geçer

Kimin sizi anlamasını istiyorsunuz? Kime ' beni anla artık' demek istersiniz? Bu sorunun cevabında saklı sorunuzun cevabıda

Uyku saatinize dikkat edin. Geç saatte uyumak buna neden olabilir. 11 de uyumaya çalışın, 11-3 arası uykunu sağlık açısından önemli olduğu söyleniyor. Ayrıca oksijensizlik de kabus görmeye neden olabilir. Ortamın havadar geniş olmasını sağlamaya gayret edin. Kendiniz aşamazsanız bir psikiyatriye görünebilirsiniz

Ben de görüyordum. Aşırı korku hali, yalnız kalamama hali falan olmaya başlamıştı. Öncelikle dualara sarıl ama şunu kesinlikle unutma her şey kafanda bitiyor. Sen korkmaya devam ettikçe rüyaların ve korkuların artacak. O nedenle korkunu yenmenin bir yolunu bul. Bir şekilde kafanı dagıtacak bir işle meşgul ol. Seni korkutacak film, hikaye ve benzeri şeylerden bir süre uzak dur..
En büyük tavsiyem korkmamaya çalış. Bir şekilde bu korkunu aş. Üzerine git. Vesvese balon gibidir sen üfledikçe şişer. Sen ne zaman ona üflemeyi bırakırsan o zaman inmeye başlar korkuların.

Konu sahibinin bilinçaltına sekiz tane kokmakla ilgili kelime gönderdiniz.:)

Senin anlattigin durumlardan cok daha kötüsü ve fazlasını senelerce yasayamis biri olarak diyorum ki. Bilgili birisinden dini acidan yardim almani tavsiye ederim. Yalniz sana yardım edecek kişi. Bu yardimi para almadan yapacak kişi olsun. İşte o zaman derdine çare bulabilirsin. Birde bu stresten dolayı mutlaka psikiyatr veya psikologtan yardim almalisin ki. Sıkıntılı süreci daha kolay atlatabilesin. Bu dediklerimin aynisini yaparak hayata tekrar döndüm. Rabbim şifa versin inşallah

Aynı süreci ben de yaşadım..üniversitedeydim..karabasanın gelişini hissediyor, direniyordum ...uyku ile uyanıklık arasında dualar etmeye çalışıyor sıkışıp kalıyordum.Sonra öyle bir aşamaya geldim,öyle rutine bindi ki karabasan "amaaan olsun da bitsin uyuyayım yarın dersim erken saatte" demeye başladım ..ve vedalaştım onunla

Akşam yemeğini geç yada fazla yiyor musunuz? Yada korku gerilim filmleri izliyor musunuz? Canınız birşeye mi sıkılıyor? Bunlar da kabusa neden oluyor kendimden biliyorum Gece yatmadan önce veya uygun bir zamanınızda felak nas Yasin ayetel kürsi okuyup eve üfleyin çok iyi geliyorGeçmiş olsun...

karabasan vucudun uyanip beyinin uykuda kalma halimiydi yada tam tersi öyle bir şeymiş ama cok enteresan yaninda biriyle yattiginda hic olmuyor.
veya odada petekten çıt sesi çıksa kalmiyor.
banada cok olurdu sabaha karsi ezan okunsada kurtulsam diye yalvarirdim
ses olsunda gitsin diye

Ben de evlendiğim ilk zamanlar sürekli sürekli kabuslar görüyordum. Birden kesildi. Annem sordu geçti mi diye. Evet dedim uc- dört gündür yok. Annem de senin adına sadaka verdim dedi. Ay cidden sadakayla geçti benim kabuslarim. Sonrasında ara ara yine gördüğüm oldu. Sadaka verir vermez geçti :) öneririm.

Bu platformu gerçekten seviyorum. Akıl akıldan her zaman üstündür. Bi çok şeyi yanlş yapıyomuşum aslında. Hepsni uygulicam. Çok çok teşekkür ederim

Geçtimi peki artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…