aşırı kıskanç bır eşim var ne yapacağımı bılmıyorum her taraf karanlık sadece :'(

mon_amour

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2013
363
3
16
35
Fransa
3 yıllık evliyim ve eşim cok kıskanç ne yapacağımı bılmıyorum kafayı yedıgım gunler bıle oluyor ınsan kendı ailesınde bekar amcasında dayısında kıskanırmı ya sonucta aıle guvensizlik dıyorum dıyo yok ben sana guveniyorum ınsanlara guvenmiyorum kıyafette bu kadar baskı uygularmı ınsan ne yapacağımı bılmıyorum dışarıya tek cıkmamı bıle ıstemıyor bazen hayatımı dokerken cumlelere neden katlanıyorum dıyorum ama yasarken oyle degıl mutlu oldugum cok sevıldıgım aklıma gelıyor ve bu hayatı yasamaya alısmam lazım sevıyorum dıyorum ama ne zamana kadar bu kıskançlık

3 yıllık evliyim ve eşim cok kıskanç ne yapacağımı bılmıyorum kafayı yedıgım gunler bıle oluyor ınsan kendı ailesınde bekar amcasında dayısında kıskanırmı ya sonucta aıle guvensizlik dıyorum dıyo yok ben sana guveniyorum ınsanlara guvenmiyorum kıyafette bu kadar baskı uygularmı ınsan ne yapacağımı bılmıyorum dışarıya tek cıkmamı bıle ıstemıyor bazen hayatımı dokerken cumlelere neden katlanıyorum dıyorum ama yasarken oyle degıl mutlu oldugum cok sevıldıgım aklıma gelıyor ve bu hayatı yasamaya alısmam lazım sevıyorum dıyorum ama ne zamana kadar bu kıskançlık

Psikolojik bir sorunumu var konuşmayı denediniz mi...

kuzenimin durumuna benziyor. bunlar sevgiliyken de adam kiskaniyordu. bizimkinin o zamanlar akli havada, oyun saniyordu. birde hosuna gidiyordu, beni deli gibi kiskaniryor diye anlatiyordu. evlendiler bunun ne sacma bir sey oldugunu gordu. 7/24 kiskanclik. isyerindeki arkadaslardan, akrabalardan. zamanla adam isinde vs yukselince biraz rahatladi. bir ara ayri yasadilar. sonra cocuk oldu ve kiskanclik huylari bitti. simdi isten gucten cocuktan karisinin kiyafetine bile bakmaz.

demem o ki bu bir hastalik. kendine neden guvensiz oldugunu bulmaniz gerekiyor? psikolog. konusma vs gibi yontemlerle sizi ne kadar bunaltigini ve incitigini bence soyleyin.

cok zor, boyle omur gecmez.

kuzenimin durumuna benziyor. bunlar sevgiliyken de adam kiskaniyordu. bizimkinin o zamanlar akli havada, oyun saniyordu. birde hosuna gidiyordu, beni deli gibi kiskaniryor diye anlatiyordu. evlendiler bunun ne sacma bir sey oldugunu gordu. 7/24 kiskanclik. isyerindeki arkadaslardan, akrabalardan. zamanla adam isinde vs yukselince biraz rahatladi. bir ara ayri yasadilar. sonra cocuk oldu ve kiskanclik huylari bitti. simdi isten gucten cocuktan karisinin kiyafetine bile bakmaz.

demem o ki bu bir hastalik. kendine neden guvensiz oldugunu bulmaniz gerekiyor? psikolog. konusma vs gibi yontemlerle sizi ne kadar bunaltigini ve incitigini bence soyleyin.

cok zor, boyle omur gecmez.

Gecmıyor zaten arkadasım denedım cok denedım kendisiyle oturup saatlerce konustum beraber gıdelım ıstersen ayrı ayrı gıdelım ama yok dıyor sorun yok sen sorun yaratıyon evlılıgımın 2 yılı ayrılsaammı dıe gectı son 1 yıldır ayrılıgı dusunmek ıstemıyorum cunku aılem ( annem harıc ) genıs dusunen bırılerı degiller ne yapacağımı bılmyorum dedım belkı cocuk olunca hem o benı o kadar kıskanmaz hemde ben bu kadar kafama takıp sorun etmem ama o da nasıp kısmet olmadı

Kımselere anlatamıyorum herkes yasadıgı hayata gore yorum yapacak muhakkak onun ıcın bazen o ka dar arıyorum kı bı yabancıyla telefonda konusmak bana akıl verse benı rahatlatsa bende ona guvenıp dokulsem ne olurdu snakıııı ama oyle bırılerı hıc olmuyo

kiskanclik hastaliktir
siz bu konuda fazla birsey yapamazsiniz
esinizin kendi ile ilgli sorunlari olmali
bunu önce kendisi kabul etmeli

allah yardımcın olsun kıskanmak hoştur ama dozundaysa
sizinki abartmış tek dışarı çıkmamak da ne
kıskandığı kişi senin dayın amcan mı?
eğer öyleyse saçmalamış,
bence güzel güzel karşılıklı konuşun olmazsa bir uzmandan yardım alın derim

Kıskanç insanla uğraşmak zordur diye düşünüyorum Allah yardımcınız olsun şunu söyleyebilirim ki, kıskançlığı çok sevmekten değil, psikolojik nedenlerden kaynaklanıyor. Paranoya, güven meselesi vs. Belki etkilendiği birşeyler olmuştur eskiden? Belki bizzat yaşadığı? Mutlaka halledilmesi lazım bir sorun çünkü bu kadar baskı altında hayat geçmez, olan size olur tahammülsüz, sinir sahibi bir insan olursunuz.

Evliyim ve üniversite okuyorum. Benimde esim bu konuda cok baskı yapiyor taktığım tokadan bile birseyler cikariyor.sinif arkadaslarimla bile selamlasamiyorum.karsidan gelen bir erkegin bakislarinda ki sucu bile bende ariyor.. ayni durumdayiz canim ben bi care bulamadim allah yardimcimiz olsun..

Son düzenleme:

Senden önce bir ilişkisi olmamış ve deneyimsiz olabilir bu tip konularda. Ne sana ne çevreye ne de kendine güveni var. Ama bu demek değil ki bu adamdan iş çıkmaz. Sen eğiticeksin. bu durumu değiştiriceksin. Ne kadar katlanılamaz bir hayatın olduğunu anlatıcaksın. Evli değilken hiç böyle sorunlaırn olmadığını evliliğin sana işkence gibi geldiğini anlatıcaksın.

Ama hiçbir zaman buna alışmalıyım gibi bir psikolojiye girme. Her zaman diren. Evet sen bu hayata katlanmak zorunda değilsin. Kıskançlığın yuvanızı yıkmasına da izin verme. Eşine daha fazla böyle bir hayata katlanamicağını hissettirmen lazım. İnsan delirir böyle ya. Devamlı kendini kontrol eden biri, devamlı güvensizlik, kıskançlık. Gerçekten bu senin alışmak zorunda olduğun bir şey değil. Şiddetli kavgalar et gerektiğinde. Bekar amca sana ne yapabilir ya.. Muhtemelen hayatı boyunca öyle kız arkadaşlarının olduğu bir çevresi olmadı ve bilmiyor adam.

3 yılda değişememiş olması biraz da senin suçun. Başlarda kıskançlık olayını normal karşıladın heralde. Seven erkek kıskanır gibi bi psikolojiye girip kendine daha güvende hissetmiş olabilirsin. Evet güvendesin ama kafesin içindesin. Kendine bunu yapma canım. Her şey senin elinde.

Zor bi durum. ben hic sevmem kiskanc erkekleri benimki o kadar kiskanc drgil simdilik ama evlenmeti bekliyoruz evlenince goreecez oda dar seyler giydirmez bana. ben zaten kendimde giymem. ama hafif kisa etek almisti makyaj yapsam bisey demez. Madem defalqrca konustun soyle psikoliga git de. tavirini gostwr bence. Ben senin icin senin huzurun icin istiyorum bunu de. kandirmaya calis. kesin psikologa gitsin. allah uardimcin olsun gizelim

sana değil başkalarına güvenmiyorum lafı kocaa bir yalan
bu derecede kıskanç bir insan
ya kendisine yada partnerine güvenmiyordur bu kadar basit

benim eşimde çok kıskançtır hele hele ilk zamanlar hayatı dar ederdi bana
çok şükür şimdi eskisi kadar takıntılı değil

benm kocam da aynı çok kıskanç kendi kardeşim ve babam hariç herkesten kıskanır daha dün amcanın oğlunu eşiyle beraber yemeğe çağıralım dedim onlar bizi çağırmışlardı nerden aklına geldi onlar şimdi vs laflar etti bende bağırıp çağırdım sonra özürdiledi benden bir yaş bile olsa büyük birine abi demeliyim yalnız dışarı çıkamam asla yolda yürürken kafamı oraya buraya çevirmem açık giiynmem daha birsürü şey

benm kocam da aynı çok kıskanç kendi kardeşim ve babam hariç herkesten kıskanır daha dün amcanın oğlunu eşiyle beraber yemeğe çağıralım dedim onlar bizi çağırmışlardı nerden aklına geldi onlar şimdi vs laflar etti bende bağırıp çağırdım sonra özürdiledi benden bir yaş bile olsa büyük birine abi demeliyim yalnız dışarı çıkamam asla yolda yürürken kafamı oraya buraya çevirmem açık giiynmem daha birsürü şey

ve bu adam senin "canın kocacığın"...........
hayatımı zindana çeviren egoist demen gerekmezmiydi :31:

Anlatılanlara bakılırsa, eşinizin durumu pek sağlıklı değil. Her insan kıskançtır, kıskanç olmadığı düşünülen kişi yalnızca belli etmiyordur. Belli etme durumu da, bir yere kadar normaldir. Kıskanılmaktan hoşlanmayan birisi de yoktur. Kıskanmak dürtüsünün özü, özgüvenden gelir. Özgüveni sınırsız olan kimse olmadığı için, herkes kıskançtır. Bunu belli etme dereceleri ise bir insanın özgüven durumunun analizidir.

Eşinizin kıskanç oluşunun sınırları yok anladığım kadarıyla. Bu durum özgüveninin çok sınırlı olarak algılanmasının yanında, kişinin kendi ruh sağlığına da zarar verecek boyuta ulaşması mümkün. Yalnızca tek taraflı da değil, bu durumun size de psikolojik etkileri yansır. Bir süre sonra boğazı sıkılan bir kişi gibi, nefes alamamaya boğulmaya başlarsınız ister istemez.

Burada önemli olan şey, eşinizin durumunu nasıl gördüğüdür? Bunu "sevgiyle" anlamlandırıyorsa, inkar durumu söz konusudur. Eğer, mevcut durumunun gerçekten sağlıklı olmadığının farkındaysa, düzelme durumu daha çabuk gerçekleşir. Başka bir ilaç ise zamandır, insanlar yaşlandıkça huy değiştirmeye başlarlar ve hareketleri, davranışları eskiden olduğu gibi olmaz. Elbette bu pozitif bir durum olabileceği gibi, daha negatif bir duruma da etki edebilir. Yani yaşlanmasını beklemek bu durumda risk olur.

Eşinizle konuşmanız gerekir. Durumunun gerçekten sağlıklı olmadığının ona anlatılması şart. Hatta, psikolojik destek almasının gerektiği söylenmeli. Sizi dinlemeyeceğine ya da geçiştireceğine inanıyorsanız, bunu söyleme işini aile büyüklerine bırakmalısınız. Eğer sizi düşünen aile fertleriniz varsa, bu kendi aileniz olur, eşinizin ailesi olur. Onlarda durumun vehametinin farkındadır. Rahat ve özgürce yaşamak en büyük hakkınız ve bu ne sevgi ne de başka bir gerekçe öne sürülerek kısıtlanamaz. Bu duruma ses çıkartmadığınız ve etkili bir karşı duruş sergilemediğiniz sürece yalnızca, kendi hayatınızdan çalarsınız.

Esinin psikolojik sorunlari var galiba. Sen onu uzmana gotur, ya da kendin danis.
Aileden akrabadan kiskanmak ne oluyor? Kusuruma bakma ama demek ki kendisi icin ailedeki kizlara bakmak olasi birsey ki sana da bakilacagini dusunuyor. Kisi kendinden bilirmis. Sapikca dusunceler/kiskancliklar bunlar.

Boyle bir hayati cekemezdim. Dunyaya bir kere geliyoruz, tek basima disarda yuruyemeyecek kadar "birey" olmama engel olan adamla isim olmazdi. :26:

Senden önce bir ilişkisi olmamış ve deneyimsiz olabilir bu tip konularda. Ne sana ne çevreye ne de kendine güveni var. Ama bu demek değil ki bu adamdan iş çıkmaz. Sen eğiticeksin. bu durumu değiştiriceksin. Ne kadar katlanılamaz bir hayatın olduğunu anlatıcaksın. Evli değilken hiç böyle sorunlaırn olmadığını evliliğin sana işkence gibi geldiğini anlatıcaksın.

Ama hiçbir zaman buna alışmalıyım gibi bir psikolojiye girme. Her zaman diren. Evet sen bu hayata katlanmak zorunda değilsin. Kıskançlığın yuvanızı yıkmasına da izin verme. Eşine daha fazla böyle bir hayata katlanamicağını hissettirmen lazım. İnsan delirir böyle ya. Devamlı kendini kontrol eden biri, devamlı güvensizlik, kıskançlık. Gerçekten bu senin alışmak zorunda olduğun bir şey değil. Şiddetli kavgalar et gerektiğinde. Bekar amca sana ne yapabilir ya.. Muhtemelen hayatı boyunca öyle kız arkadaşlarının olduğu bir çevresi olmadı ve bilmiyor adam.

3 yılda değişememiş olması biraz da senin suçun. Başlarda kıskançlık olayını normal karşıladın heralde. Seven erkek kıskanır gibi bi psikolojiye girip kendine daha güvende hissetmiş olabilirsin. Evet güvendesin ama kafesin içindesin. Kendine bunu yapma canım. Her şey senin elinde.

Dılıne Sağlık arkadaşım son paragraf harıc tamamen haklısın ve esmde oyle benden once sevgılı bıle olmamaıs sadece evlılık taraftarıymıs bıraz dınıne bağlılıgındandır...kendısı bana zaten acikca da soyluyor daha once hıc bı ılıskı tecrubem olmadığı ıcın senle ogrenıyorum sevmeyı kıskandıgımda tepkımın dozunu tutamıyorum elımde degıl felan ve yurt dışında dogup buyudugu ıcın buranın ortamına, insanlarına gore dusunuyor kafasında hep bı mantık eşını her ınsanla konusturursan sende gormedigi guzel bı tarafı sayet baska erkekde gorurse hemen O erkege karşı bı ılgı duyacağımı felan soyluyor bunu defalarca kendısınede ızah ettım sacma oldugunu ve benım senden başkasını gozum gormedigini boyle yaparak sadece kendinden uzaklastırıyorsun diyerek ama malesefff

Back
X